Koji je televizor savršen za vas?

Toliko modela i funkcija mogu otežati donošenje odluke o tome koji TV je najbolji za kupovinu. Dozvolite da vam pomognemo da izaberete Sony televizor koji će doživljaj zabave podići na potpuno novi nivo.

OLED ILI LCD?

Prema vrsti ekrana

Dostupne su dve vrste ekrana, OLED i LCD, a svaki od njih ima jedinstvene karakteristike. Naša ekspertiza u oblasti televizije omogućava pružanje uzbudljivih doživljaja i na OLED i na LCD televizorima. 

OLED: dublja senka, svetliji istaknuti delovi

Naši OLED ekrani imaju preko 8 miliona piksela sa sopstvenim osvetljenjem koji se precizno i pojedinačno kontrolišu. Svaki piksel može da se aktivira ili sasvim isključi, pa je razlika između svetla i tame znatno unapređena u poređenju sa običnim ekranima uz neverovatno duboke crne nijanse i blistave svetle nijanse. Uz Cognitive Processor XR i našu jedinstvenu tehnologiju upravljanja ekranom, boja i kontrast poboljšani su da bi se dobile izuzetno realistične slike. Pružaju preciznije detalje, dubinu i teksture u tamnim scenama, što OLED TV čini posebno dobrim za filmove.

Papagaj koji se čisti
Širok spektar boja za realistične nijanse i tonove

Uz Cognitive Processor XR, naši OLED televizori donose više od milijardu boja na ekran. U kombinaciji s našim ekranom širokog raspona boja i antropocentričnim procesorom, analizira zasićenost, nijansu i svetlinu svake boje radi prikaza prirodnih tonova i izuzetno izraženih detalja.

Dve šarene ribe kruže jedna oko druge na crnoj pozadini
Čista crna za realističnu dubinu i teksturu

Cognitive Processor XR™ analizira vizuelne informacije i poboljšava sliku, isto kao što se i oko fokusira, pa nećete propustiti nijedan detalj u bleštavoj svetlosti ili dubokim senkama.

Tri dinosaurusa na televizoru sa zvučnim talasima koji dolaze sa ekrana na mestu gde dva dinosaurusa riču
Zvučnik u ekranu, zvuk kao u bioskopu

Zahvaljujući tehnologiji Acoustic Surface Audio+, zvuk dolazi direktno sa ekrana OLED televizora kompanije Sony i precizno povezuje ono što čujete i ono što vidite, a to doživljaj gledanja čini mnogo realističnijim.

LCD: svetle, živopisne scene

LCD televizori sa pozadinskim osvetljenjem ispunjavaju ekran svetlinom reprodukujući scene pune boja, čak i u svetlim prostorijama. Mini LED i Full Array LED televizori koriste naš Cognitive Processor XR da bi pružali zaista vrhunski kontrast. Uz jedinstvenu tehnologiju kontrole pozadinskog osvetljenja, osvetljenost na ekranu precizno se kontroliše, pa su slike jarkije, pune realističnog kontrasta.

TV ekran pod uglom sa plažom i zalaskom sunca. Ista slika je ispod, ali s MINI LED lampicama koje pokazuju preciznu osvetljenost scene.
Mini LED

Najnoviji Mini LED TV kontroliše oblasti pozadinskog osvetljenja, pa se tamni i svetli objekti jasno vide. Pošto je Mini LED mnogo manji i gušći u odnosu na Full Array LED, potrebna je mnogo preciznija kontrola. Mini LED TV-ovi imaju veoma preciznu kontrolu pozadinskog osvetljenja jedinstvenu za Sony – XR Backlight Master Drive. Zbog toga ćete videti najbolji i najprecizniji mogući kontrast, bez odbleska. Scene su blistavo osvetljene, crne nijanse su duboke, a srednji tonovi prirodni

Osoba izvodi trik sa skejtom u zadimljenom prostoru, a panel pozadinskog osvetljenja pokazuje kako je scena osvetljena
Full Array LED

Full Array LED pozadinsko osvetljenje ima LED-ove po celom ekranu. To znači da snaga i intenzitet LED-a mogu da se podese mnogo preciznije u skladu sa scenom. Svetlo je tamo gde je potrebno, a tamni delovi ostaju tamni. XR Contrast Booster podešava svetlinu za istaknutije delove na svetlom delu slike i dublje crne u senkama. Scene izgledaju realističnije uz dodatnu dubinu i detalje.

