α7 IV

Redefinirani standardi
Za novu generaciju kreatora

Uz revolucionarne performanse u snimanju fotografija i filmova, α7 IV je savršen hibrid i pruža izuzetnu sliku, kao i mogućnost trenutne isporuke i distribucije. α7 IV je fotoaparat dizajniran da oživi umetničke vizije modernih autora.

E-MOUNT BEZ OGLEDALA PUNOG FORMATA

Hibridni fotoaparat punog formata Alpha 7 IV

ILCE-7M4 / ILCE-7M4K
Slika modela Alpha 7 IV

Samo kućište

ILCE-7M4

Cena nije dostupna

Kućište + 28–70 mm zum objektiv

ILCE-7M4K

Cena nije dostupna

Dobitnik nagrade
Dostupan je novi softver.
Osnova nikad nije bila ovako dobra

Pripremite se da budete inspirisani. Realistična rezolucija modela α7 IV, kao i izuzetan AI automatski fokus dopunjavaju opseg prvoklasnih funkcija vrhunske tehnologije obrade slika. 

Za gledanje ovog videa morate da prihvatite Youtube kolačiće

Pristupite svojim preferencama ispod i u delu „Funkcionalni” uključite Youtube kolačiće.

Primeri fotografija (u smeru kazaljke na satu, od gornje leve slike): lice osobe, snimak pejzaža, osoba koja stoji i ptica
α7 IV: galerija fotografija
Slika koja prikazuje brojčanik za slike/film/S&Q
Novo iskustvo rada sa slikama 
Fotografija fotografa koji gleda kroz tražilo dok slika
Fotografija bez kompromisa
Fotografija na kojoj automatski fokus omogućava jasan fokus na osobu koja učestvuje u brzim sportskim aktivnostima
Pouzdan autofokus, impresivna brzina
Fotografija autora videa koji snima koristeći stabilizaciju slike u aktivnom režimu aparata bez druge opreme osim fotoaparata
Filmske slike, uvek idu napred
Fotografija osobe koja strimuje uživo koristeći fotoaparat
Novo doba komunikacije putem slika
Fotografija osobe koja drži fotoaparat i koristi dugmad
Lako i pouzdano rukovanje 
Novo iskustvo rada sa slikama
Vrhunski kvalitet slika i filmova 
Podelite trenutak onda kad se desi
Fotografija CMOS senzora slike Exmor R
Novi CMOS senzor slike od 33 MP punog formata s pozadinskim svetlom 

Pružajući izuzetne performanse i kvalitet slike i na fotografijama i u filmovima, novi CMOS senzor slike Exmor R™ od 33,0 megapiksela na modelu α7 IV pruža veoma brzo očitavanje, veliku osetljivost, nizak šum i veoma tačnu reprodukciju boje. 

Fotografija procesora slike BIONZ XR
Vrhunska obrada slike putem procesora BIONZ XR™

α7 IV koristi najnoviji procesor slike da bi ponudio veoma poboljšane performanse, unapređen kvalitet slike i reprodukciju boje. Velike brzine obrade olakšavaju udobno uzastopno snimanje, kao i rad dobrog odziva tokom prenosa podataka.

Fotografija bez kompromisa
Četiri slike pokazuju četiri različite nijanse boje od kojih je svaka napravljena pomoću funkcije „Kreativni izgled“
Dočarajte atmosferu uz 10 podešavanja kreativnog izgleda 

Izbor deset podešavanja za kreativni izgled i osam parametara može brzo da stvori atmosferu za slike, filmove i prenose uživo. Pošto nije potrebno naknadno uređivanje, viziju možete da podelite odmah nakon snimanja.

Fotografija sa prelepom 10-bitnom dubinom boja
10-bitni HEIF format slika za ujednačene gradacije 

Uz standardni RAW i JPEG, za fotografije možete da izaberete i HEIF (High Efficiency Image File) format. Glatka 10-bitna dubina boje pruža realističnu reprodukciju neba i objekata portreta, gde je suptilna i prirodna gradacija veoma važna. 

