FE 24-105 mm F4 G OSS objektiv

Pune specifikacije i funkcije

SEL24105G

Specifikacije objektiva

Dodatak za montiranje
E-mount kompanije Sony
Format
Pun format (35 mm)
Fokusna dužina (mm)
24–105
35 mm ekvivalent žižne daljine (APS-C)
36-157,5
Grupe/elementi objektiva
14–17
Ugao gledanja (35 mm)
84°–23°
Ugao gledanja (APS-C)
61°–15°
Maksimalni otvor blende (F)
4
Min. otvor blende (F)
22
Oštrice blende
9
Kružna blenda
Da
Min. razdaljina za fokusiranje
0,38 m (1,25 stopa)
Maksimalni odnos uvećanja (x)
0,31
Radijus filtera (mm)
77
Stabilizacija slike (SteadyShot)
Optical SteadyShot
Sistem zumiranja
Ručno
Kompatibilnost sa telekonverterom (x1.4)
-
Kompatibilnost sa telekonverterom (x2.0)
-
Tip senila
U obliku cveta, bajonet tip

Veličina i težina

Dimenzije (ŠxVxD)
83,4 x 113,3 mm (3-3/8 x 4-1/2 inča)
Težina
663 g (23,4 unce)

Šta je u pakovanju

  • Senilo (model): ALC-SH152
  • Prednji poklopac za objektiv: ALC-F77S
  • Zadnji poklopac za objektiv: ALC-R1EM
  • Tašna
Placeholder

Funkcije

Slika – FE 24-105 mm F4 G OSS objektiv

Telefoto zum srednje klase širokog raspona

Široki raspon zuma od 24–105 mm sa konstantnim F4 lako obrađuje objekte kao što su portreti, snimci, pejzaži, građevine i još mnogo toga. Ovaj objektiv će ispuniti većinu zahteva vezanih za snimanje, što umanjuje potrebu za nošenjem dodatne opreme.

Slika – FE 24-105 mm F4 G OSS objektiv

Izvrsne slike na svim fokusnim dužinama

Četiri asferična elementa, od kojih su dva tipa AA (napredni asferični) velike preciznosti, koriste se u naprednom optičkom dizajnu koji efikasno smanjuje izobličenje uz održavanje ujednačeno visoke rezolucije od ivice do ivice i kvaliteta slike u celom rasponu zuma objektiva.

Saznajte više

Slika – FE 24-105 mm F4 G OSS objektiv

ED staklo poboljšava rezoluciju i boje

Tri staklena elementa sa izuzetno malom disperzijom (ED) koja su strateški postavljena na optičkoj putanji objektiva dodatno poboljšavaju rezoluciju smanjivanjem hromatske aberacije. Odlična oštrina i reprodukcija prirodnih boja održavaju se sve do ivica slike.

Saznajte više

Slika – FE 24-105 mm F4 G OSS objektiv

Oštrina i kontrast pri svakom osvetljenju

Originalni Nano AR premaz kompanije Sony sprečava lažne odraze koji mogu da izazovu odblesak i pojavu senki u situacijama sa pozadinskim osvetljenjem i u drugim lošijim uslovima osvetljenosti i pruža ujednačeno visok kontrast i oštrinu. Sprečavanje pojave odbleska u širokom opsegu uglova kod kojih može doći do suvišnog osvetljenja omogućava veću fleksibilnost pri kadriranju i kompoziciji. (1. Nano AR premaz/2. Staklo/3. Emitovana svetlost)

Saznajte više

Slika – FE 24-105 mm F4 G OSS objektiv

Divna kombinacija oštrine i bokeh efekta

Pored dizajna sa kružnim otvorom blende, precizna kontrola oblika sferične aberacije objektiva doprinosi zadivljujućem balansu između oštrine i bogatog bokeh efekta koji je standard za brend G Lens. Mogućnost kombinovanja visoke rezolucije i glatkog bokeh efekta na kreativnim slikama pruža veliki potencijal izraza.

Saznajte više

Slika – FE 24-105 mm F4 G OSS objektiv

Jedan objektiv za različite režime snimanja u pokretu

Odlične optičke performanse i veliki odnos zuma u kompaktnom, laganom kućištu od samo 663 g (23,4 unce). Kompaktan i lagan dizajn karakteriše i E-mount kućišta i pruža mobilnost sistema i lako rukovanje. Ovaj objektiv visokih performansi omogućava snimanje velikog broja objekata i situacija. Minimalna razdaljina za fokusiranje od 0,38 m (1,25 stopa) i ugrađena optička stabilizacija slike dodatno povećavaju njegovu opštu prilagodljivost.

Slika – FE 24-105 mm F4 G OSS objektiv

Konstantni F4 i brz, precizan i tih AF dobri su za fotografije i filmove

Konstantan svetli maksimalni otvor blende F4 u celom rasponu zuma zadržava svetlinu čak i kada se fokusna dužina promeni. Sony Direct Drive SSM (DDSSM) AF sistem drajvera pruža brzo, precizno i tiho fokusiranje, a precizan optički dizajn umanjuje pomeranje ugla gledanja. Sve ovo čini FE 24-105mm F4 G OSS odličnim izborom i za fotografije i za filmove.

Saznajte više

Prednji element sa premazom sa fluorom

Prednji element objektiva ima premaz sa fluorom koji štiti od prašine i otisaka prstiju i olakšava brisanje prašine i otisaka prstiju ako se pojave na površini objektiva.

Saznajte više

Slika – FE 24-105 mm F4 G OSS objektiv

Odlična pouzdanost u surovim uslovima

Ukupni dizajn ovog objektiva pruža otpornost na prašinu i vlagu radi dodatne zaštite i pouzdanog rada u izazovnim okruženjima. Sa pouzdanošću snimajte po slaboj kiši ili vetru.

Saznajte više

Slika – FE 24-105 mm F4 G OSS objektiv

Gladak i prilagodljiv rad

Dugme za zadržavanje fokusa, prsten za ručno fokusiranje, prekidač za AF/MF i druge kontrole omogućavaju prilagodljiv rad uz kontrolu dodirom. Dugme za zadržavanje fokusa može da se prilagodi putem menija na kućištu sa različitim funkcijama koje se mogu dodeliti dugmetu u skladu s potrebama korisnika.

Saznajte više