α7C II

Kompaktna veličina,
prilagodljiv pun format
SVI FOTOAPARATI SA IZMENJIVIM OBJEKTIVIMA

Kompaktni fotoaparat punog formata α7C II

ILCE-7CM2
Slika prednje strane srebrnog fotoaparata

silverblack

Samo kućište

ILCE-7CM2

Cena nije dostupna

Kućište + 28–60 mm zum objektiv

ILCE-7CM2L

Cena nije dostupna

Za gledanje ovog videa morate da prihvatite Youtube kolačiće

Pristupite svojim preferencama ispod i u delu „Funkcionalni” uključite Youtube kolačiće.

Za fotografije, filmove i stvaraoca u vama

α7C II je kompaktan i lagan, fotoaparat punog formata na koji su čekali ozbiljni stvaraoci. Budući da sadrži najnapredniju tehnologiju za snimanje fotografija i filmova, presudna je alatka za snimanje sveta onako kako želite.

Slika odredišta veze
Galerija fotografija fotoaparata α7C II
Velika vizija kud god krenuli
Slika senzora slike Exmor R
Senzor slike CMOS punog formata sa 33,0 efektivna MP

Novi Exmor R™ CMOS sa 33,0 megapiksela modela α7C II pruža odlične performanse i kvalitet slike na fotografijama i na filmovima, te očitavanje velike brzine, veliku osetljivost od ISO 100 do ISO 51200, nizak nivo šuma i izuzetno preciznu reprodukciju boja.

Slika procesora BIONZ XR
Napredni procesor BIONZ XR™

Napredni procesor BIONZ XR pruža do osam puta više procesorske snage od svog prethodnika. Smanjuje kašnjenje obrađivanja, a podstiče procesorsku snagu u filmovima i na fotografijama, pa se tako dobijaju prirodne gradacije, realistične boje, smanjen šum, vrhunski kvalitet slike i brza reakcija menija.

Primer slike sa portretom muškarca
Konzistentno precizna ekspozicija i boja

Model α7C II angažuje najnoviji procesor zajedno sa naprednim AE algoritmom, pa može da otkrije kožu na licu i u skladu sa tim prilagodi ekspoziciju za fotografije i filmove. Postiže doslednu kontrolu ekspozicije čak i kada je objekat osvetljen pozadinskim osvetljenjem, u senkama ili na direktnoj sunčevoj svetlosti, odnosno okrenut od fotoaparata.

Primeri slike za Kreativni izgled: SH, FL, VV2, BW
Ostvarite viziju pomoću „Kreativnog izgleda“

Podesite vizuelni ugođaj uz „Kreativni izgled“ koji ima 10 prilagodljivih memorisanih postavki za snimanje sveta po želji. Memorisane postavke koristite kakve jesu ili prilagodite osam parametara, uključujući kontrast, zasićenost i senke, da biste stvorili sadržaj koji može da se deli bez uređivanja u postprodukciji.

LCD ekran fotoaparata: ekran izbora RAW kvaliteta
Mogućnost izbora veličine i kvaliteta RAW slike

Kompresija RAW slike bez gubitka kvaliteta pruža efikasnu kompresiju za datoteke manje veličine, pa fotoaparat može da snimi do 27 kadrova pri uzastopnom rafalnom fotografisanju. Tu su tri veličine slike sa kompresijom bez gubitka kvaliteta (S/M/L) za bilo koju primenu, kao i opcija „Lagano“ koja generiše manje podataka za JPEG i HEIF slike.

Napredna optička stabilizacija slike u pet osa

Još stabilnije ručno snimanje fotografija je moguće uz veoma preciznu jedinicu i optimizovane algoritme za stabilizaciju slike, te napredne senzore žiroskopa modela α7C II koji efikasno ispravljaju podrhtavanje fotoaparata u 7.0 koraka. Kompatibilni objektivi sa ugrađenom stabilizacijom slike udružuju se sa unapređenom sinhronizacijom tela i objektiva radi još lakšeg kadriranja čak i pri telefoto fokusnim dužinama koje inače uzrokuju dosta zamućenosti. 

Ilustracija jedinice za stabilizaciju slike

[1] Zakretanje [2] Valjanje [3] Propinjanje

Slika proizvoda svih E-mount objektiva
Više od 70 E-mount objektiva pruža neograničenu kreativnost

α7C II je kompatibilan sa obimnom linijom optički naprednih E-mount objektiva kompanije Sony, uključujući seriju G Master™ koja stapa čudesnu rezoluciju i izvrsni bokeh, te seriju G Lens™ sa odličnim kvalitetom slike i ujednačenim efektom bokeh. Kompaktni i lagani, ovi objektivi omogućavaju širok opseg fotografskih i kinematografskih primena.

