FE 20 MM F1,8 G

Pune specifikacije i funkcije

SEL20F18G

Specifikacije objektiva

Dodatak za montiranje
E-mount kompanije Sony
Format
Pun format (35 mm)
Fokusna dužina (mm)
20
35 mm ekvivalent žižne daljine (APS-C)
30
Grupe/elementi objektiva
12–14
Ugao gledanja (35 mm)
94
Ugao gledanja (APS-C)
70
Maksimalni otvor blende (F)
1.8
Min. otvor blende (F)
22
Oštrice blende
9
Kružna blenda
Da
Min. razdaljina za fokusiranje
0,19 m (AF), 0,18 m (MF) (0,63 stope (AF), 0.59 stopa (MF))
Maksimalni odnos uvećanja (x)
0,20 (AF), 0,22 (MF)
Radijus filtera (mm)
67
Stabilizacija slike (SteadyShot)
- (integrisano u telo)
Kompatibilnost sa telekonverterom (x1.4)
-
Kompatibilnost sa telekonverterom (x2.0)
-
Tip senila
U obliku cveta, bajonet tip

Veličina i težina

Dimenzije (D x D)
73,5 × 84,7 mm (3 × 3 3/8 inča)
Težina
373 g (13,2 unce)

Šta je u pakovanju

  • Senilo (model): ALC-SH162
  • Prednji poklopac za objektiv: ALC-F67S
  • Zadnji poklopac za objektiv: ALC-R1EM
  • Mekana torbica
Placeholder

Funkcije

Slika – FE 20 mm F1,8 G

Kompaktan objektiv visoke rezolucije 20 mm F1,8

Najnovija optička tehnologija kompanije Sony postiže impresivnu rezoluciju od ivice do ivice pri maksimalnom otvoru blende od F1,8 na širokougaonom objektivu sa fiksnom žižnom daljinom i velikim otvorom blende. Pored toga, izuzetno je kompaktan. U kombinaciji sa E-mount kućištem, ovaj objektiv predstavlja prenosivi sistem sa AF-om izuzetnih performansi, kontrole i pouzdanosti, koji odgovara na različite potrebe pri snimanju.

Slika – FE 20 mm F1,8 G

Vrhunska rezolucija od ivice do ivice od F1,8

Dva AA (napredna asferična) elementa u inovativnom optičkom dizajnu minimalizuju aberaciju i pružaju izvrsnu rezoluciju od ivice do ivice od najšireg otvora blende objektiva F1,8.

Saznajte više

Slika – FE 20 mm F1,8 G

Glatki, prirodni bokeh

Pored precizne kontrole sferične aberacije koja znatno utiče na kvalitet bokeh efekta, FE 20 mm F1,8 G ima kružni otvor blende sa 9 krilaca koji doprinosi glatkom, kremastom bokeh efektu i prirodnim istaknutim delovima koji su zaštitni znak serije G Lens.

Saznajte više

Slika – FE 20 mm F1,8 G

Realističan prikaz izvora svetlosti

Dva AA (napredna asferična) elementa i tri ED (izuzetna mala disperzija) staklena elementa koriste se radi minimalizovanja sagitalnog odbleska, tako da se izvori svetlosti reprodukuju precizno, bez razmazivanja boje.

Saznajte više

Slika – FE 20 mm F1,8 G

Vrhunska brzina, preciznost i praćenje AF-a

Dva XD (eXtreme Dynamic) linearna motora odlično se uklapaju sa kućištima fotoaparata kompanije Sony koje karakteriše brz rad, čime se u potpunosti koriste brzina, preciznost i potencijal za praćenje njihovog AF-a. Novi algoritmi za kontrolu omogućavaju lagano i blagovremeno pokretanje velike fokusne grupe objektiva, čime se dobija tih automatski fokusa dobrog odziva i niskog stepena vibracije.

Saznajte više

Slika – FE 20 mm F1,8 G

Kompaktni i lagan radi bolje mobilnosti i lakšeg rukovanja

Napredni optički dizajn sa dva AA elementa podržava mehanički sistem u G Lens objektivu težine samo 373 grama (13,2 unce). Mala veličina i težina poboljšavaju mobilnost kada se koristi sa kompaktnim E-mount kućištima i doprinose dobrom balansu sistema idealnog za gimbala ili rukohvate. FE 20 mm F1,8 G jeste praktičan objektiv za različita snimanja fotografija i video zapisa.

