FE 100mm F2.8 STF GM OSS

Pune specifikacije i funkcije

SEL100F28GM

Specifikacije objektiva

Dodatak za montiranje
E-mount kompanije Sony
Format
Pun format (35 mm)
Fokusna dužina (mm)
100
35 mm ekvivalent žižne daljine (APS-C)
150
Grupe/elementi objektiva
10–13 *izuzev APD elementa
Ugao gledanja (35 mm)
24°
Ugao gledanja (APS-C)
16°
Maksimalni otvor blende (F)
F 2,8 (T 5,6)
Min. otvor blende (F)
F20 (T22)
Oštrice blende
11
Kružna blenda
Da
Min. razdaljina za fokusiranje
0,85 m/2,79 stopa (u položaju „0,85 m – ∞“); 0,57 m/1,87 stopa (u položaju „0,57 m – 1,0 m“)
Maksimalni odnos uvećanja (x)
0,14 (u položaju „0,85 m – ∞“); 0,25 (u položaju „0,57 m – 1,0 m“)
Radijus filtera (mm)
72
Stabilizacija slike (SteadyShot)
Optical SteadyShot
Kompatibilnost sa telekonverterom (x1.4)
-
Kompatibilnost sa telekonverterom (x2.0)
-
Tip senila
Okruglo, bajonet tip

Veličina i težina

Dimenzije (ŠxVxD)
85,2 x 118,1 mm (3–3/8 x 4–3/4 inča)
Težina
700 g (24,7 unci)

Šta je u pakovanju

  • Senilo (model): ALC-SH147
  • Prednji poklopac za objektiv: ALC-F72S
  • Zadnji poklopac za objektiv: ALC-R1EM
  • Tašna
Placeholder

Funkcije

Slika – FE 100mm F2.8 STF GM OSS

Izvrsna G Master rezolucija i bokeh

Savršen dodatak za seriju G Master, ovaj objektiv kombinuje izuzetnu rezoluciju i zadivljujuće mek, gladak bokeh koji savršeno ističe objekat u fokusu. Optički dizajn, sa inovativnim elementom optičke apodizacije i novim otvorom blende sa 11 krilaca, postiže usaglašeno dobar kvalitet u celoj oblasti slike. 

Slika – FE 100mm F2.8 STF GM OSS

Rezolucija kakvu G Master zaslužuje

Sa kompenzacijom sferičnih aberacija, ED staklom (izuzetno male disperzije) i asferičnim elementima, ovaj objektiv ima izuzetnu rezoluciju i oštrinu koje ispunjavaju MTF zahtev za 50 redova po milimetru koji predstavlja osnovu za G Master optički dizajn. Ta oštrina karakteriše kompletnu oblast slike.

Saznajte više

Slika – FE 100mm F2.8 STF GM OSS

Izvanredna jasnoća i kontrast

Originalni Nano AR premaz kompanije Sony sprečava lažnu refleksiju koja može da izazove odblesak i pojavu senki, naročito u situacijama sa pozadinskim osvetljenjem. Rezultat su postojano visoki kontrast i jasnoća, uz dubok prikaz crne u najširem mogućem opsegu fotografskih situacija. (1. Nano AR premaz/2. Staklo/3. Emitovana svetlost)

Saznajte više

Slika – FE 100mm F2.8 STF GM OSS

Bokeh doveden do savršenstva

Posebno dizajniran da omogući izuzetno gladak, prirodan bokeh, ovaj objektiv ima jedinstveni element za optičku apodizaciju (APD), redizajnirani kružni otvor blende sa 11 krilaca i minimalno izobličenje naglašavanja na perifernim delovima slike. Svaki objektiv je pojedinačno detaljno podešen kako bi se osiguralo da su zadovoljeni najviši G Master standardi.

Slika – FE 100mm F2.8 STF GM OSS

Apodizacija za savršen bokeh

Optički APD element je poseban tip filtera koji postepeno umanjuje prenos svetlosti prema perifernom delu. On umekšava slike prema ivicama, tako da se dobija izuzetno gladak, prelep bokeh efekat i u zadnjem i u prednjem planu, s apsolutnim minimumom efekata dvostruke ivice.

