PLANAR T* 85 mm F1,4 ZA

Pune specifikacije i funkcije

SAL85F14Z

Specifikacije objektiva

Dodatak za montiranje
A-mount kompanije Sony
Format
Pun format (35 mm)
Fokusna dužina (mm)
85 mm
35 mm ekvivalent žižne daljine (APS-C)
127,5 mm
Grupe/elementi objektiva
7/8
Ugao gledanja (35 mm)
29°
Ugao gledanja (APS-C)
19°
Maksimalni otvor blende (F)
1.4
Min. otvor blende (F)
22
Oštrice blende
9
Kružna blenda
Da
Min. razdaljina za fokusiranje
0,85 m
Maksimalni odnos uvećanja (x)
0,13x
Radijus filtera (mm)
72 mm
Stabilizacija slike (SteadyShot)
- (integrisano u telo)

Veličina i težina

Dimenzije (D x D)
81 x 75mm (3-1/4 x 2-7/16 inča)
Težina
640 g (22,6 unce)

Fusnote

*
„35 mm ekvivalentna žižna daljina (APS-C)“ i „Ugao gledanja (APS-C)“ primenljivi su sa digitalnim fotoaparatom sa izmenjivim objektivima i APS-C senzorom slike.

Šta je u pakovanju

  • Senilo za objektiv (ALC-SH0002: okruglo, bajonet tip)
  • Prednji poklopac za objektiv
  • Zadnji poklopac za objektiv
  • Tašna
Placeholder

Funkcije

Slika – Planar T* 85 mm F1,4 ZA

Postojani ZEISS® kvalitet na svim otvorima blende

Od najšireg otvora blende F1,4 do najuže postavke, ovaj spektakularni objektiv pruža prirodnu reprodukciju sa superiornom oštrinom, kontrastom i dobro definisanim nijansama crne. ZEISS® Planar dizajn takođe maksimalno umanjuje izobličenja i aberacije radi izvanredno realistične reprodukcije oblika, boja i delikatnih prelaza.

Slika – Planar T* 85 mm F1,4 ZA

Pravi portrete subjekata sa ljubavlju

ZEISS® Planar objektiv za digitalne fotoaparate sa izmenjivim objektivima predstavlja novu generaciju modela koji omogućava snimanje prelepih portreta sa opuštene razdaljine od subjekta, uz superiornu jasnoću slike i glatko, prirodno zamućivanje pozadine koje portretima daje dubinu.

Slika – Planar T* 85 mm F1,4 ZA

Umekšano, glatko zamućenje pozadine zaista ističe subjekte

ZEISS® kvalitet prelazi sa izvanredne jasnoće na prelepo zamućivanje pozadine koje zaista može da istakne subjekte u fokusu. Kružni otvor blende sa 9 krilaca funkcioniše u kombinaciji sa maksimalnim otvorom blende ovog objektiva F1,4 radi postizanja prelepo glatkom zamućivanja pozadine sa prirodnim istaknutim delovima, po želji.

Slika – Planar T* 85 mm F1,4 ZA

Lako, postojano fokusiranje i kontrola

Rukovanje je poboljšano zahvaljujući dugmetu za zadržavanje fokusa na samom telu objektiva koje pruža praktičnu kontrolu nad zaključavanjem fokusa, kao i širokom prstenu za fokusiranje koji je lak i udoban za upotrebu. Činjenica da se prsten za fokusiranje ne okreće tokom automatskog fokusiranja takođe poboljšava doživljaj rukovanja.

Slika – Planar T* 85 mm F1,4 ZA

Jasne slike pri slabom osvetljenju

Zahvaljujući velikom maksimalnom otvoru blende (F1,4), SAL85F14Z predstavlja odličan izbor za snimanje iz ruke pri slabom osvetljenju. Njegove mogućnosti pri slabom osvetljenju dodatno su poboljšane kada se koristi sa fotoaparatom koji ima SteadyShot INSIDE, interni sistem za stabilizaciju slike koji efikasno kompenzuje podrhtavanje fotoaparata u širokom opsegu situacija za snimanje.

Slika – Planar T* 85 mm F1,4 ZA

ZEISS® T* premaz

ZEISS® objektivi poznati su po izvanrednoj reprodukciji boja i kontrastu. ZEISS® T* premaz značajno doprinosi tome tako što efikasno smanjuje lažnu refleksiju koja može da dovede do opadanja ukupnog kvaliteta slike. Odblesak i pojava senki smanjuju se radi postizanja boljeg prikaza boja i kontrasta, što slikama daje izražen doživljaj trodimenzionalnosti.