α7CR

Mala veličina, izuzetna rezolucija

Za gledanje ovog videa morate da prihvatite Youtube kolačiće

Pristupite svojim preferencama ispod i u delu „Funkcionalni” uključite Youtube kolačiće.

Slika odredišta veze
Galerija fotografija fotoaparata α7CR V
Primer slika gradskog pejzaža
Čudesna rezolucija
Primer slika koja prikazuje portret jedne žene i drugu ženom koja prolazi u prednjem planu
Razvoj uz AF
Slika korišćenja na kojoj muškarac snima video držeći u ruci fotoaparat sa telefoto objektivom
Snimanje video zapisa visoke rezolucije
Slika korišćenja pokazuje montiranje produžetka rukohvata
Vrhunska operativnost i pouzdanost
Slika korišćenja na kojoj korisnik vadi fotoaparat iz torbe
Odlična veza
Čudesna rezolucija
Rezolucija bez premca u kompaktnom i laganom kućištu

Nadmašiće vam očekivanja. Vodeći u klasi, zadivljujući senzor punog formata Exmor R™ od 61,0 MP, baš kao i kod našeg priznatog α7R V, sada je i u kompaktnom kućištu serije α7C. Ne dozvolite da vam ijedan detalj promakne uz α7CR koji može svuda.

Slika senzora slike Exmor R
Senzor slike Exmor RTM od 61,0 megapiksela

Smanjenje šuma senzora sa pozadinskim osvetljenjem, objektivi bez otvora, optički premaz protiv refleksije, eliminacija optičkog niskopropusnog filtera koja se obično nalazi ispred senzora i druge originalne tehnologije daju visoku rezoluciju, veliku osetljivost, nizak šum i široki dinamički opseg.

Slika procesora slike BIONZ XR
Procesor slike BIONZ XRTM

Najnoviji procesor slike BIONZ XR smanjuje kašnjenje, a podstiče procesorsku moć kod snimanaj fotografija i filmova, pa se tako dobijaju prirodne gradacije, realistične boje, smanjen šum, vrhunski kvalitet slike i brza reakcija menija.

Primer slika prostorije osvetljene sunčevom svetlošću sa desne strane
Velika osetljivost i veliki dinamički opseg uz nizak šum

Tehnologija naprednog snimanja pruža postavke osetljivosti od ISO 100 do ISO 32000 za snimanje fotografija i filmova. Dinamički opseg pri nižoj osetljivosti kreće se u 15 koraka za gradacije od dubokih senki do istaknutih zona.

Primer slika prikazuje portret ženskog lica izbliza, pogleda uprtog pravo u fotoaparat
Konzistentno precizna ekspozicija i reprodukcija boje

Napredna AI procesorska jedinica postiže precizni balans bele boje čak i kad je objekat u senci. Tonovi kože, lišće i drugi materijali se reprodukuju u prirodnim bojama pri skoro svakom osvetljenju uz verodostojne gradacije kao što su svetlosni prelazi na portretima.

Ilustracija jedinice za stabilizaciju slike
Napredna optička stabilizacija slike u pet osa

Precizna jedinica i optimizovani algoritmi za stabilizaciju slike, te napredni senzori žiroskopa otkrivaju i koriguju podrhtavanje fotoaparata, pa daju veliku prednost od 7,0 koraka ručnom snimanju.
[1] Zakretanje [2] Valjanje [3] Propinjanje

Primer slika prikazuje gradski pejzaž rano jutro
Pixel Shift Multi Shooting reaguje na promenljive uslove

Pixel Shift Multi Shooting preciznim ugrađenim sistemom za stabilizaciju slike snima više slika sa pomerenim pikselima koje se kasnije slažu na računaru i postiže ogromna rezolucija u jednoj slici. Složeni snimci od 16 slika sa oko 240,8 miliona piksela (19008 x 12672) nastaju od podataka u iznosu od otprilike 963,2 miliona piksela.

Slika proizvoda prikazuje meni za snimanje bez treperenja na LCD ekranu
Snimanje bez treperenja

Treperenje koje potiče od veštačkog osvetljenja se automatski otkriva i ovaj efekat se smanjuje zahvaljujući sinhronizaciji i brzini mehaničkog ili elektronskog zatvarača koji se precizno kontroliše.

Slika proizvoda prikazuje meni za izbor RAW slike na LCD ekranu
Mogućnost izbora veličine RAW i HEIF slike

Tri veličine (L/M/S) RAW kompresije bez gubitka kvaliteta uključuju M i S rezultate iste rezolucije (26 MP/15 MP) kod punog formata i formata APS-C, za besprekoran proces rada. Režim „Lagano“ kod JPEG i HEIF slika stvara fotografije lake za deljenje.

