Prikaz objektiva spreda
Prikaz objektiva s leve strane
Prikaz objektiva odozgo
Prikaz objektiva s desne strane
Prikaz spreda objektiva pričvršćenog na fotoaparat
Prikaz spreda objektiva pričvršćenog na fotoaparat
Kompaktan, vrhunski izrađen širokougaoni objektiv

Taj širokougaoni objektiv fiksne žižne daljine nudi visok kvalitet slike i divan G Lens bokeh efekt uz kompaktan dizajn, intuitivno upravljanje i vrhunsku izradu. Lako se nosi bilo kuda, pa je idealan za širokougaone fotografije atraktivnih prizora. Brz, precizan i tih automatski fokus idealan za statične slike i filmove uvek će uhvatiti ključne trenutke.

Kompaktan, precizan 24 mm F2,8 objektiv fiksne žižne dalj.

Za gledanje ovog videa morate da prihvatite Youtube kolačiće

Pristupite svojim preferencama ispod i u delu „Funkcionalni” uključite Youtube kolačiće.

FE 24 mm F2,8 G – galerija fotografija
Odgovarajući set prenosivih žižnih daljina

Ovo je jedan od naših objektiva G Lens fiksne žižne daljine (prodaju se zasebno), koji imaju različite žižne daljine, ali jednak spoljni izgled, prečnik od 49 mm za montiranje filtera, kompaktan dizajn i raspored. Dovoljno su kompaktni da možete poneti sva tri i biti spremni za odlične fotografije raznovrsnih prizora i objekata, a ujednačena masa i balansiranje gimbala čini jednostavnim.

Intuitivni, metalni dizajn i precizna optika

Metalna (aluminijumska) završna obrada kućišta objektiva, kao i ugravirana žižna daljina i oznake otvora blende ističu izvanredan kvalitet izrade. Izuzetno kompaktan lagan dizajn, visok kvalitet slike G objektiva, prsten otvora blende i MF sa linearnim odzivom pružaju intuitivnu operativnost koja fotografisanje čini užitkom.

Portret žene koja fotografiše na otvorenom
Kompaktan i lagan za stalno nošenje i udobno snimanje.

Mehanički dizajn koristi vrhunsku optiku i kombinaciju tri asferična elementa objektiva i blizine prstena za montažu i površine senzora, jedinstvene za fotoaparate bez ogledala, za sjajnu kompaktnost i masu od samo 162 g (5,8 unce). Ovaj objektiv je idealan za snimanje pejzaža ili brzo fotografisanje, kao i za snimanje filmova uz pomoć gimbala ili širokougaono snimanje autoportreta. Kompaktan dizajn namenjen i kućištima punog kadra i APS-C kućištima garantuje mobilnost.

Slika unutrašnjosti biblioteke snimljena tim objektivom u visokoj rezoluciji u svakom uglu
Visok kvalitet slike od ugla do ugla zahvaljujući najsavremenijoj optici

Za visok kvalitet slike brinu se vrhunska optika s tri asferična elementa i jednim elementom od ED stakla (stakla izuzetno niske disperzije), kojima se ostvaruje visoka rezolucija i potiskuje bojenje ivica na svim delovima slike. Asferični elementi kompenzuju razne aberacije i ostvaruju visoku rezoluciju od ugla do ugla slike čak i uz najveći otvor blende i malu dubinu polja. Element od ED stakla sprečava hromatsku aberaciju i efikasno ublažava bojenje ivica, za koje je verovatnije da će se pojaviti na periferiji slike.

Krupni plan oštre trave i buketa drugog cveća
Divan prirodni bokeh

Obezbeđen je kružni otvor sa 7 oštrica, sa preciznom kontrolom sferne aberacije koja utiče na bokeh, pružajući prelepi prirodni bokeh G objektiva.

Portret žene na otvorenom
Dvostruki linearni motori za brz, precizan i tih AF

Dva linearna motora za brzo i precizno automatsko fokusiranje s vrhunskim praćenjem izvlače maksimum iz kućišta fotoaparata u ključnim trenucima na ulici i u sličnim prilikama. Brz, precizan i tih automatski fokus s vrhunskim praćenjem idealan je i za filmove i za statične slike.

