Prikaz objektiva spreda
Prikaz objektiva s leve strane
Prikaz objektiva odozgo
Prikaz objektiva s desne strane
Prikaz spreda objektiva pričvršćenog na fotoaparat
Slika proizvoda s pričvršćenim kućištem fotoaparata
Kompaktni, vrhunski napravljeni standardni objektiv sa fiksnom žižnom daljinom

Ovaj standardni širokougaoni objektiv fiksne žižne daljine nudi visok kvalitet slike i divan G Lens efekt zamućenja uz kompaktan dizajn, intuitivno upravljanje i vrhunsku izradu. To je idealan objektiv za snimanje portreta izvan studija. Brz, precizan i tih automatski fokus idealan za statične slike i filmove uvek će uhvatiti ključne trenutke.

Kompaktan, precizan 50 mm F2,5 objektiv fiksne žižne dalj.

Za gledanje ovog videa morate da prihvatite Youtube kolačiće

Pristupite svojim preferencama ispod i u delu „Funkcionalni” uključite Youtube kolačiće.

FE 50 mm F2,5 G – galerija fotografija
Odgovarajući set prenosivih žižnih daljina

Ovo je jedan od naših objektiva G Lens fiksne žižne daljine (prodaju se zasebno), koji imaju različite žižne daljine, ali jednak spoljni izgled, prečnik od 49 mm za montiranje filtera, kompaktan dizajn i raspored. Dovoljno su kompaktni da možete poneti sva tri i biti spremni za odlične fotografije raznovrsnih prizora i objekata, a ujednačena masa i balansiranje gimbala čini jednostavnim.

Intuitivni, metalni dizajn i precizna optika

Metalna (aluminijumska) završna obrada kućišta objektiva, kao i ugravirana žižna daljina i oznake otvora blende ističu izvanredan kvalitet izrade. Izuzetno kompaktan lagan dizajn, visok kvalitet slike G objektiva, prsten otvora blende i MF sa linearnim odzivom pružaju intuitivnu operativnost koja fotografisanje čini užitkom.

Slika osobe koja iz džepa vadi objektiv
Kompaktan i lagan za stalno nošenje i udobno snimanje.

Mehanički dizajn koristi vrhunsku optiku i kombinaciju dva asferična elementa objektiva i blizine prstena za montažu i površine senzora, jedinstvene za fotoaparate bez ogledala, za sjajnu kompaktnost i masu od samo 174 g (6,2 unce). Objektiv je idealan za jednostavne portrete ili brze snimke na otvorenom i snimanje filmova uz pomoć gimbala. Kompaktan dizajn namenjen i kućištima punog kadra i APS-C kućištima garantuje mobilnost.

Raspršena boja na podu
Visok kvalitet slike od ugla do ugla zahvaljujući najsavremenijoj optici

Za visok kvalitet slike brinu se vrhunska optika s tri asferična elementa i jednim elementom od ED stakla (stakla izuzetno niske disperzije), kojima se ostvaruje visoka rezolucija i potiskuje bojenje ivica na svim delovima slike. Asferični elementi kompenzuju razne aberacije i ostvaruju visoku rezoluciju od ugla do ugla slike čak i uz najveći otvor blende i malu dubinu polja. Element od ED stakla sprečava hromatsku aberaciju i efikasno ublažava bojenje ivica, za koje je verovatnije da će se pojaviti na periferiji slike.

Portret žene
Divan prirodni bokeh

Opremljen je kružnim otvorom blende sa sedam listića i preciznom kontrolom sferne aberacije koja utiče na bokeh efekt, stoga nudi divno prirodno zamućenje objektiva G Lens.

Slika muškarca koji vozi bicikl
Dvostruki linearni motori za brz, precizan i tih AF

Dva linearna motora pružaju brz, precizan AF sa vrhunskim performansama praćenja koje maksimalizuju performanse tela fotoaparata da bi zabeležili odlučujuće trenutke u uličnim snimcima, promene izraza na portretima i slično. Brz, precizan i tih AF iz izuzetne performanse praćenja idealan je za snimanje filmova kao i za fotografije.

