α7S III

Mašta u pokretu

Serija S ima potpuno novi nivo filmskog izražavanja u punom formatu, a sjajna nova brzina udružuje se s vrhunskom osetljivošću i izuzetno malim šumom, što omogućava ranije nemoguće snimke 4K filmova uz veliki dinamički opseg, neverovatno fokusiranje i veoma snažnu stabilizaciju slike. Novi kreativni potencijal čeka na vas.

Za vizuelne inovatore

Uz izuzetne filmske performanse u punom formatu, uključujući veliku osetljivost (prošireni ISO do 409.600), širok dinamički opseg od 15 koraka, 4K 120p, brzo i pouzdano automatsko fokusiranje i veoma snažnu stabilizaciju slike, α7S III ponovo postavlja viši standard za filmadžije.

Slika proizvoda
Izražajne mogućnosti
Slika primera
Vrhunske performanse za filmove
Slika primera
Revolucija u snimanju
Slika primera
Napredne funkcije i performanse slika
Slika korišćenja
Efikasnost toka posla
Izražajne mogućnosti
Ilustracija
Veliki pikseli pružaju veliku osetljivost i mali šum

Novi CMOS senzor slike Exmor RTM sa pozadinskim osvetljenjem i punim formatom od 12,1 megapiksel sadrži velike inovacije u pogledu prikupljanja svetla, povezivanja i optimizacije izlaza. Obezbeđuje duplo brže očitavanje, vrhunski kvalitet slike u celom opsegu osetljivosti, širok dinamički opseg od 15 koraka i smanjen pokretni zatvarač sa senzorom koji pruža i AF sa faznom detekcijom u ravni fokusa.

Do 8 puta moćniji procesor slike BIONZ XRTM

Uz novi senzor i njegovu neprevaziđenu brzinu, razvili smo i novi procesor slike BIONZ XR koji sadrži do 8 puta više procesorske snage. Zahvaljujući arhitekturi spremnoj za budućnosti, brže pravi slike visokog kvaliteta i omogućava vrhunsko izražavanje kroz fotografije i video zapise, kao i znatno poboljšan odziv interfejsa fotoaparata.

Ilustracija
Vrhunske performanse za filmove
Neverovatne performanse AF čak i za 4K 120p

Novi senzor slike Exmor R punog formata i revolucionarni procesor slike BIONZ XR obezbeđuju neprestano aktivan i precizan AF koji pruža sjajne detalje u vremenu i prostoru i zapanjujuće 4K filmove, čak i uz 120 kadrova u sekundi ili uz usporeni snimak. Uz rezoluciju i dubinu polja koje može da pruži samo senzor punog formata, rezultati su spektakularni.

Slika primera
10-bitno snimanje 4:2:2

Snimajte direktno na fotoaparatu uz neverovatno bogatstvo 10-bitne dubine i uzorkovanja boja 4:2:2 da biste imali znatno veću fleksibilnosti pri korekciji, naknadnom obrađivanju i kombinovanju slike.

Ilustracija
Dostupno je All-Intra kodiranje

Uz Long GOP, sad je dostupno i All-Intra kodiranje. Ono nezavisno kodira svaki kadar uz brzinu protoka do 600 Mb/s da bi se preciznije snimili složeni pokreti na unutrašnjim ili spoljnim medijumima i da bi se omogućili efikasniji tokovi posla uređivanja.
[1] All-Intra (All-I) [2] Long GoP [3] Group of Pictures

Ilustracija
Vrhunski kvalitet i manje datoteke uz XAVC HS

Novi format snimanja XAVC HS koristi HEVC/H.265 kodiranje da bi se postigla duplo efikasnija kompresija AVC/H.264 kodiranja i dobili vrhunski kvalitet slike i manje datoteke.

Naša čuvena osetljivost obezbeđuje prošireni ISO 409.600

Čuvena osetljivost ove serije dostiže nove visine uz prošireni ISO opseg za filmove od 80 do neverovatnih 409.600 (standardni opseg 80–102.400). Uz napredno prikupljanje svetlosti i optimizaciju izlaza, senzor punog formata od 12,1 megapiksel ostvaruje mali šum u celom opsegu osetljivosti i može da snima upotrebljive slike u skoro potpunoj tami.

Slika primera
Slika primera
Gama S-Log3 i spektar S-Gamut3.Cine kao pro kamkorder

Kriva game S-Log3 i spektar boja S-Gamut3.Cine kao na profesionalnim kamkorderima pružaju širi dinamički opseg i lakše uparivanje boja za jednostavnije postprodukcijske tokove posla. 