Slika slatkiša
Odlično snimanje izbliza

Minimalna udaljenost fokusiranja od 24 cm (0,79 stopa) (AF) / 18 cm (0,59 stopa) (MF) nudi izvrsne mogućnosti za krupne planove. Fotografisanje u krupnom planu omogućava isticanje objekta ispred zamućene pozadine. Uz širok ugao gledanja pri žižnoj daljini od 24 mm objektiv je idealan i za snimanje autoportreta uz pomoć gimbala ili držača.

Kombinovana slika proizvoda koja ilustruje konstrukciju objektiva otpornu na prašinu i vlagu, kao i njegovu metalnu završnu obradu
Vrhunska upotrebljivost i pouzdanost uz kompaktan dizajn

Iako kompaktan, za intuitivno rukovanje i snimanje objektiv ima dugme za zadrž. fokusa, prekidač režima fokusiranja, prsten otvora blende, prekidač za otvor blende i lin. ručno fokusiranje. Metalna (aluminijska) završna obrada kućišta i senila povećava otpornost i trajnost objektiva i doprinosi pouzdanosti Dizajn je otporan na prašinu i vlagu i garantuje pouzdanost u teškim spoljnim uslovima.

Ilustracija konfiguracije objektiva
Konfiguracija objektiva

Besprekorni dizajn G Lens kompanije Sony naglašava elegantni balans visoke rezolucije i bokeh efekta koji može da unapredi viziju umetnika.
[1] Asferična sočiva  [2] ED staklo (izuzetno niske disperzije)

Modulation Transfer Function modela SEL24F28G
MTF grafikon

MTF (Modulation Transfer Function) opisuje da li objektiv dobro proizvodi detalje, u vidu stepena kontrasta između razmaknutih linija.
[1] Kontrast (%) [2] Daljina od optičkog centra objektiva (mm)
[3] Maks. otvor blende [4] F8 otvor blende [5] Prostorna frekvencija
[6] 10 linijskih parova/mm [7] 30 linijskih parova/mm
[8] Radijalne vrednosti [9] Tangencijalne vrednosti

Fotografija izbliza FX6 dok se koristi za snimanje
Prednosti objektiva za snimanje video zapisa kompanije Sony

Saznajte koje su četiri jedinstvene prednosti korišćenja Sony E-mount objektiva za snimanje video zapisa. Kombinacija objektiva i kamera kompanije Sony poboljšaće doživljaj kreiranja video zapisa.

Kontrole objektiva

1. Prsten za fokusiranje / 2. Prsten otvora blende / 3. Dugme za zadržavanje fokusa / 4. Indeks otvora blende / 5. Prekidač režima fokusiranja / 6. Prekidač za podešavanje otvora blende

FE 24mm F2,8 G – kompatibilnost

Pratite donju vezu za detaljne informacije o kompatibilnosti objektiva i tela.

Specifikacije i funkcije

  • Širokougaoni objektiv fiksne žižne daljine G Lens

  • Kompaktan i lagan za stalno nošenje i udobno snimanje.

  • Visok kvalitet slike od ugla do ugla zahvaljujući najsavremenijoj optici

  • Divan prirodni bokeh

  • Dvostruki linearni motori za brz, precizan i tih AF

Min. razdaljina za fokusiranje
0,24 m (AF), 0,18 m (MF) (0,79 stope (AF), 0,59 stopa (MF))
Maksimalni odnos uvećanja (x)
x 0,13 (AF),x 0,19 (MF)
Radijus filtera (mm)
49
Težina
162 g (5,8 unci)

Šta je u pakovanju

Senilo (model): ALC-SH165, Prednji poklopac za objektiv: ALC-F49S, Zadnji poklopac za objektiv: ALC-R1EM

Kompanija Sony posvećena je ne samo pružanju proizvoda, usluga i sadržaja koji donose uzbudljive doživljaje, već i nastojanju da potpuno ukine uticaj na životnu sredinu u svim poslovnim aktivnostima Saznajte više o odnosu kompanije Sony prema životnoj sredini

Recenzije

Šta kažu korisnici