α7R III

Realističnost i novi svetovi.

Poboljšajte doživljaj realističnosti uz α7R III – savršenog partnera koji nudi vrhunsku brzinu, snimke visoke rezolucije, profesionalnu operativnost i pouzdane performanse čak i u zahtevnim uslovima.

Slika psa na čijem je jednom oku prikazan Animal-eye AF okvir
AF za oči životinja dostupan je uz ažuriranje softvera

Dostupna je nadogradnja softvera za podršku za novi Eye AF kompanije Sony u realnom vremenu za životinje. Funkcija automatski otkriva i prati oči životinja koje fotografišete za lepe portrete ljubimaca i snimke divljih životinja.

Maksimalna inspiracija za kreativnost

Dobro došli u svet slika u kojem su rezolucija, osetljivost, dinamički opseg, brzina obrade i odziv pri snimanju dodatno poboljšani. Uređaj α7R III karakterišu profesionalna operativnost u jakom, kompaktnom telu kako biste dobili veću fleksibilnost za pravljenje sjajnih snimaka u svakoj situaciji. Kada na raspolaganju imate toliko veliku snagu, preciznost i potencijal, možete da snimate jedinstvena iskustva. 

Slika na kojoj je korisnik koji drži fotoaparat u divljim planinama sa izmaglicom, oblacima i poljem glečerskog leda
Portal za nedoživljene svetove

Efikasni senzor slike od 42,4 MP (orijentaciono) i procesor slike zajedno vas pri snimanju vode do realizacije vaših avanturističkih maštanja.

Slika na kojoj je silueta korisnika u prirodnom okruženju sa nebom, kako gleda kroz tražilo sa montiranim velikim objektivom
Snimajte trenutke brzo i precizno

Duplo veća efikasnost AF praćenja, čak i pri uzastopnom snimaju uz do 10 kadrova u sekundi, omogućava performansama stabilnih i brzih fotoaparata da u svom razvoju odu korak dalje.

Slika ženskog modela koji gleda u fotoaparat koji u vertikalnom položaju drži korisnik u prednjem planu sa bokeh efektom
Novi potencijal za portrete

Znatno poboljšan Eye AF fokusira se na oko i prati ga veoma brzo i precizno čak i kada se objekat pomera, gleda nadole i na drugu stranu ili uz pozadinsko osvetljenje.

Slika modela u studiju, sa korisnikom u prednjem planu uz bokeh efekat i slikom prikazanom na ekranu računara pored
Nesmetani studijski radni proces

USB Type-C® priključak podržava SuperSpeed USB od 5 Gb/s (USB 3.2) koji obezbeđuje veoma brz daljinski prenos podataka na računar radi lakšeg upravljanja velikim datotekama sa RAW podacima.

Slika zadnje strane fotoaparata na stativu u staroj zgradi, uz sliku na LCD ekranu i kablom povezanim sa fotoaparatom
Druga dimenzija rezolucije

Pixel Shift Multi Shooting daje zadivljujuću rezoluciju, vrednost prikazivanja boje i reprodukciju teksture prenoseći atmosferu objekta i okruženja.

Slika korisnika na otvorenom sa fotoaparatom na stativu, mikrofonom, štitnikom od vetra i spoljnim monitorom
Realističniji filmovi

Filmovi sa izuzetnim doživljajem prisutnosti posledica su inovativne podrške za 4K HDR slike visoke rezolucije, veliki dinamički opseg i široku gamu boja.

Portal za nedoživljene svetove
Prikazivanje scena uz najveće detalje

Sistem za obrađivanje slika se razvio i pruža visoku rezoluciju i manji nivo šuma u širem ISO opsegu. Fotoaparat prikazuje atmosferu okruženja svake scene, kao i teksturu detalja.

Slika CMOS senzora slika Exmor R
CMOS senzor Exmor R™ punog formata od 42,4 MP

Dizajn sa sočivima na čipu bez međuprostora i sa pozadinskim osvetljenjem senzora Exmor R povećava osetljivost na svetlo i obezbeđuje širok dinamički opseg uprkos visokoj rezoluciji od 42,4 MP.

