α7C

Kompaktna veličina,
pun format

U kombinaciji s objektivom FE 28–60 mm F4–5,6, α7C postiže kvalitet punog formata uz najmanji i najlakši sistem aparata i objektiva na svetu. Kompaktan je, ali ispunjava visoka očekivanja po pitanju kvaliteta slike, AF i brzine, pa je u pitanju odličan model na svim poljima, spreman da unapredi kreativnost gde god da ste.

FOTOAPARATI SA IZMENJIVIM OBJEKTIVIMA

Kompaktni fotoaparat punog formata Alpha 7C

ILCE-7C / ILCE-7CL
Slika proizvoda

silverblack

Samo kućište

ILCE-7C

Cena nije dostupna

Kućište + 28–60 mm zum objektiv

ILCE-7CL

Cena nije dostupna

Izrazite se u najvećoj mogućoj meri

Moćne performanse i izuzetan kvalitet slike

Uprkos kompaktnoj veličini kućišta kamere, koje je najmanje i najlakše na svetu, α7C pruža spektakularan kvalitet slike za fotografije i filmove koji biste očekivali od fotoaparata punog formata. Brz, širok i stabilan AF, rafalno uzastopno snimanje i praktičan LCD monitor promenljivih uglova pomažu da se radnja snimi kad god da se dogodi. 

Slika proizvoda
Kvalitet punog formata i kompaktnost
Slika primera
Jedinstvene slike u punom formatu
Slika primera
Tehnologija u službi slike
Slika korišćenja
Snimanje filmova sa prostorom za kreativnost
Slika korišćenja
Dizajnirano za praktičan rad
Kvalitet punog formata i kompaktnost
Beskompromisan kvalitet za fotografije i filmove

Izuzetan kvalitet slike, moguć samo putem senzora punog formata

Snimanje punog formata u kompaktnom kućištu

Superiorno prikupljanje svetla omogućava visokokvalitetne slike sa malom količinom šuma

Veći senzori stvaraju bolje slike, a senzor punog formata modela α7C mnogo je veći od senzora u pametnim telefonima, kompaktnim digitalnim fotoaparatima i APS-C aparatima sa izmenjivim objektivima slične veličine. Rezultat je povećano prikupljanje svetlosti koje omogućava slike profesionalnog kvaliteta uz umanjen šum i više zadržanih detalja u senkama i osvetljenim delovima slike.

Napravite razliku pomoću većeg senzora

Uz senzor punog formata moguće je snimati i postići impresivne slike jedinstvene za ovaj format. Senzor modela α7C više je nego dvaput veći od senzora u APS-C fotoaparatima slične veličine kućišta i do 30 puta veći od senzora pametnih telefona, tako da pruža zadivljujuće slike veće dubine i sa više detalja.

Ilustracija

[1]Puna veličina [2]APS-C [3]Micro Four Thirds [4]1 inč [5]1/2,3~1/3,4 inča

Kompaktna veličina, jednostavan rad

α7C je osmišljen da bude kompaktan, lagan i prenosiv bez kompromisa kad je reč o performansama fotoaparata punog formata. Ovaj cilj je postignut razvojem novih mehaničkih komponenti kao što su zatvarač koji štedi prostor i jedinica za optičku stabilizaciju, kao i poboljšanja rasporeda i strukture elemenata. 

Jedinstvene slike u punom formatu
Uživajte u prednosti punog formata

Senzor punog formata na modelu α7C ne hvata samo više svetlosti. Veliki senzor i veličina piksela omogućavaju unapređenu dubinu slike, dinamički opseg i detalje. 

Slika primera
Snimite svu lepotu ovog sveta

Exmor R™ CMOS senzor od 24,2 MP radi sa procesorom Sony BIONZ X™ kako bi se omogućila vrhunska reprodukcija boja i širok dinamički opseg u 15 koraka i pomaže da se uhvate detalji i glatki prelazi u svim uslovima osvetljenja, i za fotografije i za film.

Slika primera
Lepe slike i pri brzom zatvaraču ili lošem osvetljenju

Veći pikseli na senzoru omogućavaju bolji odnos signala i šuma da bi se dobile lepe slike sa više detalja u teksturama i senkama. Smanjenje šuma posebno je efikasno pri srednjim i visokim ISO osetljivostima kod objekata koji se brzo kreću ili su loše osvetljeni. Standardni ISO100–51.200 može da se proširi na ISO50–204.800

Objektivi koji se uklapaju uz vaš stil

Paleta E-mount objektiva: širokougaoni, telefoto, video i specijalizovani

Bez obzira na to da li ste amater ili profesionalac, fotograf ili snimatelj filmova, široka paleta od više od 50 E-mount objektiva dostupna je za povećanje vaše kreativnosti. Kompaktni objektivi punog formata omogućavaju izuzetne slike s malim izobličenjem, čak i pri širokim fokusnim dužinama, i pružaju prelepu dubinu slike i bokeh efekat.

