Postigli smo realističnost

Dizajniranje televizora koji verno prenose nameru autora naša je strast. MASTER Series televizori ispunjavaju stroge kriterijume naših vrhunskih inženjera i pretvaraju slike u realnost. Po prvi put autori mogu da se prepuste mašti i vide reprodukciju svoje vizije u domovima korisnika. 

Predstavljamo MASTER Series

Pogledajte video snimljen na predstavljanju Sony MASTER serije, koji prikazuje ključne funkcije i uvid u život u dnevnoj sobi kroz intervjue sa inženjerima i partnerima, kao i stručnjacima iz industrije.

Realizujemo autorovu nameru

Preko pedeset godina pomeramo granice kvaliteta slike na televizorima. Sada su se naša stručnost u pravljenju filmskog sadržaja zajedno sa autorima filmova i sposobnost usavršavanja ekrana koji verno prenose viziju autora ostvarile u sjajnim televizorima MASTER Series.

Bioskop stiže u kuću

Produciranje filmova i razvoj profesionalne opreme za snimanje filmova učinili su nas pionirima u ovoj oblasti, a razvili smo i televizore za bioskopski doživljaj kod kuće. Cilj nam je da napravimo vrhunski koncept televizije koja verno prenosi viziju autora. 

Reprodukujemo svaku emociju

Cilj nam je da na televizorima postignemo kvalitet slike koja je dovoljno svetla da se vide svi detalji, dovoljno tamna da obujmi gledaoce i čije su boje dovoljno lepe da izazovu oduševljenje. Svaka emocija se reprodukuje sa ciljem krajnjeg realizma.

Izazivamo autore

Izazivamo autore da iskoriste sve što tehnologija nudi i istraže svoju kreativnost. Sada autori filmova mogu da razvijaju nove bioskopske ideje, koje se mogu savršeno reprodukovati kod kuće.

Procesor slike X1™ Ultimate

Svaka originalna misao se autentično reprodukuje

Prelazak sa filma na televiziju zahteva digitalno komprimovanje sadržaja, što utiče na kvalitet slike. Pri radu na MASTER Series televizorima, želeli smo da slike autora pretočimo u digitalni signal i da minimalizujemo pogoršanje kvaliteta. Ovo je bio veliki izazov koji je zahtevao vrhunski novi procesor. 

Izazov konverzije

Ono što autor vidi tokom snimanja kodira se pre prenosa do televizora, a zatim se dekodira i konvertuje da bi moglo da se prikazuje na ekranu. Naš procesor za obradu slike X1™ Ultimate minimalizuje pogoršanje kvaliteta slike tokom ovog postupka.

Obrada signala pri veoma velikim brzinama protoka

Dok smo radili na procesoru za obradu slika X1™ Ultimate, vodili smo se filozofijom „ne izgubiti nijedan bit“. Signali se obrađuju pri izuzetno velikim brzinama protoka, a zatim se vraćaju u originalni kvalitet. 

Fino podešavanje signala za određene ekrane

Procesor za obradu slika X1™ Ultimate prepoznaje razlike u karakteristikama između ekrana i tipova ekrana i u skladu sa time prilagođava signal, što je naše najnaprednije fino podešavanje do sada. 

Uključivanje najprefinjenijih komponenti

Visokoprecizne komponente u procesoru za obradu signala čuvaju detalje na čitavoj slici radi postizanja vrhunskog realizma televizijskog sadržaja i njegovog vizuelnog izraza. 

Naši stručnjaci, od kamere do dnevne sobe

Još 2000. naš tim za televiziju počeo je da sarađuje sa kompanijom Sony Pictures Entertainment na bioskopskom režimu, prvoj funkciji za kvalitet TV slike razvijenoj za doživljaj kućnog bioskopa. Od tada radimo na standardizaciji novih formata kao što su 4K i HDR kako bismo filmove koji se gledaju kod kuće dodatno približili kvalitetu koji je autor hteo da postigne.

OLED – Savršen spoj zvuka i slike

Inovacija koja se koristi u bioskopima jeste „ekran-zvučnik“, zahvaljujući kojem se zvuk emituje direktno sa površine ekrana. Umesto da se slika i zvuk razdvajaju kako se veličina ekrana povećava, „ekran-zvučnik“ objedinjuje slike i zvuk i pruža zaista realističan doživljaj. Kvalitet slike našeg televizora MASTER Series AF9 prenosi namere autora, dok njegova tehnologija Acoustic Surface Audio+™ savršeno replicira „ekran-zvučnik“, harmonično spajajući slike i zvuk radi pružanja bioskopskog doživljaja gledanja kod kuće.