Saznajte više

Slika – FE 20 mm F1,8 G

Odlične performanse za slikanje izbliza, čak i za selfije

Pored toga što je 20 mm odlična fokusna dužina za selfije, objektiv ima minimalnu razdaljinu za fokusiranje od samo 0,19 m (0,63 stope) kada se koristi u režimu AF-a, a čak i manju razdaljinu od 0,18 m (0,59 stopa) kada se fokusira ručno. Ovo je odličan izbor za montiranje na gimbala/rukohvat, bilo da pravite selfije ili slikate druge objekte.

Slika – FE 20 mm F1,8 G

Nano AR premaz pruža jasan kontrast

Originalni Nano AR premaz kompanije Sony na površini objektiva pravi preciznu, ravnomernu nanostrukturu koja ne ometa prenos svetlosti, a potiskuje odsjaj koji može da izazove odblesak i senke. Unutrašnji odsjaj se svodi na apsolutni minimum, čime se postižu izvanredna jasnoća i kontrast. (1. Nano AR premaz/2. Staklo/3. Emitovana svetlost)

Saznajte više

Slika – FE 20 mm F1,8 G

Otpornost na prašinu i vlagu

Dizajn otporan na prašinu i vlagu pruža pouzdanost koja je neophodna za upotrebu na otvorenom u zahtevnim uslovima.

Saznajte više

Slika – FE 20 mm F1,8 G

Prirodni, linearni odziv ručnog fokusa

MF sa linearnim odzivom osigurava da prsten za fokusiranje odgovara direktno i linearno na finu kontrolu prilikom ručnog fokusa. Rotiranje prstena za fokusiranje prevodi se direktno u odgovarajuću promenu u fokusu, pa je kontrola neposredna i precizna.

Saznajte više

Slika – FE 20 mm F1,8 G

Prilagodljivo dugme za zadržavanje fokusa

Dugme za zadržavanje fokusa smešteno na praktičnom mestu ne nudi samo jednostavnu kontrolu za zadržavanje fokusa, već može da se dodeli i raznim drugim funkcijama iz menija kom se pristupa preko kućišta kamere.

Saznajte više

Slika – FE 20 mm F1,8 G

Premaz prednjeg elementa sa fluorom

Prednji element objektiva ima premaz od fluora koji odbija vodu, ulje i druge zagađivače i olakšava brisanje prljavštine ili otisaka prstiju sa površine objektiva.

Saznajte više

Slika – FE 20 mm F1,8 G

Laka promena ručnog/automatskog fokusiranja

Prekidač za režim fokusiranja koji omogućava trenutni prelazak sa režima automatskog fokusiranja na režim ručnog fokusiranja, i obrnuto, može da predstavlja veliku prednost pri snimanju objekata ili situacija koje zahtevaju precizno ručno prilagođavanje fokusa.

Slika – FE 20 mm F1,8 G

Koraci pri podešavanju prstena za blendu koji se mogu uključiti ili isključiti

Pored toga što ima brz odziv potreban za profesionalni rad, prsten za blendu ima i prekidač koji uključuje ili isključuje korake pri podešavanju: uključuje ih radi omogućavanja taktilnog odgovora pri snimanju fotografija ili ih isključuje radi jednostavne i tihe kontrole pri snimanju video zapisa.

Saznajte više

Slika – FE 20 mm F1,8 G

Ekvivalentno 30 mm na APS-C kućištima

Ovaj objektiv je dobar za upotrebu i uz manja kućišta APS-C formata jer pruža veoma korisnu širokougaonu žižnu daljinu od 30 mm (ekvivalentno punom formatu). Žižna daljina od 30 mm odlična je za snimanje fotografija po gradu, pejzaža tokom pešačenja ili planinarenja i drugo. SEL20F18G preporučujemo korisnicima uređaja formata APS-C, kao i punog formata.

Slika – FE 20 mm F1,8 G

Tehnologija snimanja video zapisa kompanije Sony podržava napredno snimanje video zapisa

U pogodnosti za snimanje video zapisa spadaju brz i precizan AF i praćenje koje obezbeđuju XD linearni motori objektiva, ultraširoki ugao gledanja od 20 mm na kućištima punog formata (30 mm na APS-C kućištima ili sa postavkama za Super 35 ugao gledanja), svetao maksimalni otvor blende F1,8, kompaktan i lagan dizajn, odlične performanse pri snimanju izbliza i drugo. Pored male veličine i težine objektiva, njegov unutrašnji dizajn fokusa čini ga praktičnim za upotrebu sa kompaktnim gimbalima ili rukohvatima za vlogovanje i u druge svrhe.

Saznajte više

Prihvata različite filtere

Za razliku od mnogih drugih ultraširokougaonih objektiva, ovaj objektiv prihvata kružne polarizacione filtere za pejzaže, ND filtere za video zapise, kao i druge tipove filtera, tako da korisnik ima punu kreativnu kontrolu.

Saznajte više