Slika štampane matične ploče sa tehnologijom LSI IC i procesorom slika BIONZ X
Znatno poboljšano obrađivanje slika

Novi front-end LSI i BIONZ X™ unapređuju brzinu obrađivanja i zajedno sa senzorom Exmor R™ obezbeđuju dinamički opseg sa do 15 koraka uz nisku ISO osetljivost za fotografije, što omogućava bogatiji prikaz nijansi.

Slika jedrilice na jezeru sa suncem na zalasku, živopisnim nebom i tamnijim brdima
Širok standardni ISO opseg 100–32.000

Standardni ISO opseg je proširen na ISO 100–32.000 (može da se proširi na ISO 50–102.400), a šum je smanjen za čak ceo korak u opsegu srednje osetljivosti.

Dijagram toka podataka od Exmor R senzora do front-end LSI i procesora slike BIONZ X, sa JPEG i RAW izlazima
14-bitni RAW format za bogate gradacije

14-bitni RAW izlazni format sadrži bogate informacije o nijansama od svetlih delova do senki, a dostupan je i kad snimate u nečujnom ili uzastopnom režimu .

[1] Senzor slike
[2] Najnoviji brzi front-end LSI
[3] 16-bitna obrada slike

Snažan, lak, pouzdan dizajn vas vodi korak dalje

Quad-VGA OLED Tru-Finder visoke rezolucije daje prirodnu sliku velike preciznosti na tražilu. Funkcionalne prednosti koje ima EVF, kao što su veoma dobra vidljivost u mraku i mogućnost automatskog fokusiranja kad se koristi uvećani prikaz, dodatno su unapređene da bi podržale moćno snimanje. Još veću svestranost fotoaparatu α7R III daje malo i lako kućište koje je snažno i dovoljno čvrsto za zahtevnu upotrebu,

Snimajte trenutke brzo i precizno
Uzastopno snimanje do 10 kadrova u sekundi

Trenutno snimajte akciju uz uzastopno snimanje do 10 kadrova u sekundi sa AF/AE praćenjem. Velika količina podataka o snimcima sa 42,4 MP održava visok kvalitet slike što je korisno za kreativno isecanje.

Slika koja prikazuje siluetu losa u čijoj je pozadini šuma
Snimajte neprekidno u apsolutnoj tišini

Ovaj fotoaparat omogućava tiho snimanje pri brzini od čak 10 kadrova u sekundi uz AF/AE praćenje. Tišina je od velikog značaja pri snimanju divljih životinja, kada čak i zbog najmanje buke možete da propustite šansu za idealan snimak.

Znatno poboljšane AF performanse

AF performanse su poboljšane tako što su nasleđene i optimalno primenjene AF performanse koje je koristio α9, pa kad α7R III snima divlju životinju nepredvidljivih pokreta, neće je lako izgubiti iz fokusa.

Slika ptice grabljivice na nebu
Sveobuhvatna pokrivenost uz Fast Hybrid AF

399 tačaka funkcije AF sa faznom detekcijom pokriva oko 68% oblasti slike po širini i visini, a 425 gusto postavljenih tačaka funkcije AF sa detekcijom kontrasta poboljšava fokus koji ne bi mogao da se ostvari na drugi način.

Slika medveda u travnatoj šumi
Oko do 2 puta brži odziv automatskog fokusa

Budući da se poboljšani Fast Hybrid AF znatno brže odaziva, brzina automatskog fokusa oko dva puta je veća u uslovima slabog osvetljenja.

Slika velike mačke koja se sprema za skok
AF praćenje je poboljšano za oko 2 puta

AF algoritam nasleđen od α9 uređaja pruža dva puta preciznije AF praćenje pri uzastopnom snimanju, čak i uz složene i iznenadne pokrete.

