Pođite još dalje sa celodnevnim slušanjem slušalica WH-CH720N 

Lagane, ugodne, nove slušalice WH-CH720N zabavljaće vas ceo dan bez buke. Čitajte dalje da biste brzo krenuli dalje, saznajte više o ključnim funkcijama i optimizujte slušanje u zaista lični zvučni doživljaj.

Pogledajte šta sve možete sa svojim novim slušalicama


Početni koraci
Prvi navrat korišćenja slušalica

Kada prvi put uključite slušalice, one automatski ulaze u režim uparivanja. Postoje tri načina da se WH-CH720N upare sa uređajem.

Logotip za Google Fast Pair
Google Fast Pair

Uvedite svoje slušalice u režim uparivanja u blizini Android telefona i Fast Pair će ih povezati nakon jednog dodira. 

Logotip za Swift Pair
Swift Pair

Kad izaberete režim uparivanja, na Windows 11 ili Windows 10 uređajima pojavljuje se iskačuće uputstvo za uparivanje.

Slika izbliza školjke u crnoj boji koja pokazuje lokaciju tastera za kontrolu
Ručno uparivanje

Pritisnite i držite dugme za napajanje 5 sekundi. Indikator će uzastopno treperiti dvaput i čućete glas koji izgovara „pairing“ (uparivanje).


Slika plavih slušalica WH-CH720N na stolu sa pametnim telefonom, beležnicom, kafom i logotipom za Headphones Connect u gornjem desnom delu slike
Maksimalno iskoristite
WH-CH720N uz aplikaciju Sony | Headphones Connect

Preuzmite Sony | Headphones Connect da biste prilagodili postavke povezivanja u više tačaka, režim ambijentalnog zvuka i ostalo. Dosta postavki na ovoj stranici mogu da se prilagode vašim preferencama uz pomoć ove aplikacije.

Da biste u okviru aplikacije mogli da pristupite svim funkcijama, potrebno je da se prijavite na nalog ili da ga kreirate.

Povezivanje u više tačaka

Povežite slušalice sa dva Bluetooth® uređaja u isto vreme, pa možete da sačekate dolazni poziv na jednom uređaju dok slušate muziku na drugom. 

Funkcije za zvuk
Prilagodljiva kontrola zvuka 

Uz prilagodljivu kontrolu zvuka aplikacija Headphones Connect otkriva šta se događa oko vas i za vas prilagođava postavke potiskivanja buke ili kontrole ambijentalnog zvuka.

Dva snimka ekrana aplikacije Headphones Connect prikazuju postavku prilagodljive kontrole zvuka
Kako se pokreće i prilagođava prilagodljiva kontrola zvuka

Samo otvorite aplikaciju Headphones Connect i uključite je da biste koristili njen podrazumevani režim otkrivanja. 

Ako želite još prilagođavanja, možete preko aplikacije da podesite željene postavke potiskivanja buke ili snimanja spoljašnjeg zvuka.

Dva snimka ekrana aplikacije Headphones Connect sa postavkom „Optimise switch suited for you“ i obaveštenjem o prijavljivanju
Optimizujte prebacivanje za sebe

Ova funkcija registruje kako se služite slušalicama dok koristite Prilagodljivu kontrolu zvuka, te prebacuje postavke u optimalno vreme.

Dovoljno je da omogućite ovu postavku i sledite odziv na ekranu da biste se prijavili na Headphones Connect nalog.

Postavke zasnovane na radnji

Aplikacija Headphones Connect otkriva šta se dešava oko vas i šta radite. Zatim automatski prilagođava postavke poput potiskivanja buke i nivoa ambijentalnog zvuka. Dakle, ako trčite, nivoi ambijentalnog zvuka će možda biti povišeni, a zatim smanjeni kada sedite u kafeu.


Dva snimka ekrana iz odeljka prilagodljive kontrole zvuka u Headphones Connect pokazuju kako se omogućava „otkrivanje radnji“ i menjaju nivoi ambijentalnog zvuka
Početni koraci uz postavke zasnovane na radnji

U aplikaciji Headphones Connect, u okviru postavke Prilagodljiva kontrola zvuka omogućite „Otkrivanje radnji“ za podrazumevane postavke otkrivanja.

Možete da se držite podrazumevanih postavki ili da ih promenite kako želite, recimo, da pojačate nivoe ambijentalnog zvuka kada hodate da biste čuli svet oko sebe.Potiskivanje buke i fokusiranje na glas

Isključite svet i slušajte samo ono što želite da čujete – od potpune tišine do isključivo glasova.

Način prilagođavanja potiskivanja buke

Ne propustite omiljene zvuke gde god da se nalazite. Prilagodljiva kontrola zvuka može da poništi spoljnu buku, a ujedno da propušta glasove kako biste čuli važna obaveštenja, recimo, dok putujete do posla ili natrag.

Dva snimka ekrana iz odeljka prilagodljive kontrole zvuka u Headphones Connect pokazuju kako se omogućava „otkrivanje radnji“ i prilagođavaju nivoi potiskivanja buke
Početne postavke za ambijentalni zvuk

Pojačavanje ambijentalnog zvuka pomoću 20 početnih postavki u aplikaciji omogućava vam da prirodnije čujete ambijentalni zvuk, pa čak i kada imate slušalice. Samo prevucite klizač u okviru postavke za kontrolu ambijentalnog zvuka.

Fokusiranje na glas

Fokusiranje na glas možete da koristite da biste pojačali glasove i potisnuli buku, pa ćaskali, a da pritom ne morate da skidate slušalice. Da biste to učinili, samo označite polje za potvrdu „Focus on Voice“ (Fokus na glas).

