DISTAGON T* 24 mm F2 ZA SSM

Pune specifikacije i funkcije

SAL24F20Z

Specifikacije objektiva

Dodatak za montiranje
A-mount kompanije Sony
Format
Pun format (35 mm)
Fokusna dužina (mm)
24 mm
35 mm ekvivalent žižne daljine (APS-C)
36 mm
Grupe/elementi objektiva
7/9
Ugao gledanja (35 mm)
84°
Ugao gledanja (APS-C)
61°
Maksimalni otvor blende (F)
2.0
Min. otvor blende (F)
22
Oštrice blende
9
Kružna blenda
Da
Min. razdaljina za fokusiranje
0,19 m
Maksimalni odnos uvećanja (x)
0,29x
Radijus filtera (mm)
72 mm
Stabilizacija slike (SteadyShot)
- (integrisano u telo)

Veličina i težina

Dimenzije (D x D)
78 x 76 mm (3 1/8 x 3 inča)
Težina
555 g (19,6 unci)

Fusnote

*
„35 mm ekvivalentna žižna daljina (APS-C)“ i „Ugao gledanja (APS-C)“ primenljivi su sa digitalnim fotoaparatom sa izmenjivim objektivima i APS-C senzorom slike.

Šta je u pakovanju

  • Senilo za objektiv (ALC-SH110, u obliku cveta, bajonet tip)
  • Prednji poklopac za objektiv
  • Zadnji poklopac za objektiv: Futrola
Placeholder

Funkcije

Slika – Distagon T* F2 ZA SSM objektiv od 24 mm

Izvanredni širokougaoni prikaz

ZEISS® Distagon dizajn namenski je kreiran za postizanje odlične oštrine i kontrasta na širokougaonim objektivima i još uvek pruža izvanredne rezultate na tom polju. SAL24F20Z donosi Distagon konfiguraciju nadograđenu pomoću najnaprednije dostupne tehnologije za objektive, za neprikosnovene optičke performanse od ugla do ugla.

Slika – Distagon T* F2 ZA SSM objektiv od 24 mm

Oštre slike visokog kontrasta

Dva asferična elementa i dva elementa od ED (izuzetno niska disperzija) stakla maksimalno umanjuju aberacije za superiornu oštrinu i kontrast na celoj slici, dok ZEISS® T* premaz sprečava odblesak i pojavu senki kako biste dobijali oštre i jasne slike sa dobro definisanim nijansama crne. Te impresivne performanse održavaju se na svim otvorima blende, sve do svetle maksimalne postavke ovog objektiva – F2,0.

Slika – Distagon T* F2 ZA SSM objektiv od 24 mm

Izvanredne boje i kontrast

ZEISS® objektivi poznati su po izvanrednoj reprodukciji boja i kontrastu. ZEISS® T* premaz značajno doprinosi tome tako što efikasno smanjuje lažnu refleksiju koja može da dovede do opadanja ukupnog kvaliteta slike. Odblesak i pojava senki smanjuju se radi postizanja boljeg prikaza boja i kontrasta, što slikama daje izražen doživljaj trodimenzionalnosti.

Slika – Distagon T* F2 ZA SSM objektiv od 24 mm

Približite se malim subjektima i detaljima

SAL24F20Z može da fokusira sa razdaljine od samo 19 centimetara kako biste zabeležili male subjekte i detalje uz izvanredan kvalitet. Veliki maksimalni otvor blende F2,0 i kružni dizajn otvora blende sa 9 krilaca doprinose prelepo glatkom zamućivanju pozadine za isticanje glavnog subjekta u fokusu na najprimamljiviji način.

Slika – Distagon T* F2 ZA SSM objektiv od 24 mm

Kontrola fokusa pomoću ultrazvučnog motora

Ultrazvučni motor predstavlja sistem sa pijezoelektričnim pogonom koji doprinosi glatkom i tihom radu automatskog fokusa. Njegova mogućnost postizanja velikog obrtnog momenta pri malim brzinama rotacije doprinosi brzom pokretanju i zaustavljanju, kao i preciznom pozicioniranju. Za fotografa, to znači brz, tih i precizan fokus.

Slika – Distagon T* F2 ZA SSM objektiv od 24 mm

ED staklo poboljšava rezoluciju i kontrast

Elementi od ED (izuzetno niska disperzija) stakla u objektivu SAL24F20Z izuzetno su efikasni u ublažavanju hromatskih aberacija. To ne samo da maksimalno smanjuje isticanje boja po ivicama, već i doprinosi superiornoj oštrini i kontrastu u čitavoj oblasti slike, čak i pri velikim otvorima blende.