Primeri slika prikazuju uzorke funkcije „Kreativni izgled“
Kreativni izgled podržava razne izraze

Funkcija „Kreativni izgled“ pruža deset memorisanih postavki koje se mogu koristiti u neizmenjenom obliku ili urediti radi kreiranja raznih „izgleda“ koji autorima pomažu da fino podese atmosferu fotografija ili filmova na fotoaparatu.

Objektivi koji ističu maksimalne performanse rezolucije modela α7CR

Linija optički naprednih E-mount objektiva kompanije Sony sadrži više od 70 modela, uključujući seriju G Master™ koja stapa čudesnu rezoluciju i izvrsni bokeh, te seriju G Lens™ sa odličnim kvalitetom slike i ujednačenim efektom bokeh. Dok u potpunosti koriste prednosti rezolucije i potencijal renderovanja priznatih E-mount kućišta kompanije Sony, ova fina sočiva su kompaktna i lagana, idealno se uklapaju u E-mount kućišta, pa nastaju izuzetno kompaktni, mobilni sistemi za širok spektar fotografskih i video-grafičkih primena.

Slika proizvoda prikazuje celokupni spektar E-mount objektiva
Razvoj uz AF
AI jedinica za obrađivanje za napredno prepoznavanje objekta

AI procesorska jedinica podržava prepoznavanje ljudi pomoću naučenih podataka o ljudskoj formi i pozama, kao i prepoznavanje životinja, insekata i vozila. To poboljšava performanse prepoznavanja u automatskom fokusu u realnom vremenu i praćenja u realnom vremenu, pa Fast Hybrid AF za određivanje i praćenje objekata postaje precizniji i pouzdaniji u široj oblasti.

Ilustracija prikazuje AI procesorsku jedinicu
Primer slika žene koja se penje uz stepenice u gradskom okruženju
Procena ljudske poze pomoću modela na bazi skeleta

Uz inovativnu AI procesorsku jedinicu model α7CR može da koristi podatke o obliku objekta da precizno prepozna pokret što značajno poboljšava prepoznavanje ljudskog oka. Tehnologija procene ljudske poze osim očiju veoma precizno prepoznaje i položaje tela i glave. To omogućava fiksiranje i praćenje objekta koji nije okrenut prema fotoaparatu, odnosno kada je lice delimično zaklonjeno, na primer, kacigom ili naočarama.

Prepoznavanje šireg spektra objekata

AI procesorska jedinica prepoznaje više tipova objekata uključujući oči još šireg spektra životinja koje pasu i sitnih životinja i ptica. Nova, združena postavka za životinje/ptice otklanja prebacivanje. Prepoznaju se i celi automobil/vozovi i avioni, odnosno njihovi prednji krajevi, te glave insekata.

Primeri slika prikazuju objekte koje prepoznaje AI fotoaparata: pas, mačka, automobil, voz
Primer slika prikazuje dete koje trči u osenčenom tunelu
Postojano praćenje u realnom vremenu

AI praćenje u realnom vremenu se aktivira određivanjem objekta i pritiskom dopola dugmeta okidača. Fotoaparat automatski prati objekat, omogućavajući korisniku da se usredsredi na kadriranje i kompoziciju. Performanse prepoznavanje objekta i pouzdanost praćenja su značajno poboljšani u širem spektru uslova snimanja.

Odgovorno snimanje pri korišćenju registracije lica

Funkcija registracije lica podrazumeva korišćenje biometrijskih podataka. Odgovorni ste za prikupljanje i korišćenje takvih podataka, a u skladu sa važećim lokalnim zakonom. Više detalja potražite na web lokaciji u nastavku.

Široki automatski fokus velike gustine pouzdano snima objekte

BIONZ XR i ažurirani algoritmi primetno poboljšavaju performanse funkcije Fast Hybrid AF. Do 693 tačke fazne detekcije pokrivaju oko 79% oblasti slike, precizno određujući fokus čak i kada je objekat mali. Model α7CR sadrži faznu detekciju i AF sa detekcijom kontrasta kako bi se postiglo brzo, stabilo određivanje fokusa čak i u režimu AF jedne oblasti (AF-S).

Ilustracija koja prikazuje razređenu i gustu distribuciju tačaka automatskog fokusa
Primer slika prikazuje portret žene u mračnoj prostoriji
Veoma precizni AF deluje u tamnim scenama sa EV -4,0

Najnoviji AF algoritam omogućava AF snimanje u uslovima slabog osvetljenja, pri EV -4,0 (AF-S, ekvivalent ISO 100, objektiv F2.0) čak i u tamnim scenama i u zatvorenom, a sadrži koristan režim prvenstva fokusa.

