E PZ 18–105 mm F4 G OSS

Pune specifikacije i funkcije

SELP18105G

Specifikacije objektiva

Dodatak za montiranje
E-mount kompanije Sony
Format
APS-C
Fokusna dužina (mm)
18–105 mm
35 mm ekvivalent žižne daljine (APS-C)
27–157,5 mm
Grupe/elementi objektiva
12/16
Ugao gledanja (APS-C)
76°–15°
Maksimalni otvor blende (F)
4
Min. otvor blende (F)
22
Oštrice blende
7
Kružna blenda
Da
Min. razdaljina za fokusiranje
0,45 (širokougaoni) – 0,95 m (telefoto) (1,48 (širokougaoni) – 3,12 stopa (telefoto))
Maksimalni odnos uvećanja (x)
0,11x
Radijus filtera (mm)
72 mm
Stabilizacija slike (SteadyShot)
Optical SteadyShot
Sistem zumiranja
Snažni zum

Veličina i težina

Dimenzije (D x D)
78 x 110 mm (3 1/8 x 4 3/8 inča)
Težina
427 g (15,1 unca)

Fusnote

*
„35 mm ekvivalentna žižna daljina (APS-C)“ i „Ugao gledanja (APS-C)“ primenljivi su sa digitalnim fotoaparatom sa izmenjivim objektivima i APS-C senzorom slike.

Šta je u pakovanju

  • Senilo za objektiv (ALC-SH128: u obliku cveta, bajonet tip)
  • Prednji poklopac za objektiv
  • Zadnji poklopac za objektiv
Placeholder

Funkcije

Slika – E PZ 18–105 mm F4 G OSS

Jedan objektiv za raznovrsne potrebe snimanja

Potreba za menjanjem objektiva tokom snimanja može da vas uspori i da donese neželjene promene u kvalitetu slike. Bez obzira da li snimate fotografije ili video zapise, opseg zuma 18–105 mm (ekvivalent u punom formatu = 27–157,5 mm) i kvalitet ovog finog G Lens objektiva biće više nego dovoljni za većinu situacija, a tu je i dodatna prednost glatkog motorizovanog zuma.

Slika – E PZ 18–105 mm F4 G OSS

Izvanredan prikaz na svim žižnim daljinama

Napredni optički dizajn koji obuhvata dva elementa od ED (izuzetno niska disperzija) stakla i tri asferična elementa pruža zavidni G Lens kvalitet slike u čitavom opsegu zuma. Odlična oštrina i kontrast održavaju se u čitavoj oblasti slike, što doprinosi prirodnom i realističnom prikazu koji vešto beleži čak i najfinije vizuelne detalje.

Saznajte više

Slika – E PZ 18–105 mm F4 G OSS

Tehnologija zuma nasleđena sa profesionalne opreme

Tehnologija sa Handycam® kamkordera kompanije Sony implementirana je u SELP18105G radi postizanja glatkog i tihog zumiranja koje je idealno za snimanje video zapisa. Fokusiranje je poboljšano zahvaljujući istoj profesionalnoj tehnologiji koja pruža gladak i tih rad, kao i veliku brzinu. Dužina objektiva ostaje konstantna tokom zumiranja ili fokusiranja. Inverzno zumiranje dostupno je nakon ažuriranja softvera.

Preuzmite softver sa lokacije za podršku.

Slika – E PZ 18–105 mm F4 G OSS

Uzastopno promenljiva kontrola brzine zumiranja

Intuitivna kontrola brzine zumiranja pomoću ručice za zum na telu objektiva ili prstena za zum omogućava glatko zumiranje uz održavanje sigurnog i postojanog držanja fotoaparata. Ovo može da bude značajna prednost za postojano, stabilno rukovanje, naročito prilikom snimanja video zapisa.

Slika – E PZ 18–105 mm F4 G OSS

Fiksni maksimalni otvor blende F4

Konstantan otvor blende F4 u čitavom opsegu 18–105 mm omogućava vam da po potrebi zumirate i ponovo kadrirate bez razmišljanja o menjanju postavki ekspozicije. Čak i pri maksimalnom telefoto zumu obično možete da snimate bez potrebe za povećavanjem ISO osetljivosti i potencijalnog povećavanja količine šuma.

Slika – E PZ 18–105 mm F4 G OSS

Prelepo G Lens zamućenje pozadine

G Lens objektivi poznati su po prelepo glatkom zamućivanju pozadine. Kružni dizajn otvora blende sa 7 krilaca delimično je zaslužan za poboljšanu glatkoću i postizanje prirodnog izgleda istaknutih delova. Glatko zamućivanje pozadine može zaista da istakne subjekat na slikama u fokusu uz skoro trodimenzionalnu dubinu.

Slika – E PZ 18–105 mm F4 G OSS

Oštra i jasna slika u svakoj situaciji

Ugrađena Optical SteadyShot stabilizacija slike kompenzuje podrhtavanje fotoaparata koje može da zamuti slike prilikom snimanja iz ruke. Oštre, jasne noćne scene ili snimke u zatvorenom pri slabom osvetljenju možete da beležite bez potrebe za povećavanjem ISO osetljivosti i rizikovanja povećanja količine šuma.

Saznajte više