Saznajte više

Slika – FE 100mm F2.8 STF GM OSS

Prelepo isticanje u perifernim delovima

Pošto je bokeh glavni fokus ovog uređaja, on je dizajniran tako da se umanji vinjetiranje koje može da izobliči geometriju isticanja detalja na perifernom delu slike. Izvori svetla u vidu tačke reprodukuju se s usaglašeno kružnim bokeh efektom preko cele slike, tako da se, na primer, sunčeva svetlost koja se filtrira kroz lišće ili se odbija od njega prikazuje izuzetno elegantno.

Slika – FE 100mm F2.8 STF GM OSS

11 krilaca unapređuje lepotu bokeh slika

Originalni Sony dizajn kružnog otvora blende unapređen je sa 11 krilaca radi još veće cirkularnosti. Dizajn i materijali su revidirani kako bi se osiguralo održanje gotovo okruglog oblika otvora blende, bez obzira na to da li je blenda otvorena ili skoro potpuno zatvorena, i primenjeni su strogi cirkulatorni standardi kako bi se osiguralo postizanje pune lepote STF bokeha bez kompromisa.

Saznajte više

Slika – FE 100mm F2.8 STF GM OSS

Priđite i istražite detalje

Pošto je bokeh jedna od glavnih funkcija ovog objektiva, on ima prsten za promenu makroa koji povećava domet objektiva u makro oblasti u kojoj bokeh može da se koristi radi boljeg efekta. Makro režim pruža minimalni fokus od 0,57 m (1,87 stopa) sa maksimalnim uvećanjem od 0,25 x, bez kompromisa kad je reč o kvalitetu rezolucije.

Slika – FE 100mm F2.8 STF GM OSS

AF koji vam omogućava da se koncentrišete na kreativni proces

DDSSM (Direct Drive SSM) sistem kontrole fokusa pruža brz, precizan i tih automatski fokus. Brz i neupadljiv rad automatskog fokusa omogućava korisniku da se potpuno koncentriše na snimanje vrhunskih fotografija ili filmova. Ovaj objektiv podržava i AF sa detekcijom kontrasta i AF sa faznom detekcijom u ravni fokusa, što ga čini savršenim za moderna Sony tela foto-aparata visokih performansi.

Slika – FE 100mm F2.8 STF GM OSS

Napredni aktuatori za brzinu i preciznost

DDSSM (Direct Drive SSM) koristi originalni Sony pijezoelektrični motor za direktnu kontrolu prstena za fokusiranje. Velika preciznost zaustavljanja znači da se prsten za fokusiranje kontroliše precizno kako bi se postigla maksimalna moguća tačnost fokusa. Takođe, veoma je tih, tako da je savršen za snimanje životinja, kao i filmova. I ručno fokusiranje je glatko, sa odličnim odzivom.

Saznajte više

Jasne slike bez zamućenja bez stativa

Ugrađena je Optical SteadyShot stabilizacija slike, tako da je moguće postići maksimalnu oštrinu objekta sa manjim brzinama zatvarača. Stabilizacija slike na telefoto objektivu srednjeg opsega od 100 mm predstavlja prednost i za profesionalce i za amatere. Pored toga, α7 tela druge generacije pružaju i ugrađenu stabilizaciju u 5 osa.

Slika – FE 100mm F2.8 STF GM OSS

Profesionalno rukovanje i kontrola

Druge napredne funkcije koje unapređuju rad za fotografiju i snimanje filmova obuhvataju prsten za blendu , promenljive korake pri podešavanju prstena za blendu, dugme za zadržavanje fokusa, prekidač za biranje AF/MF fokusa i širok prsten za fokusiranje za sigurnu i udobnu kontrolu.

Saznajte više

Slika – FE 100mm F2.8 STF GM OSS

Odlična pouzdanost u surovim uslovima

Pored gumenog prstena za zaptivanje na postolju, ukupni dizajn ovog objektiva je takav da je otporan na prašinu i vlagu radi dodatne zaštite i pouzdanog rada u izazovnim okruženjima. Samouvereno snimajte na blagoj kiši ili vetru.

Saznajte više