DISTAGON T* FE 35 mm F1,4 ZA

Pune specifikacije i funkcije

SEL35F14Z

Specifikacije objektiva

Dodatak za montiranje
E-mount kompanije Sony
Format
Pun format (35 mm)
Fokusna dužina (mm)
35 mm
35 mm ekvivalent žižne daljine (APS-C)
52,5 mm
Grupe/elementi objektiva
8/12
Ugao gledanja (35 mm)
63°
Ugao gledanja (APS-C)
44°
Maksimalni otvor blende (F)
1.4
Min. otvor blende (F)
16
Oštrice blende
9
Kružna blenda
Da
Min. razdaljina za fokusiranje
0,3 m (0,98 stopa)
Maksimalni odnos uvećanja (x)
0,18x
Radijus filtera (mm)
72 mm

Veličina i težina

Dimenzije (D x D)
78,5 x 112,0 mm (3 1/8 x 4 1/2 inča)
Težina
630 g (22,3 unce)

Fusnote

*
„35 mm ekvivalentna žižna daljina (APS-C)“ i „Ugao gledanja (APS-C)“ primenljivi su sa digitalnim fotoaparatom sa izmenjivim objektivima i APS-C senzorom slike.

Šta je u pakovanju

  • Senilo za objektiv (ALC-SH137: u obliku cveta, bajonet tip)
  • Prednji poklopac za objektiv
  • Zadnji poklopac za objektiv
  • Tašna
Placeholder

Funkcije

Slika – Distagon T* FE 35 mm F1,4 ZA

Oštra i jasna slika od ugla do ugla

Kombinacija tri asferična elementa, što obuhvata i jedan precizni AA (Advanced Aspherical – Napredni asferični) element kompanije Sony, daje vrhunsku optičku putanju koja efikasno kompenzuje aberacije i omogućava postizanje izvanredne oštrine od ugla do ugla. Ta oštrina se održava čak i pri maksimalnom otvoru blende, pa su optičke performanse postojane na svim postavkama ekspozicije.

Saznajte više

Slika – Distagon T* FE 35 mm F1,4 ZA

Za snimanje pri slabom osvetljenju i glatko zamućivanje pozadine

Maksimalni otvor blende F1,4 na ovom objektivu olakšava pravljenje jasnih slika pri slabom osvetljenju, čak i kada snimate iz ruke. Kružni otvor blende sa 9 krilaca poboljšava mogućnost ovog objektiva da po potrebi daje zadivljujuće prelepo zamućivanje pozadine. Glatko zamućivanje pozadine može da istakne subjekte na slikama sa veoma izraženom dimenzionalnošću.

Saznajte više

Slika – Distagon T* FE 35 mm F1,4 ZA

Izvanredne boje i kontrast

ZEISS® objektivi poznati su po izvanrednoj reprodukciji boja i kontrastu. ZEISS® T* premaz značajno doprinosi tome tako što efikasno smanjuje lažnu refleksiju koja može da dovede do opadanja ukupnog kvaliteta slike. Odblesak i pojava senki smanjuju se radi postizanja boljeg prikaza boja i kontrasta, što slikama daje izražen doživljaj trodimenzionalnosti.

Saznajte više

Slika – Distagon T* FE 35 mm F1,4 ZA

DDSSM omogućava tiho, brzo i precizno fokusiranje

Novi sistem DDSSM (Direct Drive SSM) koristi se za precizno pozicioniranje robusne grupe za fokusiranje koje je neophodno kod punog formata i omogućava precizno fokusiranje čak i sa najmanjom dobinom polja koju objektiv pruža. Sistem DDSSM takođe je neverovatno tih, što ga čini idealnim za snimanje video zapisa u situacijama kada se fokus neprestano menja tokom snimanja scene.

Saznajte više

Slika – Distagon T* FE 35 mm F1,4 ZA

Optimizovan je za video zapise i fotografije

Ovaj objektiv je napravljen za snimanje video zapisa i fotografija. Prsten za otvor blende sa promenljivim odzivom koji možete da uključite kako biste dobili taktilni odziv prilikom fotografisanja ili da isključite za gladak i tih rad prilikom snimanja video zapisa. Takođe pruža minimalno pomeranje ugla gledanja prilikom promene fokusa, što je ključna karakteristika za snimanje video zapisa.

Saznajte više

Slika – Distagon T* FE 35 mm F1,4 ZA

Odlična pouzdanost u surovim uslovima

Ovaj objektiv ima dizajn koji pruža otpornost na prašinu i vlagu, što garantuje pouzdan rad prilikom profesionalne upotrebe u surovim uslovima.

Saznajte više