Prikaz objektiva spreda
Prikaz objektiva s leve strane
Prikaz objektiva odozgo
Prikaz objektiva s desne strane
Prikaz spreda objektiva pričvršćenog na fotoaparat
Prikaz spreda objektiva pričvršćenog na fotoaparat
Kompaktni, vrhunski napravljeni standardni objektiv sa fiksnom žižnom daljinom

Ovaj standardni vrhunski objektiv donosi visok kvalitet slike i prelepi bokeh objektiva G u kompaktnom dizajnu sa vrhunskim kvalitetom izrade i intuitivnom operativnošću. Lako se prenosi bilo gde i bilo kada, idealan je za brzo snimanje portreta i pejzaža po gradu. Brzi, precizni i tihi AF idealan je za snimanje fotografija i filmova, obezbeđujući hvatanje tih vitalnih trenutaka.

Kompaktan, precizan 40 mm F2,5 objektiv fiksne žižne dalj.
Kompaktan, precizan 40 mm F2,5 objektiv fiksne žižne dalj.
FE 40 mm F2,5 G – galerija fotografija
Odgovarajući set prenosivih žižnih daljina

Ovo je jedan od naših objektiva G Lens fiksne žižne daljine (prodaju se zasebno), koji imaju različite žižne daljine, ali jednak spoljni izgled, prečnik od 49 mm za montiranje filtera, kompaktan dizajn i raspored. Dovoljno su kompaktni da možete poneti sva tri i biti spremni za odlične fotografije raznovrsnih prizora i objekata, a ujednačena masa i balansiranje gimbala čini jednostavnim.

Intuitivni, metalni dizajn i precizna optika

Metalna (aluminijumska) završna obrada kućišta objektiva, kao i ugravirana žižna daljina i oznake otvora blende ističu izvanredan kvalitet izrade. Izuzetno kompaktan lagan dizajn, visok kvalitet slike G objektiva, prsten otvora blende i MF sa linearnim odzivom pružaju intuitivnu operativnost koja fotografisanje čini užitkom.

Slika osobe koja stoji i drži fotoaparat
Kompaktan i lagan za stalno nošenje i udobno snimanje.

Mehanički dizajn maksimalno iskorišćava vrhunsku optiku sa efikasnim rasporedom tri asferična elementa sočiva i kratkom prirubnicom, jedinstvenom za kamere bez ogledala, da bi postigao zapanjujuću kompaktnost i težinu od samo 173 g (6,2 oz) . Objektiv je idealan za snimanje snimaka po gradu ili za snimanje filmova sa gimbalom. Mobilnost donosi kompaktni dizajn koji se podudara i sa punim kadrom i sa APS-C telima.

Slika šarenog voća i povrća snimljena tim objektivom u visokoj rezoluciji u svakom uglu
Visok kvalitet slike od ugla do ugla zahvaljujući najsavremenijoj optici

Za visok kvalitet slike brine se vrhunska optika s tri asferična elementa, koja osigurava visoku rezoluciju u svim delovima slike. Asferični elementi kompenzuju razne aberacije i ostvaruju visoku rezoluciju od ugla do ugla slike čak i uz najveći otvor blende i malu dubinu polja.

Portret žene
Divan prirodni bokeh

Obezbeđen je kružni otvor sa 7 oštrica, sa preciznom kontrolom sferne aberacije koja utiče na bokeh, pružajući prelepi prirodni bokeh G objektiva.

Portret osobe snimljen uz primenu funkcije Eye AF
Dvostruki linearni motori za brz, precizan i tih AF

Dva linearna motora za brzo i precizno automatsko fokusiranje s vrhunskim praćenjem izvlače maksimum iz kućišta fotoaparata u ključnim trenucima na ulici i u sličnim prilikama. Brz, precizan i tih automatski fokus s vrhunskim praćenjem idealan je i za filmove i za statične slike.