KOJA VELIČINA TELEVIZORA VAM ODGOVARA?

Prema veličini ekrana

Treba razmotriti važne stvari pri izboru savršene veličine TV-a. Saznajte kako da izaberete pravi TV prema svojim potrebama i otkrijte kako da maksimalno povećate njegovu veličinu. Nije vam potrebna ogromna prostorija za veći TV. Napredak u tehnologiji i dizajnu omogućava da imate veći ekran u postojećem prostoru.

Zašto je udaljenost od ekrana važna
Zašto je udaljenost od ekrana važna

Današnji 4K televizori sa poboljšanom rezolucijom zadržavaju oštrinu i glatkoću slika, čak i kad sedite blizu ekrana ili gledate na većim ekranima. Obično preporučujemo da visina televizora iznosi dve trećine razdaljine između televizora i vas kao gledaoca.

Udaljenost od ekrana: ①90 cm: 49" ②100 cm: 55" ③120 cm: 65" ④140 cm: 75" ⑤160 cm: 85"

Gledajte veću površinu uz tanku masku
Gledajte veću površinu uz tanku masku

Tanke maske na našim najnovijim televizorima omogućavaju vam sad da izaberete veći ekran bez povećanja veličine celog televizora. Imaćete i imerzivniji doživljaj gledanja jer ćete se fokusirati na radnju, a ne na ram ekrana.

U ČEMU UŽIVATE NA TELEVIZORU?

Prema onom što gledate

Možda su to filmovi sa bioskopskim zvukom, sport sa atmosferom stadiona ili adrenalinske igre pune detalja. Razmislite u čemu želite da uživate na TV-u i pronađite TV koji će najviše poboljšati te doživljaje.

Volite da gledate filmove?

Filmovi sadrže mnogo tamnih scena, pa je važno da imate televizor sa dubokim crnim nijansama i blistavim svetlim nijansama da bi scene oživele uz dubinu i detalje. Želećete i harmoniju između onoga što vidite i čujete da biste mogli da uživate u realističnijem doživljaju, kao u bioskopu.

Tri dinosaurusa na televizoru sa zvučnim talasima koji dolaze sa ekrana na mestu gde dva dinosaurusa riču
Filmovi na OLED-u

Uz preko osam miliona piksela sa sopstvenim osvetljenjem koji se nezavisno aktiviraju, OLED unapređuje intenzitet svetla i tame, što OLED TV čini posebno dobrim za naučnu fantastiku, horor i akcione filmove. Tehnologija Acoustic Surface Audio™, doživljaj zvuka sa ekrana, precizno uklapa slike sa zvukom, tako da glasove možete čuti sa tačno onog mesta gde junak stoji, a ne samo sa strana – kao u bioskopu.

Slika prikazuje 2 ekrana. Prednja podeljena strana slike prikazuje jednu stranu koja ima bolju osvetljenost i kontrast. Podeljena pozadina scene prikazuje kako je ekran osvetljen drugačije na svakoj strani.
Filmovi na LCD-u

Mini LED i Full Array LED TV uz jedinstvenu tehnologiju kontrole pozadinskog osvetljenja daju realističnije slike jer nezavisno aktiviraju pozadinsko osvetljenje i poboljšavaju osvetljenost svetlijih oblasti. LCD TV je dobar izbor ako želite da gledate filmove s mnogo svetlosti i sunca, kao u porodičnim i animiranim filmovima.

Uživate u sportu?

Glavni problem pri gledanju brzih sportova, kao što su fudbal i moto-trke, jeste zamućenost. Obavezno izaberite televizor sa unapređenom oštrinom da bi akcija bila jasna.