Optička stabilizacija slike u 5 osa

Kompenzacija brzine zatvarača do 5,5 k. ugrađenom jedinicom za stabilizaciju

Veoma precizna jedinica za stabilizaciju i senzori žiroskopa na modelu α7 IV zajedno sa algoritmima za stabilizaciju slike postižu kompenzaciju brzine zatvarača do 5,5 koraka, čime doprinose visokoj rezoluciji senzora slike aparata od 33,0 MP.

Ilustracija koja prikazuje stabilizaciju slike u 5 osa
Primer fotografije snimljene uz korišćenje blica pri čemu lice glavnog objekta ima odgovarajući nivo eksponiranosti
Sony fleš jedinice koordinišu se sa sistemom Face Detection

Nove Sony fleš jedinice potpuno komuniciraju sa α7 IV koristeći njegove mogućnosti detekcije lica za prilagođavanje ekspozicije i dobijanje prirodnih nijansi kože. Precizna sinhronizacija balansa bele boje i merenje P-TTL-a, do nivoa „Hi“ brzine uzastopnih rafala, pouzdano eksponira čak i brze pokretne objekte sa brzim promenama svetlosti i pruža neuporedivu pouzdanost i kreativne mogućnosti.

Fotografija spoljne fleš jedinice pričvršćene za fotoaparat
Spoljna kontrola fleš jedinica 

Model α7Ⅳ Ver1.1 podržava posebnu registraciju brzine zatvarača i ISO za uključivanje/isključivanje blica. Za udobnija snimanja, kompatibilne jedinice blica i bežičnog radio upravljača povezane sa modelom α7 IV sada mogu da se kontrolišu direktno iz interfejsa fotoaparata. 

Pouzdan autofokus, impresivna brzina
Fotografija osobe koja učestvuje u brzom sportu sa postavljenim tačkama automatskog fokusa koje prekrivaju gotovo čitavu oblast slike
Fast Hybrid AF, unapređen

Fast Hybrid AF, koji kombinuje AF sa faznom detekcijom i AF sa detekcijom kontrasta, evoluirao je da bi postigao veću brzinu, preciznost i bolje praćenje. Uz 4D FOCUS kompanije Sony, široka i gusta oblast AF pokriva oko 94% oblasti i za slike i za filmove sa 759 tačaka AF sa faznom detekcijom.

Deset uzastopno snimljenih slika osobe koja učestvuje u brzim sportskim aktivnostima
Uzastopno snimanje 10 kadrova u sekundi sa brzim otpuštanjem bafera 

Mehanički i elektronski zatvarači omogućavaju snimanje više od 800 kadrova i do 10 kadrova u s. s praćenjem AF/AE zahvaljujući baferu velikog kapaciteta na modelu α7 IV, brzom procesoru BIONZ XR i većoj brzini upisivanja na memorijsku karticu.

Fotografija ilustruje korišćenje praćenja u realnom vremenu sa AF kadrom koji prikazuje fokus na objektu koji se brzo kreće
Pametno AI praćenje u realnom vremenu kompanije Sony 

Jedinstveni Sony algoritam koristi boju, obrazac (osvetljenost) i udaljenost objekta (dubinu) za obradu prostornih informacija u realnom vremenu. AI se koristi za detektovanje i praćenje očiju i lica (čoveka, životinje ili ptice) sa veoma velikom preciznošću. Izaberite objekat koji ćete pratiti i prepustite ga fotoaparatu. 

Poboljšani Eye AF u realnom vremenu 

Ciljno oko je u fokusu da biste mogli da se koncentrišete na kompoziciju 

Velika brzina najnovijeg procesora slike pruža poboljšanje performansi funkcije Eye AF u realnom vremenu, čak i kad objekat gleda nagore, nadole ili u stranu. Možete da koristite i praćenje dodirom da pokrenete praćenje u realnom vremenu bilo kog objekta u kadru, istovremeno pokrećući Eye AF u realnom vremenu ako se detektuje oko jednostavnim dodirom ekrana. 