Slika živopisne biljke
Odlično snimanje izbliza

Minimalna razdaljina za fokusiranje od 28 cm (0,92 ft) (AF) / 25 cm (0,82 ft) (MF) pruža sjajnu mogućnost snimanja izbliza. Objektiv je koristan u mnogim situacijama poput snimanja krupnih planova cveća ili malih predmeta koje pronađete po gradu sa zamućenom pozadinom zbog koje se subjekat ističe.

Kombinovana slika proizvoda koja ilustruje konstrukciju objektiva otpornu na prašinu i vlagu, kao i njegovu metalnu završnu obradu
Vrhunska upotrebljivost i pouzdanost uz kompaktan dizajn

Iako kompaktan, za intuitivno rukovanje i snimanje objektiv ima dugme za zadrž. fokusa, prekidač režima fokusiranja, prsten otvora blende, prekidač za otvor blende i lin. ručno fokusiranje. Metalna (aluminijska) završna obrada kućišta i senila povećava otpornost i trajnost objektiva i doprinosi pouzdanosti Dizajn je otporan na prašinu i vlagu i garantuje pouzdanost u teškim spoljnim uslovima.

Ilustracija konfiguracije objektiva
Konfiguracija objektiva

Besprekorni dizajn G Lens kompanije Sony naglašava elegantni balans visoke rezolucije i bokeh efekta koji može da unapredi viziju umetnika.
[1] Asferična sočiva

Modulation Transfer Function modela SEL40F25G
MTF grafikon

MTF (Modulation Transfer Function) opisuje da li objektiv dobro proizvodi detalje, u vidu stepena kontrasta između razmaknutih linija.
[1] Kontrast (%) [2] Daljina od optičkog centra objektiva (mm)
[3] Maks. otvor blende [4] F8 otvor blende [5] Prostorna frekvencija
[6] 10 linijskih parova/mm [7] 30 linijskih parova/mm
[8] Radijalne vrednosti [9] Tangencijalne vrednosti

Fotografija izbliza FX6 dok se koristi za snimanje
Prednosti objektiva za snimanje video zapisa kompanije Sony

Saznajte koje su četiri jedinstvene prednosti korišćenja Sony E-mount objektiva za snimanje video zapisa. Kombinacija objektiva i kamera kompanije Sony poboljšaće doživljaj kreiranja video zapisa.

Kontrole objektiva

1. Prsten za fokusiranje / 2. Prsten otvora blende / 3. Dugme za zadržavanje fokusa / 4. Indeks otvora blende / 5. Prekidač režima fokusiranja / 6. Prekidač za podešavanje otvora blende

FE 40mm F2,5 G – kompatibilnost

Pratite donju vezu za detaljne informacije o kompatibilnosti objektiva i tela.

Specifikacije i funkcije

  • G objektiv sa standardnom žižnom daljinom

  • Kompaktan i lagan za stalno nošenje i udobno snimanje.

  • Visok kvalitet slike od ugla do ugla zahvaljujući najsavremenijoj optici

  • Divan prirodni bokeh

  • Dvostruki linearni motori za brz, precizan i tih AF

Min. razdaljina za fokusiranje
0,28 m (AF), 0,25 m (MF) (0,92 stope (AF), 0,82 stopa (MF)
Maksimalni odnos uvećanja (x)
x 0.2 (AF), x 0.23 (MF)
Radijus filtera (mm)
49
Težina
173 g (6,2 unci)

Šta je u pakovanju

Senilo (model): ALC-SH166, Prednji poklopac za objektiv: ALC-F49S, Zadnji poklopac za objektiv: ALC-R1EM

Kompanija Sony posvećena je ne samo pružanju proizvoda, usluga i sadržaja koji donose uzbudljive doživljaje, već i nastojanju da potpuno ukine uticaj na životnu sredinu u svim poslovnim aktivnostima Saznajte više o odnosu kompanije Sony prema životnoj sredini

Recenzije

Šta kažu korisnici