α9

Inspirativni svetovi za otkrivanje

Strast briše granice mašte
A da li alat ometa proces?
Pravi potencijal može da se izrazi samo kad je slobodan
San sreće tehnologiju i rođen je novi fotoaparat
Budućnost je sada u vašim rukama

FOTOAPARATI SA IZMENJIVIM OBJEKTIVIMA

α9 fotoaparat punog formata bez ogledala sa slojevitim CMOS senzorom

ILCE-9

Slika – α9 fotoaparat punog formata bez ogledala sa slojevitim CMOS senzorom

Dostupan je novi softver.

α9 galerija fotografija

Nova dimenzija brzine fotografisanja

Revolucionarni Sony senzor slike čini konvencionalne mehanizme fotoaparata suvišnima i postiže brzinu i performanse koje prevazilaze mogućnosti mehaničkih uređaja. Štaviše, odsustvo mehaničke buke i vibracije otvara potpuno novi svet mogućnosti za slikanje.

Pokretačka sila za elektronsku revoluciju

Inovativni slojeviti CMOS senzor punog formata sa unutrašnjom memorijom

α9 vas oslobađa ograničenja standardnih SLR-ova koji se oslanjaju na mehaničke sisteme. Prvi koji koristi slojeviti dizajn velike brzine, senzor slike punog formata od 24,2 megapiksela privremeno skladišti velike količine podataka u unutrašnjoj memoriji kako bi se postigla ukupno 20 puta veća brzina očitavanja. Kombinacija CMOS senzora i poboljšanog BIONZ X procesora slike donosi vam istinsku digitalnu slobodu.
[Slojevita struktura sa pozadinskim osvetljenjem sa unutrašnjom memorijom]
(1) Oblast piksela (2) Unutrašnja memorija (3) Kolo za brzu obradu signala (4) Procesor slike

Snimite ono što ranije niste mogli

Brzo rafalno fotografisanje do 20 kadrova u sek.

Brzo neprekidno snimanje do 20 kadrova u sekundi

Revolucionarni Exmor RS CMOS senzor punog formata i BIONZ X procesor zajedno omogućavaju uzastopno snimanje do 20 kadrova u sekundi sa AF/AE praćenjem. Izuzetne performanse velike brzine i jak bafer omogućavaju vam da snimite upečatljive trenutke.

Snimanje bez zatamnjenja

Snimanje bez zatamnjenja

Nemehanički el. zatvarač eliminiše zatamnjenje pri radu stand. SLR ogledala. Neprekidni prikaz objekta dostupan je čak i pri otpuštanju zatvarača, s mogućnošću pregleda uživo 60 kadrova u sek. i minimalno kašnjenje pri uzastopnom snimanju.
(A) Snimanje bez zatamnjenja (B) Snimanje sa zatamnjenjem

Napomena: Ovaj fotoaparat ima elektronski i mehanički zatvarač. Funkcije opisane u ovom odeljku prvenstveno se odnose na rad elektronskog zatvarača.

Pratite radnju uz neprekidan prikaz

AF/AE izračunavanja do čak 60 puta u sekundi

AF/AE izračunavanja od čak 60 puta u sekundi

Svetlost stiže direktno do senzora bez mehaničkih prepreka. Sjajna kombinacija konstrukcije bez ogledala i novih tehnologija za poboljšanje brzine omogućava AF/AE u ravni fokusa punog formata.
(1) AF/AE izračunavanja (2) 60 puta u sek. (3) 20 kadrova u sek.

Elektronske brzine zatvarača do 1/32000 sek.

Elektronske brzine zatvarača do 1/32000 sek.

Elektronske brzine zatvarača do 1/32000 sek. znatno prevazilaze mehaničke zatvarače za novi izraz pri snimanju. Možete i da održavate malu dubinu polja bez ND filtera, čak i u uslovima jakog osvetljenja.
(A režim 1/20000 sek. F8,0 ISO 1000)

Napomena: Ovaj fotoaparat ima elektronski i mehanički zatvarač. Funkcije opisane u ovom odeljku prvenstveno se odnose na rad elektronskog zatvarača.