Fotografija ilustruje korišćenje funkcije Eye AF u realnom vremenu sa AF kadrom koji prikazuje fokus na oku objekta
Fotografija ilustruje korišćenje funkcije Eye AF u realnom vremenu za životinje sa fokusom na oku psa
Lakše fotografisanje ljubimaca 

Brz i precizan fokus za teške snimke životinja

Podešavanjem detekcije objekta na aparatu na opciju „Životinja“ možete automatski da detektujete i pratite oči životinje i postignete veći uspeh u snimanju i fotografisanju divljih životinja, kao i ljubimaca. Detekcija oka životinje je unapređena pouzdanim praćenjem i preciznim fokusom čak i kad je lice životinje okrenuto naopako.

Eye AF u realnom vremenu za ptice 

Podrška za otkrivanje ptičjeg oka za fotografije i filmove

Prvi put u seriji α otkrivanje ptičjeg oka je dostupno i u filmovima, kao i na fotografijama – jednostavno podesite objekat na opciju „ptica“. Sjajna brzina i preciznost fotoaparata omogućavaju automatsko praćenje određene ptice, bez obzira na to da li se negde odmara ili je u letu, držeći oko u čvrstom fokusu uprkos bilo kakvim brzim i nepredvidljivim pokretima.

Za gledanje ovog videa morate da prihvatite Youtube kolačiće

Pristupite svojim preferencama ispod i u delu „Funkcionalni” uključite Youtube kolačiće.

Filmske slike, uvek idu napred
Portret žene snimljene u visokoj rezoluciji pri 4K 60p
4K 60p filmovi glatkog i prirodnog izgleda

Sada je moguće snimati filmove do rezolucije od 4K 60p uz očitavanje pune rezolucije i bez spajanja piksela pomoću potpuno novog senzora slike na modelu α7 IV i širokog dinamičkog opsega za glatke slike brzih pokretnih objekata.

Ilustracija koja pokazuje kako se dodatno uzorkovanje do 7K koristi za generisanje 4K filmova
Dodatno uzorkovanje do 7K za lepe, izražajne slike bogate detaljima 

Pri snimanju 4K filmova do 30p, moguće je dodatno uzorkovanje do 7K, čime se dobija veoma detaljan 4K visoke rezolucije sa mnogo detalja. Izaberite režim koji najviše odgovara vašoj nameri i prepustite sve fotoaparatu.

Portret žene koji prikazuje prelepu reprodukciju boja na 10-bitnom 4:2:2 snimku
Kvalitet slike višeg nivoa uz 10-bit. 4:2:2 snimanje 

Snimajte na fotoaparatu koristeći bogatstvo 10-bitne dubine i 4:2:2 uzorkovanje boja, uz Long GOP ili All-Intra kodiranje kadrova, za mnogo veću fleksibilnost pri korekciji, naknadnom obrađivanju i kombinovanju slika.

Levo: ilustracija HEVC/H.265 sa podelom složenog dela klipa na finije segmente radi obrade podataka; desno: ilustracija AVC/H.264 s ujednačenom podelom slika iz čitavog snimka radi obrade podataka
Podržano je All-Intra kodiranje pored Long GOP-a

All-Intra snimanje kodira svaki kadar nezavisno, sa brzinama protoka do 600 Mb/s, preciznije hvatajući složene pokrete i omogućavajući efikasnije tokove uređivanja.  

[1] All-Intra (All-I) [2] Long-GOP [3] Group of Pictures

Levo: ilustracija HEVC/H.265 sa podelom složenog dela klipa na finije segmente radi obrade podataka; desno: ilustracija AVC/H.264 s ujednačenom podelom slika iz čitavog snimka radi obrade podataka
Vrhunski kvalitet i manje datoteke uz XAVC HS

Novi format snimanja XAVC HS koristi HEVC/H.265 kodiranje da bi se postigla duplo efikasnija kompresija AVC/H.264 kodiranja i dobili vrhunski kvalitet slike i manje datoteke koje štede prostor.

Za gledanje ovog videa morate da prihvatite Youtube kolačiće

Pristupite svojim preferencama ispod i u delu „Funkcionalni” uključite Youtube kolačiće.

