Za gledanje ovog videa morate da prihvatite Youtube kolačiće

Pristupite svojim preferencama ispod i u delu „Funkcionalni” uključite Youtube kolačiće.

Novorazvijena AI jedinica za obrađivanje

Potpuno novi nivo inteligencije fotoaparata

Vrhunsko AI obrađivanje koristi detaljne informacije o ljudskim formama i pozama kako bi se drastično poboljšala preciznost prepoznavanja objekata i potpuno iskoristila potencijalna rezolucija ove funkcije. AI prepoznavanje objekta sada obuhvata i brojne nove tipove objekata, uključujući vozila i insekte.

Za gledanje ovog videa morate da prihvatite Youtube kolačiće

Pristupite svojim preferencama ispod i u delu „Funkcionalni” uključite Youtube kolačiće.

Slika odredišta veze
α7R V galerija fotografija
Slika odredišta veze
Performanse vođene AI tehnologijom
Slika odredišta veze
Izvanredna rezolucija
Slika odredišta veze
AF sledeće generacije
Slika odredišta veze
Filmovi raskošnih detalja i izgleda
Slika odredišta veze
Dizajnirano po meri stvaralaca
Slika odredišta veze
Tok rada i pouzdanost za profesionalce
Performanse vođene AI tehnologijom
AI jedinica za obrađivanje za napredno prepoznavanje objekta

Model α7R V je opremljen AI jedinicom za obrađivanje koja služi specijalno za obradu velikih količina podataka, čime se omogućava preciznije prepoznavanje objekata i prepoznavanje raznovrsnijih tipova objekata.

Slika AI čipa
Slika žene kako šeta šumom
Procena ljudske poze

Na osnovu podataka o formi objekata, α7R V prepoznaje pokret, i to otprilike 60% bolje od ljudskog oka. Na osnovu naučenih ljudskih forma i poza, procena ljudske poze precizno prepoznaje položaj tela i glave, a ne samo oči, pa je moguće zaključati fokus na objektu i pratiti ga i kada je licem okrenut od fotoaparata ili kada nosi masku.

Prepoznavanje raznovrsnijih objekata

Osim ljudi, životinja i ptica, ovaj fotoaparat sada prepoznaje insekte, automobile, vozove i avione, te pruža još veću fleksibilnost i pouzdanost prilikom snimanja fotografija i filmova. Postavke za ljude, životinje i ptice sada, osim očiju (Eye AF u realnom vremenu), omogućavaju prepoznavanje glava i tela.

Slike konja, aviona, ptice, automobila, voza i leptira
Slika vodopada i drveća
Poboljšana preciznost kontrole balansa bele boje

Automatski balans bele boje na modelu α7R V razvijen je zajedno sa AI mogućnostima. Osim "senzora vidljive i IC svetlosti" na prednjoj strani kućišta, AI jedinica za obrađivanje takođe pomaže u postizanju preciznijeg balansa bele boje pri nezgodnom svetlu, kao kada je objekat u senci.

Odgovorno snimanje pri korišćenju registracije lica

Funkcija registracije lica podrazumeva korišćenje biometrijskih podataka. Odgovorni ste za prikupljanje i korišćenje takvih podataka, a u skladu sa važećim lokalnim zakonom. Više detalja potražite na veb-sajtu u nastavku.

Izvanredna rezolucija
Nov rekord u α rezoluciji

Proizvod CMOS senzora slike Exmor R™ punog formata od 35 mm, sa pozadinskim osvetljenjem i približno 61,0 milion efektivnih piksela, procesor BIONZ XR™ obrađuje u realnom vremenu u punoj meri kako bi se dobili čudesni detalji u fotografijama i filmovima podjednako.

Dizajn koji prikazuje detalje
Slika CMOS senzora slike Exmor R
Senzor punog formata 35 mm sa 61,0 efektivnim megapikselom

U sklopu senzora se dobijaju Sony tehnologija senzora slike, struktura sa pozadinskim osvetljenjem za smanjenje šuma, plus dizajn koji eliminiše razmak između piksela, AR premaz (antirefleksivno staklo) i uklanjanje optičkog niskopropusnog filtera.

Slika procesora slike BIONZ XR na uređaju
Najnoviji procesor slike BIONZ XR

Čak osam puta jači u odnosu na prethodnike, novi BIONZ XR obrađuje ogromne količine podataka svodeći kašnjenje na minimum i upadljivo podižući procesorsku snagu za filmove i fotografije. 

