FE C 16–35 MM T3,1

Pune specifikacije i funkcije

SELC1635G

Specifikacije objektiva

Dodatak za montiranje
E-mount kompanije Sony
Format
Pun format (35 mm)
Fokusna dužina (mm)
16–35
35 mm ekvivalent žižne daljine (APS-C)
24–52,5
Grupe/elementi objektiva
13-16
Ugao gledanja (35 mm)
107゚–63゚
Ugao gledanja (APS-C)
83°–44°
Maksimalni otvor blende (F)
T3,1(F2,8)
Min. otvor blende (F)
T25 (F22)
Oštrice blende
11
Kružna blenda
Da
Min. razdaljina za fokusiranje
0,28 m (0,92 stope)
Maksimalni odnos uvećanja (x)
0,19
Radijus filtera (mm)
-
Stabilizacija slike (SteadyShot)
- (integrisano u telo)
Sistem zumiranja
Both manual and powered
Kompatibilnost sa telekonverterom (x1.4)
-
Kompatibilnost sa telekonverterom (x2.0)
-
Tip senila
Kvadratni oblik, fiksni tip

Veličina i težina

Dimenzije (D x D)
118,5 x 147 mm (4–3/4 x 5–7/8 inča)
Težina
1390 g (49,1 unci)

Šta je u pakovanju

  • Prednji poklopac za objektiv: ALC-F82S
  • Zadnji poklopac za objektiv: ALC-R1EM
  • Mekana torbica
  • Poklopac priključka za jedinicu zuma, rezervni zavrtanj za jedinicu zuma
Placeholder

Funkcije

Slika: Bioskopske slike uz divni bokeh

Bioskopske slike uz divni bokeh

Uživajte u divnim bioskopskim slikama uz izvrsnu rezoluciju koja se i očekuje od G objektiva kompanije Sony. Ujednačeno veliki otvor blende T3,1 (F2,8), od širokougaonog do telefoto objektiva, pruža zadivljujući pozadinski bokeh i dubinu.

Slika: Agilna ručna kontrola

Ručna kontrola sa dobrim odzivom 

Podešavajte fokus, zum i blendu uz glatku i konzistentnu preciznost. Parfokalna optika i precizni kontrolni točkići pružaju raznovrsne, ponovljive kinematografske mogućnosti sa kamerama velikog formata kao što su VENICE, PXW-FX9 i Alpha fotoaparati bez ogledala.

Slika: Izuzetno prilagodljiva kontrola

Izuzetno prilagodljiva kontrola

Pored ručne kontrole, odvojiva servo jedinica pruža pristup najnovijim alatkama za snimanje filmova, koje ima samo Sony E-mount. Koristite brz i precizan automatski fokus za dinamično snimanje ili moćni servo zum, menjanje fokusa i kontrolu blende – direktno sa kamere, daljinskog upravljača ili čak pametnog telefona, kako biste bili kreativniji i efikasnije radili.

Slika: Rezolucija i bokeh na višem nivou

Rezolucija i bokeh na višem nivou

Ovaj objektiv ima dva Sony XA (ekstremno asferična) elementa sa preciznošću površine od 0,01 mikrona. Izobličenje do kojeg često dolazi na širokougaonim zum objektivima strogo se kontroliše, kao i astigmatizam i krivljenje polja. Pojava neprivlačnog prstenastog bokeh efekta efikasno se sprečava pomoću XA (ekstremno asferičnih) elemenata, tako da se u oblastima izvan fokusa dobija gladak i prelep bokeh.

Saznajte više

Slika: Oštrina i kontrast pri svakom osvetljenju

Oštrina i kontrast pri svakom osvetljenju

Originalni Nano AR premaz kompanije Sony sprečava lažne odraze koji mogu da izazovu odblesak i pojavu senki u situacijama sa pozadinskim osvetljenjem i u drugim lošijim uslovima osvetljenosti i pruža ujednačeno visok kontrast i oštrinu. Sprečavanje pojave odbleska u širokom opsegu uglova kod kojih može doći do suvišnog osvetljenja omogućava veću fleksibilnost pri kadriranju i kompoziciji, pogotovo pri širokougaonim fokusnim dužinama. (1. Nano AR premaz/2. Staklo/3. Emitovano svetlo)

Saznajte više

Slika: 11 krilaca unapređuje lepotu bokeh slika

11 krilaca unapređuje lepotu bokeh slika

Originalni Sony kružni otvor blende sa 11 krilaca doprinosi veoma kvalitetnom bokeh efektu. Dizajn i materijali su revidirani kako bi se održao okrugli oblik i primenjeni su strogi cirkulatorni standardi kako bi se osiguralo postizanje pune lepote bokeh efekta objektiva bez kompromisa.

Saznajte više

Slika: Precizno i agilno ručno fokusiranje

Precizno i agilno ručno fokusiranje

Ručno fokusiranje sa linearnim odzivom omogućava glatko ručno fokusiranje bez odlaganja, tako da direktori fotografije i kamermani mogu precizno i intuitivno da podese fokus. Prsten za fokusiranje nudi veliki ugao rotacije od 140 stepeni za finiju kontrolu, sa markerima na skali udaljenosti za konzistentno resetovanje fokusa pri snimanju više kadrova.

Slika: Dodatne opcije za autore sadržaja

Dodatne opcije za autore sadržaja

SELC1635G ima zupčanik sa standardnim koracima od 0,8 mm i prečnik objektiva od 114 mm, pa je kompatibilan sa širokom paletom dodatne opreme, od senila do sistema za praćenje fokusa. Rotiranje prstena za zumiranje takođe je reverzibilno kako bi odgovaralo i autorima koji koriste posebne sisteme objektiva za fotografiju.

Slika: Odvojivi servo zum

Odvojivi servo zum

Uključena servo jedinica pruža udobnu kontrolu vrhom prsta za glatka, postepena zumiranja podesna za sporu dramu ili promotivni video. Sa servo na ručnu kontrolu i obrnuto možete da se prebacujete dugmetom na jedinici objektiva, a pri podešavanju na servo, možete da kontrolišete zum putem ručice kamere ili rukohvata za zum. Takođe, servo može da se odvoji ako to želite.

Slika: Brz, precizan AF i AE

Brz i precizan AF i AE

SELC1635G u potpunosti podržava napredni hibridni automatski fokus (AF) sa faznom/kontrastnom detekcijom i automatskom ekspozicijom (AE) kamere punog formata FX9. Ova revolucionarna tehnologija omogućava vam da se usredsredite na kadriranje dok kamera i objektiv savršeno zajedno održavaju fokus na objektima sa malom dubinom polja.

Slika: Brz, precizan automatski fokus

Brz i precizan automatski fokus

Dva piezoelektrična DD-SSM (Direct Drive SuperSonic Motor) mehanizma pokreću sistem plutajućeg fokusa. Dizajn kompanije Sony koristi dve nezavisne fokusne grupe za veliku brzinu i preciznost, kao i tiho kretanje. To ga čini savršenim za automatski fokus tokom snimanja filmova, pored snimanja fotografija.

Saznajte više

Odlična pouzdanost u surovim uslovima

Ukupni dizajn ovog objektiva je takav da je otporan na prašinu i vlagu radi dodatne zaštite i pouzdanog rada u izazovnim okruženjima. Bez straha snimajte na blagoj kiši ili vetru.

Saznajte više