4D FOCUS
Pogledajte dodatne informacije o 4D FOCUS
Pouzdani AF do osvetljenosti EV-3

Napredni AF algoritmi doprinose velikoj preciznosti automatskog fokusiranja, čak do niskog nivoa osvetljenosti EV-3, pa dobijate pouzdanije automatsko fokusiranje u tamnim scenama.

Slika koja prikazuje medveda u slabo osvetljenoj šumi
Nikada ne trošite vreme

Novi višestruki selektor, dugme AF-ON i dodirne funkcije za fokus čine fokusiranje brzim i intuitivnim. Uz dva ugrađena otvora i kompatibilnost sa punjivim baterijom velikog kapaciteta NP-FZ100, α7R III vam takođe omogućava da snimate sa mnogo manje prekida jer ne morate toliko često da menjate medijume i baterije.

Slika koja ilustruje 76 kadrova pri uzastopnom snimanju
Snimajte do 76 uzastopnih slika

Snimajte do 76 komprimovanih RAW ili JPEG slika u neprekidnom rafalu. To vam omogućava da se sa pouzdanošću fokusirate na rafalno fotografisanje bez ometanja.

Slika na kojoj je prikaz bočne/zadnje strane fotoaparata sa otvorenim poklopcem za medijume i dve kartice u dva otvora za medijume
Dva otvora za medijume, podrška za UHS-II

Uz 2 otvora za medije (jedan kompatibilan sa UHS-II za brzo upisivanje podataka), α7R III može istovremeno ili uz automatsku promenu memorije da snima zasebne RAW/JPEG podatke i fotografije/filmove i kopira podatke s jedne kartice na drugu.

Slika na kojoj je prikaz zadnje strane fotoaparata sa priključenom baterijom velikog kapaciteta
Produžite period snimanja na profesionalni nivo

Uređaj α7R III može da koristi bateriju NP-FZ100, koja ima oko 2,2 puta veći kapacitet u odnosu na bateriju NP-FW50. USB Type-C® i Multi/Micro USB priključci omogućavaju povezivanje spoljnih baterija radi dužeg snimanja.

Slika prikaza na LCD ekranu koja ilustruje upotrebu funkcije ocenjivanja
Funkcija ocenjivanja

Funkcija ocenjivanja vam omogućava da bilo gde na licu mesta ocenite snimljene fotografije tako što ćete im dati od 1 do 5 zvezdica koristeći ekran za reprodukciju za izvršavanje funkcije ako je dodeljena prilagođenom dugmetu.

Slika LCD ekrana koja ilustruje ekran za grupisanje uzastopnih snimaka
Prikaz grupa uzastopnih snimaka

Niz fotografija snimljenih u uzastopnom režimu možete da pregledate u vidu grupa, prikaz indeksa za reprodukciju je poboljšan, a uzastopne grupe možete odjednom da izbrišete ili zaštitite.

Slika koja prikazuje primer ekrana „My Menu“ (Moj meni) sa menijem korisnički izabranih funkcija
My Menu: brže do omiljenih stavki

Registrujte do 30 stavki koje često koristite u okviru nove opcije My Menu da biste odmah mogli da ih prikažete. Možete da napravite i prilagodite optimalni meni u skladu sa svojim potrebama.

Novi potencijal za portrete
Eye AF sa duplo boljim performansama

Eye AF na fotoaparatu α7R III daje dva puta brže i efikasnije otkrivanje i praćenje oka, čak i kad snimate portret osobe u pokretu.

Slika modela sa pozadinskim bokeh efektom, koja ilustruje kako funkcioniše Eye AF uprkos delimičnoj zaklonjenosti
Čak i ako je lice delimično skriveno
Slika modela sa pozadinskim bokeh efektom, koja ilustruje kako funkcioniše Eye AF uprkos tome što lice gleda nadole
Čak i ako osoba gleda nadole
Slika modela sa pozadinskim bokeh efektom, koja ilustruje kako funkcioniše Eye AF uprkos slabom osvetljenju
Čak i ako je svetlo slabo
Poboljšana stabilizacija slike: slobodnije snimanje

Zahvaljujući poboljšanom ugrađenom stabilizatoru slike u 5 osa možete da se oslonite na performanse visoke rezolucije i mobilnost fotoaparata α7R III kad god želite da se slobodno krećete i snimate, što vam omogućava da se fokusirate na objekat ne brinući o raznim vrstama zamućenja usled podrhtavanja fotoaparata.