Tišina povećava fotografski potencijal

Nema ometajućih zvukova

Nema ometajućih zvukova

Elektronski zatvarač koji sprečava izobličenje omogućava tiho snimanje jer nema mehaničko ogledalo niti zatvarač koji pravi buku. Idealan je za sport i objekte koji zahtevaju tihi rad, što znatno povećava upotrebljivost fotoaparata

Nema neželjene vibracije

Nema neželjene vibracije

Tokom SLR snimanja, podrhtavanje ogledala i okidanja zatvarača izazivaju blagu vibraciju. Međutim, α9 ima elektronski zatvarač koji radi bez vibracije i koji fotoaparat održava stabilnim kako biste dobijali zaista oštre slike.

Napomena: Ovaj fotoaparat ima elektronski i mehanički zatvarač. Funkcije opisane u ovom odeljku prvenstveno se odnose na rad elektronskog zatvarača.

Mobilnost donosi dosad neviđene mogućnosti

Profesionalne funkcije i performanse u kompaktnom kućištu. Sloboda mobilnosti inspiriše kreativnost.

Brz, precizan i pouzdan AF

Otkrijte poboljšani AF – precizniji, bukvalno nepogrešiv fokus, brzu reakciju na brzo kretanje, pouzdanost u uslovima slabog osvetljenja i konzistentno praćenje u slučaju uzastopnog snimanja.

4D focus logotip

Pogledajte dodatne informacije o 4D FOCUS

  • Široka oblast automatskog fokusa
  • Velika brzina automatskog fokusiranja
  • Neprekidni automatski fokus

Više funkcija AF za sigurno snimanje

Eye AF za preciznije fokusiranje

Eye AF za preciznije fokusiranje

Detekcija oka – poboljšana za 30% uz unapređeni Face Detection – drži oko objekta u fokusu i ako je lice okrenuto pod uglom ili delimično u senci. AF senzor sa faznom detekcijom u širokoj ravni fokusa odličan je za izazovne snimke.

Pouzdan čak i pri slabom osvetljenju

Pouzdan čak i pri slabom osvetljenju

Snima objekte sa velikom preciznošću automatskog fokusa do nivoa svetlosti do EV-3 pri ISO 100, zahvaljujući senzoru slike velike osetljivosti.

Podrška za AF na A-mount objektivu

Podrška za AF na A-mount objektivu

Sistem AF sa faznom detekcijom u ravni fokusa sa 693 tačaka AF radi pouzdano. Uživajte u uzastopnom snimanju do 10 kadrova u sekundi sa AF/AE praćenjem čak i kad koristite A-mount objektive sa adapterom za montiranje (LA-EA3).

Ikona veb lokacije

Vodič za podešavanje α9 fokusa

Veb verzija

ikona brošure

Brzi vodič za α9 AF podešavanje

PDF verzija

α ikona

Brzi vodič za α9 AF podešavanje

Verzija aplikacije za mobilne uređaje

Izvanredan kvalitet slike

Senzor od 24,2 megapiksela sa osetljivošću do ISO 204800 i širokim dinamičkim opsegom snima slike širokog dinamičkog opsega.

Novi CMOS

Novi CMOS senzor za izuzetne slike

Velika osetljivost, konfiguracija sa pozadinskim osvetljenjem, dizajn sa sočivima na čipu bez međuprostora i druge Sony inovacije za upečatljive slike u različitim situacijama. Standardni ISO opseg je ISO 100-51200, proširiv na ISO 50-204800 sa minimalnim šumom.

Tehnologija

Tehnologija za slike visokog kvaliteta

Visokokvalitetno snimanje objedinjuje sve tehn. senzora, uz strukturu sa poz. osvetljenjem i dizajn sa sočivima na čipu bez međuprostora.
[A] Konv. struktura s prednjim osvetljenjem
[B] Sloj. struktura s pozadinskim osvetlj. s un. memorijom
(1) Dizajn sa sočivima na čipu bez međupr. (2) Alumin. ožičenje (3) Površina prima svetlost
(4) Supstrat foto-diode (5) Bakarno ožičenje (6) Oblast piksela
(7) Nasl. sloj

BIONZ X

BIONZ X procesor slike poboljšane brzine

Poboljšano obrađivanje slika u kombinaciji sa novim front-end LSI-jem smanjuje šum uz poboljšanje prikaza detalja u širokom opsegu osetljivosti. Poboljšan prikaz detalja omogućava verodostojnu reprodukciju tekstura.