Ilustracija
HLG (Hybrid Log-Gamma)

HLG (Hybrid Log Gamma) olakšavaju HDR produkciju uz snimanje materijala na fotoaparatu za BRAVIA TV koji podržava HLG bez složene postprodukcije i glatke gradacije 10-bitne dubine boja.
[1] Velika fleksibilnost za fino podešavanje slika po želji (neophodna korekcija boja)
[2] Trenutne slike visokog kvaliteta (nije neophodna korekcija boja)

Slika primera
Poboljšanja kvaliteta slike

Novi procesor slike BIONZ XR pruža poboljšanja u pogledu reprodukcije boje, stabilnosti pod različitim izvorima svetlosti, prirodne gradacije tonova i postepenog smanjenja tonova, kao i smanjenog pokretnog zatvarača.

Slika proizvoda
16-bitni RAW HDMI izlaz

Za zahtevne tokove posla u postprodukciji, dostupan je 16-bitni RAW izlaz preko HDMI veze sa kompatibilnim spoljnim rikorderima dok se istovremeno unutar fotoaparata snimaju XAVC HS 4K, XAVC S 4K ili XAVC S-I 4K i proxy datoteke.

Slika korišćenja
Efikasno uređivanje preko proxy snimanja

Pri snimanju 4K filmova velike brzine protoka, moguće je generisati HD proxy datoteke (uz 8-bitnu ili 10-bitnu dubinu) unutar fotoaparata. Uređivanje manjih proxy datoteka smanjuje opterećenje računara i ubrzava tok posla pre konačnog 4K prikaza.

Revolucija u snimanju
Slika primera
Fast Hybrid AF za preciznost i vernost

AF široke oblasti koristi inteligentno praćenje i faznu detekciju putem senzora što pokriva najveći deo kadra. Rezultat je izdvajanje svakog bita veoma preciznog i postojanog AF-a u kombinaciji sa E-mount objektivima visokog kvaliteta, čak i pri snimanju pokretnih objekata uz male dubine polja u 4K i pri brzinama snimka od 120p.

Moćna kontrola fokusa za fotografe koji sami snimaju

Moguće je izabrati 7 nivoa brzine prelaza AF i 5 nivoa osetljivosti AF pri promeni objekta, pa na bolji način možete da prenesete kreativne namere pri promeni objekata ili menjanju fokusa. Dodirom možete privremeno da aktivirate AF, čak i ako je aktivno ručno fokusiranje.

Slika primera
Eye AF u realnom vremenu za filmove

Eye AF u realnom vremenu koristi AI za precizno fokusiranje očiju uz performanse poboljšane za 30% kod profila ili delimično neosvetljenih lica. Postojano praćenje očiju omogućava vam fokusiranje na kompoziciju, čak i uz malu dubinu fokusiranja. 

Slika korišćenja
Praćenje u realnom vremenu uz intuitivno rukovanje

Praćenje u realnom vremenu analizira boju, šablon i dubinu objekta, kao i informacije o licu radi praćenja objekta. Praćenje dodirom intuitivno i automatski prati objekat koji dodirnete na LCD ekranu. 

Ilustracija
Stabilizacija slike u 5 osa integrisana u kućište

Dostupni su veoma precizna jedinica za stabilizaciju slike i žiroskopski senzor koji pružaju optičku stabilizaciju slike u 5 osa.
[1] Horizontalno [2] Okretanje [3] Vertikalno

Aktivni režim za snimanje iz ruke

Novi aktivni režim pruža bolju stabilizaciju za snimanje video zapisa. Da bi zadržao kvalitet slike, procesor BIONZ XR precizno meri podrhtavanje fotoaparata i optički ga kompenzuje. Zbog toga je stabilan video moguć čak i pri snimanju iz ruke kada ograničenja prostora sprečavaju upotrebu gimbala, pri hodanju i u 4K rezoluciji.

Slika proizvoda
Digitalni audio interfejs za jasno snimanje zvuka

Digitalni audio interfejs dodat višenamenskom priključku omogućava direktan 24-bitni ulaz. Dostupne postavke su 48 kHz/16-bitni 2-kanalni, a uz opcionalni komplet XLR-K3M adaptera i 48 kHz/24-bitni 2-kanalni i 48 kHz/24-bitni 4-kanalni.