Logotip za X1 Ultimate
Logotip za Acoustic Surface Pro

LCD – Divne slike iz svakog ugla

Kako se veličina LCD ekrana povećava, dve karakteristike dobijaju na značaju: efekat koji se zadržava na slici kada se predmeti brzo pomeraju i gubitak vernosti prikazivanja boja pri gledanju iskosa. MASTER Series ZF9 rešila je oba ova problema jer prenosi viziju autora pomoću novih tehnologija, tako da slike ostaju lepe čak i na velikim ekranima.

Logotip za X1 Ultimate
Logotip za X-Wide Angle
Logotip za X-Motion Clarity

Inovacije u gledanju kod kuće.
Sony ekosistem i Netflix.

Zahvaljujući napretku tehnologije poslednjih godina, moć televizije da izrazi vizije i inspiraciju autora veća je nego ikada ranije. Zahvaljujući tome, gledaoci u sopstvenim domovima mogu da uživaju u različitim zabavnim sadržajima punim uzbuđenja i upečatljivih slika. Sony i Netflix već mnogo godina prednjače u svojoj oblasti i oblikuju budućnost televizije, radeći direktno sa autorima na tome da njihove priče predstave ljubiteljima zabavnog sadržaja širom sveta. Uz vrhunsku tehnologiju kao što su 4K i HDR, korisnici sada mogu da dobiju bioskopski doživljaj u udobnosti svojih dnevnih soba.

Potrebna je Netflix pretplata za strimovanje

Pored toga, Netflix aktivno ulaže u produkciju originalnih programa pomoću najnovijih standarda za video sadržaje, tako da je u saradnji sa kompanijom Sony razvio Režim kalibrisano za Netflix kako bi obezbedio očuvanje kvaliteta slike. Ovaj režim je posebno razvijen sa ciljem da reprodukuje kvalitet slike koji ima originalni studijski snimak za procenu kako bi se sačuvali vizija i namera autora snimka.

Režim kalibrisano za Netflix

Zabava kakva treba da bude

Režim kalibrisano za Netflix omogućava gledaocu da gleda serije, filmove, dokumentarne filmove i druge tipove priča onako kako su oni napravljeni i kako je predviđeno da se gledaju.

Televizija po standardima filmskih studija

Televizija po standardima filmskih studija 

MASTER Series obećava kvalitet slike koji se približava onom na glavnom monitoru koji se koristi za uspostavljanje standarda u studijima za produkciju filmova, tako da može da reprodukuje televizijske zabavne sadržaje u njihovom idealnom stanju. 

Doživljaj kućne zabave

Bioskopsko uzbuđenje kod kuće

Ljubitelji zabavnih sadržaja sada mogu da uživaju u ovom doživljaju kod kuće jer MASTER Series u kombinaciji sa Režimom kalibrisano za Netflix verno reprodukuje vizuelne elemente koji pričama udišu život.

Pravo partnerstvo

Pogledajte kako su Netflix i Sony savladali boju, kontrast i pokret u dnevnoj sobi uz Netflix Calibrated Mode kako biste mogli da uživate u zabavi onako kako su autori to zamislili.

Usavršavanje kalibracije, ključ za savršene boje

Šta ljude privlači filmovima? Postoje mnogi elementi koji čine deo kreativnog procesa kao što su scenariji, blokovi scena, montaža i nijansiranje boja. Autorska priča oživljava kad su svi ti elementi verno reprodukovani na TV ekranu i pružaju imerzivno i emotivno vizuelno iskustvo. Precizna reprodukcija boja od ključne je važnosti jer otkriva karakteristike lica glumaca obavijenih senkom, suptilne detalje u spontanom blesku i fine prelaze od tame ka svetlosti. MASTER Series modeli precizno su kalibrisani u fabrici tako da pružaju balans bele boje i uniformnost kako bi se ispunile potrebe profesionalnih autora i osigurale konzistentno visoke performanse.

CalMAN logotip

Strast autora koja se ne gubi

Da bi se odgovorilo na varijacije u boji usled procesa proizvodnje, MASTER Series modeli mogu da koriste Portrait Displays softver za automatsku kalibraciju visokih performansi CalMAN®. To omogućava neprevaziđeni nivo kalibracije i detaljno prilagođavanje koje nije moguće uz standardne postavke slike. Reprodukcija boja je verna, pa odgovara originalnom TV signalu i može da se prilagodi najsuptilnijim promenama boje do kojih može doći s vremenom. MASTER Series podržava CalMAN®, pa korisnici mogu da koriste softver kakav upotrebljavaju autori vizuelnog sadržaja u postprodukciji i za kontrolu kvaliteta, što dodatno potvrđuje naše nastojanje da vam omogućimo da u svom domu uživate u slikama profesionalno i precizno kalibrisanih boja.

Preuzimanje brošure

Calibrating BRAVIA with CalMAN®