14-bitni RAW

Nekomprimovani 14-bitni RAW

Nekomprimovani 14-bitni RAW format je podržan i po potrebi je moguće izabrati njega ili trenutni komprimovani RAW format. Nekomprimovani 14-bitni RAW predstavlja dobar izbor u situacijama u kojima će širok dinamički opseg senzora i fina reprodukcija gradacije koristiti slikama koje snimate.
(1) Senzor slike  (2) Novi front-end LSI velike brzine
(3) Obrađivanje 16-bitnih slika

Prelepe 4K slike

Kvalitet 4K filmova visoke rezolucije

Očitavanje pune rezolucije bez spajanja piksela omogućava sažimanje oko 2,4 puta više podataka nego što je potrebno za 4K (ekvivalentno količini podataka potrebnoj za 6K) u 3840 x 2160 4K izlaz. Proces dodatnog uzorkovanja, kao i očitavanje pune rezolucije bez spajanja piksela omogućavaju najviši mogući kvalitet slike u 4K filmovima.

4K

Efikasan rad i profesionalna pouzdanost

Kućište od legure magnezijuma fotoaparatu pruža opštu izdržljivost i pouzdanost, a unapređene funkcije doprinose lakoći rukovanja, što omogućava korišćenje u zahtevnim uslovima profesionalnog fotografisanja.

Tru-Finder

Quad-VGA OLED Tru-Finder

Novo elektronsko tražilo visoke rezolucije od 3686k tačaka (EVF) prikazuje jasne slike s finim detaljima. Legendarni premaz ZEISS® T* znatno smanjuje odsjaje. Glatke EVF slike uz brzinu snimka od 120 k/s omogućavaju da lako pratite objekat koji se brzo kreće. Premaz sa fluorom na spoljnjem objektivu pruža poboljšanu zaštitu od prljavštine.

5 osa

Stabilizacija slike u pet osa

Nova integrisana jedinica za stabilizaciju u 5 osa nudi bolju brzinu zatvarača za 5 tačaka. I pregled uživo je stabilizovan, pa je kompozicija laka i kad snimate objekat koji se brzo kreće. (1) Horizontalno (2) Vertikalno (3) Ljuljanje

Baterija

Izdržljivost baterije za profesionalnu upotrebu

Nova baterija NP-FZ100 nudi skoro dvostruko duži životni vek od prethodne NP-FW50. Snimite približno do 480 fotografija jednim punjenjem – i dodatno povećajte broj snimaka sa montiranim opcionim vertikalnim rukohvatom (prodaje se zasebno) u koji mogu da stanu dve baterije.

Dva otvora

Dva otvora za medijume

Koristite dva otvora – za SD i za SD/Memory Stick kartice – za istovremene rezervne kopije fotografija/filmova, čuvanje RAW/JPEG slika na različitim karticama i kopiranje podataka između kartica. Za veće brzine tu je niži otvor za kartice UHS-II tipa.

FTP prenos datoteka

FTP prenos datoteka

Novi priključak za žičnu LAN vezu omogućava vam prenos fotografija na FTP server radi prikazivanja i upravljanja njima. Pošto je podržan FTPS (File Transfer Protocol over SSL/TLS), datoteke slika mogu da se šifruju dok se prenose.

My menu

My Menu i novi interfejs menija

Nova funkcija My Menu omogućava vam da registrujete do 30 stavki menija koje se mogu odmah aktivirati, rasporedite stavke bilo kojim redosledom i obrišete one koje ne koristite. Primarni meniji su reorganizovani radi lakše pretrage i korišćenja.

