CLM-FHD5 MONTAŽNI LCD MONITOR

Pune specifikacije i funkcije

CLM-FHD5

LCD

LCD ekran
TFT Normally Black
Veličina slike
5 inča
Ugao gledanja
Približno 80°/približno 80°
Efektivna veličina slike (približno) (Š x V)
110 x 61,9 mm (4 3/8 inča x 2 1/2 inča)
Rezolucija
1920 x 1080 piksela
Odnos širine i visine
16:9

Veličina i težina

Dimenzije (ŠxVxD)
Približno 139 x 100 x 23,1 mm (bez isturenih delova)
Težina
270 g (samo glavna jedinica)

Opšte specifikacije

Napajanje
DC 6,8 V (baterija kompanije Sony iz serije V – NP-FV50, NP-FV70, NP-FV100), DC 7,2 V (baterije kompanije Sony iz serije M, baterije kompanije Sony iz serije W), DC 7,4 V (baterija kompanije Sony iz serije V – NP-FV100A), DC 7,6 V (AC-PW10AM)
Potrošnja energije:
Približno 5,5 W
Temperatura za skladištenje
Približno -20°C do +60°C

Interfejs

Ulaz/izlaz
Izlazna snaga ugrađenog zvučnika: približno 0,5 W mono, izlazni priključak za slušalice: Ø 3,5 mm stereo mini priključak (1), Ulazni HDMI priključak: HDMI (tip A) (1), priključak DC IN: DC 7,6 V

Ostali

Radna temperatura
Približno 0°C do 40°C

Šta je u pakovanju

  • Adapter za priključak za dodatne uređaje (1)
  • Senilo za zaštitu od sunca (1)
  • Adapter za bateriju (1)
  • HDMI kabl (mini HDMI) (približno 45 cm, tip A – tip C) (1),
  • HDMI kabl (mikro HDMI) (približno 45 cm, tip A – tip D) (1)
  • Torbica za nošenje (1)
  • Komplet štampane dokumentacije
Placeholder

Funkcije

Slika – CLM-FHD5 montažni LCD monitor

Kompaktan i kompatibilan sa Full HD rezolucijom

Napravljen je tako da bude savršen dodatak, naročito za kompaktne fotoaparate, CLM-FHD5 odlično prikazuje sjajne Full HD slike na velikom ekranu koji zamenjuje tražilo za fotoaparate sa velikom rezolucijom, pa možete da ga koristite kako biste obezbedili precizan fokus ispitivanjem finih detalja.

Slika – CLM-FHD5 montažni LCD monitor

Uvećavanje slike radi detaljnijeg pregleda

Pritisnite sredinu dugmeta ZOOM/SELECT na monitoru da biste menjali postavke uvećanja između 1x, 3x i 6x. Uvećanje od 3x ili 6x omogućava vam da pomerite uvećanu oblast u željeni položaj radi precizne provere fokusa tako što ćete manipulisati dugmetom ZOOM/SELECT (gore/dole/levo/desno).

Slika – CLM-FHD5 montažni LCD monitor

Funkcija vršnih boja omogućava trenutnu proveru fokusa

Funkcija vršnih boja na monitoru prikazuje monohromatsku sliku, osim crvenom bojom prikazanih oblasti koje su relativno oštro fokusirane, pa trenutno možete da proverite da li je fokus ispravno podešen. Ova funkcija takođe je dostupna za uvećane slike, a različiti nivoi vršnih boja koriste se za različita uvećanja.

Slika – CLM-FHD5 montažni LCD monitor

Funkcija lažnih boja prikazuje raspodelu nivoa video signala

Funkcija lažnih boja prikazuje nivoe video signala za celu sliku u obliku raspodele boja kako bi korisnicima pomogla da precizno izaberu i podese nivoe ekspozicije. Koristi se šest boja – crvena ukazuje na 108% (nivo video signala) ili više, a ljubičasta na 3% (nivo video signala) ili manje.

Slika – CLM-FHD5 montažni LCD monitor

Pojednostavite proveru prekomerne ekspozicije/podekspozicije

Oznaka nivoa za video bojama označava specifične nivoe osvetljenosti u video zapisima kako bi pomogla u postizanju optimalne ekspozicije i nijanse kože u skladu sa ciljnim nivoom video signala koji je izabrao korisnik. Relativno u odnosu na nivo koji je izabrao korisnik, tamnosiva ukazuje na niže nivoe video signala (oblasti niže ekspozicije), a svetlosiva na više nivoe video signala (oblasti više ekspozicije).