Snimanje visokih performansi
Tehnologija koja će da oživi vašu kreativnu viziju

Uživajte u mogućnostima snimanja visokokvalitetnih video zapisa bilo kad i bilo gde. α7C II pruža snimanje 4K 60p/50p filmova, S-Cinetone™ za kinematografski izgled pravo sa fotoaparata i Log snimanje za fleksibilnu naknadnu obradu, a sve to u kompaktnom, laganom kućištu koje je kompatibilno sa snimanjem pomoću stabilizatora ili drona.

Za gledanje ovog videa morate da prihvatite Youtube kolačiće

Pristupite svojim preferencama ispod i u delu „Funkcionalni” uključite Youtube kolačiće.

"Isečak primer slike žene u pokretu, preuzeta iz snimljenog materijala u režimu 4K60P
"
Izvanredno snimanje 4K filmova do 60p/50p

α7C II pruža snimanje 4K filmova od 60p/50p sa očitavanjem pune rezolucije i bez spajanja piksela, koristeći prednosti i široki dinamički opseg procesora BIONZ XR za pravljenje izuzetno ujednačenih snimaka brzih pokretnih objekata. Pri snimanju 4K filmova od 30p, 7K prekomerno uzorkovanje punog formata daje 4K obogaćene bistrine i detalja.

Primer isečene slike sa muškarcem iz snimljenog materijala na koji je primenjen S-Cinetone
S-Cinetone™ za jednostavan kinematografski izgled

Oslanjajući se na istu nauku o bojama kao visoko cenjeni Cinema Line kompanije Sony, S-Cinetone pruža neutralne srednje tonove koji su neophodni za zdravi izgled tonova kože, uz meke boje i predivno naglašavanje sadržaja.

Primer isečene slike sa scenom snimljenom u suton u 4:2:2 10-bitnom formatu
Napredno snimanje za jednostavniju postprodukciju

10-bitno 4:2:2 snimanje na fotoaparatu je dostupno kada se koristi kompresija Long GOP ili All-Intra što omogućava gradiranje boja za postizanje punijih, prirodnijih gradacija uz uopšteno više slobode uređivanja.

Log snimanje za moćnije kreativne mogućnosti

α7C II odlikuje S-Log3 kriva game koja naglašava odlike gradacije od senki do srednjih sivih tonova (18% sive) čime se postiže opseg od 14+ koraka. Tu su takođe i postavke raspona boja S-Gamut3 i S-Gamut3.Cine. Primenite prilagođeni LUT (tabela indeksiranih vrednosti) sa Log krivom game da biste videli kako će snimljeni materijal izgledati u postprodukciji ili snimite materijal sa primenjenom opcijom PP LUT.

Stabilizacija slike u aktivnom režimu podržava ručno snimanje

Aktivni režim pruža poboljšanu stabilizaciju slike za ručno snimanje. Precizna jedinica za stabilizaciju slike, napredni senzori žiroskopa i optimizovani algoritam za stabilizaciju slike združeno stvaraju ujednačen, stabilan snimljeni filmski materijal. Osim ove ugrađene stabilizacije, kompatibilni objektivi sa svojom ugrađenom stabilizacijom slike u koordinaciji sa kućištem kamere pružaju visoko efikasnu kontrolu i telefoto snimke iz ruke veće bistrine.

Slika upotrebe koja prikazuje kako muškarac drži fotoaparat kako bi snimio drugog muškarca u spoljnom okruženju
Primer slike na kom je žena u pozadini u fokusu, dok je muškarac koji je u prednjem planu, bliže fotoaparatu, van fokusa
Ostanite fokusirani uz praćenje u realnom vremenu

Izaberite objekat i prepustite praćenju u realnom vremenu da odradi sve za vas: fotoaparat automatski detektuje i prati objekat, te održava fokus uz visok nivo preciznosti.

Primer slike na kom je žena u pozadini u fokusu, dok je muškarac koji je u prednjem planu, bliže fotoaparatu, van fokusa
Kompenzacija promene fokusne dužine za ugao gledanja

Uz uključenu kompenzaciju promene fokusne dužine α7C II se služi tehnologijom Clear Image Zoom kompanije Sony radi potiskivanja promene fokusne dužine što omogućava snimanje stabilnijih filmova. Metapodaci promene fokusne dužine mogu u postprodukciji da se koriste sa naprednim mogućnostima kompenzacije promene najnovijeg softvera Catalyst Browse/Prepare Plugin.

