Slike – E 20 mm F2,8
Slike – E 20 mm F2,8
Kompaktan široki fiksni objektiv

E 20 mm F2,8 fiksni širokougaoni objektiv (SEL20F28)

Bez obzira da li snimate fotografije ili video zapise, ovaj tanki (20,4 mm), lagani „pljosnati“ objektiv pruža izvanredne performanse. Koristite ga za snimanje enterijera, prirode, snimke na brzinu i za druge situacije.

U kombinaciji sa α E-mount fotoaparatima kompanije Sony, APS-C E-mount objektivi pružaju performanse velikog fotoaparata.

Kružni otvor blende za gladak bokeh
Glatko postavljanje van fokusa

Umesto standardnog otvora blende u obliku mnogougla, ovaj objektiv ima kružni otvor blende sa 7 segmenata koji pruža prirodnije i sveobuhvatnije defokusiranje ili „bokeh“.

Prefinjene optičke performanse

U cilju optimizovanja performansi, asferični elementi objektiva održavaju visok kontrast (čak i pri najvećem otvoru blende) i maksimalno smanjuju izobličenja i pljosnatost ravni slike.

Brzo, živahno fokusiranje

Mehanizam za fokusiranje sa zadnje strane znači da se telo objektiva ne pomera, što omogućava kompaktniji dizajn, brži odziv automatskog fokusa i smanjenu minimalnu razdaljinu za fokusiranje.

Ilustracija konfiguracije objektiva
Konfiguracija objektiva

Impresivne optičke performanse za fotoaparate kompanije Sony, uz preciznu izradu za svestranost i pouzdanost u širokom opsegu situacija.
[1] Asferični objektiv

Modulation Transfer Function modela SEL20F28
MTF grafikon

MTF (Modulation Transfer Function) opisuje kako objektiv reprodukuje detalje kao stepen kontrasta između blago razmaknutih linija.
[1] Kontrast (%)  [2] Udaljenost od optičkog centra objektiva (mm)  [3] Maks. otvor blende  [4] Otvor blende F8  [5] Prostorna frekvencija  [6] 10 parova linija/mm  [7] 30 parova linija/mm  [8] Radijalne vrednosti  [9] Tangencijalne vrednosti

Izmenili smo ovu stranicu da bi sadržavala sledeću korekciju: netačno je da E-mount fotoaparati kompanije Sony imaju SteadyShot pa je ta informacija uklonjena.

Specifikacije i funkcije

  • Ultratanak (20,4 mm) i lagan, sa metalnom završnom obradom

  • Asferični elementi objektiva umanjuju izobličenja i aberacije

  • Kružni otvor blende za primamljivo postavljanje van fokusa

  • Gladak i tih automatski fokus

  • Ekvivalent žižne daljine kod APS-C fotoaparata: 30 mm

Min. razdaljina za fokusiranje
0,2 m (0,66 stopa)
Maksimalni odnos uvećanja (x)
0,12x
Radijus filtera (mm)
49 mm
Težina
69 g (2,4 unce)

Šta je u pakovanju

Senilo za objektiv (ALC-SH113: u obliku poklopca), Prednji poklopac za objektiv, Zadnji poklopac za objektiv

Kompanija Sony posvećena je ne samo pružanju proizvoda, usluga i sadržaja koji donose uzbudljive doživljaje, već i nastojanju da potpuno ukine uticaj na životnu sredinu u svim poslovnim aktivnostima Saznajte više o odnosu kompanije Sony prema životnoj sredini