Slika – CLM-FHD5 montažni LCD monitor

Prikaz S-Log slika prirodne jasnoće

Funkcija S-Log Disp. Assist prikazuje S-Log sliku sa osvetljenošću i kontrastom koji su približni vrednostima na slici u standardnom režimu snimanja, radi lakšeg fokusiranja i praćenja. Korisnicima takođe omogućava da podešavaju osvetljenost dok se slike prikazuju u režimu S-Log Disp. Assist (S-Log Disp. Assist podešavanje pojačanja).

Slika – CLM-FHD5 montažni LCD monitor

Prikaz markera za više tipova TV kadrova

Odaberite odgovarajuće proporcije kadrova za snimanje video zapisa. Izaberite kadar od 80% ili 90% da biste gledali u nekoj od dve razmere i pogledajte kako će puna slika biti isečena za gledanje na televizoru. Izaberite neku od četiri postavke za prikaz markera u skladu sa uslovima za reprodukciju materijala na televizoru: 80% (16:9), 90% (16:9), 80% (4:3) i 90% (4:3).

Slika – CLM-FHD5 montažni LCD monitor

Lako prilagodljiva kontrola

Prilagodljiva dugmad C1 i C2 mogu da pruže direktan i jednostavan pristup za neku od osam često korišćenih funkcija (vršne boje, lažne boje, oznaka nivoa za video, jačina zvuka, osvetljenost, kontrast, nijansa boje (faza/ton), pozadinsko osvetljenje) za brže, intuitivnije i dinamičnije snimanje. Takođe, funkcije vršnih boja i lažnih boja podrazumevano su dodeljene dugmadi C1 i C2, tim redosledom.

Slika – CLM-FHD5 montažni LCD monitor

Precizan prikaz svake nijanse

Da biste poboljšali vidljivost, možete da podesite osvetljenost, kontrast, nijansu boje, pozadinsko osvetljenje, temperaturu boje (balans bele na ekranu) baš onako kako želite ili u skladu sa uslovima za snimanje. Pored toga, funkcija za pregled vam omogućava da proverite efekte postavki pre nego što ih sačuvate.

Slika – CLM-FHD5 montažni LCD monitor

Veća kompatibilnost sa više marki fotoaparata

Samo u idealnom svetu smo potpuno nerazdvojni od fotoaparata kompanije Sony. Međutim, da bismo CLM-FHD5 učinili praktičnijim za upotrebu iz svačije perspektive u stvarnom svetu, ovaj monitor lako može da se poveže sa mnoštvom fotoaparata (pored modela kompanije Sony) koji su opremljeni HDMI priključkom, za prikaz visoke rezolucije i funkciju prikaza uživo.

Slika – CLM-FHD5 montažni LCD monitor

Potpuna fleksibilnost iz raznih uglova

Fantastičan prikaz iz praktično svakog ugla. Adapter za priključak za dodatne uređaje u koji se postavlja monitor može da se pomera za 180 stepeni nadesno i nalevo, kao i da se naginje za približno 90 stepeni unapred i unazad, pa monitor možete slobodno i glatko da pomerate i naginjete onako kako želite, bez obzira da li je montiran na stativ, nosač ili drugi vid stabilne podrške.

Slika – CLM-FHD5 montažni LCD monitor

Obezbedite položaj

Otvori sa gornje i donje strane omogućavaju vam da montirate monitor onako kako želite (na primer, pomoću zavrtanja i navrtki) na stativ, nosač ili drugi vid stabilne podrške, što vam daje svu slobodu da monitor bezbedno postavite za gledanje iz praktično svakog položaja i u svim situacijama.

Slika – CLM-FHD5 montažni LCD monitor

Slušajte

Odličan prikaz nije sve što CLM-FHD5 ima da ponudi. Takođe možete jasno da čujete zvuk koji je snimljen (ili se snima) sa video zapisom, privatno tako što ćete povezati slušalice na priključak na monitoru ili pomoću ugrađenog mono zvučnika.