FOTOAPARATI SA IZMENJIVIM OBJEKTIVIMA

ILCE-QX1 Lens-Style fotoaparat sa senzorom od 20.1 MP

ILCE-QX1 / ILCE-QX1L
Slika – ILCE-QX1 Lens-Style fotoaparat sa senzorom od 20.1 MP

Samo kućište

ILCE-QX1

Cena nije dostupna

Kućište + 16–50 mm zum objektiv

ILCE-QX1L

Cena nije dostupna

Slike – ILCE-QX1 Lens-Style fotoaparat sa senzorom od 20.1 MP
Slike – ILCE-QX1 Lens-Style fotoaparat sa senzorom od 20.1 MP
Slike – ILCE-QX1 Lens-Style fotoaparat sa senzorom od 20.1 MP
Slike – ILCE-QX1 Lens-Style fotoaparat sa senzorom od 20.1 MP
Slike – ILCE-QX1 Lens-Style fotoaparat sa senzorom od 20.1 MP
Slike – ILCE-QX1 Lens-Style fotoaparat sa senzorom od 20.1 MP
Slike – ILCE-QX1 Lens-Style fotoaparat sa senzorom od 20.1 MP
Slike – ILCE-QX1 Lens-Style fotoaparat sa senzorom od 20.1 MP
Slike – ILCE-QX1 Lens-Style fotoaparat sa senzorom od 20.1 MP
Slike – ILCE-QX1 Lens-Style fotoaparat sa senzorom od 20.1 MP

Funkcije

Kompatibilnost sa E-mount objektivima omogućava vam da budete kreativni

Pređite na profesionalni nivo uz bogat asortiman kompatibilnih E-mount objektiva. Izaberite makro objektiv da biste se sasvim približili sitnim objektima, snimajte prelepe defokusirane pozadine ili dobijte bokeh efekat uz objektiv sa fiksnom žižnom daljinom. Možete se čak odlučiti i za telefoto objektiv sa stabilizacijom slike Optical SteadyShot™, kako biste približili subjekat koji snimate sa profesionalnom preciznošću.

Exmor® CMOS senzor APS-C formata za profesionalne slike

Snimajte fotografije u rangu DSLR-a pomoću Lens-Style fotoaparata. Ogromni APS-C Exmor® CMOS senzor slike i procesor slike BIONZ X™ daje veoma precizne slike rezolucije 20,1 MP. Snimajte sitne detalje, jasne fotografije, dobro osvetljene noćne snimke i prelepe bokeh efekte – i sve to pomoću pametnog telefona.

BIONZ X™ za superioran prikaz detalja i tekstura

Zahvaljujući izuzetno brzoj obradi, procesor slike kompanije Sony verno reprodukuje teksture i detalje, onako kako ih vidi ljudsko oko. U kombinaciji sa tehnologijom Front-End LSI (Large Scale Integration) za još bržu obradu, BIONZ X™ daje prirodnije detalje, realističnije slike, bogatije prelaze između nijansi i niži nivo šuma bez obzira na to da li snimate fotografije ili video zapise.

Ugrađeni blic za snimanje pri slabom osvetljenju

Pravite odlične snimke – čak i pri slabom osvetljenju – zahvaljujući ugrađenom blicu. Zahvaljujući oceni GN4, moći ćete da snimate pouzdano i precizno čak i u mračnim okruženjima u kojima može doći do pojave šuma i zamućenosti. Situacije sa pozadinskim osvetljenjem i snimanje noću takođe ne predstavljaju problem jer režim Superior Auto omogućava da fotografije uvek budu savršeno fokusirane.

Superiorni automatski režim zna šta snimate

Nijedna situacija za snimanje nije previše zahtevna. Superiorni automatski režim automatski prepoznajte različite tipove okruženja i prilagođava postavke fotoaparata kako bi svaki snimak bio optimizovan. U zahtevnim uslovima, fotoaparat će aktivirati funkcije kao što su uzastopno snimanje i Auto HDR da bi vam olakšao snimanje.