Birajte izgled za izražajnije filmove

Podrška za S-Cinetone™, Kreativni izgled i S-Log3

S-Cinetone matrica boja, zasnovana na tehnologiji dobijenoj tokom razvoja CineAlta kamera kakva je VENICE, pruža impresivan izgled sa prelepim nijansama kože bez naknadnog uređivanja. Podešavanja funkcije „Kreativni izgled“ stvaraju zanimljiva vizuelna raspoloženja na aparatu, a možete da koristite i S-Log3 gamu da biste pristupili punom dinamičkom opsegu aparata (15+ koraka) za besprekoran tok postprodukcije.

Nova kompenzacija disanja

a7 IV koristi naš paralelni razvoj objektiva i fotoaparata kako bi pružio inovativnu kompenzaciju disanja fokusa, ekskluzivnu za E-mount objektive kompanije Sony. Umanjujući mogućnost promene vidnog polja do koje može da dođe tokom snimanja filma kad menjate fokus sa nekim objektivima, možete da postignete impresivne rezultate – za nove kreativne mogućnosti uz široku paletu E-mount objektiva kompanije Sony.

Za gledanje ovog videa morate da prihvatite Youtube kolačiće

Pristupite svojim preferencama ispod i u delu „Funkcionalni” uključite Youtube kolačiće.

Za gledanje ovog videa morate da prihvatite Youtube kolačiće

Pristupite svojim preferencama ispod i u delu „Funkcionalni” uključite Youtube kolačiće.

Mapa fokusa za vizuelizovanje dubine polja

Kao odgovor na zahtev profesionalnih autora, potpuno nova funkcija mape fokusa omogućava vam da lako vizuelizujete dubinu polja dok snimate. U primeni, informacije o fokusu (mapa dubine) prikazuju se preko prikaza uživo u realnom vremenu, tako da lako možete da vidite koje su oblasti u fokusu, a koje van fokusa.

Fotografija snimatelja filma koji koristi funkciju Pomoć za AF
Pomoć za AF podržava promenu fokusa uz AF

Nasleđena od Cinema Line FX6, funkcija Pomoć za AF glatko se prebacuje između automatskog i ručnog fokusa. Fokus se menja rotiranjem prstena za fokusiranje radi prebacivanja na MF i promene fokusa na drugi objekat, a AF se nastavlja kad se rotacija zaustavi. 

Fotografija na kojoj se koristi automatski fokus za precizno fokusiranje glavnog objekta
Detaljno podešavanje fokusa za kreativnu slobodu 

Funkcije detaljnog podešavanja fokusa, koje se koriste i na vrhunskim modelima kao što su α1 i α7S III, omogućavaju kreativne opcije u filmovima kao što su promena fokusa, brze promene cilja AF i veoma prilagodljiva osetljivost praćenja objekta.

Visoke performanse stabilizacije slike u aktivnom režimu 

Pouzdana podrška za snimanje video zapisa iz ruke

Stabilizacija u aktivnom režimu za snimanje filmova ugrađena je u veoma preciznu jedinicu za stabilizaciju fotoaparata, senzore žiroskopa i detaljne algoritme. Precizno detektuje potrebnu kompenzaciju i primenjuje stabilizaciju, omogućavajući stabilno snimanje 4K video zapisa bez kompromisa po pitanju kompaktne veličine i mobilnosti modela α7 IV. 

Za gledanje ovog videa morate da prihvatite Youtube kolačiće

Pristupite svojim preferencama ispod i u delu „Funkcionalni” uključite Youtube kolačiće.

Za gledanje ovog videa morate da prihvatite Youtube kolačiće

Pristupite svojim preferencama ispod i u delu „Funkcionalni” uključite Youtube kolačiće.

Prednosti objektiva za snimanje video zapisa kompanije Sony

Saznajte koje su četiri jedinstvene prednosti korišćenja Sony E-mount objektiva za snimanje video zapisa. Kombinacija objektiva i kamera kompanije Sony poboljšaće doživljaj kreiranja video zapisa.

