FE 70–200 MM F2,8 GM OSS

Pune specifikacije i funkcije

SEL70200GM

Specifikacije objektiva

Dodatak za montiranje
E-mount kompanije Sony
Format
Pun format (35 mm)
Fokusna dužina (mm)
70–200 mm
35 mm ekvivalent žižne daljine (APS-C)
105–300 mm
Grupe/elementi objektiva
18/23
Ugao gledanja (35 mm)
34°–12° 30'
Ugao gledanja (APS-C)
23°–8°
Maksimalni otvor blende (F)
2.8
Min. otvor blende (F)
22
Oštrice blende
11
Kružna blenda
Da
Min. razdaljina za fokusiranje
0,96 m
Maksimalni odnos uvećanja (x)
0,25x
Radijus filtera (mm)
77 mm
Stabilizacija slike (SteadyShot)
Da
Kompatibilnost sa telekonverterom (x1.4)
Da
Kompatibilnost sa telekonverterom (x2.0)
Da

Veličina i težina

Dimenzije (ŠxVxD)
88,0 x 200 mm
Težina
1480 g (bez navoja za stativ)

Šta je u pakovanju

  • Senilo (ALC-SH145), prednji poklopac objektiva (ALC-F77S), zadnji poklopac objektiva (ALC-R1EM), futrola, navoj za stativ
Placeholder

Funkcije

Slika – FE 70–200 mm F2,8 GM OSS

F2,8 telefoto zum objektiv bez premca

Najnaprednija dostupna tehnologija primenjena je u seriji G Master, čime se dodatno doteruju renomirane performanse serije G Lens kompanije Sony. Ovaj model kombinuje prefinjeni G Lens „bokeh“ sa novim nivoima rezolucije u izvanrednom telefoto zum objektivu sa konstantnim otvorom blende F2,8 koji pruža neprikosnoven prikaz, izuzetno brz AF i izvanredne performanse stabilizacije slike.

Slika – FE 70–200 mm F2,8 GM OSS

Izvanredni detalji i „bokeh“ pomoću jednog objektiva

Specijalno dizajniran za razlučivanje prostornih frekvencija uz odličan kontrast, ovaj objektiv ima tri asferična elementa, od kojih je jedan dvostrani, a jedan novorazvijeni XA (ekstremni asferični) element sa površinskom preciznošću od 0,01 mikrona, za efikasnu kontrolu aberacija radi postizanja zadivljujuće rezolucije i prelepog „bokeh“ efekta.

Saznajte više

Slika – FE 70–200 mm F2,8 GM OSS

Prirodna slika bez lažnih boja

Hromatska aberacija koja može da predstavlja problem kod telefoto objektiva sveobuhvatno se poništava pomoću četiri ED (izuzetno niska disperzija) staklena elementa i dva Super ED staklena elementa. Sprečavanje boja se uklanja kako biste subjekat mogli da snimite sa maksimalnom oštrinom.

Saznajte više

Slika – FE 70–200 mm F2,8 GM OSS

Dodatna doterivanja za izuzetno precizan AF u video zapisima

Dvostruki linearni motor sistema za fokusiranje preuzima vitalnu ulogu pružanja „poigravajuće“ aktuacije za AF sistem sa detekcijom kontrasta prilikom snimanja video zapisa. Optički dizajn koji efikasno maksimalno smanjuje pomeranje ugla gledanja prilikom promene fokusa, a tih rad mehaničkih delova doprinosi performansama fokusiranja koje su podjednako idealne za video zapise i za fotografije.

Slika – FE 70–200 mm F2,8 GM OSS

Vodeće performanse u klasi za snimanje izbliza

Vodeće performanse u klasi uz minimalnu razdaljinu za fokusiranje od 0,96 m i maksimalno uvećanje od 0,25x idealni su za portrete, telefoto makro snimke itd. Dodatno doterivanje omogućavaju ED stakleni elementi i mehanizam plutajućeg fokusa za kontrolu aberacije koja može da predstavlja problem prilikom snimanja izbliza.