Ručne komande za veću slobodu pri snimanju

Uživajte u slobodi koje vam pružaju komande kao kod DSLR fotoaparata. Ovaj Lens-Style fotoaparat ima režime P/A/S, što vam daje kontrolu nad otvorom blende, brzinom zatvarača i drugim postavkama. Kao rezultat, dobićete prelepe fotografije, nalik na profesionalne, pravo sa pametnog telefona.

Wi-Fi vam daje bežičnu slobodu

Lako prebacujte filmove i druge sadržaje sa fotoaparata na Android ili iOS pametni telefon ili tablet – dovoljno je da se povežete preko Wi-Fi mreže. Zatim možete odmah otpremiti svoje video zapise na omiljenu veb-lokaciju ili društvenu mrežu da biste ih podelili sa prijateljima i porodicom. 

Intuitivna kontrola uz Imaging Edge Mobile

Pretvorite pametni telefon ili tablet u uređaj za daljinsko upravljanje i uživajte u lakom kontrolisanju fotoaparata zahvaljujući aplikaciji Imaging Edge Mobile. Sveden korisnički interfejs omogućava jednostavno podešavanje svih postavki fotoaparata jednom rukom – uključujući ekspoziciju, brzinu okidača i zumiranje – što je idealno za grupne fotografije.

Saznajte više

Posmatrajte svet iz drugog ugla uz fleksibilno pozicioniranje fotoaparata

Uživajte u fotografisanju iz različitih perspektiva. Podesite Lens-Style fotoaparat na mesto koje je inače teško pristupačno, a zatim preuzmite kontrolu – uključujući zum, kadriranje i snimanje – pomoću mobilnog uređaja. Za sigurno držanje i svestranu primenu nabavite opcionalni komplet za snimanje pod bilo kojim uglom (ADP-FSK1).

Jednostavno skladištenje, prebacivanje i deljenje

Više ne morate da brinete da ćete izgubiti snimljeni materijal – fotografije se odmah po snimanju automatski čuvaju na Lens-Style fotoaparatu i na pametnom telefonu ili tabletu. Samo instalirajte aplikaciju Imaging Edge Mobile da biste izvezli slike sa fotoaparata na pametni telefon ili tablet preko Wi-Fi mreže. A nakon toga, možete slobodno da ih organizujete, uređujete i delite sa porodicom i prijateljima, ili da ih otpremite na omiljenu društvenu mrežu i podelite sa celim svetom.

Saznajte više

Daljinski upravljač sa prikazom za kontrolu više fotoaparata

Kontrolišite do pet fotoaparata pomoću opcionalnog daljinskog upravljača sa prikazom uživo. Jednim pogledom proveravajte uglove gledanja na monitoru u boji koji se nosi na ručnom zglobu, pokrećite/zaustavljajte snimanje na pet fotoaparata istovremeno i simultano menjajte postavke na svim fotoaparatima. Nema potrebe za kablovima zahvaljujući ugrađenoj Wi-Fi® funkciji.

Postavite fotoaparat na stativ za fleksibilno snimanje

Samopouzdano snimajte pri dugoj ekspoziciji i zabeležite upečatljive pejzaže. Dovoljno je da postavite Lens-Style fotoaparat na stativ kako biste dobili veću stabilnost nego pri snimanju iz ruke. Problematičan teren, snimanje pri slabom osvetljenju i grupne fotografije mnogo su jednostavniji kada postavite Lens-Style fotoaparat na stativ. 

Različiti formati slike za fleksibilno snimanje

Snimajte fotografije koje se izdvajaju iz mase uz više različitih formata slike. Izaberite tradicionalni format digitalnih fotografija, kao što je 3:2 ili 4:3, ili se odlučite za široki format 16:9 ili kvadratni oblik kako bi vaše fotografije izgledale baš kao što vi želite.

