FE 90 mm F2,8 MAKRO G OSS

Pune specifikacije i funkcije

SEL90M28G

Specifikacije objektiva

Dodatak za montiranje
E-mount kompanije Sony
Format
Pun format (35 mm)
Fokusna dužina (mm)
90mm
35 mm ekvivalent žižne daljine (APS-C)
135 mm
Grupe/elementi objektiva
11/15
Ugao gledanja (35 mm)
27°
Ugao gledanja (APS-C)
17°
Maksimalni otvor blende (F)
2.8
Min. otvor blende (F)
22
Oštrice blende
9
Kružna blenda
Da
Min. razdaljina za fokusiranje
0,28 m (0,92 stope)
Maksimalni odnos uvećanja (x)
1,0x
Radijus filtera (mm)
62 mm
Stabilizacija slike (SteadyShot)
Optical SteadyShot

Veličina i težina

Dimenzije (D x D)
79 x 130,5 mm (3 1/8 x 5 1/4 inča)
Težina
602 g (21,3 unce)

Fusnote

*
„35 mm ekvivalentna žižna daljina (APS-C)“ i „Ugao gledanja (APS-C)“ primenljivi su sa digitalnim fotoaparatom sa izmenjivim objektivima i APS-C senzorom slike.

Šta je u pakovanju

  • Senilo za objektiv (ALC-SH138: okruglo, bajonet tip)
  • Prednji poklopac za objektiv
  • Zadnji poklopac za objektiv
  • Tašna
Placeholder

Funkcije

Slika – FE 90 mm F2,8 makro G OSS

Slavno G Lens zamućivanje pozadine

Prelepo zamućivanje pozadine predstavlja sinonim za naziv G Lens i zaista može da istakne subjekat. Pojedinačna kalibracija svakog objektiva garantuje optimalnu kompenzaciju sferičnih aberacija, što za rezultat ima glatko prikazivanje ivica bez traga ružne pojave „nisen bokeh“. Kružni otvor blende sa 9 krilaca takođe doprinosi prelepom zamućivanju pozadine.

Slika – FE 90 mm F2,8 makro G OSS

Jasnoća na čitavoj slici, od makro postavke do beskonačnosti

Makro objektivi obično se koriste sa širokim opsegom razdaljina za fokusiranje, pa je implementiran mehanizam plutajućeg fokusa radi optimalnog uklanjanja aberacija prilikom fokusiranja izbliza. Plutajući sistem smanjuje dimenzije objektiva uz održavanje izvanredne jasnoće u čitavoj oblasti slike, od beskonačnosti do najmanje razdaljine za fokusiranje.

Saznajte više

Slika – FE 90 mm F2,8 makro G OSS

Precizan i tih fokus za fotografije i video zapise

Dve grupe za fokusiranje u konfiguraciji plutajućeg fokusa pokreće inovativni sistem DDSSM (Direct Drive Super Sonic wave Motor), za glatko i precizno pozicioniranje relativno robusnih sočiva koja omogućavaju makro uvećanje pri punom formatu. Ovaj sistem je neverovatno tih i idealan je za fotografisanje životinja i insekata, kao i za snimanje video zapisa.

Saznajte više

Slika – FE 90 mm F2,8 makro G OSS

Oštra i jasna slika bez stativa

Iako se obično smatra da je stativ neophodan za pravljenje oštrih makro fotografija, ugrađena OSS (Optical SteadyShot) stabilizacija slike omogućava snimanje oštrih makro fotografija iz ruke. Teško sočivo za stabilizaciju pokreće brzi linearni motor radi postizanja brze i precizne stabilizacije.

Saznajte više

Slika – FE 90 mm F2,8 makro G OSS

Brzo prelaženje između automatskog i ručnog fokusa

Ako morate da sklonite oko sa tražila da biste prešli između automatskog i ručnog fokusa, velika je verovatnoća da ćete izgubiti snimak. Prsten za fokusiranje (na njemu vam obično stoji ruka tokom snimanja) na ovom objektivu lako se pomera napred-nazad radi prebacivanja između ručnog i automatskog fokusa. Površina koja se ne kliza garantuje pouzdan rad.

Slika – FE 90 mm F2,8 makro G OSS

Zaključavanje fokusa onda kada vam je najpotrebnije

Pritiskom na dugme za zadržavanje fokusa koje je praktično smešteno na telu objektiva trenutno se zaključava fokus na aktuelnoj postavci i ta postavka se održava dok ne otpustite dugme. Dugme za zadržavanje fokusa može da se koristi za zaključavanje fokusa čak i prilikom snimanja u režimu neprekidnog AF.

Saznajte više

Slika – FE 90 mm F2,8 makro G OSS

Izaberite opseg fokusa za brže automatsko fokusiranje

Dugme za ograničavanje opsega fokusa može da se podesi za fokusiranje izbliza i/ili izdaleka u zavisnosti od subjekta, čime se ograničava opseg za fokusiranje i maksimalno povećava brzina automatskog fokusiranja. Dostupne su sledeće opcije: ∞ ~ 0,5 metara za fokusiranje izdaleka, 0,5 ~ 0,28 metra za fokusiranje izbliza i „FULL“ za fokusiranje u punom opsegu.

Saznajte više

Slika – FE 90 mm F2,8 makro G OSS

Unutrašnji fokus za bolje rukovanje

Kod dizajna sa unutrašnjim fokusom, prilikom fokusiranja pomeraju se samo interni elementi objektiva, pa se ne menja ukupna dužina objektiva. Pored toga što olakšava rukovanje, ubrzava automatsko fokusiranje i skraćuje minimalnu razdaljinu fokusiranja. Navoj za filter sa prednje strane objektiva se ne rotira, što je prednost prilikom upotrebe polarizujućeg filtera.

Saznajte više

Približite se, ali ne previše

Srednja telefoto žižna daljina ovog objektiva pruža idealnu radnu razdaljinu za makro uvećanja, što olakšava pravljenje impresivnih makro slika insekata i drugih subjekata kojima nije moguće previše prići.

Odličan je za video zapise i fotografije

Zahtevi u vezi sa objektivima za snimanje video zapisa u određenim aspektima su rigorozniji od onih za fotografije. Kompanija Sony ulaže maksimalne napore kako bi garantovala da će objektivi koji će se koristiti sa video kamerama pružati odgovarajući nivo performansi. Na primer, minimalno pomeranje ugla gledanja prilikom promene fokusa i tih rad od ključne su važnosti za snimanje video zapisa.

Slika – FE 90 mm F2,8 makro G OSS

Pouzdan i lak za upotrebu u svim uslovima

Pouzdan rad u raznim uslovima garantovan je zahvaljujući dizajnu koji sprečava prodiranje prašine i vlage u objektiv.

Saznajte više