Ilustracija pokazuje kako se datoteke filma snimljene fotoaparatom učitavaju u softveru Catalyst Browser ili Catalyst Prepare
Prelepe slike sa boljom stabilizacijom

Pošto α7 IV snima podatke žiroskopa i objektiva kao metapodatke, možete da koristite softver Catalyst Browse/Prepare da biste dodatno umirili drmanje fotoaparata i izvršili prilagođavanja stabilizacije slike čak i nakon snimanja. 

Fotografija fotoaparata sa pričvršćenim usmerenim mikrofonom koji se prodaje zasebno
Digitalni audio interfejs za sjajan kvalitet zvuka

Višenamenski (MI) priključak omogućava vezu bez kablova i direktan prenos digitalnog audio signala za zvuk visokog kvaliteta bez opadanja, a istovremeno dovodi napajanje i eliminiše brigu oko baterija za mikrofon. 

Snimak unutrašnjeg mikrofona fotoaparata izbliza
Mikrofon sa integrisanim smanjenjem šuma vetra

Pomoću nove obrade signala, kad je smanjenje šuma vetra „Automatsko“ i detektuje se vetar, biće u velikoj meri umanjen bez uticaja na druge zvuke. 

Novo doba komunikacije putem slika
Trenutno pretvorite α7 IV u veb-kameru

Dovoljna vam je samo USB veza da pretvorite α7 IV punog formata u veb-kameru odličnih performansi. Nema potrebe za komplikovanim podešavanjem – samo povežite aparat s računarom ili telefonom putem USB-a i izaberite „Live Stream (USB Streaming)“.

Fotografija autora koji prenosi uživo u 4K
4K/Full HD Live

α7 IV podržava standarde UVC (USB Video Class)/UAC (USB Audio Class) koji su obično uključeni u USB kamere, tako da nema potrebe da unapred pripremate namenski softver. Samo povežite preko USB-a i pripremite se da uživate u 4K rezoluciji

Fotografija osobe koja povezuje USB kabl sa kamerom
Brzo i lako podešavanje za strimovanje uživo

α7 IV olakšava prenos uživo. Kad se povežete s računarom preko USB veze, na ekranu kamere pojaviće se meni za izbor funkcije USB-a. Izaberite „Prenos uživo (USB strimovanje)“ i odmah ćete preći na taj režim bez potrebe za ikakvim naprednim podešavanjem.

Fotografija kompletne palete objektiva kompanije Sony
Promenljivi objektivi proširuju mogućnosti izražavanja tokom prenosa 

Uz više od 60 originalnih Sony E-mount objektiva, od širokougaonih do telefoto fokusnih dužina, kao i premijum i specijalističke kreativne objektive, postoje gotovo neograničeni izbori za izražajno strimovanje ili deljenje.

Fotografije za poređenje sa isključenim efektom Soft Skin Effect (levo) i uključenim (postavka „Mid“ sa desne strane)
Soft Skin Effect 

Ugrađeni Soft Skin Effect na modelu α7 IV čini da koža izgleda svetlo i lepo, umekšava bore, nepravilnosti i neugledne oblasti i naglašava oči i usta. Ova funkcija je dostupna za fotografije, filmove i prenos uživo.

Trenutno delite fotografije i filmove

α7 IV je dizajniran da olakša deljenje, tako da možete odmah da podelite nove slike, kao i svoju viziju, sa svetom.

Fotografija osobe koja koristi aplikaciju Imaging Edge Mobile na pametnom telefonu
Dodatne funkcije dostupne uz Imaging Edge Mobile™

Deljenje i povezivanje pomoću aplikacije Sony Imaging Edge Mobile sada su još lakši i moćniji. Brzo konfigurišite Wi-Fi postavke aparata putem nezahtevne Bluetooth® veze i uživajte u većoj kontroli nad automatskim prenosima slika. 

