Slika proizvoda
Prikaz objektiva s leve strane
Prikaz objektiva odozgo
Prikaz objektiva s desne strane
Objektiv pričvršćen na ZV-E10
Ideal. 11 mm F1,8 APS-C ob. s f. ž. d. – slike i film

Uz fokusnu dužinu od 11 mm (ekvivalent za 35 mm punog formata: 16,5 mm) za dinamične izuzetno široke slike i veliki F1,8 maks. otvor blende za duboki bokeh, ovaj objektiv ima samo 181 g (6,4 unce). Savršeno se uklapa s kompaktnim APS-C kućištima i omogućava snimanje sjajnih fotografija i filmova bilo gde. Ima i dva linearna motora za brz, precizan AF za fotografije i filmove.

Kompaktni 11 mm F1,8 za fotografije i filmove

Pogledajte video

Logotip za APS-C E-mount

U kombinaciji sa α E-mount fotoaparatima kompanije Sony, APS-C E-mount objektivi pružaju performanse velikog fotoaparata.

E 11 mm F1,8 – galerija fotografija
Noćna slika
Duboki, ekspresivni bokeh

Veliki F1,8 maksimalni otvor blende olakšava postizanje izuzetno ekspresivnog bokeha na dubokim, impresivnim slikama. Minimalni fokus 0,12 m (0,4 stopa) i maksimalno uvećanje 0,2x omogućavaju snimanje izbliza uz široke, glatko defokusirane pozadine. Precizno kontrolisana sferna aberacija i kružni otvor blende sa 7 krilaca znatno doprinose divnom bokehu koji pruža ovaj objektiv.

Slika spiralnih stepenica
Visoka rezolucija u izuzetno širokom vidnom polju od 11 mm

Moderna optika pruža dosledno visoku rezoluciju direktno do ivica slike. Optimalan položaj tri asferična elementa savršeno ispravlja krivljenje polja osiguravajući održavanje sjajne rezolucije u celoj oblasti slike, čak i uz maksimalni otvor blende. Tri ED staklena elementa (izuzetno male disperzije) efikasno suzbijaju hromatsku aberaciju i bojenje ivica za vrhunski kvalitet slike.

Model vadi fotoaparat iz torbe
Kompaktan i lagan za izuzetnu slobodu snimanja

Kompaktna veličina i mala težina preciznog objektiva savršeno se uklapaju sa kućištima APS-C fotoaparata. Izuzetna mobilnost i lako rukovanje sjajni su za duge sesije snimanja iz ruke ili pomoću montiranja na hvat. Inovativna kombinacija sferičnih i asferičnih elemenata ostvaruje sjajne optičke performanse objektiva od samo 66 x 57,5 mm (2-5/8 x 2-3/8 inča) i težine od 181 g (6,4 unci) 

Ilustracija linearnih motora
Napredni AF uvećava potencijal brzine kućišta

Dva linearna motora pružaju ovom objektivu velikog otvora blende impresivno brze i precizne performanse automatskog fokusiranja i praćenja za slike i filmove. AF i praćenje su responzivni, pa može da se ostvari pun potencijal brzine kućišta i tiho i pouzdano snime čak i pokretni objekti koji se brzo ili nepravilno kreću.

Raznovrsna alatka za snimatelje filmova

Uz ugao gledanja od 11 mm i veliki F1,8 otvor blende, lako se snimaju dinamične perspektive objekta na savršenim pozadina sa prelepim bokehom. Napredni optički dizajn umanjuje disanje fokusa i smanjuje neželjeno pomeranje ugla gledanja u filmovima. Ovaj jedinstveni izuzetno širok objektiv omogućava i upotrebu prednjih filtera za dodatnu kreativnu fleksibilnost u širokom spektru uslova snimanja.

Ilustracija i slika sa prikazom dizajna i dugmadi otpornih na prašinu i vlagu
Vrhunska operativnost i pouzdanost

Mali, ali impresivan objektiv pruža izvanrednu kontrolu i pouzdanost. MF s linearnim odzivom obezbeđuje trenutno ručno fokusiranje uz prirodan osećaj, a dugme za zadržavanje fokusa i prekidač za režim fokusa pružaju dodatnu raznovrsnost kontrole fokusiranja. Da bi se osigurala maksimalna pouzdanost pri zahtevnim uslovima na otvorenom, sadrži efikasnu zaštitu od prašine i vlage.

Ilustracija konfiguracije objektiva
Konfiguracija objektiva 

Impresivne optičke performanse za fotoaparate kompanije Sony, uz preciznu izradu za svestranost i pouzdanost u širokom opsegu situacija.

[1] Asferični objektiv [2] ED staklo (izuzetno male disperzije) 

Modulation Transfer Function modela SEL11F18
MTF grafikon 

MTF (Modulation Transfer Function) opisuje koliko dobro objektiv reprodukuje fine detalje kao stepen kontrasta između blago razmaknutih linija.

[1] Kontrast (%) [2] Udaljenost od optičkog centra objektiva (mm) [3] Maks. otvor blende [4] Otvor blende F8 [5] Prostorna frekvencija [6] 10 parova linija/mm [7] 30 parova linija/mm [8] Radijalne vrednosti [9] Tangencijalne vrednosti

Fotografija izbliza modela ILME-FX6 dok se koristi za snimanje
Prednosti objektiva za snimanje video zapisa kompanije Sony

Saznajte koje su četiri jedinstvene prednosti korišćenja Sony E-mount objektiva za snimanje video zapisa. Kombinacija objektiva i kamera kompanije Sony poboljšaće doživljaj kreiranja video zapisa.

Kontrole objektiva
Slika proizvoda sa istaknutim dugmetom i prekidačem

[1] Prsten za fokusiranje [2] Dugme za zadržavanje fokusa [3] Prekidač za režim fokusa

E 11 mm F1,8 kompatibilnost

Pratite donju vezu za detaljne informacije o kompatibilnosti objektiva i tela.

Specifikacije i funkcije

  • APS-C objektiv velikog otvora blende, izuzetno širokog ugla i fiksne žižne daljine za fotografije i filmove

  • Veliki F1,8 maksimalni otvor blende za izuzetan bokeh na dubokim, impresivnim slikama

  • Tri ED staklena elementa (izuzetno male disperzije) za vrhunski kvalitet slike

  • Dva linearna motora za tiho, pouzdano AF praćenje

  • Kompaktan i lagan dizajn za izvanrednu mobilnost i jednostavno rukovanje

Min. razdaljina za fokusiranje
0,15 m (AF), 0,12 m (MF) (0,5 stopa (AF), 0,4 stope (MF))
Maksimalni odnos uvećanja (x)
0,13 (AF), 0,20 (MF)
Radijus filtera (mm)
55
Težina
181 g (6,4 unci)
Kompanija Sony posvećena je ne samo pružanju proizvoda, usluga i sadržaja koji donose uzbudljive doživljaje, već i nastojanju da potpuno ukine uticaj na životnu sredinu u svim poslovnim aktivnostima Saznajte više o odnosu kompanije Sony prema životnoj sredini