Crtež koji prikazuje kako se snimljeni materijal prenosi sa fotoaparata u softver računara
Metapodaci olakšavaju tok rada uređivanje

Metapodatke u snimljenom materijalu može da koristi softver Catalyst Browse/Prepare/Prepare Plugin kompanije Sony što značajno ubrzava postprodukciju. Oznake u snimku se lako dodaju isečcima tokom ili nakon snimanja radi označavanja omiljenih scena i brzog lociranja pri reprodukciji na fotoaparatu ili uređivanju pomoću kompatibilnog softvera.

Pametniji, brži AF
AI jedinica za obrađivanje za napredno prepoznavanje objekta

Model α7C II je opremljen AI procesorskom jedinicom koja služi specijalno za obradu velikih količina podataka, čime se omogućava preciznije prepoznavanje objekata i prepoznavanje raznovrsnijih tipova objekata.

Slika proizvoda koja prikazuje AI procesorsku jedinicu
Primer slike portreta žene u punoj visini
Procena ljudske poze za precizno prepoznavanje objekta

Inovativnom AI procesorskom jedinicom model α7C II može precizno da prepozna ljudski pokret što značajno poboljšava prepoznavanje ljudskog oka. Njegova tehnologija procene ljudske poze koristi model zasnovan na skeletu što omogućuje da osim očiju veoma precizno prepoznaje i položaje tela i glave, pa može da fiksira i prati objekat koji nije okrenut prema fotoaparatu, odnosno lice koje je delimično zaklonjeno.

Pouzdano prepoznavanje šireg spektra objekata

α7C II sadrži moćnu AI procesorsku jedinicu koja može da prepozna osobu, životinju, pticu, insekta, automobil/voz i avion. Prepoznavanje životinja sada uz oči i glave pasa, mačaka i životinja sličnih odlika prepoznaje oči nekih životinja koje pasu i sitnih životinja. Može da prepozna te životinje čak i kada su im oči zaklonjene od pogleda. Fotoaparat takođe ima i prepoznavanje ptica, što mu omogućava da precizno odredi oči različite vrste ptica, kao i da prepozna glave i tela ptica.

"Primer slika prepoznatljivog objekta, voza
"
"Primer slika gomile ljudi pri čemu je čovek na sredini u fokusu
"
Postojano praćenje u realnom vremenu

α7C II odlikuje veoma unapređeno prepoznavanje objekta zasnovano na AI koje postiže veću pouzdanost praćenja u širem spektru uslova snimanja. Odredite objekat i dopola pritisnite dugme okidača za pokretanje fotoaparata na praćenje, a vama ostaje sloboda za kadriranje i kompoziciju.

"Primer opsečene slike čoveka koji silazi niz stepenice, a pored je originalna slika celog tela
"
Automatsko AI kadriranje filmova

Tehnologijom prepoznavanja objekta zasnovanom na AI automatsko kadridanje automatski opseca radi optimalnog kadridanja pri snimanja filmova. Čak i uz stativ, kadriranje se stalno prilagođava da bi delovalo kao da je materijal snimljen tako što je snimatelj pratio objekat. Precizno praćenje je moguće čak i kada se fotoaparatom daljinski upravlja preko aplikacije Creators' App na pametnom telefonu.

Odgovorno snimanje pri korišćenju registracije lica

Funkcija registracije lica podrazumeva korišćenje biometrijskih podataka. Odgovorni ste za prikupljanje i korišćenje takvih podataka, a u skladu sa važećim lokalnim zakonom. Više detalja potražite na web lokaciji u nastavku.

Isečena slika iz snimljenog materijala sa osobom koja hoda
Široki AF velike gustine je brži i precizniji

α7C II koristi do 759 tačaka fazne detekcija u nizu velike gustine što pokriva otprilike 94% oblasti slike prilikom snimanja fotografija i tako omogućava prepoznavanje objekta čak i kada zauzima samo mali deo kadra.

Primer slike portreta muškarca u mračnom okruženju
Precizan AF pri slabom svetlu EV -4.0

Uz najnovije AF algoritme α7C II postiže visoku AF preciznost sve do osvetljenja od EV -4.0 u režimu AF-S (ekvivalent ISO 100, objektiv F2.0). Uključuje i režim prvenstva fokusa koji pruža pouzdaniji AF pri slabom osvetljenju ili kod manjih otvora blende.

