Slike – FE 600 mm F4 GM OSS
Slike – FE 600 mm F4 GM OSS
Slike – FE 600 mm F4 GM OSS
Slike – FE 600 mm F4 GM OSS
Slike – FE 600 mm F4 GM OSS
Logotip G MASTER
Saznajte više o G Master objektivima
Supertelefoto objektiv od 600 mm F4 G Master

Brz automatski fokus, izuzetna rezolucija i divan bokeh serije G Master u laganom, dobro balansiranom, mobilnom objektivu. Originalni XA objektiv kompanije Sony i tehnologija XD linearnog motora doprinose vrhunskim optičkim i mehaničkim performansama, omogućavajući snimanje dinamičnih prelepih slika iz daljine. Savršeno za fotografisanje sporta, vesti i prirode.

G Master super telefoto objektiv velikog otvora blende

Pogledajte video

Za gledanje ovog videa morate da prihvatite Youtube kolačiće

Pristupite svojim preferencama ispod i u delu „Funkcionalni” uključite Youtube kolačiće.

FE 600 mm F4 GM OSS galerija fotografija
XD motori za brz, precizan i istrajan automatski fokus
XD motori za brz, precizan i istrajan automatski fokus

Dva XD (izuzetno dinamička) linearna motora daju brz i precizan AF i pouzdano praćenje. SEL600F40GM ističe ono najbolje u modernim kućištima fotoaparata, bez problema održavajući precizan fokus na brzim pokretnim objektima u sportu i prirodi. Kontrolni algoritam razvijen posebno za te motore doprinosi brzom pozicioniranju velike fokusne grupe s minimalnim odlaganjem i vibracijama.

Novi veliki XA element pruža vrhunsku rezoluciju i bokeh
Novi veliki XA element pruža vrhunsku rezoluciju i bokeh

Precizan optički dizajn serije G Master koristi tri elementa od fluorita za umanjenje hromatske aberacije koja je čest problem kod telefoto objektiva. Uključen je i veliki XA (izuzetno asferični) element da bi se eliminisao prstenasti bokeh. Svaki objektiv individualno se kalibriše radi savršene ravnoteže rezolucije i bokeha. Dostupni su i opcioni telekonverteri visokih performansi od 1,4x i 2,0x sa XA elementima.

Izuzetna mobilnost: najlakši u svojoj klasi
Izuzetna mobilnost: najlakši u svojoj klasi

Težina od samo 3040 grama, uključujući navoj za stativ, čini balans ovog objektiva savršenim za kompaktna, lagana kućišta E-mount fotoaparata, za lako rukovanje i kontrolu. Glatko, precizno paniranje moguće je i iz ruke i sa stativa.

Ilustracija koja opisuje dizajn otporan na prašinu i vlagu
Pouzdanost i izdržljivost za izazovne uslove

Dizajn otporan na prašinu i vlagu pruža pouzdanost za korišćenje na otvorenom u izazovnim uslovima, a prednji element objektiva ima premaz od fluorina koji odbija vodu, ulje i druge zagađivače. Čvrsta legura magnezijuma koristi se za spoljašnjost kućišta objektiva i oblast navoja za stativ, ali i za kritične oblasti unutrašnjosti kućišta, da bi se obezbedile maksimalna snaga i izdržljivost.

Napredne funkcije podržavaju profesionalne potrebe
Napredne funkcije podržavaju profesionalne potrebe

Kad je prekidač FULL TIME DMF UKLJUČEN, ručni fokus se automatski aktivira kad se koristi prsten za fokusiranje, čak i u režimu AF-C. Optical SteadyShot stabilizacija obuhvata REŽIM 2 za panirane snimke i REŽIM 3 za dinamičnu akciju u sportu i kod divljih životinja. REŽIM 3 pruža stabilniju sliku na tražilu za lakše kadriranje.

Ilustracija konfiguracije objektiva
Konfiguracija objektiva

G Master Series podiže snimanje i izražavanje na ranije nedostižne nivoe zadivljujućom mešavinom izuzetno visoke rezolucije i nežnog pozadinskog bokeha.
[1] Objektiv od fluorita  [2] Izuzetno asferični objektiv (XA objektiv)  [3] ED staklo (staklo izuzetno male disperzije)

Modulation Transfer Function modela SEL600F40GM
MTF grafikon

MTF (Modulation Transfer Function) opisuje da li objektiv dobro proizvodi detalje, u vidu stepena kontrasta između razmaknutih linija.
[1] Kontrast (%) [2] Daljina od optičkog centra objektiva (mm)
[3] Maks. otvor blende [4] F8 otvor blende [5] Prostorna frekvencija
[6] 10 linijskih parova/mm [7] 30 linijskih parova/mm
[8] Radijalne vrednosti [9] Tangencijalne vrednosti

Fotografija izbliza FX6 dok se koristi za snimanje
Prednosti objektiva za snimanje video zapisa kompanije Sony

Saznajte koje su četiri jedinstvene prednosti korišćenja Sony E-mount objektiva za snimanje video zapisa. Kombinacija objektiva i kamera kompanije Sony poboljšaće doživljaj kreiranja video zapisa.

Kontrole objektiva

1. Prsten za fokusiranje/2. Prsten za izbor funkcija/3. Prstenasti priključak za stativ/4. Dugme za zadržavanje fokusa/5. Držač za filter koji se ubacuje/6. Prsten za traku/7. Prekidač za biranje prstenastog priključka za stativ „na klik“/8. Bezbednosni prorez (moguće je prikačiti bezbednosnu žicu) 

prekidači

1. Prekidač za režim fokusa/2. Prekidač za Full-time DMF/3. Ograničavanje opsega fokusa/ 4. Prstenasti prekidač za izbor funkcija/5. Taster SET/6. Prekidač za kompenzovanje podrhtavanja/7. Prekidač za režim kompenzovanja podrhtavanja/8. Taster BEEP

Kompatibilnost sa objektivom FE 600 mm F4 GM OSS

Pratite donju vezu za detaljne informacije o kompatibilnosti objektiva i tela.

Neki fotoaparati će možda zahtevati ažuriranje softvera da bi se ostvarila puna kompatibilnost.

Specifikacije i funkcije

  • Vrhunski super telefoto objektiv velikog otvora blende iz serije G Master

  • Novorazvijeni XD linearni motor za izuzetno brz, precizan i tih AF

  • Tri objektiva od fluorita za izuzetnu rezoluciju

  • Nano AR premaz kompanije Sony eliminiše odblesak i pojavu senki

  • Full-time DMF i druge funkcije podržavaju profesionalne potrebe za snimanjem

Min. razdaljina za fokusiranje
4,5 m (14,8 stopa)
Maksimalni odnos uvećanja (x)
0,14
Radijus filtera (mm)
40,5
Težina
3040 g (107,3 unce)

Šta je u pakovanju

Senilo (model): ALC-SH158, Prednji poklopac za objektiv, Zadnji poklopac za objektiv: ALC-R1EM, Čvrsta torbica, Traka za objektiv, Traka za futrolu

Kompanija Sony posvećena je ne samo pružanju proizvoda, usluga i sadržaja koji donose uzbudljive doživljaje, već i nastojanju da potpuno ukine uticaj na životnu sredinu u svim poslovnim aktivnostima Saznajte više o odnosu kompanije Sony prema životnoj sredini