Snimak žene u krupnom planu
Konzistentno precizna ekspozicija i boja

Najnoviji procesor BIONZ XR ostvaruje još bolju kontrolu ekspozicije i precizniju reprodukcije boje. Nov algoritam automatske ekspozicije je u stanju da pri snimanju fotografija i filmova detektuje kožu na licu i shodno tome kontroliše ekspoziciju.

Slika ekrana fotoaparata za izbor tipa RAW datoteke
Mogućnost izbora veličine i kvaliteta RAW slike

Model α7R V sad podržava RAW format bez gubitka kvaliteta, uz izbor između tri broja piksela: L (60 MP), M (26 MP) i S (15 MP). Veličine M i S nude istu rezoluciju u vidnom polju punog formata i APS-C, što olakšava postprodukciju. 

Ilustracija koja prikazuje ugrađenu stabilizaciju slike u pet osa
Napredna ugrađena optička stabilizacija u pet osa

Model α7R V je nadograđen tako da nudi stabilizaciju u osam koraka u samom kućištu, što je potpuno novo za seriju α. Ovim se postiže efikasna stabilizacija kod snimanja enterijera ili noćnih scena malom brzinom zatvarača, kod kojih je poželjno izbeći povećanu osetljivost.

[1] Zakret.  [2] Valj.  [3] Propinj.

Slika žene kako stoji u šumi
Precizna kompenzacija na nivou jednog piksela

Nov algoritam stabilizacije obezbeđuje preciznu detekciju i kontrolu sve do nivoa jednog piksela, maksimalno koristeći prednosti rezolucije senzora od 61.0 megapiksela za otkrivanje najfinijih detalja objekta.

Slika žene u šumi
Kreativni izgled podržava razne izraze

Funkcija „Kreativni izgled“ pruža deset memorisanih postavki koje se mogu koristiti u neizmenjenom obliku ili urediti radi kreiranja raznih „izgleda“ koji autorima pomažu da fino podese atmosferu fotografija ili filmova na fotoaparatu. 

Slika planine
Pixel Shift Multi Shooting reaguje na promenljive uslove

Pixel Shift Multi Shooting koristi prednosti precizne kontrole ugrađene stabilizacije slike. Može se snimiti čak 16 slika sa pomeranjem piksela, koje se potom kompozituju na računaru kako bi se dobila jedna slika impresivne rezolucije. Računarski softver za kompozitovanje može da detektuje i kompenzuje čak i one sitne pokrete na nivou jednog piksela.

AF sledeće generacije
AF prepoznavanja u realnom vremenu

AF sistem modela α7R V pruža drastično poboljšane performanse oslanjajući se na velika poboljšanja performansi prepoznavanja objekata. Tehnologija dubokog učenja podržava moćni AF prepoznavanja u realnom vremenu kao i pouzdanije Praćenje u realnom vremenu koje podržavaju više Fast Hybrid AF performanse na širem području.

Primer slike aviona u letu sa kvadratićima koji pokazuju 693 AF tačke širom slike
Brži, precizniji AF širokog područja pokrivenosti

Neiscrpna procesorska snaga novog procesora BIONZ XR i ažurirani algoritmi postižu primetno poboljšane AF performanse. Do 693 tačke fazne detekcije u nizu velike gustine pokrivaju približno 79% oblasti slike.

Slika žene kako sedi u zatamnjenom prostoru
Precizan AF pri slabom svetlu EV -4.0

Najnoviji AF algoritmi omogućavaju veliku preciznost automatskog fokusa sve do nivoa svetlosti EV -4.0 u režimu AF-S. Model α7R V uključuje i režim prvenstva fokusa koji pruža pouzdaniji AF pri slabom osvetljenju ili kod manjih otvora blende.

Slike automobila u režimu neprekidnog snimanja od 10 kadrova u sekundi i sa AF/AE praćenjem
Uzastopno snimanje do 583 komprimovane RAW slike pri 10 k/s 

Uzastopno snimanje do 10 kadrova u sekundi sa punim AF/AE praćenjem je moguće postići sa mehaničkim ili elektronskim zatvaračem. Fotoaparat može da snimi do 583 komprimovane RAW slike pri ovoj brzini.