Proširite opcije za pravljenje filmova

Postignite zaista umetničko snimanje filmova uz vrhunsku kontrolu, kvalitet slike i dimenzionalnost punog formata.

Ilustracija
4K snimanje za prelepe filmske slike

Smanjena dubina polja omogućava bokeh efekte, što je jedna od prednosti fotoaparata punog formata. Očitavanje pune rezolucije bez spajanja piksela omogućava dodatno uzorkovanje ekvivalentno 6K snimku za jasne slike s manje moarea i nazubljenosti.

Slika primera
Proširite umetnički izraz uz S-Log, HLG i opcije profila slike

Podrška za S-Log3 snima širok dinamički opseg od 14 koraka, otkrivajući fine detalje i u senkama i u osvetljenim delovima slike u postprodukciji. HLG (Hybrid Log-Gamma) olakšava direktnu reprodukciju i rad sa HDR-om, a profil slike pruža različite postavke za snimanje slika.

Tehnologija u službi slike
Snimajte akciju u trenutku dešavanja sa prelepim detaljima 

Umetnički automatski fokus i brzo neprekidno snimanje osiguravaju da nećete propustiti onaj važan snimak u deliću sekunde. Jedinica za optičku stabilizaciju slike modela α7C omogućava stabilnost i snimanje bez zamućenja bez obzira na to da li su u pitanju fotografije ili filmovi.

Ilustracija
Izuzetno precizan AF brzo pronalazi objekte i drži ih u stabilnom fokusu

α7C koristi isto unapređenje AF kao i naš poznati α9, sa jedinstvenom tehnologijom 4D FOCUS za brzo pronalaženje objekta i stabilno praćenje u širokoj oblasti. Broj od ukupno 693 tačke AF sa faznom detekcijom pokriva oko 93% oblasti slike. 

Slika primera
Nikad ne propustite čak ni brze pokretne objekte

Da biste bolje snimili pokretne objekte, α7C snima u neprekidnim rafalima do 10 kadrova u sekundi sa AF/AE praćenjem i do 8 kadrova u sekundi u režimu za pregled uživo. Podržava i tiho snimanje do 10 kadrova u sekundi sa AF/AE praćenjem.

Zavisi od neprekidnog praćenja objekta

Sony AI praćenje u realnom vremenu i Eye AF u realnom vremenu

Pouzdano praćenje objekata omogućava uspešnije portrete. Kao i kod prethodnih modela, možete da naciljate i pritisnete konfigurisano dugme zatvarača dopola da biste pokrenuli Eye AF u realnom vremenu. α7C ima i novu funkciju: možete da pritisnete dugme AF-ON i da aktivirate praćenje u realnom vremenu čak i kad niste u režimu AF-C, što vam omogućava trenutnu upotrebu praćenja u realnom vremenu. Fokus se održava čak i kad je lice delimično skriveno ili objekat nosi naočare.

Slika primera
Slika primera
Portreti životinja u savršenom fokusu

Eye AF u realnom vremenu za životinje prati oči i fokusira ih

Snimanje uspešnih fotografija ljubimaca i drugih životinja mnogo je lakše uz vrhunski AF kompanije Sony zasnovan na algoritmu. Brzo i precizno automatsko detektovanje i praćenje očiju životinja, umesto vrha njuške ili brkova, omogućava da sve bude u jasnom fokusu – jednostavno sve prepustite fotoaparatu. On pouzdano radi čak i kad neka prepreka uleti u prikaz ili kad se promeni horizontalni/vertikalni položaj fotoaparata.

Pouzdane fotografije i filmovi snimljeni iz ruke

Zumirajte, pravite krupne kadrove i snimajte noćne scene s većom jasnoćom

Jedinica za optičku stabilizaciju u 5 osa na modelu α7C kompenzuje pet vrsta podrhtavanja aparata bez gubitka kvaliteta, čak i kad snimate bez gimbala ili snimate u mraku. To su [1, 2] ugaono podrhtavanje (vertikalno i horizontalno) koje je često sa telefoto objektivom, [3, 4] podrhtavanje pri pomeranju (po X i Y osi), primetno kako se uvećanje povećava, i [5] rotaciono podrhtavanje (okretanje po Z osi) koje utiče na noćne snimke.

