α7 III

Savršen za sve. Sve što vam je potrebno.

Uhvatite najbolje odlučne trenutke uz Sony α7 III sa novim CMOS senzorom punog formata sa pozadinskim osvetljenjem i drugim naprednim inovacijama za slike, brzim odzivom, jednostavnim radom i pouzdanom izdržljivošću, tako da je spreman da zadovolji različite potrebe pri snimanju.

FOTOAPARATI SA IZMENJIVIM OBJEKTIVIMA

α7 III sa senzorom slike punog formata od 35 mm

ILCE-7M3 / ILCE-7M3K

Slika – α7 III sa senzorom slike punog formata od 35 mm

Samo kućište

ILCE-7M3

Cena nije dostupna

Kućište + 28–70 mm zum objektiv

ILCE-7M3K

Cena nije dostupna

AF za oči životinja dostupan je uz ažuriranje softvera

AF za oči životinja dostupan je uz ažuriranje softvera

Dostupna je nadogradnja softvera za podršku za novi Eye AF kompanije Sony u realnom vremenu za životinje. Funkcija automatski otkriva i prati oči životinja koje fotografišete za lepe portrete ljubimaca i snimke divljih životinja.

Preuzmite kontrolu nad slobodom izražavanja

Uz izuzetne mogućnosti snimanja i veoma brz rad u kompaktnom kućištu, α7 III vam pruža snagu, preciznost i fleksibilnost da uhvatite trenutke koji se dešavaju jednom u životu onako kako vi to želite.

Dramatično poboljšan kvalitet slike

Dramatično poboljšan kvalitet slike

Dobro naciljajte uz odlične performanse AF

Dobro naciljajte uz odlične performanse AF

Neprekidno snimanje brzinom do 10 kadrova u sekundi

Neprekidno snimanje do 10 kadrova u sek.

Realističniji filmovi uz 4K HDR

Realističniji filmovi uz 4K HDR

Snimajte uz garantovanu pouzdanost

Snimajte uz garantovanu pouzdanost

Kvalitet slike koji napreduje

Prikaz scena sa realističnim detaljima

Novorazvijeni senzor slike sa pozadinskim osvetljenjem i unapređeni sistem za obrađivanje slike ispunjavaju različite potrebe pri snimanju uz visokokvalitetne mogućnosti slikanja koje biste očekivali samo na fotoaparatu punog formata.

 • CMOS senzor Exmor R i procesor slike
 • Struktura sa pozadinskim osvetljenjem
 • Manje šuma, više detalja
 • Širok dinamički opseg
 • Tačne boje
Stabilniji snimci uz stabilizaciju na 5 osa

Stabilniji snimci uz stabilizaciju na 5 osa

Nova precizna stabilizacija koristi jedinicu za stabilizaciju i žiroskopske senzore i algoritme za prednost u brzini zatvarača od 5,0 koraka na sistemu koji kompenzuje pet tipova podrhtavanja fotoaparata sa širokim opsegom objektiva i pruža odlične performanse.

14-bitni RAW format za bogate gradacije

14-bitni RAW izlaz za bogate gradacije

Za glatkiju i prirodniju gradaciju, najnoviji procesor slike BIONZ X i front-end LSI obrađuju signale slike u 16-bitnom obliku. Ovaj procesor omogućava i izlaz 14-bitnih RAW podataka, čak i u režimu tihog ili uzastopnog slikanja.

[1] Senzor slike [2] Najnoviji veoma brz front-end LSI [a] 16-bitno obrađivanje slike

Dobro naciljajte uz odlične performanse AF

4D FOCUS – unapređene performanse automatskog fokusa

Performanse automatskog fokusa poboljšane su istim unapređenjima AF kao kod modela α9 uz optimalnu primenu, tako da kad α7 III uhvati neki nepredvidljivi pokretni objekat kao što su plesači, bokseri i divlje životinje u akciji, neće ga lako pustiti.