Slika koja ilustruje stabilizaciju slike, uz zamućenu sliku (gore) i sliku (dole) sa vertikalnom/horizontalnom kompenzacijom
Vertikalna i horizontalna kompenzacija
Ilustracija stabilizacije, uz zamućenu sliku (gore) i sliku (dole) sa kompenzacijom horizontalnog/vertikalnog pomeranja
Kompenzacija horizontalnog/vertikalnog pomeranja
Slika koja ilustruje stabilizaciju slike, uz zamućenu sliku (gore) i sliku (dole) sa kompenzacijom ljuljanja
Kompenzacija ljuljanja
Optička ugrađena stabilizacija slike u 5 osa

Nova jedinica za stabilizaciju/žiroskopski senzori/algoritmi efikasno povećavaju do 5,5 koraka. Kompenzuje se 5 vrsta podrhtavanja fotoaparata – ugaono (vertikalno/horizontalno), rotaciono (okretanje) i pomeranje po X/Y osi.

Dijagram koji prikazuje optičku ugrađenu stabilizaciju slike u 5 osa sa 5 tipova podrhtavanja fotoaparata koji se kompenzuju
Nesmetani studijski radni proces
Bogate opcije povezivanja omogućava profesionalni radni proces

Uređaj α7R III ima USB Type-C® priključak koji podržava SuperSpeed USB od 5Gb/s (USB 3.2), kao i priključke za sinhronizaciju koji vam omogućavaju da fotoaparat povežete sa spoljnim uređajima direktno i bez kašnjenja. Ove veze olakšavaju rad i oslobađaju vas stresa, čak i prilikom snimanja u studiju, kada koristite snimanje ili blic povezane sa računarom.

SuperSpeed USB od 5 Gb/s (USB 3.2) za brz prenos podataka

To omogućava snimanje sa povezanim računarom i lakše upravljanje velikim datotekama sa RAW slikama, pa brzo možete da pregledate slike na računaru i nastavite da snimate bez dugotrajnih prenosa datoteka.

Slika koja ilustruje brzi prenos podataka, na kojoj je bočna/zadnja strana fotoaparata sa priključenim USB kablom
Slika prikaza bočne strane fotoaparata izbliza sa vidljivim priključkom za sinhronizaciju
Dostupan je priključak za sinhronizaciju

Dobijate standardni priključak za sinhronizaciju koji vam omogućava da jednostavno izvodite sinhronizaciju sa studijskim fleš jedinicama i drugom spoljnom opremom za osvetljenje.

Imaging Edge™ Remote, Viewer i Edit

Bolje fotografije uz aplikacije za računar Imaging Edge. Koristite „Remote“ da kontrolišete i nadgledate snimanje uživo na ekranu računara, „Viewer“ za brz pregled, ocenjivanje i biranje fotografija iz velikih biblioteka i „Edit“ za razvijanje RAW podataka u kvalitetne fotografije za isporuku. Iskoristite Sony RAW datoteke i efikasnije upravljajte produkcijama.

Slika studija koja ilustruje aplikaciju Imaging Edge za računar, sa fotoaparatom na stativu i računarom na čijem je ekranu slika fotoaparata
Imaging Edge™ Webcam
Imaging Edge™ Webcam

Imaging Edge Webcam olakšava korišćenje aparata kompanije Sony kao kvalitetne Web kamere, sa širokom kompatibilnošću, za impresivno strimovanje uživo i konferencije.

Druga dimenzija rezolucije
Pixel Shift Multi Shooting

Ovaj novi Pixel Shift Multi Shooting reprodukuje fotografije koje sadrže realistične detalje, teksturu, boju i opštu atmosferu.

