FE 16-35mm F2.8 GM

Pune specifikacije i funkcije

SEL1635GM

Specifikacije objektiva

Dodatak za montiranje
E-mount kompanije Sony
Format
Pun format (35 mm)
Fokusna dužina (mm)
16–35
35 mm ekvivalent žižne daljine (APS-C)
24–52,5
Grupe/elementi objektiva
13-16
Ugao gledanja (35 mm)
107゚–63゚
Ugao gledanja (APS-C)
83°–44°
Maksimalni otvor blende (F)
2.8
Min. otvor blende (F)
22
Oštrice blende
11
Kružna blenda
Da
Min. razdaljina za fokusiranje
0,28 m (0,92 stope)
Maksimalni odnos uvećanja (x)
0,19
Radijus filtera (mm)
82
Stabilizacija slike (SteadyShot)
- (integrisano u telo)
Sistem zumiranja
Ručno
Kompatibilnost sa telekonverterom (x1.4)
-
Kompatibilnost sa telekonverterom (x2.0)
-
Tip senila
U obliku cveta, bajonet tip

Veličina i težina

Dimenzije (D x D)
88,5 x 121,6 mm (3 1/2 x 4 7/8 inča)
Težina
680 g (24 unce)

Šta je u pakovanju

  • Senilo (model): ALC-SH149
  • Prednji poklopac za objektiv: ALC-F82S
  • Zadnji poklopac za objektiv: ALC-R1EM
  • Tašna
Placeholder

Funkcije

Slika – FE 16-35mm F2.8 GM

Brz F2,8 16–35 mm zum visoke rezolucije

Prvi širokougaoni G Master zum objektiv donosi performanse koje će u potpunosti iskoristiti mogućnosti postizanja visoke rezolucije na najnovijim i budućim kućištima fotoaparata. Najnaprednije optičke i mehaničke tehnologije kompanije Sony objedinjene su kako bi se postigli izuzetan prikaz i oštrina.

Slika – FE 16-35mm F2.8 GM

Visoka rezolucija u čitavom kadru

Optički dizajn bez kompromisa postiže izuzetno visoku rezoluciju i kontrast. Pejzaži, arhitektura, enterijeri i drugi objekti koji traže širok ugao snimaju se uz izuzetnu oštrinu u celom kadru. Asferični elementi umanjuju izobličenje, a ED stakleni elementi (sa izuzetno malom disperzijom) efikasno kontrolišu hromatsku aberaciju.

Saznajte više

Ilustracija koja objašnjava strukturu Nano AR premaza

Oštrina i kontrast pri svakom osvetljenju

Originalni Nano AR premaz kompanije Sony sprečava lažne odraze koji mogu da izazovu odblesak i pojavu senki u situacijama sa pozadinskim osvetljenjem i u drugim lošijim uslovima osvetljenosti i pruža ujednačeno visok kontrast i oštrinu. Sprečavanje pojave odbleska u širokom opsegu uglova kod kojih može doći do suvišnog osvetljenja omogućava veću fleksibilnost pri kadriranju i kompoziciji, pogotovo pri širokougaonim fokusnim dužinama. (1. Nano AR premaz/2. Staklo/3. Emitovana svetlost)

Saznajte više

Slika – FE 16-35mm F2.8 GM

Rezolucija i bokeh na višem nivou

Ovaj objektiv ima dva Sony XA (ekstremno asferična) elementa sa preciznošću površine od 0,01 mikrona. Izobličenje do kojeg često dolazi na širokougaonim zum objektivima strogo se kontroliše, kao i astigmatizam i krivljenje polja. Pojava neprivlačnog prstenastog bokeh efekta efikasno se sprečava pomoću XA (ekstremno asferičnih) elemenata, tako da se u oblastima izvan fokusa dobija gladak i prelep bokeh.

Saznajte više

Slika – FE 16-35mm F2.8 GM

Prelep bokeh u pozadini

Slikanje sa približnom vrednošću od F2,8 može da stvori izuzetan bokeh u pozadini. Na primer, koristite ovu mogućnost za slikanje portreta sa dinamičnim, slikarskim pozadinama sa glatkim i ekspresivnim bokeh efektom uz koji se objekat jasno ističe.

Slika – FE 16-35mm F2.8 GM

Optimalna rezolucija na svim fokusnim dužinama

Konzistentno visoka rezolucija postiže se od beskonačnosti do najbliže udaljenosti fokusiranja. Ovaj objektiv koristi mehanizam plutajućeg fokusa sa dve grupe sočiva koje se nezavisno pokreću. Ovaj sistem omogućava da se svi tipovi aberacija svedu na minimum i time održava oštar prikaz visoke rezolucije od beskonačnog fokusa za pejzaže, na primer, pa sve do fokusiranja na blizinu za portrete i slične objekte.

Saznajte više

Slika – FE 16-35mm F2.8 GM

Brz i precizan automatski fokus

Dva DDSSM (Direct Drive SSM) sistema uz primenu originalnih Sony piezoelektričnih motora direktno pokreću dve grupe fokusa u konfiguraciji plutajućeg fokusa. Položaj grupa fokusa određuje se uz veliku preciznost kako bi se postigla najveća moguća tačnost fokusa. DDSSM je i veoma tih, tako da je pored fotografija savršen i za snimanje filmova.

Saznajte više

Slika – FE 16-35mm F2.8 GM

Lagan i kompaktan za veliku mobilnost

Postignuta su vrhunska smanjenja veličine i težine uz održanje izuzetnih optičkih performansi. Ovaj objektiv je savršen za kompaktna E-mount kućišta i pruža prenosiv kontrolisani sistem koji je lako poneti u šetnju ili na planinarenje.

Slika – FE 16-35mm F2.8 GM

11 krilaca unapređuje lepotu bokeh slika

Originalni Sony kružni otvor blende sa 11 krilaca doprinosi veoma kvalitetnom bokeh efektu. Dizajn i materijali su revidirani kako bi se održao okrugli oblik i primenjeni su strogi cirkulatorni standardi kako bi se osiguralo postizanje pune lepote bokeh efekta objektiva bez kompromisa.

Saznajte više

Slika – FE 16-35mm F2.8 GM

Gladak i prilagodljiv rad

Dugme za zadržavanje fokusa, prsten za ručno fokusiranje, prekidač za AF/MF i druge kontrole omogućavaju prilagodljiv rad uz kontrolu dodirom. Dugme za zadržavanje fokusa može da se prilagodi putem menija na kućištu sa različitim funkcijama koje se mogu dodeliti dugmetu u skladu s potrebama korisnika.

Saznajte više

Slika – FE 16-35mm F2.8 GM

Prednji element sa premazom sa fluorom

Prednji element objektiva ima premaz sa fluorom koji štiti od prašine i otisaka prstiju i olakšava brisanje prašine i otisaka prstiju ako se pojave na površini objektiva.

Saznajte više

Ilustracija koja opisuje dizajn otporan na prašinu i vlagu

Odlična pouzdanost u surovim uslovima

Ukupni dizajn ovog objektiva je takav da je otporan na prašinu i vlagu radi dodatne zaštite i pouzdanog rada u izazovnim okruženjima. Bez straha snimajte na blagoj kiši ili vetru.

Saznajte više