Slika risivera i mikrofona-predajnika
Slika risivera prikačenog na višenamenski priključak fotoaparata i mikrofona-predajnika sa prikačenom zaštitom od vetra
Slika risivera i mikrofona-predajnika sa dodatnom opremom u kompletu
Slika koja prikazuje mikrofon-predajnik snimljen zdesna
Slika koja prikazuje gornju stranu mikrofona-predajnika
Slika koja prikazuje levu stranu risivera
Slika koja prikazuje dugme SAFETY na risiveru
Slika koja prikazuje risiver snimljen odozgo
Slika koja prikazuje mikrofon-predajnik i risiver u futroli za punjenje
Jednokanalni bežični mikrofon za visokokvalitetni digitalni snimak

ECM-W3S čine mikrofon-predajnik sa jedinicama mikrofona koje imaju visok odnos signala i smetnji (S/N), kao i jednokanalni risiver. Predajnik i risiver obrađuju zvuk digitalno i prenose ga bežično, te je moguće uhvatiti i snimiti glas jednog govornika izuzetno jasno sa malim šumom.

Za gledanje ovog videa morate da prihvatite Youtube kolačiće

Pristupite svojim preferencama ispod i u delu „Funkcionalni” uključite Youtube kolačiće.

Digitalno snimanje zvuka vrhunskog kvaliteta
Digitalno snimanje zvuka visokog kvaliteta

Jedinice mikrofona sa visokim odnosom signala i smetnji (S/N) integrisane su u mikrofon-predajnik, te omogućavaju jasni snimak glasa uz malo šuma.

Visokokvalitetni digitalni prenos

Povezivanje jednokanalnog risivera i Sony fotoaparata koji podržava višenamenski priključak, kao što su digitalni fotoaparati serije α™ sa izmenjivim objektivima ili fotoaparati za vlogove, omogućava snimanje digitalnog audio izlaza sa risivera direktno pomoću kućišta fotoaparata, te se dobija zvuk visokog kvaliteta sa minimalnim šumom.

Funkcije filtera za suzbijanje šuma

U sklopu mikrofona su filter za odsecanje šuma koji digitalnom obradom signala uklanja šum i filter za odsecanje niskih frekvencija koji smanjuje šum u opsegu niskih frekvencija. U postprodukciji je potrebno ukloniti manje šuma, te je proces rada efikasniji.

Velika raznolikost načina snimanja zvuka
Kompatibilan sa višenamenskim priključkom

Risiver se može lako prikačiti na Sony fotoaparat koji podržava višenamenski priključak, kao što su digitalni fotoaparati serije α™ sa izmenjivim objektivima ili fotoaparati za vlogove, i to bez kablova, pa je akvizicija zvuka momentalna i moguće je izbeći smetnje nastale zbog LCD ekrana promenljivog ugla čak i kad je otvoren vodoravno. Ovo pruža veći stepen slobode i mobilnosti tokom snimanja.

Praktičnost bežičnog povezivanja

ECM-W3S se sastoji od mikrofona-predajnika i jednokanalnog risivera, te omogućava bežično hvatanje glasa jednog govornika. Moguća je komunikacija do 150 m na lokacijama sa čistom vizurnom linijom, zahvaljujući Bluetooth 5.3 (Bluetooth Low Energy) i LC3plus koji obezbeđuju malu potrošnju energije, malo kašnjenje i visok kvalitet zvuka. Ušteda energije je omogućila i smanjenje veličine baterije.

Funkcije sigurnosti i prigušivača

Obezbeđena je funkcija sigurnosti koja omogućava simultano snimanje dva audio signala, jedan sa normalnom jačinom zvuka, a drugi 20 dB slabiji, čime se smanjuje rizik od izobličenja tokom snimanja glasnih zvukova. Takođe je obezbeđena funkcija prigušivača, koja omogućava da se nivo snimanja podesi na jednu od tri vrednosti u zavisnosti od jačine zvuka.

Audio ulaz/izlaz za mikrofon

U sklopu mikrofona je obezbeđen mini-utikač od 3,5 mm (jednokanalni) kao ulazni priključak za spoljni mikrofon, dok mini-utikač od 3,5 mm (stereo) u sklopu risivera služi kao priključak za audio izlaz. Osim akvizicije zvuka pomoću stereo-kompatibilnog bubica-mikrofona, takođe je moguć i izlaz za uređaje koji nisu opremljeni višenamenskim priključkom.

USB digitalni audio izlaz

Digitalni zvuk (48 kHz / 24 bita) može biti rezultat snimanja sa risivera preko USB kabla do pametnog telefona ili računara, odnosno do kompatibilnog uređaja sa USB audio ulazom.

Kompaktnost, mala težina i velika pouzdanost
Kompaktan i lagan dizajn

Mikrofon-predajnik i risiver podjednako krase izuzetna mobilnost i prenosivost, a i dovoljno su kompaktni i lagani da ne smetaju tokom nošenja ili snimanja. Dizajnirani su tako da budu otporni na prašinu i vlagu, te se bez brige mogu koristiti na otvorenom.

Funkcije obaveštenja o statusu

Lampica LINK pokazuje status komunikacijskog kanala između mikrofona i risivera kako bi se sprečile greške tokom snimanja. Lampice POWER na mikrofonu i risiveru pokazuju nivo napunjenosti baterije kako tokom snimanja ne bi dolazilo do grešaka usled pražnjenja baterija.

Funkcija Battery Assist

Risiver se napaja direktno sa digitalnih fotoaparata serije α™ sa izmenjivim objektivima ili fotoaparata za snimanje vlogova.

Kompaktna futrola za punjenje

Paket sadrži malu futrola za punjenje, te možete da snimate u kontinuitetu ne razmišljajući o tome da će se baterija isprazniti. Jedinica mikrofona-predajnika može da radi u kontinuitetu oko šest sati ako je baterija potpuno napunjena.

Zaštita od vetra (u kompletu)

Obezbeđena zaštita od vetra služi za smanjenje šuma vetra koji može da nastane kada je mikrofon pod snažnim udarima vetra ili daha. To omogućava stabilni i čisti snimak glasa govornika, čak i prilikom snimanja napolju.

Veći izbor mikrofona
Proširenje Sony palete mikrofona

S obzirom da Sony sada nudi veći izbor mikrofona, na raspolaganju vam je širi raspon opcija u zavisnosti od situacije i namene za koju želite da koristite mikrofon.

Specifikacije i funkcije

ECM-W3S čine mikrofon-predajnik sa jedinicama mikrofona koje imaju visok odnos signala i smetnji, kao i risiver. Predajnik i risiver obrađuju zvuk digitalno i prenose ga bežično, te je moguće uhvatiti i snimiti glas jednog govornika izuzetno jasno sa malim šumom.
  • Digitalno snimanje zvuka visokog kvaliteta

  • Izvanredan jednokanalni digitalni prenos zvuka

  • Praktičnost povezivanja bez kablova sa bežičnim prenosom i višenamenskim priključkom

  • Kompaktan, lagan, lako prenosiv i savršen za snimanje vlogova

  • Višenamenski sa brojnim tipovima povezivanja

Saznajte više o funkcijama koje štede energiju i o našoj posvećenosti životnoj sredini i održivijoj budućnosti Posetite našu eko Web lokaciju