Slika mikrofona i risivera
Slika mikrofona sa zaštitom od pucketanja
Slika leve strane mikrofona
Slika desne strane mikrofona
Slika zadnje strane mikrofona
Slika leve strane risivera
Slika desne strane risivera
Slika fotoaparata ICLE-7M4 sa montiranim risiverom
Slika mikrofona sa dodatnom opremom
Kompaktan prenosivi mikrofon za strimovanje za vrhunski zvuk

Mikrofon za bežično strimovanje ECM-S1 obezbeđuje čisto, digitalno snimanje zvuka visokog kvaliteta uz malo šuma u kompaktnoj, laganog jedinici. Može se bežično i žično povezati, pružajući zvuk visokog kvaliteta na raznim uređajima.

Za gledanje ovog videa morate da prihvatite Youtube kolačiće

Pristupite svojim preferencama ispod i u delu „Funkcionalni” uključite Youtube kolačiće.

Visokokvalitetni digitalni zvuk, u zatvorenom i na otvorenom prostoru
Kompaktan, lagan mikrofon za bežično strimovanje

S obzirom na to da omogućava i bežično i žično povezivanje, prenosivi mikrofon za strimovanje ECM-S1 je kompaktna i lagana jedinica visokih performansi koja pruža čist zvuk visokog kvaliteta uz malo šuma i minimalno kašnjenja, te olakšava snimanje ili strimovanje uživo u zatvorenom ili na otvorenom prostoru.

Crtež koji ističe tri kapsule mikrofona ugrađene u mikrofon
Visokokvalitetne kapsule mikrofona za čist snimak glasa

Uprkos tome što je kompaktan i lagan, ECM-S1 ima tri kapsule mikrofona velikog prečnika (14 mm) koje pružaju čist, visokokvalitetni zvuk sa ravnim frekventnim odzivom, posebno u nižem srednjem opsegu glasova, uz suzbijanje šuma. Odličan kvalitet zvuka umnogome doprinosi opštem utisku koji gledaoci imaju o dobro produciranom video zapisu.

Slika upotrebe koja prikazuje ženu koja peva zatvorenih usta u mikrofon sa montiranom zaštitom od pucketanja
Niski nivoi svojstvenog šuma pružaju čist zvuk

Slab svojstven šum i široki dinamički opseg mikrofona omogućavaju čisto hvatanje čak i zvuka niskog nivoa. Pošto je predviđen za strimovanje, mikrofon je posebno prilagođen za jasno i prirodno hvatanje raskošnih tekstura ljudskog glasa blizu usta.

Crtež tri direkcionalnosti i njihovih karakteristika
Mogućnost izbora direkcionalnosti prema sceni

Dostupna su tri režima usmerenog hvatanja zvuka: jednosmerni, neusmereni i stereo. Prekidač sa bočne strane mikrofona omogućava korisniku da izabere odgovarajuću direkcionalnost za trenutnu scenu ili situaciju korišćenja.

Slika proizvoda na kojoj je izbliza prikazan prekidač za filter za odsecanje šuma i niskih frekvencija
Funkcije filtera za suzbijanje šuma

Digitalni filter za odsecanje šuma uklanja šum u pozadini, dok filter za odsecanje niskih frekvencija smanjuje zvukove niskih frekvencija koji potiču od vetra, ventilacije i vibracija. U postprodukciji je potrebno ukloniti manje šuma, te je proces rada efikasniji.

Slika proizvoda mikrofona sa instaliranom zaštitom od pucketanja
Zaštita od pucketanja za suzbijanje pucketavog šuma

Uključena je zaštita od pucketanja koja sprečava neugodne pucketave zvukove koji se javljaju usled praskanja glasa kada je mikrofon blizu usta govornika, tako da glasovi, naracija i drugi zvukovi budu snimljeni u optimalnim uslovima.

Kompaktan, lagan i lak za rukovanje
Slika proizvoda na kojoj osoba drži mikrofon jednom rukom
Kompaktan, lagan dizajn kućišta

ECM-S1 čine kompaktne i lagane jedinice mikrofona/predajnika i risivera koje pružaju izuzetnu funkcionalnost uz visok kvalitet digitalnog zvuka. Može se koristiti sa fotoaparatom u raznim okruženjima, zatvorenim i otvorenim.

Slika proizvoda koja prikazuje birač nivoa zvuka na mikrofonu, zajedno sa indikatorskim LED lampicama koje svetle
Funkcionalnost za potvrdu i prilagođavanje u realnom vremenu

Poseban birač za AUDIO LEVEL omogućava prilagođavanje nivoa audio ulaza u realnom vremenu pomoću gornjeg birača. Takođe, status veze između mikrofona i risivera se može proveriti na osnovu lampice LINK.

Crtež koji prikazuje simbol baterije direktno povezan sa risiverom preko višenamenskog priključka
Pogodan za višesatno snimanje napolju

Risiver i mikrofon imaju ugrađene baterije. Risiver se može koristiti neprekidno ako se direktno napaja kada se poveže na višenamenski priključak na fotoaparatu, odnosno na računar ili neki drugi uređaj. Mikrofon se može koristiti u kontinuitetu oko 13 sati ako je potpuno napunjen. Mogući su dugi vremenski periodi korišćenja mikrofona bez brige o bateriji.

