4K

AXP33 4K Handycam® sa ugrađenim projektorom

FDR-AXP33
Slika – AXP33 4K Handycam® sa ugrađenim projektorom
Slike – AXP33 4K Handycam® sa ugrađenim projektorom
Slike – AXP33 4K Handycam® sa ugrađenim projektorom
Slike – AXP33 4K Handycam® sa ugrađenim projektorom
Slike – AXP33 4K Handycam® sa ugrađenim projektorom

Funkcije

4K kvalitet slike

Snimajte 4K materijal sa približno četiri puta više detalja od Full HD (3840 x 2160 piksela nasuprot 1920 x 1080) materijala i zabeležite više neverovatnih karakteristika koje živopisno oživljavaju slike. 

Izuzetno lagano i kompaktno kućište

FDR-AXP33 je preko 30% manji i preko 20% lakši od prethodnika (FDR-AX100), što ga čini najprenosivijim 4K kamkorderom na tržištu.

Balanced Optical SteadyShot™

Naša napredna stabilizacija slike daje materijal bez zamućenja, čak i kada je prilikom snimanja prisutno podrhtavanje ili truckanje. 

Napredne funkcije za snimanje

Uživajte u potpunoj prilagodljivosti uz ergonomske ručne komande. Koristite višenamenski ručni prsten za podešavanje zuma, fokusa, ekspozicije, blende, brzine zatvarača, AE pomeranja ili režim promene balansa bele nakon što pomoću ručnog dugmeta izaberete režim. Elektronsko tražilo pruža precizan pregled slike.

Supersemplovana Full HD reprodukcija

Poboljšajte doživljaj gledanja čak i bez 4K televizora. Zahvaljujući supersemplovanju, FDR-AXP33 automatski smanjuje rezoluciju 4K materijala na izuzetno detaljnu Full HD rezoluciju. 

Opsecanje reprodukcije

Možete da izaberete određeni deo slike i da ga reprodukujete u Full HD kvalitetu zahvaljujući visokoj 4K rezoluciji. Takođe, veličinu isecanja možete da promenite pomoću ručice zuma ili ikone na ekranu.

Upravljanje sa

Više snimaka znači više prilika za uređivanje. Lako snimajte materijal iz raznih uglova, bez obzira da li koristite kamere montirane direktno na FDR-AXP33 ili one kojima daljinski upravljate. Kontrola više kamera olakšava sinhronizovanje postavki za snimanje na svim uređajima. 

Strimovanje uživo uz Ustream (trenutno IBM Cloud Video)

Od nastupa do sportskih događaja, neke stvari je najbolje gledati uživo. Delite scene dok se odvijaju uz sliku i zvuk visokog kvaliteta. 

Highlight Movie Maker

Svestrana funkcija za unapređivanje uređivanja video zapisa, Highlight Movie Maker nudi nekoliko opcija koje štede vreme. Dodajte oznake za isticanje ključnim trenucima tokom snimanja i kamkorderu prepustite da automatski sinhronizuje prelaze sa odabranom zvučnom podlogom. 

Ugrađen projektor 

Snimajte i prikazujte materijal pomoću istog uređaja. Projektor od 50 lumena omogućava vam da prikažete video zapis (ili drugi sadržaj sa spoljnog ulaza) na bilo kojoj ravnoj površini. 

EXMOR R® CMOS senzor

Ovaj vrhunski senzor poboljšava jasnoću slike, smanjuje količinu šuma u tamnim okruženjima i omogućava meko defokusiranje pozadine.

Procesor slike BIONZ X™

Napredni procesor slike BIONZ X doprinosi postizanju prirodnije živopisnog i realističnog kvaliteta slike, kao i mogućnosti brže obrade. 

Širokougaoni ZEISS® Vario-Sonnar® T* objektiv

Ovaj širokougaoni ZEISS® objektiv od 29,8 mm sa optičkim zumom od 10x ne samo da je idealan za snimanje prostranih pejzaža (među opsegom drugih scena), već je i fino podešen specifično za 4K. 

Izvanredan kvalitet slike

Korišćenjem formata XAVC S, koji je razvijen na osnovu profesionalnog formata XAVC, postiže se 4K Ultra HD snimanje uz veliku brzinu u bitovima i neverovatan kvalitet. Međutim, XAVC S podaci se komprimuju kako bi bili pristupačniji za menjanje širokom krugu korisnika.

Snimanje fotografija od 20,6 MP

Ponekad vam ne treba (ili ne želite) video. Prebacite video kameru u režim fotografisanja i pravite neverovatne fotografije visokog kvaliteta, podjednako lako kao fotoaparatom.

Izvanredno noćno snimanje

Ova funkcija koristi infracrveno svetlo kako bi omogućila snimanje čak i u potpunom mraku. Funkcija NIGHTSHOT roditeljima omogućava da lako snimaju slatke izraze lica svoje dece dok spavaju.

Motion Shot Video

Ova praktična funkcija omogućava reprodukciju uzbudljive sekvence uz preklapanje slika kako biste pratili svaki delić sekunde akcije, što je snažna alatka za analiziranje sportskih pokreta na ekranu. Tokom reprodukcije možete da podešavate interval između slika ili da pauzirate kako biste pravili fotografije koje ćete deliti sa prijateljima.

Istovremeno snimanje video zapisa u dva formata

Snimajte dva video zapisa istovremeno – jedan maksimalnog kvaliteta u formatu XAVC S ili AVCHD i drugi u formatu mp4. Na taj način dobijate malu datoteku spremnu za trenutno deljenje, kao i datoteku profesionalnog nivoa za naknadno uređivanje.