Jasnoća sporta na OLED-u
Sport na OLED-u

OLED sadrži milione nezavisno osvetljenih piksela radi postizanja izuzetne oštrine. Čak i kad gledate brze sportove, videćete minimalnu naknadnu sliku ili zamućenost. 

Motionflow i X-Motion Clarity
Sport na LCD-u

Obratite pažnju na XR-Motion Clarity™, Sony tehnologiju koja smanjuje zamućenost umetanjem crnih slika između slika. Koristi nezavisnu kontrolu ekrana za optimizaciju emisije svetla i održavanje jasnoće scena bez gubitka svetlosti.

① Slika uz XR Motion Clarity
② Slika bez XR Motion Clarity

Volite igre?
Perfect for PlayStation®5

BRAVIA XR™ TV projektovan je za sjajan rad s konzolama PlayStation®5. BRAVIA XR i PS5™ zajedno stvaraju neverovatan doživljaj putem realistične slike i zvuka usled kojih ćete se osećati kao da ste u središtu akcije.

Vi ste pobednik uz 4K/120 kadrova u sekundi

Uz 4K/120 kadrova u sek. u skladu sa HDMI 2.1, naši televizori pružaju glatak prikaz pokreta za igru sa odličnim odzivom.

Igranje sa boljim odzivom, lako kontrolisanje

Odmah se pokrenite. Priključite HDMI kabl i BRAVIA XR će prepoznati kada konzola bude povezana i automatski će se prebaciti u režim igre. Uživaćete u besprekornom doživljaju igranja uz odličan odziv.

TV program koji pokazuje prednost tehnologije X-Reality PRO
Gledate televizijske emisije, vesti i drugo?

Iako su 4K televizori sve popularniji, neki TV programi, uključujući emisije i vesti, i dalje se emituju u rezoluciji manjoj od 2K. Potražite TV s XR povećavanjem rezolucije na 4K koji povećava rezoluciju na približno 4K pomoću jedinstvene Sony baze podataka.

Želite da uživate u aplikacijama?

Otkrijte nove filmove i serije uz predloge zasnovane na onome što ste pogledali i što vas interesuje. Čak možete s telefona da dodate stavke na listu za gledanje da bi preporuke uvek bile ažurirane. Google Play donosi preko 7000 aplikacija i igara na vaš televizor.

BRAVIA TV sa filmom Venom na ekranu
BRAVIA CORE

Veliki broj filmova je uključen i čeka vas u aplikaciji BRAVIA CORE na TV-u. Uživajte u do dve godine neograničenog strimovanja filmova i iskoristite do 10 filmova među više stotina najnovijih izdanja i klasičnih filmskih hitova.

Čovek radi za stolom za montažu filmova
Režim Creator Calibrated

BRAVIA XR TV pruža Creator Calibrated Mode koji može da optimizuje postavke slike kad gledate Netflix i BRAVIA CORE sadržaj. Netflix Adaptive Calibrated Mode omogućava vam da uživate u Netflix sadržaju u skladu sa uslovima osvetljenja u sobi.

ZVUK SA EKRANA, KAO U BIOSKOPU

Prema zvučnom doživljaju

Ako tražite istinski imerzivan doživljaj, uklopite zvuk sa slikom. Izaberite TV sa tehnologijom zvuka sa ekrana da bi ono što čujete dolazilo sa odgovarajućeg mesta. Ovo je posebno važno na velikim televizorima na kojima zvuk može da bude daleko od središta ekrana.

OLED: Zaronite u zvuk koji se kreće sa slikom

Tehnologija Acoustic Surface Audio kompanije Sony omogućava vibriranje ekrana, tako da izgleda kao da zvuk prati radnju i dolazi sa mesta odakle bi i trebalo da potiče. 

LCD: budite u središtu akcije uz zvuk sa ekrana 

Uz Acoustic Multi Audio kompanije Sony, čini se da zvuk dolazi direktno iz središta ekrana precizno se uklapajući sa slikama.