Ilustracija
Jedinstveno rasipanje toplote za pouzdano snimanje

Jedinstveni Sony grafitni hladnjak u obliku slova Σ (sigma) ugrađen je u jedinicu za stabilizaciju slike. Rasipa toplotu 5 puta efikasnije tokom dužeg vremena snimanja bez ometanja stabilizacije slike.

Slika proizvoda
Udobnost snimanja video zapisa

U skladu sa povratnim informacijama koje smo dobili od profesionalnih korisnika, dugme MOVIE premešteno je na gornji deo radi unapređenog rada u bilo kom položaju snimanja. Poboljšani su i redosled birača režima i brzina promene.

Napredne funkcije i performanse slika
Slika primera
Velika ISO osetljivost

Uz neverovatno širok standardni ISO opseg 80–102.400 (proširiv na 40–409.600 za fotografije), α7S III nudi neverovatne kreativne mogućnosti. Novorazvijeni senzor slike i algoritmi za obrađivanje slike prave još jasnije slike i prirodnije teksture u odnosu na prethodni model α7S II, čak i pri snimanju u skoro potpunoj tami.

Slika primera
Fast Hybrid AF za fotografije

Sistem Fast Hybrid AF objedinjuje brzinu i preciznost. Uz 759 senzora za faznu detekciju u ravni fokusa i 425 tačaka sa detekcijom kontrasta raspoređenih po većem delu oblasti slike, α7S III brzo pronalazi i prati objekat u celom kadru.

Slika primera
Izuzetne performanse uzastopnog snimanja

Po želji koristite mehanički ili elektronski okidač za uzastopno rafalno fotografisanje uz AF/AE praćenje i do10 kadrova u sekundi. Snimite ključne trenutke sa preko 1000 mogućih kadrova uzastopnog nekomprimovanog RAW snimanja.

Slika primera
Veoma osetljiv AF pri slabom osvetljenju

Prednosti AF algoritma omogućile su fotoaparatu α7S III da postigne automatsko fokusiranje u uslovima slabog osvetljenja kao što je EV-6, pri kojima se objekti jedva vide golim okom.

Slika primera
Kvalitet fotografija je bolji uz novi senzor i procesor

Novorazvijeni senzor slike i procesor slike pružaju poboljšanja u reprodukciji boje, posebno za nijanse kože i prikaz tekstura na fotografijama. 

Slika primera
Novi format HEIF i režimi snimanja slike HLG

Podržan je format datoteke slike HEIF koji pruža bolji kvalitet slike i efikasniju kompresiju u odnosu na JPEG, kao i 10-bitnu boju. Moguće je snimati i fotografije velikog dinamičkog opsega u režimu HLG radi prikaza na kompatibilnim televizorima.

Efikasnost toka posla
Slika proizvoda
Dva otvora za medijume kompatibilna sa karticama CFexpress tipa A

Oba otvora za kartice podržavaju izuzetno brze kartice CFexpress tipa A, koje omogućavaju snimanje velike brzine protoka i brzo pražnjenje bafera, kao i kartice SDXC UHS-II. Dostupni su i paralelno snimanje i snimanje uz automatsku promenu memorije.

Slika proizvoda
LCD ekran promenljivog ugla za udobno snimanje videa

Ekran osetljiv na dodir promenljivog ugla od 3,0 inča sa 1,44 miliona tačaka otvara se sa strane radi fleksibilnog pozicioniranja i bolje vidljivosti pri montiranju na gimbale ili okvire.

Ilustracija
Elektronsko tražilo visoke definicije s 9,44 miliona tačaka

Novi EVF pruža najbolju rezoluciju, kontrast i boje u svojoj klasi. Sadrži i najbolje uvećanje pomoću tražila na svetu od 0,9x, dijagonalno vidno polje od 41° i veliku udaljenost od oka od 25 mm.

Napredno rukovanje

Struktura menija je redizajnirana u skladu sa povratnim informacijama koje smo dobili od profesionalnih fotografa i videografa. Postavke fotoaparata sad su intuitivnije, a fotoaparat brže reaguje na promene postavki.

Slika korišćenja
Nova struktura menija

Na osnovu zahteva naših najzahtevnijih profesionalnih korisnika, uneli smo velika poboljšanja u strukturu menija radi veće preglednosti i smanjenog kretanja po meniju.

