FE 50 MM F2,8 MAKRO

Pune specifikacije i funkcije

SEL50M28

Specifikacije objektiva

Dodatak za montiranje
E-mount kompanije Sony
Format
Pun format (35 mm)
Fokusna dužina (mm)
50
35 mm ekvivalent žižne daljine (APS-C)
75
Grupe/elementi objektiva
7-8
Ugao gledanja (35 mm)
47゚
Ugao gledanja (APS-C)
32 °
Maksimalni otvor blende (F)
2.8
Min. otvor blende (F)
16
Oštrice blende
7
Kružna blenda
Da
Min. razdaljina za fokusiranje
0,16 m (0,53 stope)
Maksimalni odnos uvećanja (x)
1
Radijus filtera (mm)
55
Stabilizacija slike (SteadyShot)
- (integrisano u telo)

Veličina i težina

Dimenzije (D x D)
70,8 x 71 mm (2 7/8 x 2 7/8 inča)
Težina
236 g (8,4 unce)

Šta je u pakovanju

  • Prednji poklopac za objektiv: ALC-F55S
  • Zadnji poklopac za objektiv: ALC-R1EM
Placeholder

Funkcije

Slika – FE 50 mm F2,8 makro

Približite se za spektakularni makro

Zahvaljujući minimalnoj razdaljini za fokusiranje od 16 centimetara možete dovoljno da se približite i pravite zaista impozantne snimke u prirodnoj veličini. Pošto ne morate toliko da pomerate čitav fotoaparat u potrazi za odgovarajućom razdaljinom za snimanje, lako možete da snimate objekte koji se nalaze na nekoj površini jer ne morate da ustajete i pomerate se. Ovaj objektiv je izuzetno koristan za svakodnevnu upotrebu.

Slika – FE 50 mm F2,8 makro

Odlična oštrina na celoj slici i bokeh

Optički dizajn visokih performansi koji obuhvata ED stakleni element maksimalno smanjuje hromatsku aberaciju, čak i pri snimanju izbliza, što doprinosi izvanrednoj oštrini slika od ivice do ivice. Lepe su i pozadine van fokusa jer vam mehanizam kružnog otvora blende omogućava da dobijete gladak i prirodan bokeh pomoću kojeg možete da istaknete objekte.

Slika – FE 50 mm F2,8 makro

Kompaktan, lak dizajn

Maksimalan prečnik od 70,8 mm i dužina od 71 mm sa ukupnom težinom od samo 236 grama (8,4 unce) omogućavaju izuzetnu mobilnost i lako rukovanje. Ovaj objektiv se savršeno uklapa sa kompaktnim uređajima iz serije α i idealan je izbor za svakodnevnu upotrebu.

Slika – FE 50 mm F2,8 makro

Skale uvećanja i razdaljine

Skale uvećanja i razdaljine olakšavaju korišćenje jer imaju precizne numeričke indikatore koji mogu da budu od velike pomoći pri postizanju željenog uvećanja i fokusa za makro fotografiju.

Slika – FE 50 mm F2,8 makro

Sveobuhvatna kontrola za jednostavan makro

Možete da koristite prekidač za režim fokusa da biste se brzo prebacili sa ručnog na automatski fokus i obratno, što vam omogućava da se brzo prilagodite ako vam se ukaže prilika za snimanje makro fotografija. Ograničavanje opsega fokusa podešava opseg fokusa objektiva kako bi se postigao najbrži mogući rad automatskog fokusa, dok pritiskom na dugme za zadržavanje fokusa fiksirate fokus za kontrolisano i stabilno snimanje.

Slika – FE 50 mm F2,8 makro

Za snimke na brzinu i makro snimke

„Normalna“ fokusna dužina objektiva od 50 mm čini ga idealnim za snimanje pejzaža i portreta, kao i objekata izbliza. Asferični element pažljivo kompenzuje krivljenje polja, čime se od centra slike do njenih perifernih delova zadržava vrhunski kvalitet.

Slika – FE 50 mm F2,8 makro

Pouzdanost u izazovnim uslovima

Zaptiveni dizajn otporan na prašinu i vlagu pruža dodatnu zaštitu koja garantuje pouzdan rad u nezgodnim okruženjima. Sa pouzdanošću snimajte po slaboj kiši ili vetru.