 • Široka oblast automatskog fokusa
 • Velika brzina automatskog fokusiranja
 • Postojano AF praćenje
4D FOCUS

Pogledajte dodatne informacije o 4D FOCUS

Pouzdani AF do osvetljenosti EV-3

Pouzdani AF do osvetljenosti od EV-3

Napredni AF algoritmi doprinose velikoj preciznosti automatskog fokusiranja, čak do niskog nivoa osvetljenosti od EV-3, pa dobijate pouzdanije automatsko fokusiranje u tamnim scenama.

AF sa faznom detekcijom u ravni fokusa podržava A-mount objektive

AF sa faznom detekcijom u ravni fokusa podržava A-mount

AF sa faznom detekcijom u ravni fokusa u 693 tačke ne samo što pokriva široku oblast uz trenutni odziv već i nudi pogodnost odličnih performansi praćenja čak i kad se A-mount objektiv postavi putem adaptera za montiranje LA-EA3.

Fokusirajte oči da biste videli dušu

Eye AF dovodi do revolucije u portretima

Na α7 III, Eye AF sada može da se koristi sa režimom AF-C kako bi se postigli brza i efikasna detekcija oka/performanse praćenja pri snimanju fotografija. Lako održavanje optimalnog fokusa na pokretnim objektima može da transformiše vaše portrete.

Čak i ako je lice delimično skriveno

Čak i ako je lice delimično skriveno

Čak i ako osoba gleda nadole

Čak i ako osoba gleda nadole

Čak i sa pozadinskim osvetljenjem

Čak i sa pozadinskim osvetljenjem

Kontrola fokusa na dodirnom ekranu

Kontrola fokusa na dodirnom ekranu

α7 III ima funkciju dodirnog fokusa i funkciju dodirne table koje vam omogućavaju da intuitivno prstom prevlačite okvir za fokus bez upotrebe tražila.

AF za Focus Magnifier

AF za Focus Magnifier

Koristite automatski fokus za fotografije dok se oblast fokusa uvećava u tražilu/na monitoru i uvećajte prikaz nakon automatskog fokusiranja. To je savršeno za fokusiranje na malu oblast i druge vrste fotografije koje zahtevaju precizan fokus.

Još raznovrsnije postavke automatskog fokusa

Još raznovrsnije postavke automatskog fokusa

Osetljivost praćenja AF za fotografije može se prilagođavati u pet koraka. Oblasti/tačke automatskog fokusa mogu se menjati dok se prebacujete između horizontalnog i vertikalnog položaja. Postavke tačaka fokusa mogu se dodeliti prilagođenoj dugmadi.

Zabeležite odlučne trenutke

Brzo uzastopno snimanje hvata najvažnije trenutke

α7 III može da snima u neprekidnom rafalu brzinom do 10 kadrova u sekundi sa praćenjem AF/AE i da rafalno snima brzinom do 8 kadrova u sekundi pri snimanju sa režimom za pregled uživo. Kamera podržava i tiho snimanje brzinom do 10 kadrova u sekundi sa praćenjem AF/AE pri maksimalnoj rezoluciji.

Uzastopno snimanje koje povećava samopouzdanje

Uzastopno snimanje koje povećava samopouzdanje

Uhvatite trenutnu radnju uz uzastopno snimanje do 10 kadrova u sekundi – ili 8 kadrova u sekundi s pregledom uživo – sa AF/AE praćenjem. U neprekidnom rafalu moguće je snimiti oko 177 JPEG (standardnih), 89 komprimovanih RAW ili 40 nekomprimovanih RAW slika.

Snimajte neprekidno u apsolutnoj tišini

Snimajte neprekidno u apsolutnoj tišini

Ovaj fotoaparat omogućava nečujno snimanje uz do 10 kadrova u sekundi sa AF/AE praćenjem. Tišina je od ključnog značaja za razne scene, kad čak i mali šum može da dovede do propuštene prilike za savršen snimak.