Ilustracija
Snimanje filmova sa prostorom za kreativnost
Kvalitet slike punog formata za autore filmova

Ekran modela α7C promenljivog ugla koji se otvara sa strane lako može da se gleda, na primer, čak i kad je povezan mikrofon, koristite gimbal ili snimate iz različitih položaja. Pored toga, ulazi za slušalice i mikrofon omogućavaju vam da koristite svoju omiljenu opremu. Plus, baterija velikog kapaciteta omogućava dugotrajno snimanje. Sve u svemu, α7C je savršeno prilagođen vlogerima i drugim autorima.

Produkcija filmova je olakšana

Kompaktan, lagan i prenosiv, čak i sa opcionalnim dodatnim rukohvatom

LCD koji se otvara sa strane olakšava samostalno vlogovanje, opcionalna kombinacija rukohvata i mikrofona savršena je za vlogovanje bez korišćenja kablova, a podrška za digitalni mikrofon omogućava izuzetno jasan zvuk. Podržan je i popularni vertikalni format video zapisa, uz korišćenje metapodataka da bi se omogućilo reprodukovanje i uređivanje snimka u vertikalnom položaju bez potrebe da se on prvo rotira.

Slika korišćenja
Dodatni rukohvat za brzu i dobru postavku za vlog

Opcionalni Bluetooth® rukohvat GP-VPT2BT kontroliše operacije snimanja i zumiranja, a može da služi i kao stativ za snimanje bez upotrebe ruku. Prilagodljivo dugme i lako podešavanje ugla čine ovaj fotoaparat savršenim za efikasno snimanje. 

Slika primera
Jasan 2x zum za fleksibilne opcije snimanja

Clear Image Zoom kompanije Sony održava rezoluciju objekta gotovo bez opadanja kvaliteta slike. Čak i objektivi sa jednim fokusom mogu da se koriste kao zum objektivi, sa uvećanjem do 2x zuma.

Slika korišćenja
Digitalni audio interfejs za jasno snimanje zvuka

Kad se koriste usmereni mikrofon ECM-B1M kompanije Sony ili komplet adaptera XLR-K3M preko višenamenskog (MI) priključka, zvuk se prenosi kao digitalni signal za visokokvalitetno snimanje zvuka bez umanjenja kvaliteta ili dodatnih audio kablova. 

Proširite kreativnost pomoću specijalnih efekata
Slika korišćenja
Podesite osetljivost AF pri promeni objekta za stabilan fokus ili pomeranje fokusa 

Osetljivost AF može da se podešava u situacijama sa mnogo pokretnih objekata. Nivoi su u opsegu od „1. Neprekidno“ za održavanje stabilnog fokusa na originalnom objektu do „5. Osetljivo“ za lako prebacivanje na druge objekte.

Slika korišćenja
Koristite brzinu prelaza AF za kontrolu promene fokusa

Kad se automatski fokus prebaci s jednog objekta na drugi, možete da odredite brzinu prelaza. Dostupno je sedam nivoa, od glatkih, opuštenih prelaza do brzih promena fokusa. 

Usporeni i ubrzani snimak

Snimanje u fotoaparatu do 5x sporije ili 60x brže od realnog vremena

Korišćenje različitih brzina snimka predstavlja dodatni kreativni element koji možete da dodate filmovima, a režim S&Q na modelu α7C to olakšava. On podržava Full HD snimanje velike brzine sa 120 kadrova u sekundi, a u fotoaparatu su mogući efekti usporenog i ubrzanog snimka, sa brzinom snimka od 1 do 120 kadrova u sekundi . Dobijeni snimak je do 5x sporiji ili 60x brži od dešavanja u realnom vremenu.

Laki vizuelni efekti za filmove

Picture Effect, Kreativni stil i Profil slike predstavljaju jednostavan način da proširite kreativni izraz dok snimate filmove. One pružaju široku paletu vizuelnih efekata i postavki, od početničkih do profesionalnih. Picture Effect i Kreativni stil omogućavaju vam da prepustite posao aparatu, pa nema potrebe za korekcijom u postprodukciji.

Slika primera
Dizajnirano za praktičan rad
Pouzdan i intuitivan, sa korisnim mogućnostima bežičnog povezivanja
Ilustracija
LCD ekran s otvaranjem sa strane za fleksibilnost 

Ekran osetljiv na dodir sa 921.000 tačaka od 3,0 inča rotira se horizontalno za 176° i vertikalno za 270°. Koristite funkciju Fokusiranje pomoću dodira da trenutno promenite fokus ili Okidač na dodir za fokus i snimanje jednim dodirom ekrana.

