Slika proizvoda
Slika proizvoda
Slika proizvoda
Slika proizvoda
Slika proizvoda
Ilustracija
Saznajte više o objektivima G Master
Mali, sjajni od 35 mm za slike koje oduzimaju dah

Sony najnaprednija tehnologija upakovana je u ove E-mount objektive visokih performansi koji pružaju G Master rezoluciju i bokeh uz izuzetnu AF brzinu i preciznost. Za objektive od 35 mm sa velikim otvorom blende, izuzetno je kompaktan i sjajan izbor za primene kada treba kombinacija prenosivosti i vrhunskog kvaliteta slike.

FE 35mm F1,4 G Master žižna daljina
FE 35mm F1,4 – galerija fotografija
Slika primera
Izuzetna rezolucija u kompaktnoj žižnoj daljini od 35 mm

Dva XA (izuzetno asferična) elementa u G Master dizajnu koriste prednost male razdaljine između prstena za montiranje objektiva bez ogledala radi pružanja sjajnog kontrasta i rezolucije u kompaktnim objektivima. Unapređenje izuzetnog optičkog kvaliteta su ED staklo (izuzetno male disperzije) koje poništava hromatske aberacije i Sony Nano AR premaz II koji čuva izuzetnu jasnoću slike u svim uslovima osvetljenja.

Slika korišćenja
Lagan i kompaktan za sjajnu prenosivost i rukovanje

Iako koriste dva XA (izuzetno asferična) elementa i pružaju izvanredan G Master kvalitet, ovi kompaktni objektivi staju u ruku a teški su samo 524 g (18,5 unci). FE 35 mm F1,4 GM pruža izuzetnu prenosivost i rukovanje u najširem mogućem opsegu uslova okruženja i snimanja.

Slika primera
Prefinjeni G Master bokeh i velika prilagodljivost

XA elementi poništavaju prstenasti bokeh element, mehanizam sa kružnim otvorom blende sa 11 krilaca stvara kružni otvor blende čak i kada je objektiv širom otvoren i kontrola sferične aberacije u fazama dizajna i izrade doprinosi izuzetnom bokeh efektu na F1,4. Poboljšanja dizajna i izrade omogućila su pružanje minimalne udaljenosti fokusiranja od 27 cm (0,89 unci) i maksimalno uvećanje od 0,23 puta.  

Slika primera
XD linearni motori za brz, precizan i tih rad AF i praćenje

Dva Sony izuzetna XD (eXtreme Dynamic) linearna motora pružaju efikasnost veće snage neophodnu za brz, precizan, tih AF i praćenje, uz maksimalne prednosti E-mount sistema. Vrhunski algoritmi kontrole razvijeni posebno za XD linearne motore smanjuju vibraciju i buku, dok Sony funkcija MF-a sa linearnim odzivom osigurava direktno i linearno odgovaranje prilikom ručnog fokusiranja.

Slika proizvoda koja pokazuje prekidač za režim fokusa i ilustracija koja opisuje dizajn otporan na prašinu i vlagu
Profesionalna kontrola i pouzdanost

Dugme za zadržavanje fokusa, prsten za fokusiranje i druge kontrole podržavaju efikasan i lagan rad. Dugme za zadržavanje fokusa može da se dodeli većem broju funkcija putem postavki menija na kućištu fotoaparata, pružajući direktni pristup funkcijama ključnim za rad korisnika. Premaz prednjeg elementa sa fluorom i otpornost na prašinu i vlagu pružaju veliku pouzdanost u izazovnim okruženjima.

Ilustracija konfiguracije objektiva
Konfiguracija objektiva

G Master objektivi podižu snimanje i izražavanje na prethodno nedostižne nivoe uz zadivljujuć spoj izuzetno visoke rezolucije i mekog pozadinskog bokeha

[1] Izuzetno asferični objektiv (XA objektiv) [2] ED staklo (izuzetno male disperzije)

Modulation Transfer Function modela SEL35F14GM
MTF grafikon

MTF (Modulation Transfer Function) opisuje kako objektiv reprodukuje fine detalje, kao stepen kontrasta između blago razmaknutih linija.

[1] Kontrast (%) [2] Udaljenost od optičkog centra objektiva (mm) [3] Maks. otvor blende [4] Otvor blende F8 [5] Prostorna frekvencija [6] 10 parova linija/mm [7] 30 parova linija/mm [8] Radijalne vrednosti [9] Tangencijalne vrednosti

Fotografija izbliza FX6 dok se koristi za snimanje
Prednosti objektiva za snimanje video zapisa kompanije Sony

Saznajte koje su četiri jedinstvene prednosti korišćenja Sony E-mount objektiva za snimanje video zapisa. Kombinacija objektiva i kamera kompanije Sony poboljšaće doživljaj kreiranja video zapisa.

Kontrole objektiva

1. Prsten za fokusiranje/2. Dugme za zadržavanje fokusa/3. Prsten za otvor blende/4. Prekidač za režim fokusa/5. Indeks za otvor blende/6. Prekidač za podešavanje otvora blende

FE 35 mm F1,4 kompatibilnost

Pratite donju vezu za detaljne informacije o kompatibilnosti objektiva i tela.

Neki fotoaparati će možda zahtevati ažuriranje softvera da bi se ostvarila puna kompatibilnost.

Specifikacije i funkcije

  • Vrhunski širokougaoni objektiv G Master fiksne žižne daljine

  • XA elementi i ED staklo za visoku rezoluciju u čitavoj oblasti slike

  • Nano AR premaz II kompanije Sony eliminiše odblesak i pojavu senki

  • XD linearni motori nudi izuzetan odziv i slabe vibracije za brz, precizan i tih AF

  • Dugme za zadržavanje fokusa i druge funkcije odgovaraju potrebama profesionalnog snimanja

Min. razdaljina za fokusiranje
0,27 m (AF), 0,25 m (MF) (0,89 stopa (AF), 0,82 stope (MF))
Maksimalni odnos uvećanja (x)
x 0,23 (AF) x 0,26 (MF)
Radijus filtera (mm)
67
Težina
524 g (18,5 unci)
Kompanija Sony posvećena je ne samo pružanju proizvoda, usluga i sadržaja koji donose uzbudljive doživljaje, već i nastojanju da potpuno ukine uticaj na životnu sredinu u svim poslovnim aktivnostima Saznajte više o odnosu kompanije Sony prema životnoj sredini

Recenzije

Šta kažu korisnici