Primer slike muškarca koji trči uz stepenice
Uzastopno snimanje do 10 kadrova u sekundi sa AF/AE praćenjem

Mehanički i elektronski zatvarači modela α7C II omogućavaju uzastopno snimanje brzinom do 10 kadrova u sekundi ili do 8 kadrova u sekundi u režimu za pregled uživo što olakšava snimanje najfotogeničnijih trenutaka i izraza pokretnih objekata.

Osmišljen za lako korišćenje
Crtež unutrašnjosti tražila i izbliza prikazanog tražila
Elektronsko tražilo velike gustine tačaka za čist prikaz

Elektronsko tražilo XGA OLED sa 2,36 miliona tačaka (otprilike) i uvećanjem od 0,70x pruža visoku rezoluciju i kontrast za čisto, jasno gledanje, čak i na sunčevoj svetlosti. Brzina snimka može biti duplo brža uz postavku [Visoko] (120 kadrova u sekundi) da bi slika u tražilu imala minimalno zamućenje izazvano pokretom pri praćenju i snimanju pokretnih objekata.

Slika upotrebe koja prikazuje prst koji dodiruje LCD ekran na fotoaparatu
Intuitivni meniji kojima se upravlja dodirom

Samo prevucite od leve ili desne ivice ekrana snimanja i videćete ikone osetljive na dodir za brze promene režima snimanja i ostalih stavki. Možete dugim pritiskom stavki menija da ih registrujete u „Moj meni“ radi brzog pristupa, pa je fotoaparat još lakši za prilagođavanje.

Slika proizvoda rukohvata fotoaparata
Stabilan rukohvat za ručno snimanje

α7C II je osmišljen tako da može sigurno, stabilno i ugodno da se drži. Možete i da namestite novorazvijeni uklonjivi produžetak rukohvata (prodaje se zasebno) za maksimalnu udobnost i minimalno zamaranje tokom dugih sesija snimanja.

Slika proizvoda na kojoj su izbliza snimljeni točkići na gornjoj strani fotoaparata
Besprekoran i jednostavan rad

α7C II ima novi birač za brz i nezavisan izbor snimanja slika/filmova/režima S&Q. Pogodno je smešten pored birača režima pomoću kog se jednostavno biraju režim ekspozicije i druge ključne postavke za svaki režim snimanja.

Slika proizvoda koja prikazuje monitor promenljivog ugla
Ekran promenljivog ugla za fleksibilno kadriranje

Ekran promenljivog ugla koji se bočno otvara omogućava lakše pozicioniranje i slobodu kadriranju kod ručnog i snimanja pomoću stabilizatora, odnosno za snimke skoro u ravni sa tlom, što vam pruža obilje kreativnih prilika.

Zaštita od prašine senzora slike

Fotoaparat je opremljen sistemom zaštite od prašine putem zaštitnog premaza na optičkom filteru i mehanizmu za pomeranje senzora slike. Tu je i funkcija [Zatvarač prilikom isključivanja] koja zatvara zatvarač kada se isključi napajanje fotoaparata, čime se senzor slike štiti od prašine i čestica dok je u toku promena objektiva.

Trajno kućište od legure magnezijuma

Budući da je napravljen tako da bude pouzdan u profesionalnim radnim okruženjima, model α7C II je zaštićen laganom, veoma čvrstom legurom magnezijuma koja je upotrebljena za gornji poklopac, prednji poklopac i zadnji poklopac.

Dizajn otporan na prašinu i vlagu

Model α7C II je dobro zaptiven kod presudne dugmadi i birača, a ispreplitani spojevi kućišta dodaju dodatnu zaštitu, pružajući odličnu otpornost na prašinu i vlagu u izazovnim spoljašnjim uslovima.

Širok opseg opcija za povezivanje
Slika upotrebe koja prikazuje muškarca koji prebacuje fotografije sa fotoaparata na pametni telefon
Stabilna veza sa pametnim telefonom

Stabilnost veze pri prenosu slika sa fotoaparata u aplikaciju za mobilne uređaje Creators' App na pametnom telefonu izuzetno je poboljšana. Prenos se nastavlja u pozadini čak i ako se ekran pametnog telefona uspava ili se pokrene neka druga aplikacija. Celokupan proces rada od snimanja do deljenja je vidno poboljšan.