Primer slika prikazuje voće u više boja
Uključen DMF sve vreme

Kada snimate fotografije koristeći automatski fokus AF-C ili AF-S, uvek možete da rotirate prsten za fokusiranje na objektivu i tako se odmah prebacite u režim ručnog fokusiranja. Ovo olakšava brzo prebacivanje fokusa na neki drugi objekat.

Primer slika prikazuje snimak cveta izbliza sa bogatim efektom bokeh u pozadini
Breketiranje fokusa za najbolji snimak

Fotoaparat će automatski snimiti do 299 slika sa uzastopno pomerenim fokusnim tačkama, koristeći prilagođene intervale i niz koji je odredio korisnik. Odaberite savršen snimak ili naknadno obradite više snimaka da biste dobili kompozite neverovatne dubine fokusa.

AF/AE uzastopno snimanje do 8 kadrova u sekundi

Uzastopno snimanje sa AF/AE praćenjem moguće je pomoću mehaničkog zatvarača brzinom do 8, odnosno 7 kadrova u sekundi tokom tihog snimanja sa precizno snimljenim trenutnim pokretima ili promenama izraza. Snaga procesora BIONZ XR omogućava uzastopno snimanje oko 320 JPEG slika, tako da možete da snimite svaki presudni trenutak. Čak i kada snimate ili opsecate bliže formatu APS-C, zadržavaju se rezolucija od 26 M i visok kvalitet slike, pa vam to omogućava, recimo, uzastopno snimanje ptica u letu uz AF/AE praćenje.

Snimanje video zapisa visoke rezolucije

Za gledanje ovog videa morate da prihvatite Youtube kolačiće

Pristupite svojim preferencama ispod i u delu „Funkcionalni” uključite Youtube kolačiće.

Mobilnost za snimanje video zapisa visoke rezolucije

α7CR pruža izuzetno detaljno snimanje 4K filma uz prekomerno uzorkovanje od 6,2 K, kao i mobilnost neophodnu za snimanje pomoću stabilizatora ili drona. Takođe sadrži S-Cinetone™ za kinematografski izgled, Log snimanje, praćenje u realnom vremenu sa naprednim prepoznavanjem objekta, aktivni režim stabilizacije slike, kompenzaciju promene fokusne dužine i mnogo drugih poboljšanja.

Primer slika prikazuje snimak kadra video zapisa pejzaža livade
Snimanje punog formata 4K 60/50p

Najnoviji procesor BIONZ XR i ažurirani algoritmi postižu primetno poboljšan kvalitet slike na filmovima. Osim što je podrška fokusu, napredna AI procesorska jedinica fotoaparata omogućava precizni balans bele boje, čak i u nezgodnim situacijama kada je objekat u senci. Tonovi kože, lišće i drugi materijali se reprodukuju u dosledno prirodnim bojama pri skoro svakom osvetljenju, a gradacije poput svetlosnih prelaza na portretima izuzetno su verodostojne.

Primer slika prikazuje snimak kadra prekomerno uzorkovanog 6K video zapisa gradskog pejzaža
Prekomerno uzorkovani 6,2k video zapis, za zapanjujuće 4K prizore

Snimanje 4K filma je moguće u punom formatu i formatu Super 35mm. Uz očitavanje pune rezolucije bez spajanja piksela može se u 4K sažeti oko 2,6 puta više neophodnih podataka što daje visoku rezoluciju i detalje, a minimalni moare i nazubljenost.

S-Cinetone olakšava stvaranje filmskog izgleda

Profil slike S-Cinetone kompanije Sony pruža verniju reprodukciju boja i vernije tonove kože, sa prirodnim srednjim tonovima neophodnim za zdrav izgled kože, uz meke boje i predivno naglašen sadržaj, pa stvaraoci dobijaju bioskopski izgled bez gradacije boja.

Log snimanje i LUT

α7CR sadrži S-Log3 krivu game radi pojačavanja opsega od 14+ koraka. Tu su i postavke raspona boja S-Gamut3 i S-Gamut3.Cine za dalju kontrolu naknadnog obrađivanja, te LUT vrednosti (Look Up Table) koje bira i primenjuje korisnik radi pregleda obrađenog snimljenog materijala.

Stabilizacija slike u aktivnom režimu podržava ručno snimanje

Aktivni režim precizno stabilizuje snimanje video zapisa uz napredne senzore žiroskopa i optimizovani algoritam. Podrhtavanje fotoaparata se precizno detektuje i kompenzuje, a još stabilizacije pružaju kompatibilni objekti u sinhronizaciji sa kućištem fotoaparata.

Praćenje u realnom vremenu takođe podržava fokus tokom snimanja video zapisa

Praćenje u realnom vremenu zasnovano na AI pruža izuzetno poboljšanje performansi praćenja u realnom vremenu, uz automatsko prepoznavanje, praćenje i fokusiranje na oči određenog objekta.