Slika korišćenja
Intuitivna kontrola dodirom

Ekranom sa menijem možete da upravljate dodirom, dok ekran za reprodukciju omogućava prevlačenje i zumiranje pomoću dva prsta. Poboljšan je i rad dodirnih funkcija pri snimanju.

Slika korišćenja
Wi-Fi kompatibilnost za 5 GHz

Poput 2,4 GHz, obezbeđuje se i Wi-Fi® veza od 5 GHz za daljinski rad, bežični pregled i brži i stabilniji prenos podataka, bilo da je reč o fotografijama ili video zapisima.

Slika korišćenja
Žična LAN veza

U slučaju kompleksnih okruženja osetljivih na smetnje ili potrebe za većim frekventnim pojasom, dostupna je žična LAN veza 1000BASE-T ako se kompatibilni USB-Ethernet kabl adaptera poveže na USB Type C® priključak fotoaparata.

Slika korišćenja
Daljinski pregled i snimanje

Dostupno je žično ili bežično daljinsko snimanje sa računara ili mobilnog uređaja ako je instaliran Imaging Edge MobileTM, pa su tokovi posla i snimanje u zahtevnim okruženjima efikasniji.

Slika korišćenja
Imaging Edge DesktopTM

Poboljšajte fotografiju uz Imaging Edge Desktop aplikacije. Koristite „Remote“ za kontrolu i nadgledanje snimanja uživo na računaru, „Viewer“ za brz pregled, ocenjivanje i izbor fotografija iz velikih biblioteka i „Edit“ za razvijanje RAW podataka u kvalitetne fotografije za isporuku. Na najbolji način iskoristite Sony RAW datoteke i efikasnije upravljajte produkcijom.

Slika korišćenja
Capture One za Sony

Capture One Express (za Sony) besplatan je i nagrađivan softver za uređivanje s alatkama za RAW razvoj, lako upravljanje i moćno uređivanje. Dostupan je i Capture One Pro (za Sony) za još alatki za uređivanje i opcija snimanja s povezanim računarom.

Ilustracija
Imaging Edge™ Webcam

Imaging Edge Webcam olakšava korišćenje aparata kompanije Sony kao kvalitetne Web kamere, sa širokom kompatibilnošću, za impresivno strimovanje uživo i konferencije.

Preuzimanje brošure
Preuzimanje brošure

Specifikacije i funkcije

Dizajniran za profesionalce, α7S III nadograđuje prednosti serije S, poput velike osetljivosti i širokog dinamičkog opsega, pružajući profesionalne funkcije, kao što su unapređeni AF, optička stabilizacija slike i 4K 120p snimanje. Zahvaljujući ugrađivanju moćnog novog procesora u kompaktno kućište, fotoaparat obezbeđuje širok opseg vizuelnih doživljaja.
  • Novorazvijeni CMOS senzor slike Exmor RTM sa pozadinskim osvetljenjem od 12,1 megapiksel

  • Novorazvijeni procesor slike BIONZ XR sa do 8 puta boljim performansama obrađivanja

  • Snimanje filmova uz 4K 120p, mogućnost 10-bitnog snimanja 4:2:2

  • Fast Hybrid AF sa 759 tačaka AF-a sa faznom detekcijom i unapređeni Eye AF u realnom vremenu

  • Optička stabilizacija slike u 5 osa integrisana u kućište, aktivni režim za filmove

Tip senzora
Pun format od 35 mm (35,6 × 23,8 mm), CMOS senzor Exmor R
Broj piksela (efektivno)
Oko 12,1 megapiksel
ISO osetljivost (preporučeni indeks ekspozicije)
Fotografije: ISO 80–102.400 (ISO brojevi od ISO 40 do ISO 409.600 mogu se podesiti kao prošireni ISO opseg.), filmovi: ekvivalent za ISO 80–102.400 (ISO brojevi do ISO 409.600 mogu se podesiti kao prošireni ISO opseg.)
Trajanje baterije (fotografije)
Oko 510 snimaka (tražilo)/oko 600 snimaka (LCD ekran) (CIPA standard)
Tip tražila
Elektronsko tražilo od 1,6 cm (0,64 inča) (u boji)
Tip monitora
TFT od 7,5 cm (3,0 inča)
Kompanija Sony posvećena je ne samo pružanju proizvoda, usluga i sadržaja koji donose uzbudljive doživljaje, već i nastojanju da potpuno ukine uticaj na životnu sredinu u svim poslovnim aktivnostima Saznajte više o odnosu kompanije Sony prema životnoj sredini