Snimanje bez treperenja

Snimanje bez treperenja

Treperenje izazvano veštačkim osvetljenjem otkriva se i vreme za zatvarač se meri kako bi se umanjila moguća izloženost i neusaglašenost boja na slikama snimljenim sa većim brzinama zatvarača, kao i između uzastopnih snimaka.

Bolji rad tokom uzastopnog snimanja

Bolji rad tokom uzastopnog snimanja

Grupe slika snimljene u uzastopnom režimu mogu brzo da se pregledaju, izbrišu ili zaštite. Možete da pristupite ekranu sa menijem i promenite postavke, kao i da upravljate reprodukcijom slike za vreme upisivanja podataka.

Realističniji i izražajniji filmovi

4K HDR visoke rezolucije

Pored nove mogućnosti snimanja zadivljujućih 4K filmova uz 2,4 puta više dodatnog uzorkovanja, fotoaparat ima i novi HLG (Hybrid Log-Gamma) profil slike i podržava trenutni HDR tok posla.

 • 4K filmovi visoke rezolucije
 • Tehnologija Fast Hybrid AF
HLG (Hybrid Log-Gamma) za trenutni HDR radni proces

HLG (Hybrid Log-Gamma) za trenutni HDR radni proces

Novi HLG profil slike podržava trenutni HDR tok posla. Filmovi snimljeni u HLG režimu izgledaće verno sa mnogo manjim pretvaranjem boja u crnu ili prenaglašenim istaknutim delovima koji mogu da umanje gradaciju i detalje bez korekcije boje.

[1] Fleksibilnost pri finom podešavanju slika po želji (uz korekciju boja)
[2] Trenutna slika visokog kvaliteta (nije potrebna korekcija)  

Podržava S-Log3 i usporeni i ubrzani snimak

Podržava S-Log3 i usporeni i ubrzani snimak

S-Log3 unapređuje gradaciju od senki do srednjih tonova i proširuje dinamički opseg do 14 koraka. Možete i da izaberete brzinu snimka od 1 do 120/100 kadrova u sekundi da biste dobili do 60x ubrzani snimak i 5x usporeni snimak.

Snimajte uz garantovanu pouzdanost

Pouzdane funkcije i rad u kompaktnom kućištu

Rad modela α7 III unapređen je brzom kontrolom tokom snimanja, zapanjujuće jasnim prikazima kroz Tru-Finder, raznovrsnim povezivanjem, povećanom trajnošću snimanja zahvaljujući različitim izvorima napajanja, kao i velikom izdržljivošću i otpornošću na uslove u kojima su prisutne vlaga i prašina.

Duže snimanje između promena baterije

Duže trajanje baterije za profesionalnije snimanje

α7 III može da koristi bateriju NP-FZ100 sa oko 2,2 puta većim kapacitetom od baterije NP-FW50, što vam omogućava snimanje oko 710 fotografija ako je baterija potpuno napunjena. Opcionalni punjač baterije BC-QZ1 omogućava brže punjenje nego putem USB-a.

Dva otvora za medijume, podrška za UHS-II

Dva otvora za medijume, podrška za UHS-II

Uz dva otvora za medijume (jedan kompatibilan sa UHS-II za brzo upisivanje podataka), α7 III može istovremeno ili uz automatsku promenu memorije da snima zasebne RAW/JPEG podatke i fotografije/filmove i kopira podatke s jedne kartice na drugu.

My Menu: brže do omiljenih stavki

My Menu: brže do omiljenih stavki

Registrujte do 30 stavki koje često koristite u okviru nove opcije My Menu da biste odmah mogli da ih prikažete. Možete da napravite i prilagodite optimalni meni u skladu sa svojim potrebama.

Funkcija ocenjivanja

Funkcija ocenjivanja

Funkcija ocenjivanja vam omogućava da bilo gde na licu mesta ocenite snimljene fotografije tako što ćete im dati od 1 do 5 zvezdica koristeći ekran za reprodukciju za izvršavanje funkcije ako je dodeljena prilagođenom dugmetu.

