Slike – E 16 mm F2,8
Lagan, niskoprofilni objektiv za svakodnevnu upotrebu

E 16 mm F2,8 širokougaoni (SEL16F28)

SEL16F28 kombinuje tanak dizajn sa širokougaonom postavkom od 16 mm i velikim maksimalnim otvorom blende F2,8. Idealan objektiv, bez obzira da li snimate skučene enterijere ili velelepne pejzaže.

U kombinaciji sa α E-mount fotoaparatima kompanije Sony, APS-C E-mount objektivi pružaju performanse velikog fotoaparata.

Kružni otvor blende za gladak bokeh
Glatko postavljanje van fokusa

Umesto standardnog otvora blende u obliku mnogougla, ovaj objektiv ima kružni otvor blende sa 7 segmenata koji pruža prirodnije i sveobuhvatnije defokusiranje ili „bokeh“.

Brzo, živahno fokusiranje

Interni mehanizam za fokusiranje znači da se telo objektiva ne pomera, što omogućava kompaktniji dizajn, brži odziv automatskog fokusa i smanjenu minimalnu razdaljinu za fokusiranje.

Prefinjene optičke performanse

U cilju optimizovanja performansi, asferični elementi objektiva održavaju visok kontrast (čak i pri najvećem otvoru blende) i maksimalno smanjuju izobličenja i pljosnatost ravni slike.

Ilustracija konfiguracije objektiva
Konfiguracija objektiva

[1] Asferični objektiv

Modulation Transfer Function modela SEL16F28
MTF grafikon

[1] Kontrast (%)  [2] Udaljenost od optičkog centra objektiva (mm)  [3] Prostorna frekvencija  [4] 10 parova linija/mm  [5] 30 parova linija/mm  [6] Maks. otvor blende  [7] F8 otvor blende  [8] Radijalne vrednosti  [9] Tangencijalne vrednosti

Izmenili smo ovu stranicu da bi sadržavala sledeću korekciju: netačno je da E-mount fotoaparati kompanije Sony imaju SteadyShot pa je ta informacija uklonjena.

Specifikacije i funkcije

  • Ultratanki (22,5 mm) i lagani dizajn

  • Veoma kvalitetna završna obrada od aluminijuma

  • Optika visokih performansi sa asferičnim elementima objektiva

  • Idealan je za snimanje fotografija ili video zapisa

  • Ekvivalent žižne daljine od 35 mm: 24 mm

Min. razdaljina za fokusiranje
0,24 m (0,8 stopa)
Maksimalni odnos uvećanja (x)
0,078x
Radijus filtera (mm)
49 mm
Težina
67 g (2,4 unce)

Šta je u pakovanju

Prednji poklopac za objektiv, Zadnji poklopac za objektiv

Kompanija Sony posvećena je ne samo pružanju proizvoda, usluga i sadržaja koji donose uzbudljive doživljaje, već i nastojanju da potpuno ukine uticaj na životnu sredinu u svim poslovnim aktivnostima Saznajte više o odnosu kompanije Sony prema životnoj sredini