PLANAR T* FE 50mm F1.4 ZA

Pune specifikacije i funkcije

SEL50F14Z

Specifikacije objektiva

Dodatak za montiranje
E-mount kompanije Sony
Format
Pun format (35 mm)
Fokusna dužina (mm)
50 mm
35 mm ekvivalent žižne daljine (APS-C)
75 mm
Grupe/elementi objektiva
9 / 12
Ugao gledanja (35 mm)
47°
Ugao gledanja (APS-C)
32°
Maksimalni otvor blende (F)
1.4
Min. otvor blende (F)
16
Oštrice blende
11
Kružna blenda
Da
Min. razdaljina za fokusiranje
0,45 m (1,48 stopa)
Maksimalni odnos uvećanja (x)
0,15 x
Radijus filtera (mm)
72 mm
Stabilizacija slike (SteadyShot)
- (integrisano u telo)
Efekat kompenzacije
- (pričvršćeno na kućištu)
Tip senila
U obliku cveta, bajonet tip

Veličina i težina

Dimenzije (D x D)
83,5 x 108 mm (3-3/8 x 4-3/8 in.)
Težina
778 g (27,5 oz.)

Šta je u pakovanju

  • Senilo (ALC-SH143)
  • Prednji poklopac za objektiv (ALC-F72S)
  • Zadnji poklopac za objektiv (ALC-R1EM)
  • Tašna
Placeholder

Funkcije

Slika – Planar T* FE 50mm F1.4 ZA

Zadivljujuća rezolucija i kontrast

Prefinjeni dvostruki gaus dizajn sa dva asferična elementa, od kojih je jedan precizni AA (napredni asferični), funkcioniše u kombinaciji sa ED (izuzetno mala disperzija) staklenim elementom radi potiskivanja krivljenja polja i izobličenja, uz održavanje izvanredne rezolucije i kontrasta na celoj slici, od najšireg otvora blende pri svim razdaljinama za fokusiranje.

Saznajte više

Slika – Planar T* FE 50mm F1.4 ZA

F1,4 za svestranost i prelep „bokeh“

Maksimalni otvor blende F1,4 može da se koristi za kreiranje slika sa malom dubinom polja i glatkim, prelepim zamućivanjem pozadine. Svetli maksimalni otvor blende poput ovog takođe omogućava snimanje sa velikim brzinama zatvarača pri slabom osvetljenju. Naravno, otvor blende objektiva može da se smanji radi povećavanja dubine polja kada je to potrebno.

Slika – Planar T* FE 50mm F1.4 ZA

11 krilaca za prirodno „bokeh“ isticanje

Iako kružni dizajn otvora blende kompanije Sony obično koristi do 9 krilaca, ovaj objektiv ima 11 krilaca koja kvalitet „bokeh“ efekta prenosi na novi nivo glatke lepote. Prirodni istaknuti elementi u oblastima izvan fokusa doprinose ukupnoj atmosferi, uz blagi doživljaj dubine.

Saznajte više

Slika – Planar T* FE 50mm F1.4 ZA

Izvanredne boje i kontrast

ZEISS® objektivi poznati su po izvanrednoj reprodukciji boja i kontrastu. ZEISS® T* premaz značajno doprinosi tome tako što efikasno smanjuje lažnu refleksiju koja može da dovede do opadanja ukupnog kvaliteta slike. Odblesak i pojava senki smanjuju se radi postizanja boljeg prikaza boja i kontrasta, što slikama daje izražen doživljaj trodimenzionalnosti.

Saznajte više

Slika – Planar T* FE 50mm F1.4 ZA

Automatski fokus koji podržava visoku rezoluciju

Fokusom upravlja RDSSM (prstenasti ultrazvučni motor) sistem koji može brzo i precizno da pozicionira tešku grupu za fokusiranje koju zahtevaju objektivi sa velikim otvorom blende. Brzi, precizni fokus od suštinske je važnosti za iskorišćavanje maksimalnog potencijala tela fotoaparata visoke rezolucije, bez obzira da li snimate fotografije ili filmove.

Saznajte više

Slika – Planar T* FE 50mm F1.4 ZA

Praktična kontrola pomoću dodira

Fizički prsten za otvor blende omogućava intuitivnu kontrolu otvora blende. Pomoću prekidača za odziv prilikom promene otvora blende možete da omogućite ili onemogućite odziv za korake na prstenu za otvor blende. Filmadžije će verovatno isključiti odziv, dok fotografi obično više vole taktilni odziv. Tu je i prekidač za režim fokusa koji omogućava praktično biranje ručnog ili automatskog fokusa.

Saznajte više

Slika – Planar T* FE 50mm F1.4 ZA

Pouzdanost u izazovnim uslovima

Zaptiveni dizajn otporan na prašinu i vlagu pruža dodatnu zaštitu koja garantuje pouzdan rad u nezgodnim okruženjima. Sa pouzdanjem snimajte po slaboj kiši ili vetru.* *Iako je dizajn otporan na prašinu i vlagu, ne garantuje se apsolutna zaštita od prašine i vlage.

Saznajte više