Prikaz menija za izbor između postavki 5 GHz i 2,4 GHz
5 GHz Wi-Fi

Dostupan je bežični LAN, sa frekvencijom od 5 GHz, pored standardne frekvencije od 2,4 GHz (podržani su standardi IEEE 802.11a/b/g/n/ac). Prednosti komunikacije na 5 GHz obuhvataju brži prenos podataka.

Prikaz menija za postavke FTP prenosa
FTP prenos datoteka u pozadini

Ova funkcija vam omogućava prenos slika i filmova na navedeni FTP server preko bežičnog LAN-a, brzog žičnog LAN-a (preko kompatibilnog USB-Ethernet kabla adaptera na USB Type C® priključak fotoaparata) ili pametnog telefona povezanog preko USB-a. 

Unapređenja u toku izbora i uređivanja 

α7 IV ima brojna pojedinačna poboljšanja za izbor i uređivanje slika, kao i jednostavni tok posla koji omogućava efikasno upravljanje velikim količinama podataka.

LCD u režimu reprodukcije prikazuje scene jasno razdvojene razdelnim kadrovima
Kreirajte razdelne kadrove za brži pristup i izbor

Razdelni kadrovi mogu da se umetnu između slika radi brzog pronalaženja željenih scena. Crna pozadina sa sivom strelicom označava novu scenu ili odeljak.

Ekran prikazuje reprodukciju filmskog isečka koji koristi markice
Dodavanje obeleživača u film (markica)

Dve vrste oznaka za snimke, „markice“ ili zastavice, lako mogu da se dodaju kako biste obeležili omiljene snimke ili scene, a možete da koristite glavni točkić i da se brzo krećete od jednog do drugog obeleživača tokom reprodukcije.

Prikaz menija za izbor slika za prenos
Brojne opcije pri izboru datoteka za prenos

Datoteke za prenos mogu da se izaberu prema kriterijumima kao što su ocena, oznake u snimku, status zaštite ili format datoteke. Pojedinačne datoteke mogu da se prenose ručno pomoću prilagođenog dugmeta. 

Lako i pouzdano rukovanje 
Ilustracija koja prikazuje opseg kretanja LCD monitora promenljivog ugla
Namenski brojčanik za slike/film/S&Q

Aktivirajte brojčanik za slike/film/S&Q i aparat će trenutno promeniti menije, funkcije dugmadi i postavke poput otvora blende i brzine zatvarača tako da odgovaraju odabranom režimu, olakšavajući vam da iskoristite hibridnu prirodu fotoaparata. 

Prikaz menija
Unapređena struktura menija 

Kao odgovor na povratne informacije od profesionalnih fotografa i videografa, prihvatili smo strukturu menija sličnu onoj korišćenoj na modelima α7S III i α1 kako bismo omogućili bolju vidljivost na prvi pogled.

Fotografija tražila fotoaparata izbliza
Quad-VGA OLED tražilo rezolucije od 3,68 miliona tačaka

Quad-VGA OLED tražilo fotoaparata ima rezoluciju otprilike 1,6x veću od one na tražilu modela α7 III, sa FOV od 37,3° i udaljenošću od oka od 23 mm. 

Ilustracija koja prikazuje opseg kretanja LCD monitora promenljivog ugla
Zadnji monitor s promenljivim uglom i otvaranjem sa strane 

Široka sloboda pozicioniranja i kadriranja za fotografije i filmove obezbeđena je preko LCD dodirnog monitora od 3,0 inča sa 1,03 miliona tačaka, sa praktičnim otvaranjem sa strane i odnosom širine i visine od 3:2. 

Fotografija prstiju koji dodiruju LCD monitor i približavaju se jedan drugom
Intuitivna kontrola dodirom

Model α7Ⅳ Ver1.1 takođe podržava funkciju zatvarača na dodir. Upravljanje dodirom sada je moguće za operacije AF-a kao što su praćenje dodirom tokom snimanja. Uz zumiranje pomoću dva prsta tokom reprodukcije, rukovanje postaje intuitivnije. 