Makro snimak lišća
Breketiranje fokusa za postizanje najboljeg snimka

Fotoaparat će automatski snimiti do 299 slika sa uzastopno pomerenim fokusnim tačkama, koristeći prilagođene intervale i niz koji je odredio korisnik. Odaberite savršen snimak ili naknadno obradite više snimaka da biste dobili kompozite neverovatne dubine fokusa.

Slika ekrana fotoaparata za postavke snimanja bez treperenja
Suzbijanje treperenja

Treperenje od veštačkog svetla se može efikasno suzbiti, uz mogućnost izbora opcije "Snimanje bez treperenja" za fotografije ili "Varijabilni zatvarač" za fino podešavanje brzine zatvarača prema brzini treperenja pri snimanju fotografija ili filmova.

Slika zeca u fokusu
Uključen DMF sve vreme

Kada snimate fotografije koristeći automatski fokus AF-C ili AF-S, uvek možete da rotirate prsten za fokusiranje na objektivu i tako se odmah prebacite u režim ručnog fokusiranja. Ovo olakšava brzo prebacivanje fokusa na neki drugi objekat.

Filmovi raskošnih detalja i izgleda

Za gledanje ovog videa morate da prihvatite Youtube kolačiće

Pristupite svojim preferencama ispod i u delu „Funkcionalni” uključite Youtube kolačiće.

Snimanje 8K video zapisa visokog kvaliteta

Format XAVC HS omogućava da na fotoaparatu snimite visokokvalitetne filmove u visokoj rezoluciji 8K (7680x4320) 24p (25p) sa efikasnom kompresijom HEVC/H.265, što ističe ono najbolje što Sony objektivi imaju da ponude i u potpunosti iskorišćava prednosti rezolucije koju obezbeđuje senzor i očitavanja punog piksela. Čak će i najfiniji detalji objekta biti verno zabeleženi.

Izvanredno snimanje 4K video zapisa do 60p (50p)

Za snimanje 4K video zapisa možete da izaberete pun format i format Super 35 mm. Očitavanje punog piksela u režimu Super 35mm bez potrebe za spajanjem piksela omogućava 2,6x prekomerno uzorkovanje za 4K video zapise. Podržan je format XAVC S-I (All-Intra) ili XAVC HS, sa 10-bitnim uzorkovanjem boje 4:2:2.

Za gledanje ovog videa morate da prihvatite Youtube kolačiće

Pristupite svojim preferencama ispod i u delu „Funkcionalni” uključite Youtube kolačiće.

Slika žene kako šeta šumom
Ekspresivni S-Cinetone™

Zasnovan na tehnologiji CineAlta™ fotoaparata kao što je čuveni VENICE, S-Cinetone stvara prirodne srednje tonove ključne za zdrav izgled kože, kao i tople boje i izvanredne svetle delove. 

Slika dve žene kako hodaju
Kriva game S-Log3 sa širinom od 14+ koraka

Kriva game S-Log3 naglašava karakteristike gradacije od senki do srednjih nijansi sive (18% sive), dostižući širinu od čak 14+ koraka za efektnije uređivanje.

Slika dve žene kako idu u susret jedna drugoj
Praćenje u realnom vremenu za filmove

Zahvaljujući poboljšanom prepoznavanju objekta, praćenje u realnom vremenu je sada još bolje, jer automatski prati relevantne objekte preciznim fokusom, uključujući fokus na oči objekta.

Slika čoveka kako drži fotoaparat
Aktivni režim za bolju stabilizaciju slike za film

Aktivni režim pruža čvrstu stabilizaciju slike kod snimanja iz ruke. Osim ugrađene stabilizacije, kompatibilni objektivi sa svojom ugrađenom stabilizacijom slike u koordinaciji sa kućištem kamere ostvaruju visoko efikasnu kontrolu, omogućavajući čak telefoto snimke iz ruke.

Slika cveća u fokusu i žene u zamućenoj pozadini
Компензација дисања за конзистентан угао гледања

Kod snimanja filmova, kompenzacija promene fokusne dužine koristi Clear Image Zoom za održavanje konzistentnog ugla gledanja, suzbijajući promene usled pomeranja položaja fokusa. Metapodaci o „disanju“ mogu se koristi i u postprodukciji.

