Prikaz objektiva spreda
Prikaz objektiva s leve strane
Prikaz objektiva odozgo
Prikaz objektiva s desne strane
Prikaz objektiva sa leve strane sa senilom za objektiv SH-169
Prednji pogled objektiva, postavljen na fotoaparat ZV-E10
Slika proizvoda, postavljen na kućište fotoaparata ILCE-7IM4
Najmanji, najlakši izuzetno širok F4 APS-C snažni zum

Najmanji i najlakši konstantan ultraširok F4 APS-C objektiv sa snažnim zumom pruža izvanrednu mobilnost i sjajan kvalitet za statične slike i filmove podjednako. Gladak, svestran snažni zum obezbeđuje kontrolu brzine i kadriranja, pa je izražajnost dinamičnih ultraširokih vizuelnih perspektiva veća.

Za gledanje ovog videa morate da prihvatite Youtube kolačiće

Pristupite svojim preferencama ispod i u delu „Funkcionalni” uključite Youtube kolačiće.

Kompaktan snažni zum
10-20mm F4 G Lens

Pogledajte video

Logotip za APS-C E-mount

U kombinaciji sa α E-mount fotoaparatima kompanije Sony, APS-C E-mount objektivi pružaju performanse velikog fotoaparata.

Galerija fotografija objektiva E PZ 10-20mm F4 G
Slika ruke koja drži objektiv E PZ 10-20mm F4 G, na kojoj se vidi da je objektiv dovoljno mali da stane u nju
Najmanji i najlakši na svetu

Dugačak samo 55 mm i težak jedva 178 grama (2-1/4 inča, 6,3 oz.), ovaj širokougaoni F4 objektiv sa snažnim zumom je najmanji i najlakši na svetu. Zbog unutrašnjeg zuma i fokusa, dužina objektiva se ne menja pri zumiranju ili fokusiranju, što osigurava stabilan centar gravitacije savršen za snimanje vlogova i korišćenje stabilizatora. Zbog izvanredne mobilnosti je savršen izbor za širok spektar situacija.

Slika koja prikazuje da više osoba može da stane u kadar, čak i ako snimaju selfi
Dinamične perspektive i slike

Fokusna dužina od 10 mm (kod punog formata od 35 mm: 15 mm) na širem kraju raspona zuma obezbeđuje veoma široke uglove gledanja koji pokrivaju grandiozne scene ili otkrivaju više na manjim prostorima. Korišćenjem jedinstvenih perspektiva, efikasnim razdvajanjem objekta od pozadine i isticanjem udaljenosti ili brzine u filmovima, ovaj višenamenski objektiv pruža i dinamične slike.

Slika unutrašnjosti objekta, sa detaljima visoke definicije
Izvanredna optika u kompaktnom objektivu

Tri asferična elementa suzbijaju zakrivljenost polja i astigmatizam , dok ED asferični element ublažava hromatsku aberaciju i postiže visoku rezoluciju u širini slike u okviru raspona zuma od 10 do 20 mm (kod punog formata od 35 mm: od 15 do 30 mm). Prirodan bokeh efekat koji daje G Lens obezbeđuje zadivljujuću ekspresiju zahvaljujući minimalnoj AF razdaljini od 0,2 m i minimalnoj MF razdaljini 0,13 ~ 0,17 m.

Slika čoveka koji snima video klip dok upravlja ručicom za zumiranje objektiva E PZ 10-20mm F4 G
Brzoreagujući snažni zum 

Nov elektronski sistem za snažni zum u trenu pretvara rotaciju prstena za zumiranje u konkretnu realizaciju te je zamisao autora verno zabeležena. Tu je i ručica za zumiranje koja, za razliku od ručnog zuma, olakšava izvođenje supersporih zumiranja konstantne brzine. Zum se može kontrolisati daljinskim putem sa optičke ručice GP-VPT2BT, daljinskog upravljača RMT-P1BT ili iz aplikacije Imaging Edge Mobile.

Za gledanje ovog videa morate da prihvatite Youtube kolačiće

Pristupite svojim preferencama ispod i u delu „Funkcionalni” uključite Youtube kolačiće.

