FE 85 mm F1,4 GM

Pune specifikacije i funkcije

SEL85F14GM

Specifikacije objektiva

Dodatak za montiranje
E-mount kompanije Sony
Format
Pun format (35 mm)
Fokusna dužina (mm)
85 mm
35 mm ekvivalent žižne daljine (APS-C)
127,5 mm
Grupe/elementi objektiva
8/11
Ugao gledanja (35 mm)
29°
Ugao gledanja (APS-C)
19°
Maksimalni otvor blende (F)
1.4
Min. otvor blende (F)
16
Oštrice blende
11
Kružna blenda
Da
Min. razdaljina za fokusiranje
AF 0,85 m, RF 0,8 m
Maksimalni odnos uvećanja (x)
0,12x
Radijus filtera (mm)
77 mm

Veličina i težina

Dimenzije (ŠxVxD)
89,5 x 107,5 mm
Težina
820 g

Šta je u pakovanju

  • Senilo (ALC-SH142)
  • Prednji poklopac za objektiv (ALC-F77S)
  • Zadnji poklopac za objektiv (ALC-R1EM)
  • Tašna
Placeholder

Funkcije

Slika – FE 85 mm F1,4 GM

Nova dimenzija performansi za portrete

Najnaprednija dostupna tehnologija primenjena je u seriji G Master, čime se dodatno poboljšavaju renomirane performanse serije G Lens kompanije Sony. Ovaj model kombinuje prefinjeni G Lens „bokeh“ sa novim nivoima rezolucije u zaista izvanrednom objektivu za portrete koji može u potpunosti da iskoristi potencijal aktuelnih i budućih fotoaparata visoke rezolucije.

Slika – FE 85 mm F1,4 GM

Izvanredna rezolucija i „bokeh“

Izvanredna rezolucija čak i pri maksimalnom otvoru blende F1,4 daje prikaz subjekta sa impresivnom dimenzionalnošću. Zatim postepeni, prelepi „bokeh“ rastapa pozadinu u umetničku podlogu sa prirodnim bojama i istaknutim delovima. Ova retka kombinacija, delimično nastala zahvaljujući tehnologiji novog XA elementa, otvara nove horizonte vizuelnog izražavanja.

Saznajte više

Slika – FE 85 mm F1,4 GM

Prirodna slika bez lažnih boja

Hromatska aberacija može negativno da utiče na rezoluciju, kao i na kvalitet „bokeh“ efekta. Tri ED (izuzetno mala disperzija) staklena elementa značajno doprinose izvanrednim optičkim performansama ovog objektiva potiskivanjem aksijalne hromatske aberacije i maksimalnim povećavanjem jasnoće i prirodnog izgleda i boja „bokeh“ efekta od kojeg zastaje dah.

Saznajte više

Slika – FE 85 mm F1,4 GM

Prefinjena preciznost automatskog fokusa sa 2 senzora

Pored standardnog senzora rotacije, drugi senzor detektuje položaj grupe za fokusiranje. Ovaj sistem sa dva senzora postiže izuzetno visok nivo preciznosti fokusiranja neophodan za potpuno upošljavanje potencijala za visoku rezoluciju naprednih fotoaparata. RDSSM (ultrazvučni motor sa pogonom za prstenove) pogon pruža potrebnu snagu i brzinu.

Saznajte više

Slika – FE 85 mm F1,4 GM

11 krilaca za raskošan „bokeh“

Kružni dizajn blende kompanije Sony obično koristi do 9 krilaca. Ovo je prvi α objektiv koji ima 11 krilaca u kružnom otvoru blende, što kvalitet „bokeh“ efekta prenosi na novi nivo glatke lepote, uz istaknute delove prirodnog izgleda.

Saznajte više

Slika – FE 85 mm F1,4 GM

Izvanredna jasnoća i kontrast

Tehnologija naprednog Nano AR premaza daje precizno definisanu, ravnomernu nano-strukturu za efikasno poništavanje refleksije koja može da izazove odblesak i pojavu senki. Primetno je poboljšanje jasnoće, kontrasta i ukupnog kvaliteta slike. (1. Nano AR premaz/2. Staklo/3. Emitovana svetlost)

Saznajte više

Slika – FE 85 mm F1,4 GM

Svestrana kontrola fokusa pomoću dodira

Mogućnost brzog reagovanja na različite situacije za snimanje može da predstavlja odlučujući faktor u tome da li ćete napraviti snimak ili ne. Prekidač za režim ručnog/automatskog fokusa i dugme za zadržavanje fokusa postavljeni su tako da lako možete da im pristupite i pružaju svestranu, profesionalnu kontrolu za širok opseg subjekata i okruženja.

Slika – FE 85 mm F1,4 GM

Lako isključivanje klika za video zapise

Dok fotografi obično više vole taktilni odziv koji pružaju koraci sa klikom na prstenu za blendu, filmadžije prednost daju glatkom i tihom radu blende bez klika. Korake sa klikom na prstenu za blendu ovog objektiva lako možete da uključite/isključite radi snimanja fotografija ili video zapisa.

Saznajte više

Slika – FE 85 mm F1,4 GM

Fiksiranje i oslobađanje senila

Mehanizam za fiksiranje senila sprečava slučajno odvajanje senila prilikom prelaska sa lokacije na lokaciju, ali dugme za oslobađanje senila omogućava lako uklanjanje i zamenu senila uvek kada je to potrebno.

Slika – FE 85 mm F1,4 GM

Odlična pouzdanost u surovim uslovima

Pored uobičajene zaštite od prašine i vlage, spoj između objektiva i tela dodatno je zaptiven radi još bolje zaštite i pouzdanosti u nezgodnim okruženjima. Sa pouzdanošću snimajte po slaboj kiši ili vetru.

Saznajte više