Slika hrane
Odlično snimanje izbliza

Minimalna udaljenost fokusiranja od 35 cm (1,15 stopa) (AF) / 31 cm (1,02 stope) (MF) i uvećanje od 0,18x (AF) / 0,21x (MF) čine objektiv korisnim u brojnim situacijama poput fotografisanja na stolu ili snimanja krupnih planova cveća ili malih gradskih objekata uz zamućenje pozadine kojim se ističe objekat.

Kombinovana slika proizvoda koja ilustruje konstrukciju objektiva otpornu na prašinu i vlagu, kao i njegovu metalnu završnu obradu
Vrhunska upotrebljivost i pouzdanost uz kompaktan dizajn

Iako kompaktan, za intuitivno rukovanje i snimanje objektiv ima dugme za zadrž. fokusa, prekidač režima fokusiranja, prsten otvora blende, prekidač za otvor blende i lin. ručno fokusiranje. Metalna (aluminijska) završna obrada kućišta i senila povećava otpornost i trajnost objektiva i doprinosi pouzdanosti Dizajn je otporan na prašinu i vlagu i garantuje pouzdanost u teškim spoljnim uslovima.

Ilustracija konfiguracije objektiva
Konfiguracija objektiva

Besprekorni dizajn G Lens kompanije Sony naglašava elegantni balans visoke rezolucije i bokeh efekta koji može da unapredi viziju umetnika.
[1] Asferična sočiva  [2] ED staklo (izuzetno niske disperzije)

Modulation Transfer Function modela SEL50F25G
MTF grafikon

MTF (Modulation Transfer Function) opisuje da li objektiv dobro proizvodi detalje, u vidu stepena kontrasta između razmaknutih linija.
[1] Kontrast (%) [2] Daljina od optičkog centra objektiva (mm)
[3] Maks. otvor blende [4] F8 otvor blende [5] Prostorna frekvencija
[6] 10 linijskih parova/mm [7] 30 linijskih parova/mm
[8] Radijalne vrednosti [9] Tangencijalne vrednosti

Fotografija izbliza FX6 dok se koristi za snimanje
Prednosti objektiva za snimanje video zapisa kompanije Sony

Saznajte koje su četiri jedinstvene prednosti korišćenja Sony E-mount objektiva za snimanje video zapisa. Kombinacija objektiva i kamera kompanije Sony poboljšaće doživljaj kreiranja video zapisa.

Kontrole objektiva

1. Prsten za fokusiranje / 2. Prsten otvora blende / 3. Dugme za zadržavanje fokusa / 4. Indeks otvora blende / 5. Prekidač režima fokusiranja / 6. Prekidač za podešavanje otvora blende

FE 50mm F2,5 G – kompatibilnost

Neki fotoaparati će možda zahtevati ažuriranje softvera da bi se ostvarila puna funkcionalnost.

Specifikacije i funkcije

  • G objektiv sa standardnom žižnom daljinom

  • Kompaktan i lagan za stalno nošenje i udobno snimanje.

  • Visok kvalitet slike od ugla do ugla zahvaljujući najsavremenijoj optici

  • Divan prirodni bokeh

  • Dvostruki linearni motori za brz, precizan i tih AF

Min. razdaljina za fokusiranje
0,35 m (AF), 0,31 m (MF) (1,15 stope (AF), 1,02 stopa (MF))
Maksimalni odnos uvećanja (x)
x 0,18 (AF), x 0,21 (MF)
Radijus filtera (mm)
49
Težina
174 g (6,2 unci)
Kompanija Sony posvećena je ne samo pružanju proizvoda, usluga i sadržaja koji donose uzbudljive doživljaje, već i nastojanju da potpuno ukine uticaj na životnu sredinu u svim poslovnim aktivnostima Saznajte više o odnosu kompanije Sony prema životnoj sredini

Recenzije

Šta kažu korisnici