Crtež radio-prenosa sa mikrofona na risiver montiran na fotoaparat
Veća prilagodljivost za snimanje zvuka putem bežičnog prenosa

Kodeci Bluetooth 5.3 (Bluetooth Low Energy) i LC3plus nude malu potrošnju energije, malo kašnjenje i visok kvalitet zvuka. Moguća je komunikacija do 150 m na mestima sa dobrom vizurnom linijom, te se može postaviti napolju na raznim mestima.

Slika upotrebe na kojoj žena peva u mikrofon montiran na mikrofonsku ruku
Podržava razne načine montiranja i kačenja

Mikrofon se može postaviti na postolje tokom snimanja, a pomeranjem unazad i unapred može se podesiti ugao pod kojim stoji. Druga opcija je da se mikrofon montira na stativ preko navoja od 1/4" sa donje strane mikrofona, odnosno da se mikrofon montiran na mikrofonsku ruku pomoću adaptera-konvertora

Široka paleta opcija sa fotoaparatima i periferijskim uređajima
Slika upotrebe na kojoj dve osobe sede napolju sa mikrofonom ispred sebe, dok je u blizini fotoaparat sa montiranim risiverom
Višenamenski priključak za minimalno audio kašnjenje i napajanje bez kablova

Povezivanjem risivera sa Sony fotoaparatom koji podržava višenamenski priključak, kao što su digitalni fotoaparati serije α™ sa izmenjivim objektivima ili fotoaparati za vlogove, nije vam više potreban poseban kabl za napajanje ili za audio priključak.

Crtež koji prikazuje talasne oblike koji predstavljaju direktan prenos digitalnog zvuka sa risivera na fotoaparat preko višenamenskog priključka
Bežično snimanje zvuka povezano sa fotoaparatom

Povezivanjem risivera sa Sony fotoaparatom koji podržava višenamenski priključak sa digitalnim audio interfejsom, moguće je uhvatiti zvuk visokog kvaliteta i preneti ga digitalno bez degradacije, s tim što bežična veza omogućava maksimalnu slobodu snimanja.

Slika upotrebe koja prikazuje osobu koja kuva dok mikrofon stoji u blizini, zajedno sa risiverom povezanim preko USB kabla sa pametnim telefonom na postolju
USB digitalni audio izlaz

Na mikrofonu i na risiveru je dostupan priključak USB Type-C® koji pruža 48 kHz / 24-bitni digitalni audio izlaz. To omogućava povezivanje mikrofona sa raznim vrstama uređaja, a samim tim i snimanje i strimovanje uz razne načine povezivanja.

Crtež koji prikazuje kako se risiver povezuje sa raznim uređajima, kao što su pametni telefoni i računari, pomoću audio kabla i mini-utikača od 3,5 mm
Audio ulaz/izlaz za mikrofon preko mini-utikača od 3,5 mm (stereo)

Obezbeđen je mini-utikač od 3,5 mm (stereo) za audio izlaz sa risivera, te je moguće korišćenje sa fotoaparatima, računarima, IC rikorderima i drugim uređajima sa višenamenskim priključkom.

Slika upotrebe na kojoj muškarac nosi slušalice povezane kablom sa mikrofonom dok sedi ispred monitora računara
Monitoring zvuka pomoću slušalica

Mikrofon je opremljen priključkom za izlaz za slušalice, koji omogućava monitoring zvuka preko slušalica (prodaju se odvojeno)  tokom snimanja putem USB veze.

Veći izbor mikrofona
Slika proizvoda raznih modela mikrofona poređanih jedni pored drugih
Proširenje Sony palete mikrofona

S obzirom da Sony sada nudi veći izbor mikrofona, na raspolaganju vam je širi raspon opcija u zavisnosti od situacije i namene za koju želite da koristite mikrofon.

Specifikacije i funkcije

Mikrofon za bežično strimovanje ECM-S1 pruža čist zvuk visokog kvaliteta uz malo šuma u kompaktnoj, laganog jedinici. S obzirom na mogućnost i bežičnog i žičnog povezivanja, pruža zvuk visokog kvaliteta uz minimalno kašnjenje za narazličitije uređaje među kojima su fotoaparati, računari i pametni telefoni.
  • Zvuk visokog kvaliteta sa minimalnim kašnjenjem sa prenosivog mikrofona za strimovanje

  • Kompaktan, lagan, lak za nošenje i predviđen za rad u zatvorenom i na otvorenom prostoru

  • Žične i bežična veze omogućavaju povezivanje sa mnogim uređajima

  • Bežična raspodela uz malo kašnjenje i vrhunski digitalni kvalitet zvuka

  • Visokokvalitetne kapsule mikrofona i filter za odsecanje šuma za vrhunski kvalitet zvuka

Saznajte više o funkcijama koje štede energiju i o našoj posvećenosti životnoj sredini i održivijoj budućnosti Posetite našu eko Web lokaciju