Smanjenje šuma usled vetra 

Slušalice imaju i strukturu smanjenja šuma usled vetra koja automatski smanjuje buku vetra u odnosu na vaš glas tokom telefonskih poziva i reprodukcije muzike uz smanjenje šuma/režim ambijentalnog zvuka.

Promena postavki prema lokaciji

Podesite slušalice tako da se postavke promene prema vašim željama na lokacijama koje često posećujete.


Kvalitet zvuka

Fino podesite postavke ekvilajzera i prilagodite postavke strimovanja i povećavanja rezolucije da biste dobili bolji doživljaj slušanja koji odgovara vašem ukusu.

Pogodite pravi zvuk

Pronađite zvuk koji je savršen za vas i za sve što slušate koristeći ekvilajzer, visokokvalitetne Bluetooth® postavke i povećavanje kvaliteta zvuka tehnologijom DSEE. U aplikaciji „Sony | Headphones Connect“ idite do stavke [Sound] (Zvuk) da biste pristupili ovim funkcijama i prilagodili ih.

Kristalno jasni pozivi

Uz tehnologiju preciznog otkrivanja glasa i smanjenje šuma usled vetra jasno ćete da čujete i drugi će jasno da čuju vas.

Dijagram crnih slušalica WH-CH720N na glavi čoveka sa istaknutim spoljašnjim mikrofonom i mikrofonom za pozive

[1] Spoljašnji mikrofon
[2] Mikrofon za pozive

Način optmizovanja kvaliteta poziva

Tehnologija preciznog otkrivanja glasa koristi dva mikrofona koji usmeravaju zrake prema ustima kako bi što jasnije i preciznije detektovali vaš glas.

Buka vetra se smanjuje tokom poziva strukturom smanjenja šuma usled vetra kako bi razgovori ostali jasni, pa čak i kada pričate napolju na burnom vremenu.

Otkrijte zvuk koji dopire odsvakuda

Saznajte kako da steknete potpuno nov zvučni doživljaj uz revolucionarni 360 Reality Audio

Uronite u zvuk oko sebe uz 360 Reality Audio

Kao sveobuhvatni muzički doživljaj, 360 Reality Audio omogućava da slušalice WH-CH720N stvore kružno zvučno polje od 360 stepeni, tako da možete da uživate u muzici iz svih pravaca. Samo pokrenite aplikaciju Sony | Headphones Connect i počnite.

Kako da slušate 360 Reality Audio

Počnite da koristite 360 Reality Audio i saznajte kako da strimujete 360 Reality Audio numere na telefonu.

Praktične funkcije

Saznajte kako rade glasovni pomoćnik i funkcija brzog punjenja.

Glasovni pomoćnik

Saznajte kako da koristite glasovni pomoćnik na slušalicama WH-CH720N. Podjednako je lako kao kad pitate „Hey Google, kakvo je vreme danas?“ da biste znali treba li vam jakna kad izlazite napolje.


Dva snimka ekrana aplikacije Headphones Connect pokazuju kako se aktivira glasovni pomoćnik preko kartice sistema i bira željena funkcija glasovnog pomoćnika
Kako se podešava glasovni pomoćnik

Otvorite aplikaciju Headphones Connect i aktivirajte glasovni pomoćnik preko kartice za sistem. Potom jednostavno izaberite glasovni pomoćnik koji obično koristite (Google, Alexa, Siri) da biste započeli.

Brzo punjenje

Celodnevno napajanje i brzo punjenje.

Slika slušalica WH-CH720N u crnoj boji na plaži sa ključevima, torbom i kafom
Koliko brzo mogu da se napune?

Kada ste u žurbi, možete da iskoristite prednost brzog punjenja. Brzo punjenje od tri minuta omogućiće vam do 60 minuta reprodukcije.

Pomoć i podrška
Čišćenje slušalica

Saznajte kako da na pravi način brinete o čistoći slušalica WH-CH720N i kako da ih ne oštetite. 


Slika slušalica WH-CH720N u beloj boji na krevetu sa kozmetikom, nakitom i neseserom
Briga o čistoći slušalica

Kada se spoljašnost slušalica zaprlja, očistite ih mekanom, suvom krpom. Ako su slušalice veoma zaprljane, potopite krpu u razblaženi neutralni deterdžent, dobro je iscedite, a zatim obrišite njome slušalice. Nemojte da koristite rastvarače poput razređivača, benzena ili alkohola, jer oštećuju završni sloj slušalica ili izazivaju druga oštećenja.

Nadogradnje firmvera

Redovno ažurirajte slušalice najnovijim izdanjima firmvera.

Gde se nalazi najnovija nadogradnja firmvera

Kada koristite aplikaciju Sony | Headphones Connect, obavestiće vas kada novo ažuriranje bude dostupno za preuzimanje.

Uverite se da na slušalicama imate najnoviju nadogradnju firmvera kako bi se primenile ispravke grešaka i poboljšanja.

Ako još uvek niste preuzeli aplikaciju Headphones Connect, možete to da učinite putem veze i QR koda u nastavku.

Snimak ekrana aplikacije Headphones Connect pokazuje gde se mogu pronaći nadogradnje firmvera

Uobičajeno postavljana pitanja

Imate li pitanje na koje vam treba odgovor? Najpre proverite ovde i saznajte šta najčešće pitaju drugi korisnici slušalica WH-CH720N.

Ilustrovani logotip papira i olovke
Vodič za pomoć

Saznajte sve što treba da znate o slušalicama WH-CH720N.

Ilustrovani logotip osobe koja nosi slušalice
Podrška i novosti

Saznajte najnovije informacije o nadogradnji firmvera, novosti i upozorenja.