Ekran fotoaparata na kom je prikazano polje ječma, sa superimponiranim tekstom o postavljenoj oznaci u snimku
Iscrpne alatke za filmove

Model α7R V ima razne alatke za filmove, kao što su jasan snimajući kadar sa lampicom na ekranu, režim fleksibilne ekspozicije, prilagođavanja balansa bele boje tokom snimanja, novi obeleživači razmere za oznake u snimku i samookidač za filmove.

Dizajnirano po meri stvaralaca
Nov višeugaoni LCD ekran sa četiri ose

Neuporediva fleksibilnost nadgledanja

Novorazvijeni Sony višeugaoni monitor sa četiri ose kombinuje praktičnost konvencionalnog nagibnog monitora i fleksibilnost otvaranja sa strane pod različitim uglom. Pruža veću slobodu tokom snimanja jer omogućava neograničeno podešavanje ugla u horizontalnoj i vertikalnoj orijentaciji.

Za gledanje ovog videa morate da prihvatite Youtube kolačiće

Pristupite svojim preferencama ispod i u delu „Funkcionalni” uključite Youtube kolačiće.

Slika fotoaparata α7R V sa LCD ekranom
LCD ekran visoke definicije od 3,2 inča

LCD ekran fotoaparata α7R V ima odnos širine i visine 3:2, sa 2,1 milion tačaka, i nudi operaciju dodirom i širok opseg boja (ekvivalentno DCI-P3). Režim snimanja na otvorenom obezbeđuje jasnu vidljivost na jako osvetljenom otvorenom prostoru.

Ilustracija tražila fotoaparata
QXGA tražilo sa najvećom rezolucijom u svojoj klasi

OLED elektronsko tražilo od 9,44 miliona tačaka nudi 1,6 puta veću rezoluciju, rekordno uvećanje od 0,90x, vidno polje dijagonale 41° i postavku od 120 kadrova u sekundi koja se može izabrati za minimalno zamućenje izazvano pokretom.

Slika fotoaparata sa CFexpress i SD karticama
Dva otvora kompatibilna sa CFexpress tipa A

Dva otvora za medijume na modelu α7R V podržavaju kartice CFexpress Type A kao i UHS-I i UHS-II SDXC/SDHC. Brzo upisivanje u kartice Type A doprinosi da se velike količine podataka obrađuju bez opterećenja. Postoje odvojeni režimi za prosleđivanje i istovremeno snimanje.

Slika S&Q birača
Namenski brojčanik za slike/film/S&Q

Birač za fotografiju/film/S&Q omogućava brz i nezavisan izbor, uz lak pristup najkorisnijim postavkama snimanja za svaki režim.

Slika LCD ekrana fotoaparata i prsta koji ga dodiruje
Operacija dodirom tokom snimanja i reprodukcije

Funkcije fokusa na dodir, praćenja dodira i zatvarača na dodir mogu se aktivirati jedna za drugom dodirom na ikonu na ekranu snimanja. Tokom reprodukcije, slike se mogu izabrati dodirom.

Tok rada i pouzdanost za profesionalce
Slika muškarca kako rukuje pametnim telefonom dok snima fotoaparatom
Brz Wi-Fi za PC vezu i prenos preko FTP-a i telefona

Ugrađeni Wi-Fi (IEEE 802.11a/b/g/n/ac) omogućava komunikaciju u opsezima od 2,4 GHz i 5 GHz i obezbeđuje podršku za 2x2 MIMO za brz i stabilan prenos podataka i pouzdanu komunikaciju.

Slika ekrana fotoaparata za postavke prenosa uživo
Podrška za UVC/UAC za vrhunske aplikacije Web kamere

Sa pametnog telefona ili računara kompatibilnog sa standardom UVC/UAC može se lako strimovati sadržaj u rezoluciji 4K putem USB veze, tako da se α7R V može koristiti kao Web kamera visoke rezolucije. 

Ilustracija koja prikazuje strukturu za rasipanje toplote
Efikasno rasipanje toplote za dugotrajnija snimanja

Fotoaparat je dizajniran ponovo iz početka kako bi se osiguralo efikasno rasipanje toplote i sprečilo pregrevanje. Približno 30 minuta se može snimati 8K 24p (25p) 10-bitni 4:2:0 video bez prekida.

Ilustracija koja prikazuje otpornost na prašinu i vlagu
Visoka pouzdanost u zahtevnim radnim okruženjima

Za izazovniju upotrebu na otvorenom, zaptiveni su sve ivice na kućištu, dugmad i poklopac odeljka za bateriju. Pažljivo dizajniran taster za zaključavanje objektiva i umetak oko nosača takođe pomažu u zaštiti od prašine i vlage.

