Slike – FE 20 mm F1,8 G
Slike – FE 20 mm F1,8 G
Slike – FE 20 mm F1,8 G
Slike – FE 20 mm F1,8 G
Kompaktan objektiv visoke rezolucije 20 mm F1,8

Najnovija optička tehnologija kompanije Sony postiže impresivnu rezoluciju od ivice do ivice pri najvećem otvoru blende F1,8 na širokougaonom objektivu sa fiksnom žižnom daljinom. Izuzetno je kompaktan, a u kombinaciji sa E-mount kućištem, daje praktičan prenosiv sistem sa AF-om izuzetnih performansi, kontrole i pouzdanosti, za razna snimanja.

EISA ŠIROKOUGAONI OBJEKTIV 2020–21.
Spektakularne performanse objektiva 20 mm F1,8 G Lens

Pogledajte video

FE 20 mm F1,8 G – galerija fotografija
Perspektive od 20 mm, vrhunska rezolucija koju pruža F1,8
Perspektive od 20 mm, vrhunska rezolucija koju pruža F1,8

Dva AA (napredna asferična) elementa u inovativnom optičkom dizajnu minimalizuju aberaciju i pružaju izvrsnu rezoluciju od ivice do ivice od najšireg otvora blende objektiva F1,8.

Kompaktni i lagan radi bolje mobilnosti i lakšeg rukovanja
Kompaktni i lagan radi bolje mobilnosti i lakšeg rukovanja

Napredni optički dizajn sa dva AA elementa podržava mehanički sistem u G Lens objektivu težine samo 373 grama (13,2 unce). Mala veličina i težina poboljšavaju mobilnost kada se koristi sa kompaktnim E-mount kućištima i doprinose dobrom balansu sistema idealnog za gimbala ili rukohvate. FE 20 mm F1,8 G jeste praktičan objektiv za različita snimanja fotografija i video zapisa.

Glatki, prirodni bokeh
Glatki, prirodni bokeh

Pored precizne kontrole sferične aberacije koja znatno utiče na kvalitet bokeh efekta, FE 20 mm F1,8 G ima kružni otvor blende sa 9 krilaca koji doprinosi glatkom, kremastom bokeh efektu i prirodnim istaknutim delovima koji su zaštitni znak serije G Lens.

Realističan prikaz izvora svetlosti
Realističan prikaz izvora svetlosti

Dva AA (napredna asferična) elementa i tri ED (izuzetna mala disperzija) staklena elementa koriste se radi minimalizovanja sagitalnog odbleska, tako da se izvori svetlosti reprodukuju precizno, bez razmazivanja boje.

XD linearni motori za brzinu, preciznost i praćenje AF-a
XD linearni motori za brzinu, preciznost i praćenje AF-a

Dva XD (eXtreme Dynamic) linearna motora uklapaju se sa velikim brzinama rada najnaprednijih kućišta fotoaparata, pa koriste kompletan potencijal za brzinu, preciznost i praćenje AF-a i snimaju najdinamičnije objekte. Novi algoritmi za kontrolu omogućavaju lagano i blagovremeno pokretanje velike fokusne grupe objektiva, čime se dobija tih automatski fokusa dobrog odziva i niskog stepena vibracije.

Odlične performanse za slikanje izbliza, čak i za selfije
Odlične performanse za slikanje izbliza, čak i za selfije

Pored toga što je 20 mm odlična fokusna dužina za selfije, objektiv ima minimalnu razdaljinu za fokusiranje od samo 0,19 m (0,63 stope) kada se koristi u režimu AF-a, a čak i manju razdaljinu od 0,18 m (0,59 stopa) kada se fokusira ručno. Ovo je odličan izbor za montiranje na gimbala/rukohvat, bilo da pravite selfije ili slikate druge objekte.

Odličan rad i velika pouzdanost u kompaktnom objektivu
Odličan rad i velika pouzdanost u kompaktnom objektivu

Dugme za zadržavanje fokusa, prekidač za režim, prsten za otvor blende i druge kontrole predviđene su za jednostavan rad i korišćenje. Alternativne funkcije koje podržavaju pojedinačne potrebe korisnika mogu se dodeliti dugmetu za zadržavanje fokusa putem postavki menija na kućištu fotoaparata. Prednji element objektiva ima premaz od fluora koji odbija vodu i nečistoću, dok je objektiv otporan na prašinu i vlagu, pa ga bez bojazni možete koristiti u zahtevnim spoljnim uslovima.

Konfiguracija objektiva
Konfiguracija objektiva

Besprekorni Sony G Lens dizajn naglašava graciozni balans između visoke rezolucije i divnog bokeh efekta pozadine koji može da unapredi viziju umetnika.
[1] Napredni asferični objektiv (AA objektiv) [2] ED (izuzetna mala disperzija) staklo

MTF grafikon
MTF grafikon

MTF (Modulation Transfer Function) opisuje da li objektiv dobro proizvodi detalje, u vidu stepena kontrasta između razmaknutih linija.
[1] Kontrast (%) [2] Daljina od optičkog centra objektiva (mm)
[3] Maks. otvor blende [4] F8 otvor blende [5] Prostorna frekvencija
[6] 10 linijskih parova/mm [7] 30 linijskih parova/mm
[8] Radijalne vrednosti [9] Tangencijalne vrednosti

Kontrole objektiva

1. Prsten za fokusiranje/2. Dugme za zadržavanje fokusa/3. Prsten za otvor blende/4. Prekidač za režim fokusa/5. Indeks za otvor blende/6. Prekidač za podešavanje otvora blende

FE 20mm F1,8 G – kompatibilnost

Pratite donju vezu za detaljne informacije o kompatibilnosti objektiva i tela.

Specifikacije i funkcije

  • Ultraširokougaoni G Lens objektiv sa fiksnom žižnom daljinom

  • XD linearni motor nudi izuzetan odziv i slabe vibracije za brz, precizan i tih AF

  • Dva AA elementa i tri ED stakla pružaju visoku rezoluciju u čitavoj oblasti slike

  • Nano AR premaz kompanije Sony eliminiše odblesak i pojavu senki

  • Dugme za zadržavanje fokusa i druge funkcije odgovaraju potrebama profesionalnog snimanja

Min. razdaljina za fokusiranje
0,19 m (AF), 0,18 m (MF) (0,63 stope (AF), 0.59 stopa (MF))
Maksimalni odnos uvećanja (x)
0,20 (AF), 0,22 (MF)
Radijus filtera (mm)
67
Težina
373 g (13,2 unce)
Kompanija Sony posvećena je ne samo pružanju proizvoda, usluga i sadržaja koji donose uzbudljive doživljaje, već i nastojanju da potpuno ukine uticaj na životnu sredinu u svim poslovnim aktivnostima Saznajte više o odnosu kompanije Sony prema životnoj sredini

Nagrade

Nagrade