Slika upotrebe koja prikazuje ženu koja vrši prenos uživo koristeći fotoaparat
Strimujte uživo sadržaj vrhunskog kvaliteta

Povezan, α7C II može biti 4K (2160p) Web kamera. Objektivi sa velikim otvorom blende, uskom dubinom polja i efektom bokeh mogu da se koriste za stvaranje zapanjujućih slika, a funkcije naprednog automatskog fokusa kao što je Eye AF podržavaju sastanke na internetu i prenos događaja uživo.

Platforma Creators' Cloud

Creators' Cloud je platforma koja podržava kreativni rad od snimanja do produkcije kombinovanjem napredne tehnologije Sony fotoaparata i AI zasnovane na oblaku. Takođe je i mesto za otkrivanje i saradnju sa drugim stvaraocima širom sveta. Istražite veb i aplikacije koje pružaju efikasna rešenja za integraciju fotoaparata sa aplikacijama i uslugama za snimanje i produkciju.

Čuva životnu sredinu
Plan Road to Zero kompanije Sony

Kroz „Road to Zero“ iz 2010. Sony teži da postigne nulti uticaj na životnu sredinu, dok kroz Ekološko prihvatljivo postupanje 2025. definiše prelazne ciljeve. Preduzete su mere za smanjenje uticaja α7C II na životnu sredinu u svakoj fazi njegovog životnog ciklusa: od razvoja, preko lanca nabavke, pa sve do proizvodnje i pakovanja.

Reciklirani materijali u fotoaparatima

U našem izdržljivom, visokokvalitetnom SORPLAS™ materijalu koriste se isključivo reciklažni resursi. SORPLAS i drugi reciklažni materijali se koriste za kućišta fotoaparata u što većoj meri kako bi se rasteretila životna sredina, ali nikako po cenu performansi ili funkcionalnosti.

Slika proizvoda koja prikazuje stavku pristupačnosti na ekranu menija
Tehnologija pristupačnosti na fotoaparatima serije α

Sony fotoaparati serije α opremljeni su brojnim funkcijama pristupačnosti tako da što više ljudi može da koristi našu tehnologiju. Na primer, funkcija čitača ekrana naglas čita tekst sa ekrana menija, a po potrebi se može podesiti jačina zvuka i brzina čitanja. Takođe, funkcija uvećavanja ekrana vam omogućava da 1.5, 2.0 ili 2.5 puta uvećate tekst u prikazu menija.

Specifikacije i funkcije

Budući da teži samo 514 grama (1 lb 2,2 oz), model punog formata α7C II pruža izuzetnu prenosivost i mogućnost manevrisanja uz izvanredne performanse. Sadrži najsavremeniji senzor slike sa 33,0 efektivnih megapiksela koji može da snima filmove u formatu 4K brzinom od 60p/50p, kao i kvalitetne fotografije, pa je presudna alatka za hibridno snimanje.
  • Senzor slike punog formata sa pozadinskim osvetljenjem Exmor R™ CMOS od 33,0 megapiksela i procesor BIONZ XR

  • Najnaprednija tehnologija za kreativno stvaranje filmova, uključujući 4K 60p i S-Log3

  • Inovativna AI procesorska jedinica za preciznije prepoznavanje objekata

  • Napredna optička stabilizacija slike u 5 osa u kućištu postiže performanse od 7.0 koraka

  • Lagano kućište sa monitorom promenljivog ugla za fleksibilnost i mogućnost manevrisanja prilikom snimanja

TIP SENZORA
Pun format od 35 mm (35,9 x 23,9 mm), CMOS senzor Exmor R
ISO OSETLJIVOST
Fotografije: ISO 100–51200 (proširivo do ISO 50–204800), AUTOMATSKI (ISO 100–12800, mogućnost izbora donjeg i gornjeg ograničenja), Filmovi: ekvivalentno ISO 100–51200 (proširivo do ISO 100–102400), AUTOMATSKI (ISO 100–12800, mogućnost izbora donjeg i gornjeg ograničenja)
Trajanje baterije (fotografije)
Oko 530 snimaka (tražilo)/oko 560 snimaka (LCD ekran) (CIPA standard)
Tip monitora
TFT od 7,5 cm (3,0 inča)
Kompanija Sony posvećena je ne samo pružanju proizvoda, usluga i sadržaja koji donose uzbudljive doživljaje, već i nastojanju da potpuno ukine uticaj na životnu sredinu u svim poslovnim aktivnostima Saznajte više o odnosu kompanije Sony prema životnoj sredini