Fotografija zadnjeg točkića R izbliza
Prilagodljiv „zadnji točkić R“ za lak pristup funkcijama

α7 IV obuhvata prilagodljivi zadnji točkić umesto ranijeg točkića za kompenzaciju ekspozicije, što vam daje brz pristup funkcijama poput kontrole ISO, Kreativnog izgleda ili drugih postavki.

Razmatranje okruženja
Logotip „Put do nule“
Težnja ka ukidanju uticaja na životnu sredinu 

Inspirisan lepotom sveta, Sony nastoji da pomogne u očuvanju planete, istovremeno omogućavajući autorima da snimaju još lepše i kreativnije slike. U cilju neostavljanja nimalo uticaja na životnu sredinu u čitavoj Sony grupi do 2040. godine, ubrzavamo brojne ekološke inicijative.

Primena našeg plana na α7 IV 

α7 IV nije izuzetak u našem trudu da očuvamo okruženje

Ekološki status modela α7 IV je analiziran kroz razvoj, proizvodnju, pakovanje i logistiku. Reciklirana plastika visokih performansi, i ona koja se reciklira, koristi se za razne delove kućišta foto-aparata, zajedno sa ambalažom koja se reciklira. Lokacije za proizvodnju takođe u velikoj meri koriste generisanje obnovljive solarne energije kako bi smanjile energetski uticaj proizvodnje na okruženje.

Fotografija osobe koja drži kutiju sa modelom Alpha 7 IV
Fotografija fotografskog studija sa logotipom Imaging Edge
Imaging Edge Desktop™ za funkcije Remote, Viewer i Edit

Poboljšajte fotografiju uz aplikacije za računare Imaging Edge. Koristite Remote za kontrolu i nadgledanje snimanja uživo na ekranu računara, Viewer za brz pregled, ocenjivanje i biranje fotografija iz velikih biblioteka i Edit za razvijanje RAW podataka u kvalitetne fotografije.

Specifikacije i funkcije

Najnoviji senzor, mehanizam za obradu i automatski fokus zasnovan na veštačkoj inteligenciji rade zajedno sa najnovijom tehnologijom snimanja fotografija i filmova kako bi vam pružili novi, dinamički doživljaj rada sa slikama. α7 IV je idealan hibrid jer pruža zadivljujuće fotografije i filmove, kao i fleksibilno povezivanje radi prenosa slika na licu mesta.
  • Novi CMOS senzor slike Exmor R punog formata i sa pozadinskim osvetljenjem, od 33,0 MP

  • Napredni procesor slike BIONZ XR sa do 8 puta boljim performansama obrađivanja

  • Pouzdane mogućnosti automatskog fokusa, uključujući Eye AF u realnom vremenu za ljude, životinje i ptice

  • Snimanje filmova uz 4K 60p, mogućnost 10-bitnog snimanja 4:2:2

  • U napredne funkcije snimanja filmova spadaju aktivni režim, kompenzacija disanja i pomoć za AF

Tip senzora
Pun format od 35 mm (35,9 x 23,9 mm), CMOS senzor Exmor R
Broj piksela (efektivno)
Oko 33,0 megapiksela
ISO osetljivost
Fotografije: ISO 100–51.200 (ISO vrednosti od 50 do 204.800 mogu da se postave kao prošireni ISO), AUTOMATSKI (ISO 100-12800, mogućnost izbora donjeg i gornjeg ograničenja), filmovi: ekvivalentno vrednosti ISO 100–51.200 (ISO vrednosti veće od 102.400 mogu da se postave kao prošireni ISO), AUTOMATSKI (ISO 100–12.800, mogućnost izbora donjeg i gornjeg ograničenja)
Tip tražila
Elektronsko tražilo od 1,3 cm (0,5 inča) (Quad-VGA OLED)
Tip monitora
TFT od 7,5 cm (3,0 inča)
Kompanija Sony posvećena je ne samo pružanju proizvoda, usluga i sadržaja koji donose uzbudljive doživljaje, već i nastojanju da potpuno ukine uticaj na životnu sredinu u svim poslovnim aktivnostima Saznajte više o odnosu kompanije Sony prema životnoj sredini

Recenzije i nagrade

Šta kažu korisnici