Slika – FE 70–200 mm F2,8 GM OSS

Brzi AF optimizovan za fotografije i video zapise

Odvojeni aktuatori brzo i precizno pozicioniraju dve teške grupe za fokusiranje: snažni prstenasti RDSSM (ultrazvučni motor sa pogonom za prstenove) aktuator za prednju grupu i aktuator sa dvostrukim linearnim motorom za zadnju grupu. Poboljšana preciznost pozicioniranja funkcioniše u kombinaciji sa povratnim informacijama sa više senzora položaja kako bi AF sistem u telu radio punim kapacitetom.

Saznajte više

Slika – FE 70–200 mm F2,8 GM OSS

Izvanredna jasnoća i kontrast

Tehnologija naprednog Nano AR premaza daje precizno definisanu, ravnomernu nano-strukturu za efikasno poništavanje refleksije koja može da izazove odblesak i pojavu senki, za primetno poboljšanje jasnoće, kontrasta i ukupnog kvaliteta slike.(1. Nano AR premaz/2. Staklo/3. Emitovana svetlost)

Saznajte više

Slika – FE 70–200 mm F2,8 GM OSS

Način rukovanja i pouzdanost optimizovani za rad na terenu

Čvrsta konstrukcija i konstantna dužina objektiva tokom fokusiranje i zumiranja doprinose odličnom rukovanju u najširem opsegu situacija za snimanje. Dugmad za zadržavanje fokusa omogućavaju zadržavanje tačke fokusa čak i kada se koristi uzastopni AF, a prekidač za ograničavanje opsega fokusa može da se koristi za podešavanje opsega razdaljine fokusiranja unapred radi postizanja maksimalne brzine AF.

Saznajte više

Slika – FE 70–200 mm F2,8 GM OSS

11 krilaca za raskošan „bokeh“

Kružni dizajn otvora blende kompanije Sony tradicionalno koristi do 9 krilaca, ali ovaj objektiv ima kružni otvor blende sa 11 krilaca koji kvalitet „bokeh“ efekta prenosi na novi nivo glatke lepote, uz istaknute delove prirodnog izgleda.

Saznajte više

Slika – FE 70–200 mm F2,8 GM OSS

Stabilizacija za oštre slike bez zamućenja

Stabilizacija slike visokih performansi ugrađena je direktno u objektiv, za oštre slike bez zamućenja sa širokim opsegom subjekata. Teško sočivo za stabilizaciju pokreće linearni motor radi postizanja brze i precizne stabilizacije. Stabilizacija slike u 5 osa dostupna je kada se objektiv koristi sa telima iz serije α koja imaju ugrađenu stabilizaciju slike.

Saznajte više

Slika – FE 70–200 mm F2,8 GM OSS

Stabilnost čak i pri pomeranju

Kako bi na najbolji mogući način iskoristio ugrađeni sistem za stabilizaciju slike u najširem opsegu situacija za snimanje, SEL70200GM ima mogućnost izbora između 2 režima stabilizacije, što omogućava korišćenje stabilizacije slike na snimcima sa pomeranjem za viši stepen jasnoće i upečatljivosti.

Saznajte više

Slika – FE 70–200 mm F2,8 GM OSS

Uklonjivi rotirajući navoj za stativ

Ovaj svestrani navoj za stativ omogućava brzo skidanje fotoaparata sa stativa u situacijama koje zahtevaju brzo snimanje iz ruke. Takođe ima rotirajući mehanizam koji omogućava brz prelazak između položene i uspravne orijentacije. Mehanizam za fiksiranje sprečava slučajno odvajanje. 

Slika – FE 70–200 mm F2,8 GM OSS

Odlična pouzdanost u surovim uslovima

Zaptiveni dizajn otporan na prašinu i vlagu i premaz prednjeg elementa sa fluorom pružaju dodatnu zaštitu koja garantuje pouzdan rad u nezgodnim okruženjima.

Saznajte više