Slike – FE 400 mm F2.8 GM OSS
Slike – FE 400 mm F2.8 GM OSS
Slike – FE 400 mm F2.8 GM OSS
Slike – FE 400 mm F2.8 GM OSS
Slike – FE 400 mm F2.8 GM OSS
Video o funkcijama proizvoda FE 400 mm F2.8 GM OSS
G Master
Saznajte više o objektivima G Master
Inovativni G Master F2,8 super telefoto

Najnaprednije tehnologije kompanije Sony u izradi objektiva nesebično su korišćene pri dizajnu ovog super telefoto objektiva velikog otvora blende, postižući izuzetnu brzinu, odličnu G Master rezoluciju i bokeh, kao i profesionalnu kontrolu i pouzdanost. Pored toga, SEL400F28GM je izuzetno lagani super telefoto objektiv za neprevezađinu slobodu snimanja iz ruke.

Galerija fotografija snimljenih objektivom FE 400 mm F2,8 GM OSS
Brzina koja poboljšava performanse kućišta
Brzina koja poboljšava performanse kućišta

Novi XD (izuzetno dinamični) linearni motori pružaju veći potisak nego standardni, čime se postiže čak 5x bolje praćenje pokretnih objekata kod aktuelnih i budućih kućišta fotoaparata. Dva nova motora i novorazvijeni algoritmi tiho pokreću veliku grupu za fokusiranje u objektivu brže i preciznije nego ranije. Performanse naprednih kućišta fotoaparata koje se postižu pri punoj brzini mogu se koristiti pri snimanju dinamičnih sportova ili divljih životinja.

Zadivljujuća rezolucija i bokeh karakteristični za G Master
Zadivljujuća rezolucija i bokeh karakteristični za G Master

Veoma visoki standardi dizajna obezbeđuju izvanrednu rezoluciju sve do ivica slike. Tri elementa od fluora minimalizuju hromatsku aberaciju. Sferična aberacija se pažljivo kontroliše tokom dizajniranja i proizvodnje da bi se postigao najviši kvalitet bokeh efekta. Podržani su opcionalni 1,4x i 2,0x telekonvertori visokih performansi, koji pružaju izvanrednu rezoluciju i kontrast čak i pri 800 mm.

Najlakši na svetu – samo 2895 grama
Izutetno lagan sa težinom od samo 2895 grama (102,2 unce)

Inovativni optički dizajn koji ima tri elementa od fluora smanjuje broj elemenata u prednjem delu tela objektiva, čija je težina samo 2895 grama (102,2 unce). Izdržljive komponente od legure magnezijuma takođe doprinose smanjenju težine. Prenosivost i način rukovanja su izvanredne, a idealan balans omogućava agilnu i jednostavnu upotrebu i pri snimanju iz ruke i pomoću stativa.

Ilustracija koja opisuje dizajn otporan na prašinu i vlagu
Trajnost i pouzdanost u zahtevnim uslovima

Dizajn koji pruža otpornost na prašinu i vlagu obezbeđuje pouzdanost u teškim uslovima na otvorenom. Izdržljiva legura magnezijuma od koje je napravljena spoljašnjost tela objektiva, navoj za stativ i komponente u unutrašnjosti tela pružaju trajnost i umanjuju sveukupnu težinu. Prednji element objektiva ima premaz sa fluorom koji sprečava prljanje i olakšava brisanje prašine i otisaka prstiju.

Funkcije koje ispunjavaju potrebe profesionalnog snimanja
Funkcije koje ispunjavaju potrebe profesionalnog snimanja

Full-time DMF omogućava da se ručno fokusiranje aktivira rotiranjem prstena za fokusiranje, čak i u režimu AF-C. Optička stabilizacija slike je ugrađena, a novi Mode 3 ima napredni algoritam koji pruža optimalnu stabilizaciju za dinamičnu sportsku akciju i olakšava kadriranje. Četiri dugmeta za zadržavanje fokusa i prsten za ručno fokusiranje sa linearnim odzivom dodatno povećavaju upotrebljivost.

Konfiguracija objektiva
Konfiguracija objektiva

Objektivi serije G Master podižu snimanje slika i izražavanje na prethodno nedostižne nivoe uz zadivljujući spoj izuzetno visoke rezolucije i nežno rastapajućeg pozadinskog bokeh efekta.

[1] Objektiv sa fluorom [2] ED staklo 

Modulation Transfer Function modela SEL400F28GM
MTF grafikon

MTF (Modulation Transfer Function) opisuje kako objektiv proizvodi detalje, u vidu stepena kontrasta između blago razmaknutih linija.

[1] Kontrast (%) [2] Daljina od optičkog centra objektiva (mm) [3] Maksimalni otvor blende [4] F8 otvor blende [5] Prostorna frekvencija [6] 10 linijskih parova/mm [7] 30 linijskih parova/mm [8] R: Radijalne vrednosti T: Tangencijalne vrednosti

Fotografija izbliza FX6 dok se koristi za snimanje
Prednosti objektiva za snimanje video zapisa kompanije Sony

Saznajte koje su četiri jedinstvene prednosti korišćenja Sony E-mount objektiva za snimanje video zapisa. Kombinacija objektiva i kamera kompanije Sony poboljšaće doživljaj kreiranja video zapisa.

Kontrole objektiva

1. Prsten za fokusiranje/2. Prsten za izbor funkcija/3. Prstenasti priključak za stativ/4. Dugme za zadržavanje fokusa/5. Držač za filter koji se ubacuje/6. Prsten za traku/7. Prekidač za biranje prstenastog priključka za stativ „na klik“/8. Bezbednosni prorez (moguće je prikačiti bezbednosnu žicu) 

Kontrole objektiva

1. Prekidač za režim fokusa/2. Prekidač za Full-time DMF/3. Ograničavanje opsega fokusa/ 4. Prstenasti prekidač za izbor funkcija/5. Taster SET/6. Prekidač za kompenzovanje podrhtavanja/7. Prekidač za režim kompenzovanja podrhtavanja/8. Taster BEEP

Kompatibilnost sa objektivom FE 400 mm F2,8 GM OSS

Pratite donju vezu za detaljne informacije o kompatibilnosti objektiva i tela.

Neki fotoaparati će možda zahtevati ažuriranje softvera da bi se ostvarila puna kompatibilnost.

Specifikacije i funkcije

  • Vrhunski super telefoto objektiv velikog otvora blende iz serije G Master

  • Novorazvijeni XD linearni motor za izuzetno brz, precizan i tih AF

  • Tri objektiva od fluorita za izuzetnu rezoluciju

  • Nano AR premaz kompanije Sony eliminiše odblesak i pojavu senki

  • Full-time DMF i druge funkcije podržavaju profesionalne potrebe za snimanjem

Min. razdaljina za fokusiranje
2,7 m (8,86 stopa)
Maksimalni odnos uvećanja (x)
0,16
Radijus filtera (mm)
40,5 (u otvoru)
Težina
2895 g (102,2 unce)

Šta je u pakovanju

Senilo (model): ALC-SH155, Prednji poklopac za objektiv: U kompletu, Zadnji poklopac za objektiv: ALC-R1EM, Čvrsta torbica, Traka za objektiv, Traka za futrolu

Kompanija Sony posvećena je ne samo pružanju proizvoda, usluga i sadržaja koji donose uzbudljive doživljaje, već i nastojanju da potpuno ukine uticaj na životnu sredinu u svim poslovnim aktivnostima Saznajte više o odnosu kompanije Sony prema životnoj sredini

Nagrade

Nagrade