Optimizovano za filmove sa glatkim prelazima

Napredna tehnologija objektiva smanjuje promene fokusne dužine kao i fokus i aksijalni pomak prilikom zumiranja, što je garancija za visok kvalitet snimljenog materijala i glatke prelaze. Neželjene, ometajuće promene ugla gledanja i kadriranja su svedene na minimum kako bi slika potpuno zaokupirala pažnju posmatrača.

Ilustracija koja prikazuje konstrukciju linearnog motora sistema za automatsko fokusiranje
Izuzetan AF za statične slike i filmove   

Dva linearna motora pružaju brz i tih automatski fokus male vibracije koji glatko prati objekte pri velikoj brzini snimka i one koji se brzo kreću pri kontinuiranom snimanju statičnih slika velikom brzinom. Fokus je posebno važan kod snimanja 4K ili 8K filmova, naročito tokom zumiranja. Ovaj objektiv s lakoćom postiže fokus i glatko i bešumno prati objekte zahtevne za snimanje.

Ilustracija koja prikazuje konfiguraciju objektiva
Konfiguracija objektiva 

Savršen dizajn objektiva G Lens kompanije Sony naglašava elegantni balans visoke rezolucije i veličanstveni bokeh efekat u pozadini koji može unaprediti viziju umetnika.

[1] Asferični objektiv  [2] ED asferični objektiv (izuzetno male disperzije)  [3] ED staklo

Modulation Transfer Function objektiva E PZ 10-20mm F4 G
MTF grafikon 

MTF (Modulation Transfer Function) opisuje koliko dobro objektiv reprodukuje sitne detalje kao stepen kontrasta između blago razmaknutih linija.

[1] Kontrast (%) [2] Daljina od optičkog centra objektiva (mm) [3] Na 10 mm/maks. otvor blende [4] Na 10 mm/F8 otvor blende [5] Na 20 mm/maks. otvor blende [6] Na 20 mm/F8 otvor blende [7] Prostorna frekvencija [8] 10 linijskih parova/mm [9] 30 linijskih parova/mm [10] Radijalne vrednosti [11] Tangencijalne vrednosti

Slika objektiva FX6 izbliza dok se koristi za snimanje
Prednosti objektiva za snimanje video zapisa kompanije Sony

Saznajte koje su četiri jedinstvene prednosti korišćenja Sony E-mount objektiva za snimanje video zapisa. Kombinacija objektiva i kamera kompanije Sony poboljšaće doživljaj kreiranja video zapisa.

Kontrole objektiva
Slika proizvoda koja pokazuje prsten za fokus, dugme za zadržavanje fokusa, ručicu i prsten za zum i prekidač za režim fokusa

[1] Prsten za fokusiranje [2] Dugme za zadržavanje fokusa [3] Ručica za zumiranje  [4] Prsten za zumiranje [5] Prekidač za režim fokusiranja

Kompatibilnost objektiva E PZ 10-20mm F4 G

Pratite donju vezu za detaljne informacije o kompatibilnosti objektiva i tela.

Specifikacije i funkcije

  • Najmanji i najlakši širokougaoni G Lens na svetu sa snažnim zumom

  • ED asferični element (izuzetno male disperzije) za visoku rezoluciju u širini slike

  • Brzoreagujući snažni zum u trenu pretvara pokrete prstena za zumiranje u konkretno zumiranje

  • Dva linearna motora za brzo i tiho automatsko fokusiranje male vibracije

  • Prstenovi za fokusiranje i zumiranje, raznovrsne funkcije za kontrolu i dizajn otporan na prašinu i vlagu

Min. razdaljina za fokusiranje
0,20 m (AF), Širok: 0,13 m / Telefoto: 0,17 m (MF) ((0,66 ft (AF), Širok: 0,43 ft / Telefoto: 0,56 ft (MF))
Maksimalni odnos uvećanja (x)
0,14 (AF), 0,18 (MF)
Radijus filtera (mm)
62
Težina
178 g (6,3 oz.)
Kompanija Sony posvećena je ne samo pružanju proizvoda, usluga i sadržaja koji donose uzbudljive doživljaje, već i nastojanju da potpuno ukine uticaj na životnu sredinu u svim poslovnim aktivnostima Saznajte više o odnosu kompanije Sony prema životnoj sredini

Recenzije

Šta kažu korisnici