Slika proizvoda
Laka promena baterije čak i dok snimate    

Z baterija velikog kapaciteta smeštena u kompaktno kućište modela α7C može da koristi USB napajanje. USB Type-C® kabl je sve što vam treba za punjenje, a možete i da snimate za vreme punjenja. 

Ilustracija
Izdržljiva konstrukcija otporna na prašinu i vlagu

Lagana i veoma čvrsta legura magnezijuma koristi se za gornji, prednji i zadnji poklopac fotoaparata, a celo kućište je zaptiveno kako bi se ulazak prašine i vlage sveo na minimum.

Slika korišćenja
Daljinsko snimanje sa mobilnih uređaja i računara 

Wi-Fi® mogućnosti modela α7C olakšavaju daljinsko snimanje. Postavite aparat na određenoj udaljenosti i snimajte autoportrete ili vlog koristeći računar, pametni telefon ili tablet za pregled, prilagođavanje postavki i kontrolu zatvarača

Slika korišćenja
Brz prenos na mobilne uređaje za deljenje na mrežama

Fotografije i video mogu da se prenose direktno na pametne telefone i tablete za lak prikaz, deljenje i čuvanje putem Wi-Fi® veze na 2,4 ili 5 GHz. Prenos tehnologijom jednog dodira moguć je za neke uređaje, a za druge QR Code vezom. 

Slika korišćenja
Imaging Edge Desktop

Poboljšajte fotografije uz Imaging Edge aplikacije za računar. Koristite funkciju „Edit“ za razvijanje RAW podataka u kvalitetne fotografije za isporuku. Na najbolji način iskoristite Sony RAW datoteke i efikasnije upravljajte produkcijama.

Ilustracija
Imaging Edge Mobile™ i Movie Edit add-on za jednostavnije pravljenje filmova

Uz ugrađeni Wi-Fi® na modelu α7C, okidanje zatvarača i snimanje video zapisa mogu da se kontrolišu sa pametnog telefona ili tableta, a podaci slike mogu bežično da se prenose. Movie Edit add-on ispravlja podrhtavanje fotoaparata nakon snimanja.

Ilustracija
Imaging Edge™ Webcam

Imaging Edge Webcam olakšava korišćenje aparata kompanije Sony kao kvalitetne Web kamere, sa širokom kompatibilnošću, za impresivno strimovanje uživo i konferencije.

Specifikacije i funkcije

α7C je najmanji i najlakši digitalni fotoaparat punog formata sa izmenjivim objektivom i optičkom stabilizacijom slike u kućištu. Inovacije u mehaničkom kućištu i strukturnom dizajnu donose beskompromisne performanse fotoaparata punog formata uz novu klasu veličine i težine koja je napravljena za izuzetno jednostavno pravljenje fotografskih i filmskih sadržaja.
  • Najmanje i najlakše kompaktno kućište na svetu sa beskompromisnim performansama fotoaparata punog formata

  • Moćni procesor slike BIONZ X™ za neverovatan kvalitet slike

  • Napredne AF performanse i funkcije

  • 4K filmovi visoke rezolucije i bogate funkcije za veću izražajnost pri snimanju filmova

  • Operativnost i pouzdanost za udobno snimanje sa osećajem sigurnosti

Tip senzora
Pun format od 35 mm (35,6 x 23,8 mm), CMOS senzor Exmor R
Broj piksela (efektivno)
Približno 24,2 megapiksela
ISO osetljivost (preporučeni indeks ekspozicije)
Fotografije: ISO 100–51.200 (ISO vrednosti od ISO 50 do ISO 204.800 mogu da se podese kao prošireni raspon ISO vrednosti), AUTOMATSKI (ISO 100–12.800, mogućnost izbora donjeg i gornjeg ograničenja), Filmovi: ekvivalent vrednosti ISO 100–51.200 (ISO vrednosti do ISO 102.400 mogu da se podese kao prošireni raspon ISO vrednosti), AUTOMATSKI (ISO 100–12.800, mogućnost izbora donjeg i gornjeg ograničenja)
Trajanje baterije (fotografije)
Oko 680 snimaka (tražilo)/oko 740 snimaka (LCD ekran) (CIPA standard)
Tip tražila
Elektronsko tražilo od 1,0 cm (0,39 inča) (XGA OLED)
Tip monitora
TFT od 7,5 cm (3,0 inča)
Kompanija Sony posvećena je ne samo pružanju proizvoda, usluga i sadržaja koji donose uzbudljive doživljaje, već i nastojanju da potpuno ukine uticaj na životnu sredinu u svim poslovnim aktivnostima Saznajte više o odnosu kompanije Sony prema životnoj sredini