Face Detection i Smile Shutter

Koristite detekciju lica za optimizovanje fokusa, ekspozicije i boje za osobe koje predstavljaju najvažniji subjekat na snimku. Možete da date prioritet licu subjekta tako što ćete ga dodirnuti na LCD ekranu. A zahvaljujući funkciji Smile Shutter, FDR-AXP33 takođe može automatski da pravi fotografije sjajnih (ali teško uhvatljivih) osmeha, čak i tokom snimanja video zapisa.

Lock-on AF

Poboljšava praćenje subjekata u pokretu tako što u svakom trenutku koristi optimalnu AF tačku i prilagođava ciljnu veličinu kadra karakteristikama subjekta. Zahvaljujući pomacima na polju automatskog fokusa sa faznom detekcijom, sada je precizniji nego ikada pre – stoga fiksirajte i precizno snimajte subjekte koji se brzo kreću.

5.1-kanalni mikrofon

Snimajte jasan zvuk koji precizno dočarava atmosferu scene i uživajte u reprodukciji okružujućeg zvuka na sistemu kućnog bioskopa. Merači nivoa na LCD ekranu omogućavaju vizuelno praćenje nivoa za svaki kanal.

Automatsko smanjivanje buke vetra

Zahvaljujući naprednom algoritmu za analiziranje zvuka, ova funkcija eliminiše buku vetra koje je najveći krivac za loš kvalitet zvuka na otvorenom. 

My Voice Cancelling

Smanjite intenzitet zvukova iza kamere, bez obzira da li tokom snimanje razgovarate ili bodrite subjekat. 

Golf Shot

Analizirajte zamah bez potrebe za otmenom opremom. Režim Golf Shot omogućava vam da pravite video zapise i fotografije svakog koraka u zamahu.

Xtra Fine LCD sa WhiteMagic™ panelom

Izuzetno precizni Xtra Fine LCD ekran ima WhiteMagic panel koji koristi bele piksele pored RGB piksela radi povećavanja osvetljenosti ekrana, a to korisnicima omogućava da vide suptilne detalje i nijanse na ekranu u svim vrstama okruženja za snimanje, što obuhvata i ona na otvorenom, pod direktnom sunčevom svetlošću.

Ugrađeni USB kabl 

Ugrađeni USB kabl koji je smešten u traku za ruku veoma je praktičan za izuzetno brzo punjenje i povezivanje na računar, pa nema potrebe za nošenjem nezgrapnog dodatnog USB kabla ili adaptera za naizmeničnu struju. Za punjenje bez računara koristite kompaktni AC-USB adapter (opcionalno). 

Daljinski upravljač jednim dodirom i deljenje jednim dodirom

Daljinski upravljač jednim dodirom omogućava vam da koristite pametni telefon ili tablet kao tražilo i daljinski upravljač za digitalni fotoaparat, a deljenje jednim dodirom vam omogućava da prebacujete fotografije i video zapise sa fotoaparata. U svakom slučaju, kada instalirate aplikaciju Imaging Edge Mobile na Android pametni telefon ili tablet sa podrškom za NFC, možete da izbegnete složeno podešavanje i da jednostavno uspostavite bežičnu vezu tako što ćete uređaj prisloniti uz fotoaparat. Sada ste spremni da upravljate fotoaparatom sa pametnog telefona kako biste napravili fotografiju sa mesta sa kojeg to prethodno niste mogli da učinite, da biste i vi bili na grupnom snimku ili da biste ih trenutno prebacili na pametni telefon radi deljenja na društvenim mrežama. Nemate NFC? Nema problema. Uređaje možete da uparite i ručno.

Saznajte više

Dostupan je novi softver.

Poboljšajte fotoaparat da biste dodatno pojednostavili snimanje.

Lokacija Sony za podršku – preuzimanja

Specifikacije

Dodatno oživite uspomene pomoću 4K kamkordera. 4K Ultra HD snimanje za 4x više detalja nego u Full HD rezoluciji. Maksimalno smanjivanje efekta podrhtavanja uz Balanced Optical SteadyShot. Realizovanje zadivljujućih rezultata iz svake perspektive uz ZEISS® Vario-Sonnar® T* objektiv od 29,8 mm. Pruža intuitivnu kontrolu nad ključnim parametrima snimanja pomoću ručnog prstena. Sve je smešteno u kompaktno kućište.
  • 4K Ultra HD (3840 x 2160) snimanje

  • Balanced Optical SteadyShot™

  • ZEISS® Vario-Sonnar® T* objektiv od 29,8 mm 

  • Optički zum od 10x i Clear Image Zoom od 15x (4K) 

  • Raznovrsne ručne postavke

Tip senzora
CMOS senzor Exmor R od 1/2,3" (7,76 mm) sa pozadinskim osvetljenjem
Efektivni pikseli (video)
približno 8,29 megapiksela (16:9)
Tip objektiva
ZEISS® Vario-Sonnar® T*
Optički zum
10x
Clear Image Zoom
4K: 15x HD: 20x
Tip ekrana
Xtra Fine LCD™ ekran (921.600 piksela) od 7,5 cm (3,0 inča) širokog formata (16:9)

Šta je u pakovanju

Punjiva baterija (NP-FV70), Adapter za naizmeničnu struju, Kabl za napajanje, Vodič za upotrebu, HDMI (mikro) kabl, Kabl za USB vezu

Kompanija Sony posvećena je ne samo pružanju proizvoda, usluga i sadržaja koji donose uzbudljive doživljaje, već i nastojanju da potpuno ukine uticaj na životnu sredinu u svim poslovnim aktivnostima Saznajte više o odnosu kompanije Sony prema životnoj sredini