Ilustracija prikazuje sistem zaštite od prašine
Nova zaštita od prašine efikasnije uklanja prašinu

Ultrazvučni pokretač navodi filter ispred senzora slike da oscilira brzinom od preko 70.000 ciklusa u sekundi, efikasno uklanjajući prašinu i čestice sa površine filtera. Tu je i funkcija Shutter When Power Off koja zatvara zatvarač zbog promene objektiva.

Mere zaštite okoline i pristupačnosti
Logotip Road to ZERO
Cilj kompanije Sony: nulti uticaj na životnu sredinu 

Sony Group kroz „Road to Zero“ teži da postigne nulti uticaj na životnu sredinu. Da bismo uspeli u tome, nastavljamo da usavršavamo svaku fazu ciklusa proizvodnje i distribucije fotoaparata i opreme, od razvoja preko proizvodnje pa do pakovanja i transporta, kako bismo što više rasteretili okolinu.

Primena našeg plana na α7R V

Reciklažni materijal za pakovanje bez plastike

Sony nastoji da koristi materijale za pakovanje koji u sebi ne sadrže plastiku, a pružaju jaku zaštitu od potresa i udara. Vrećice za proizvod su od netkane tkanine od biljaka. Sve ovo pomaže da se priroda što više rastereti.

Slika delova pakovanja proizvoda: kutija, karton, itd.
Ikona asistivne tehnologije
Asistivna tehnologija na Alpha modelima

Alpha fotoaparati sadrže tehnologiju pristupa za osobe oštećenog vida ili ograničene mobilnosti.

Slika studijske postavke sa računarom i fotoaparatom
Imaging Edge Desktop™

Poboljšajte fotografiju uz Imaging Edge Desktop aplikacije. Koristite Remote za kontrolu i nadgledanje snimanja uživo na ekranu računara, Viewer za brz pregled, ocenjivanje i biranje fotografija iz velikih biblioteka i Edit za razvijanje RAW podataka u kvalitetne fotografije.

Specifikacije i funkcije

Uz α7R V možete kao nikad dosad da snimite scene koje vidite, koristeći namensko AI obrađivanje za prepoznavanje i praćenje objekata. Fotografi mogu da uvide prednost ovog novog repera za kvalitet i rezoluciju fotografija, kao i snimanja video zapisa u čak 8K rezoluciji, zajedno sa drastično poboljšanom stabilizacijom slike u osam koraka, naprednim mogućnostima povezivanja i procesa rada.
  • Novorazvijena AI jedinica za obrađivanje

  • 61.0MP CMOS senzor Exmor R punog formata sa pozadinskim osvetljenjem

  • Napredni procesor BIONZ XR pojačava sveukupnu brzinu obrađivanja čak 8x

  • Snimanje filmova u 8K 24p (25p) i 4K 60p (50p)

  • AF sledeće generacije sa naprednim prepoznavanjem objekta

Tip senzora
CMOS senzor Exmor R punog formata od 35 mm (35,7 x 23,8 mm)
Broj piksela (efektivno)
Oko 61,0 megapiksela
ISO osetljivost
Fotografije: ISO 100–32000 (ISO vrednosti od ISO 50 do ISO 102400 mogu da se postave kao prošireni opseg ISO vrednosti), AUTOMATSKI (ISO 100–12800, mogućnost izbora donjeg i gornjeg ograničenja), Filmovi: Ekvivalentno ISO 100–32000, AUTOMATSKI (ISO 100–12800, mogućnost izbora donjeg i gornjeg ograničenja)
Trajanje baterije (fotografije)
Približno 440 snimaka (tražilo) / približno 530 snimaka (LCD ekran) (CIPA standard)
Tip tražila
Elektronsko tražilo od 1,6 cm (0,64 inča) (Quad-XGA OLED)
Tip monitora
TFT tip ekrana dijagonale 8,0 cm (3,2 inča)
Kompanija Sony posvećena je ne samo pružanju proizvoda, usluga i sadržaja koji donose uzbudljive doživljaje, već i nastojanju da potpuno ukine uticaj na životnu sredinu u svim poslovnim aktivnostima Saznajte više o odnosu kompanije Sony prema životnoj sredini