Pregledajte svoje fotografije u TRILUMINOS™ boji

Prikažite svoje fotografije i video zapise u bogatim i prirodnim tonovima na velikom ekranu. Ovaj Lens-Style fotoaparat podržava tehnologiju boje TRILUMINOS kompanije Sony – uživajte u realističnoj boji vaših omiljenih fotografija kada ih prikazujete na televizoru sa TRILUMINOS ekranom. Prošireni spektar boja znači da će se crvena, akva plava i smaragdne nijanse zelene prelepo prikazivati za još živopisnije pejzaže. I lica na fotografijama izgledaju bolje zahvaljujući prirodnom prikazu boje kože.

Auto HDR i DRO za prirodne prelaze između nijansi

Od tamnih senki do svetlih akcenata – režim Auto HDR (High Dynamic Range – veliki dinamički opseg) zabeležiće sve prelaze između boja u sceni koju snimate. Ova funkcija proširuje dinamički opseg snimka kako bi se dobio jasan i upečatljiv kontrast. Kada fotografišete objekte koji se brzo kreću, pređite u režim DRO (D-Range Optimiser) za prirodniji efekat kontrasta.

Precizni automatski fokus prati subjekte koji se kreću

Snimajte kristalno jasne fotografije koje su uvek fokusirane. Precizni automatski fokus (AF) automatski podešava veličinu kadra na osnovu karakteristika subjekta. To vam omogućava da se usredsredite na to što subjekat radi, dok se fotoaparat sam stara o fokusiranosti snimka, bez obzira na dešavanja pred objektivom.

Podržano je u softveru Capture One Express (za Sony)

Capture One Express (za Sony) je jedan od najbolji konvertora za RAW format na svetu koji daje precizne boje i neverovatne detalje. Omogućava fleksibilno upravljanje digitalnim resursima, sve osnovne alatke za podešavanje i brze, dinamične performanse u jednom prilagodljivom i integrisanom rešenju. * Sve upite u vezi sa kupovinom, korišćenjem i podrškom za Capture One rešenja šaljite kompaniji Phase One.

Besplatno preuzimanje (posetite Web lokaciju kompanije Phase One)

Specifikacije

Ovaj novi Lens-Style fotoaparat snima fotografije kakve su ranije bile moguće samo sa fotoaparatom sa izmenljivim objektivom. Zahvaljujući EXMOR® APS-HD CMOS senzoru od 20,1 megapiksela, moći ćete da snimite upečatljive detalje sa prelepim efektom defokusiranja pomoću pametnog telefona ili tableta.
  • Exmor® APS-C CMOS senzor od 20,1 MP

  • BIONZ X procesor za izvanredne detalje i smanjenje količine šuma

  • Snimajte i delite slike visokog kvaliteta pomoću iOS i Android uređaja

  • Snimanje u formatu AVCHD za prelepe video zapise

Kompatibilnost objektiva
E-mount objektiv kompanije Sony
Tip senzora
APS-C
Tip senzora
APS-C (23,2 x 15,4 mm) Exmor® CMOS senzor
Broj piksela (efektivno)
20,1 MP
ISO osetljivost (preporučeni indeks ekspozicije)
ISO 100–16.000
Trajanje baterije (fotografije)
Do 440 fotografija

Šta je u pakovanju

Traka za nošenje oko ručnog zgloba, Dodatak za pametni telefon, Punjiva baterija NP-FW50, Mikro USB kabl, ADP-FSK1

Kompanija Sony posvećena je ne samo pružanju proizvoda, usluga i sadržaja koji donose uzbudljive doživljaje, već i nastojanju da potpuno ukine uticaj na životnu sredinu u svim poslovnim aktivnostima Saznajte više o odnosu kompanije Sony prema životnoj sredini

Recenzije

Šta kažu korisnici