Vrhunska operativnost i pouzdanost
Odlična veza
Snimak korišćenja prikazuje čoveka koji prebacuje slike sa fotoaparata na pametni telefon
Jednostavni, stabilni prenosi na pametni telefon

Stabilnost veze pri prenosu slika sa fotoaparata u aplikaciju za mobilne uređaje Creators’ App na pametnom telefonu izuzetno je poboljšana. Prenos se nastavlja u pozadini čak i ako se ekran pametnog telefona uspava ili se pokrene druga aplikacija.

Slika korišćenja prikazuje prenos uživo korisnika, pri čemu fotoaparat stoji na postolju za produženje rukohvata
Jednostavan, visokokvalitetni prenos uživo

Povezan, α7CR može biti 4K (2160p) Web kamera. Objektivi sa velikim otvorom blende, uskom dubinom polja i efektom bokeh, uz napredne AF funkcije poput AF prepoznavanja u realnom vremenu, mogu se uveliko koristiti za sastanke na internetu i prenos uživo.

Logotip Creators' Cloud
Creators' Cloud

Creators' Cloud je platforma koja podržava kreativni rad kombinovanjem napredne tehnologije Sony fotoaparata i AI zasnovane na oblaku. Takođe je i mesto za otkrivanje i saradnju sa drugim stvaraocima širom sveta. Istražite veb, mobilne i aplikacije za računare što pružaju efikasna rešenja koja integrišu fotoaparate sa aplikacijama i uslugama za snimanje i produkciju.

Životna sredina i pristupačnost
Logotip Road to Zero
Plan Road to Zero kompanije Sony

Kroz „Road to Zero“ iz 2010. Sony teži da postigne nulti uticaj na životnu sredinu, dok kroz Ekološko prihvatljivo postupanje 2025. definiše prelazne ciljeve. Preduzete su mere za smanjenje uticaja ovog proizvoda na životnu sredinu u svakoj fazi njegovog životnog ciklusa: od razvoja, preko lanca nabavke, pa sve do proizvodnje i pakovanja.

Reciklažni materijal za pakovanje bez plastike

Sony prelazi na korišćenje materijala za pakovanje koji u sebi ne sadrže plastiku, a pružaju jaku zaštitu od potresa i udara. Vrećice za proizvod su od netkane tkanine od biljaka. Sve ovo pomaže da se priroda što više rastereti.

Asistivna tehnologija na Alpha modelima

Alpha fotoaparati sadrže tehnologiju pristupa za osobe oštećenog vida ili ograničene mobilnosti.

Specifikacije i funkcije

α7CR nudi vrhunski kvalitet slike sa senzorom punog formata od 61,0 megapiksela za stvaranje zadivljujuće rezolucije i reprodukcije boja, u kompaktnom kućištu koje se lako prenosi. AI procesorska jedinica sa pojačanim performansama prepoznavanja, brz i precizan AF uz stabilizaciju slike u 7,0 koraka garantuju da ćete snimiti taj presudan trenutak.
  • 61.0MP CMOS senzor Exmor R punog formata sa pozadinskim osvetljenjem

  • Napredni procesor BIONZ XR pojačava sveukupnu brzinu obrađivanja čak 8x

  • Najnovija AI procesorska jedinica

  • AF sledeće generacije sa naprednim prepoznavanjem objekta

  • Izvanredno snimanje 4K filmova do 60p/50p

BROJ PIKSELA (ukupan)
Oko 62,5 megapiksela
TIP SENZORA
CMOS senzor Exmor R punog formata od 35 mm (35,7 x 23,8 mm)
ISO OSETLJIVOST
Fotografije: ISO 100–32000 (proširivo do ISO 50–102400), AUTOMATSKI (ISO 100–12800, mogućnost izbora donjeg i gornjeg ograničenja), Filmovi: ekvivalentno ISO 100–32000, AUTOMATSKI (ISO 100–12800, mogućnost izbora donjeg i gornjeg ograničenja)
Trajanje baterije (fotografije)
Oko 490 snimaka (tražilo)/oko 530 snimaka (LCD ekran) (CIPA standard)
BROJ PIKSELA (EFEKTIVNIH)
Fotografije: oko 61,0 megapiksela maks., Filmovi: oko 50,8 megapiksela maks.
Tip monitora
TFT od 7,5 cm (3,0 inča)
Kompanija Sony posvećena je ne samo pružanju proizvoda, usluga i sadržaja koji donose uzbudljive doživljaje, već i nastojanju da potpuno ukine uticaj na životnu sredinu u svim poslovnim aktivnostima Saznajte više o odnosu kompanije Sony prema životnoj sredini