Bogate opcije povezivanja za gladak radni proces

Bogate opcije povezivanja za gladak radni proces

USB Type-C™ priključak kompatibilan sa USB-om 3.1 1. generacije omogućava gladak i jednostavan brz daljinski prenos podataka na računar za upravljanje velikim datotekama slika koje se proizvode putem snimanja preko povezanog računara.

 • Spreda
 • Zadnja strana
Imaging Edge™ Remote, Viewer i Edit

Imaging Edge™ Remote, Viewer i Edit

Bolje fotografije uz Imaging Edge aplikacije za računar. Koristite „Remote“ da kontrolišete i nadgledate snimanje uživo na ekranu računara, „Viewer“ za brz pregled, ocenjivanje i biranje fotografija iz velikih biblioteka i „Edit“ za razvijanje RAW podataka u kvalitetne fotografije za isporuku. Iskoristite Sony RAW datoteke i efikasnije upravljajte produkcijama.

Capture One (za Sony)

Capture One za Sony

Capture One Express (za Sony) je besplatan nagrađivani softver za uređivanje koji pruža RAW razvoj, lako upravljanje i alatke za uređivanje. Može se kupiti Capture One Pro (za Sony), sa još alata za uređivanje i mogućnošću snimanja sa povezanim računarom. 

Specifikacije i funkcije
Potpuno obnovljeni senzor slike i sistem za obrađivanje slika dodatno poboljšavaju kvalitet slike. Poboljšane ukupne performanse AF, brzo rafalno fotografisanje od najviše 10 kadrova u sekundi, mogućnost snimanja 4K video zapisa i operativnost koja je znatno nadograđena u odnosu na α7 II omogućavaju snimanje više važnih trenutaka.
 • CMOS senzor punog formata od 24,2 MP i 35 mm koji ima dizajn sa pozadinskim osvetljenjem

 • Opseg osetljivosti od čak ISO 51200 (proširiv na ISO 50-204800 za fotografije)

 • Fast Hybrid AF sa faznom detekcijom sa 693 tačke i AF sa detekcijom kontrasta sa 425 tačaka

 • Brzo rafalno fotografisanje brzinom od najviše 10 kadrova u sekundi sa AF/AE praćenjem

 • Mogućnost snimanja 4K HDR video zapisa

Kompatibilnost objektiva
E-mount objektiv kompanije Sony
Tip senzora
Pun format od 35 mm (35,6 × 23,8 mm), CMOS senzor Exmor R
Broj piksela (efektivno)
Približno 24,2 megapiksela
ISO osetljivost (preporučeni indeks ekspozicije)
Fotografije: ISO 100–51.200 (ISO vrednosti od ISO 50 do ISO 204.800 mogu da se postave kao prošireni raspon ISO vrednosti), AUTOMATSKI (ISO 100–12.800, mogućnost izbora donjeg i gornjeg ograničenja), filmovi: ekvivalentno vrednosti ISO 100–51.200 (ISO vrednosti veće od ISO 102.400 mogu da se postave kao prošireni raspon ISO vrednosti), AUTOMATSKI (ISO 100–12.800, mogućnost izbora donjeg i gornjeg ograničenja)
Trajanje baterije (fotografije)
Oko 610 snimaka (tražilo)/oko 710 snimaka (LCD ekran) (CIPA standard)
Tip tražila
Elektronsko tražilo od 1,3 cm (0,5 inča) (u boji), XGA OLED
Tip monitora
TFT od 7,5 cm (3,0 inča)
Kompanija Sony posvećena je ne samo pružanju proizvoda, usluga i sadržaja koji donose uzbudljive doživljaje, već i nastojanju da potpuno ukine uticaj na životnu sredinu u svim poslovnim aktivnostima Saznajte više o odnosu kompanije Sony prema životnoj sredini

Nagrade

Nagrade