Slika risivera i dva mikrofona-predajnika
Slika risivera prikačenog na višenamenski priključak fotoaparata i dva mikrofona-predajnika sa prikačenom zaštitom od vetra
Slika risivera i mikrofona-predajnika sa dodatnom opremom u kompletu
Slika koja prikazuje mikrofon-predajnik snimljen zdesna
Slika koja prikazuje gornju stranu mikrofona-predajnika
Slika koja prikazuje levu stranu dvokanalnog risivera
Slika koja prikazuje dugme SAFETY na risiveru
Slika koja prikazuje dvokanalni risiver snimljen odozgo
Slika koja prikazuje mikrofone-predajnike i risiver u futroli za punjenje
Slika proizvoda dve jedinice mikrofona-predajnika i risivera u futroli za punjenje, položenoj na stolu od drveta
Dvokanalni bežični mikrofon za visokokvalitetni digitalni snimak

ECM-W3 čine dva mikrofona-predajnika sa jedinicama mikrofona koje imaju visok odnos signala i smetnji (S/N), kao i dvokanalni risiver. Predajnici i risiver obrađuju zvuk digitalno i prenose ga bežično, te je moguće uhvatiti i snimiti glasove dva govornika izuzetno jasno sa malim šumom.

Za gledanje ovog videa morate da prihvatite Youtube kolačiće

Pristupite svojim preferencama ispod i u delu „Funkcionalni” uključite Youtube kolačiće.

Digitalno snimanje zvuka vrhunskog kvaliteta
Slika situacije na kojoj jedan par snima fotoaparatom sa mikrofonom.
Digitalno snimanje zvuka visokog kvaliteta

Jedinice mikrofona sa visokim odnosom signala i smetnji (S/N) integrisane su u dva kombinovana mikrofona-predajnika, te omogućavaju jasni snimak glasa uz malo šuma.

Crtež koji prikazuje fotoaparat i mikrofon koje povezuju talasi koji predstavljaju digitalne signale
Visokokvalitetni dvokanalni digitalni prenos

Povezivanje dvokanalnog risivera i Sony fotoaparata koji podržava višenamenski priključak, kao što su digitalni fotoaparati serije α™ sa izmenjivim objektivima ili fotoaparati za vlogove, omogućava snimanje digitalnog audio izlaza sa risivera direktno pomoću kućišta fotoaparata, te se dobija zvuk visokog kvaliteta sa minimalnim šumom.

Slika upotrebe koja prikazuje muškarca koji nosi mikrofon kako priča na javnom mestu punom ljudi
Funkcije filtera za suzbijanje šuma

U sklopu mikrofona su filter za odsecanje šuma koji digitalnom obradom signala uklanja šum i filter za odsecanje niskih frekvencija koji smanjuje šum u opsegu niskih frekvencija. U postprodukciji je potrebno ukloniti manje šuma, te je proces rada efikasniji.

Velika raznolikost načina snimanja zvuka
Slika upotrebe koja prikazuje kako se mikrofon i risiver kače na fotoaparat
Kompatibilan sa višenamenskim priključkom

Risiver se može lako prikačiti na Sony fotoaparat koji podržava višenamenski priključak, kao što su digitalni fotoaparati serije α™ sa izmenjivim objektivima ili fotoaparati za vlogove, i to bez kablova, pa je akvizicija zvuka momentalna i moguće je izbeći smetnje nastale zbog LCD ekrana promenljivog ugla čak i kad je otvoren vodoravno. Ovo pruža veći stepen slobode i mobilnosti tokom snimanja.

Fotografija muškarca i žene koji nose slušalice i smeju se u fotoaparat na koji je prikačen risiver
Praktičnost bežičnog povezivanja

ECM-W3 se sastoji od dva mikrofona-predajnika i dvokanalnog risivera, te omogućava bežično hvatanje glasova dva govornika. Moguća je komunikacija do 150 m na lokacijama sa čistom vizurnom linijom, zahvaljujući Bluetooth 5.3 (Bluetooth Low Energy) i LC3plus koji obezbeđuju malu potrošnju energije, malo kašnjenje i visok kvalitet zvuka. Ušteda energije je omogućila i smanjenje veličine baterije.