Slike koje ilustruju Pixel Shift Multi Shooting, sa normalnom slikom (levo) i detaljnijom kombinovanom slikom (desno)

[1] Normalna pojedinačna slika [2] Složena slika uz Pixel Shift Multi Shooting

Za gledanje ovog videa morate da prihvatite Youtube kolačiće

Pristupite svojim preferencama ispod i u delu „Funkcionalni” uključite Youtube kolačiće.

Realističniji filmovi
4K HDR visoke rezolucije

Pored toga što vam omogućava da snimate zapanjujuće 4K filmove visoke rezolucije putem 5K (15 MP) dodatnog uzorkovanja, fotoaparat sadrži nov HLG (Hybrid Log-Gamma) profil slike koji podržava trenutni HDR radni proces i nudi širok dinamički opseg za veoma precizne i realistične filmske slike bez korekcije boja.

Podržava razne potrebe u HDR produkciji

α7R III sadrži S-Log za fleksibilno prikazivanje slika u postprodukciji i HLG za trenutni HDR radni proces, a to je kombinacija koja ispunjava razne zahteve HDR produkcije.

Slika koja prikazuje HDR tokove posla, sa S-Log profilom (gore) i korekcijom boja, i HLG reprodukcijom (dole) bez korekcije boja

[1] Velika fleksibilnost pri finom podešavanju slika po želji (potrebna je korekcija boja)
[2] Trenutna slika visokog kvaliteta (nije potrebna korekcija boja)

Preuzimanje brošure
Preuzimanje brošure

Specifikacije i funkcije

Potpuno obnovljeni sistem za obradu slika dodatno poboljšava kvalitet slike. Čak oko 2x poboljšana brzina AF, kao i performanse praćenja AF i Eye AF praćenja i uzastopno snimanje od čak 10 kadrova u sekundi omogućavaju vam da snimite važne trenutke. Pouzdane profesionalne opcije spakovane u jako, kompaktno kućište pružaju vrhunsku fleksibilnost i mobilnost.
  • CMOS senzor Exmor R™ punog formata od 42,4 MP i 35 mm, kao i poboljšani sistem obrađivanja slika

  • Standardni ISO opseg 100–32.000 (gornja granica se može pomeriti na 102.400)

  • Fast Hybrid AF koji ima AF sa faznom detekcijom u ravni fokusa sa 399 tačaka i AF sa detekcijom kontrasta sa 425 tačaka

  • Brzo rafalno fotografisanje brzinom od najviše 10 kadrova u sekundi sa AF/AE praćenjem

  • Stabilizacija slike u 5 osa uz prednost koju pruža ekspozicija u 5,5 koraka

Kompatibilnost objektiva
E-mount objektiv kompanije Sony
Tip senzora
Pun format od 35 mm (35,9 × 24,0 mm), CMOS senzor ExmorR
Broj piksela (efektivno)
Približno 42,4 megapiksela
ISO osetljivost
AUTOMATSKI (ISO 100-12800, mogućnost izbora donjeg i gornjeg ograničenja), Fotografije: ISO 100–32.000 (ISO brojevi od ISO 50 do ISO 102.400 mogu se podesiti u proširenom opsegu ISO vrednosti.),, Video zapisi: ISO 100–32.000 ekvivalent, AUTOMATSKI (ISO 100–12.800, mogućnost izbora donjeg i gornjeg ograničenja
Trajanje baterije (fotografije)
Oko 530 snimaka (tražilo)/oko 640 snimaka (LCD ekran) (CIPA standard)
Tip tražila
Elektronsko tražilo od 1,3 cm (0,5 inča) (u boji), Quad-VGA OLED
Tip monitora
TFT od 7,5 cm (3,0 inča)
Kompanija Sony posvećena je ne samo pružanju proizvoda, usluga i sadržaja koji donose uzbudljive doživljaje, već i nastojanju da potpuno ukine uticaj na životnu sredinu u svim poslovnim aktivnostima Saznajte više o odnosu kompanije Sony prema životnoj sredini

Recenzije

Šta kažu korisnici