  • Rukovanje
  • Profesionalna pouzdanost
Imaging Edge

Novi softverski paket Imaging Edge kompanije Sony

Imaging Edge popravlja kvalitet slike i efikasnost produkcije. „Remote“ (Daljinski) je za daljinsku kontrolu preko računara, „Edit“ (Uredi) za razvoj RAW podataka u odlične fotografije i „Viewer“ (Prikazivač) za pregled, ocenu i izbor fotografija.

Capture One

Capture One za Sony

Capture One Express (za Sony) je besplatan nagrađivani softver za uređivanje koji pruža RAW razvoj, lako upravljanje i alatke za uređivanje. Može se kupiti Capture One Pro (za Sony), sa još alata za uređivanje i mogućnošću snimanja sa povezanim računarom.

iMoves i Final Cut Pro X

Funkcioniše uz iMovie i Final Cut Pro X

Ovaj proizvod je kompatibilan sa softverom iMovie i Final Cut Pro X.

Specifikacije i funkcije
Brzo rafalno fotografisanje pri brzini od najviše 20 kadrova u sekundi, snimanje bez zatamnjivanja, AF/AE praćenje pregleda uživo, brzina zatvarača od najviše 1/32.000, tihi Anti-Distortion Shutter bez vibracije, osetljivost od najviše ISO 204.800 (proširena), odlična profesionalna upotrebljivost i napredni 4K filmovi.
  • Slojeviti CMOS senzor punog formata sa unutrašnjom memorijom od 35 mm i 24,2 megapiksela

  • Procesor slike BIONZ X

  • Brzo rafalno fotografisanje brzinom od najviše 20 kadrova u sekundi sa AF/AE praćenjem

  • AF sa faznom detekcijom u širokoj oblasti od 693 tačke

  • Stabilizacija slike u pet osa sa efikasnošću ekvivalentnom brzini zatvarača manjoj za 5,0 tačaka

Kompatibilnost objektiva
E-mount objektiv kompanije Sony
Tip senzora
pun format od 35 mm (35,6 × 23,8 mm), Exmor RS CMOS senzor
Broj piksela (efektivno)
Približno 24,2 megapiksela
ISO osetljivost (preporučeni indeks ekspozicije)
[Fotografije], mehanički zatvarač: ISO 100–51200 (ISO vrednosti od ISO 50 do ISO 204800 mogu da se podese kao prošireni raspon ISO vrednosti.) AUTOMATSKI (ISO 100–6400, mogućnost izbora donjeg i gornjeg ograničenja), elektronski zatvarač: ISO 100-25600 (ISO vrednosti od ISO 50 mogu da se podese kao prošireni raspon ISO vrednosti.), AUTOMATSKI (ISO 100-6400, mogućnost izbora donjeg i gornjeg ograničenja), [Filmovi] ISO 100-51200 ekvivalent (ISO vrednosti do ISO 102400 mogu da se podese kao prošireni raspon ISO vrednosti.), AUTOMATSKI (ISO 100-6400, mogućnost izbora donjeg i gornjeg ograničenja
Trajanje baterije (fotografije)
Približno 480 snimaka (tražilo)/približno 650 snimaka (LCD ekran) (CIPA standard)
Tip tražila
Elektronsko tražilo od 1,3 cm (0,5 inča) (u boji), Quad-XGA OLED
Tip monitora
TFT od 7,5 cm (3,0 inča)

Šta je u pakovanju

Kabl za napajanje, Punjiva baterija NP-FZ100, Punjač baterija BC-QZ1, Štitnik za kabl, Adapter za naizmeničnu struju, Traka za nošenje na ramenu, Poklopac za telo, Poklopac priključka, Poklopac okulara, Mikro USB kabl, Uputstva

Kompanija Sony posvećena je ne samo pružanju proizvoda, usluga i sadržaja koji donose uzbudljive doživljaje, već i nastojanju da potpuno ukine uticaj na životnu sredinu u svim poslovnim aktivnostima Saznajte više o odnosu kompanije Sony prema životnoj sredini

Nagrade

Nagrade