Slika dugmeta sigurnosti na risiveru
Funkcije sigurnosti i prigušivača

Dostupna je funkcija sigurnosti za simultano snimanje dva audio signala, jedan sa normalnom jačinom zvuka, a drugi 20 dB slabiji, te su manja izobličenja tokom snimanja glasnih zvukova. Dostupna je i funkcija prigušivača, koja omogućava da se nivo snimanja podesi na jednu od tri vrednosti u zavisnosti od jačine zvuka.

Slika audio priključka od 3,5 mm i USB priključka na risiveru
Audio ulaz/izlaz za mikrofon

U sklopu mikrofona je obezbeđen mini-utikač od 3,5 mm (jednokanalni) kao ulazni priključak za spoljni mikrofon, dok mini-utikač od 3,5 mm (stereo) u sklopu risivera služi kao priključak za audio izlaz. Osim akvizicije zvuka pomoću stereo-kompatibilnog bubica-mikrofona, takođe je moguć i izlaz za uređaje koji nisu opremljeni višenamenskim priključkom.

Fotografija na kojoj muškarac drži prezentaciju noseći mikrofon na odeći
USB digitalni audio izlaz

Digitalni zvuk (48 kHz / 24 bita) može biti rezultat snimanja sa risivera preko USB kabla do pametnog telefona ili računara, odnosno do kompatibilnog uređaja sa USB audio ulazom.

Kompaktnost, mala težina i velika pouzdanost
Slika upotrebe koja prikazuje muškarca kako kači mikrofon na svoju odeću
Kompaktan i lagan dizajn

Mikrofon-predajnike i risiver podjednako krase izuzetna mobilnost i prenosivost, a i dovoljno su kompaktni i lagani da ne smetaju tokom nošenja ili snimanja. Dizajnirani su tako da budu otporni na prašinu i vlagu, te se bez brige mogu koristiti na otvorenom.

Slika risivera
Funkcije obaveštenja o statusu

Lampica LINK pokazuje status komunikacijskog kanala između mikrofona i risivera kako bi se sprečile greške tokom snimanja. Lampice POWER na mikrofonu i risiveru pokazuju nivo napunjenosti baterije kako tokom snimanja ne bi dolazilo do grešaka usled pražnjenja baterija.

Crtež koji prikazuje kako se risiver napaja sa fotoaparata
Funkcija Battery Assist

Risiver se napaja direktno sa digitalnih fotoaparata serije α™ sa izmenjivim objektivima ili fotoaparata za snimanje vlogova.

Slika mikrofona i risivera u futroli za punjenje
Kompaktna futrola za punjenje

Paket sadrži malu futrola za punjenje, te možete da snimate u kontinuitetu ne razmišljajući o tome da će se baterija isprazniti. Jedinica mikrofona-predajnika može da radi u kontinuitetu oko šest sati ako je baterija potpuno napunjena.

Slika mikrofona sa prikačenom zaštitom od vetra
Zaštita od vetra (u kompletu)

Obezbeđena zaštita od vetra služi za smanjenje šuma vetra koji može da nastane kada je mikrofon pod snažnim udarima vetra ili daha. To omogućava stabilni i čisti snimak glasa govornika, čak i prilikom snimanja napolju.

Veći izbor mikrofona
Slika modela Sony palete mikrofona poređanih jedni pored drugih
Proširenje Sony palete mikrofona

S obzirom da Sony sada nudi veći izbor mikrofona, na raspolaganju vam je širi raspon opcija u zavisnosti od situacije i namene za koju želite da koristite mikrofon.

Specifikacije i funkcije

ECM-W3 čine dva mikrofona-predajnika sa jedinicama mikrofona koje imaju visok odnos signala i smetnji, kao i dvokanalni risiver. Predajnici i risiver obrađuju zvuk digitalno i prenose ga bežično, te je moguće uhvatiti i snimiti glasove dva govornika izuzetno jasno sa malim šumom.
  • Digitalno snimanje zvuka visokog kvaliteta

  • Izvanredan dvokanalni digitalni prenos zvuka

  • Praktičnost povezivanja bez kablova sa bežičnim prenosom i višenamenskim priključkom

  • Kompaktan, lagan, lako prenosiv i savršen za snimanje vlogova i intervjua

  • Višenamenski sa brojnim tipovima povezivanja

Saznajte više o funkcijama koje štede energiju i o našoj posvećenosti životnoj sredini i održivijoj budućnosti Posetite našu eko Web lokaciju