FE 24–70 mm F2,8 GM

Pune specifikacije i funkcije

SEL2470GM

Specifikacije objektiva

Dodatak za montiranje
E-mount kompanije Sony
Format
Pun format (35 mm)
Fokusna dužina (mm)
24–70 mm
35 mm ekvivalent žižne daljine (APS-C)
36–105 mm
Grupe/elementi objektiva
13/18
Ugao gledanja (35 mm)
84°–34°
Ugao gledanja (APS-C)
61°–23°
Maksimalni otvor blende (F)
2.8
Min. otvor blende (F)
22
Oštrice blende
9
Kružna blenda
Da
Min. razdaljina za fokusiranje
0,38 m
Maksimalni odnos uvećanja (x)
0,24x
Radijus filtera (mm)
82 mm

Veličina i težina

Dimenzije (D x D)
87,6 x 136 mm
Težina
886 g

Šta je u pakovanju

  • Senilo (ALC-SH141)
  • Prednji poklopac za objektiv (ALC-F82S)
  • Zadnji poklopac za objektiv (ALC-R1EM)
  • Tašna
Placeholder

Funkcije

Slika – FE 24–70 mm F2,8 GM

Nova era performansi standardnog zuma

Dizajn i tehnologija bez kompromisa daju zum objektiv sa konstantnim otvorom blende F2,8 koji može u potpunosti da iskoristi potencijal aktuelnih i budućih fotoaparata visoke rezolucije. Ovaj neprikosnoveni standardni zum objektiv pokriva opseg žižne daljine od 24 do 70 mm i predstavlja idealan izbor kada je potrebno postići vrhunski kvalitet slike za portrete, pejzaže, snimke na brzinu itd.

Slika – FE 24–70 mm F2,8 GM

Izvanredna rezolucija i „bokeh“

XA (ekstremni asferični) element objektiva sa vrhunskom površinskom preciznošću ne samo da doprinosi zadivljujućoj rezoluciji od ugla do ugla i detaljima u čitavom rasponu zuma, već igra i vitalnu ulogu u postizanju glatkog, mekog „bokeh“ efekta, koji može da predstavlja moćnu alatku za izražavanje u širokom opsegu situacija za fotografisanje.

Saznajte više

Slika – FE 24–70 mm F2,8 GM

Prirodni prikaz i boje

Jedan ED (izuzetno mala disperzija) i jedan Super ED stakleni element na optičkoj putanji koja je dizajnirana u skladu sa najvišim standardima doprinose postizanju živopisne, prirodne slike bez neprirodnih boja tako što potiskuju aksijalne i bočne hromatske aberacije i maksimalno povećavaju rezoluciju subjekta, za teksture i detalje od kojih zastaje dah. 

Saznajte više

Slika – FE 24–70 mm F2,8 GM

Brzi otvor blende F2,8 pri svim žiž. daljinama

Konstantni maksimalni otvor blende F2,8 olakšava održavanje konstantnih postavki ekspozicije u čitavom opsegu zuma radi snimanja pri slabom osvetljenju ili postizanja brzina zatvarača za zaustavljanje akcije. Konstantno spektakularan kvalitet slike garantovan je pri svim otvorima blende ili žižnim daljinama

Slika – FE 24–70 mm F2,8 GM

Precizno fokusiranje munjevitom brzinom

Pored pozicioniranja objektiva sa velikim otvorom blende sa ekstremno visokom preciznošću radi potpuno tačnog fokusiranja, sistem Direct Drive SSM (DDSSM) maksimalno smanjuje lažno kretanje, dok napredni kontrolni sistem i prefinjeni algoritmi ubrzavaju rad automatskog fokusa. Sistem DDSSM takođe radi glatko i tiho, što ga čini podjednako pogodnim za filmove i za fotografije.

Saznajte više

Slika – FE 24–70 mm F2,8 GM

Otvor blende sa 9 krilaca povećava lepotu „bokeh“ efekta

Zadivljujuću lepotu „bokeh“ efekta koji pruža ovaj objektiv dodatno poboljšava kružni otvor blende sa 9 krilaca koji ne samo da doprinosi glatkoći, već i prirodnom prikazu istaknutih delova.

Saznajte više

Slika – FE 24–70 mm F2,8 GM

Izvanredna jasnoća i kontrast

Originalni Nano AR premaz kompanije Sony sprečava lažnu refleksiju koja može da izazove odblesak i pojavu senki, naročito u situacijama sa pozadinskim osvetljenjem. Rezultat su postojano visoki kontrast i jasnoća, uz dubok prikaz crne u najširem mogućem opsegu fotografskih situacija. (1. Nano AR premaz/2. Staklo/3. Emitovana svetlost)

Saznajte više

Slika – FE 24–70 mm F2,8 GM

Svestrana kontrola fokusa pomoću dodira

Mogućnost brzog reagovanja na različite situacije za snimanje može da predstavlja odlučujući faktor u tome da li ćete napraviti snimak ili ne. Prekidač za režim ručnog/automatskog fokusa i dugme za zadržavanje fokusa postavljeni su tako da lako možete da im pristupite i pružaju svestranu, profesionalnu kontrolu za širok opseg subjekata i okruženja. 

Slika – FE 24–70 mm F2,8 GM

Fiksiranje zuma poboljšava prenosivost

Zum objektivi ponekad mogu da se prošire usled sopstvene težine tokom transporta, a to može da bude nezgodno i uvećava verovatnoću slučajnog oštećivanja. Prekidač za fiksiranje zuma pruža jednostavan i siguran način za fiksiranje mehanizma za zumiranje radi bezbednog i praktičnog transporta.

Slika – FE 24–70 mm F2,8 GM

Fiksiranje i oslobađanje senila

Mehanizam za fiksiranje senila sprečava slučajno odvajanje senila prilikom prelaska sa lokacije na lokaciju, dok dugme za oslobađanje senila omogućava lako uklanjanje i zamenu senila uvek kada je to potrebno.

Slika – FE 24–70 mm F2,8 GM

Odlična pouzdanost u surovim uslovima

Primenjene su pažljivo odabrane mere zaštite od prašine i vlage kako bi se obezbedila maksimalna zaštita i pouzdanost u nezgodnim okruženjima. Sa pouzdanošću snimajte po slaboj kiši ili vetru.

Saznajte više