Postižemo više uz manje resursa

Inženjeri kompanije Sony oduvek sarađuju sa kinematografima. Tako je bilo i tokom rada na liniji kompaktnih kamera VENICE, koje zadržavaju kvalitet i izdržljivost u zahtevnim okruženjima i ujedno znatno smanjuju upotrebu resursa tokom proizvodnje. 

Visoke performanse uz zaštitu životne sredine

Stalno se trudimo da ukinemo uticaj na životnu sredinu u okviru životnih ciklusa proizvoda i obavljanja poslovnih aktivnosti, u skladu sa planom „Put do nule“. Da bismo ispunili ovaj cilj, smanjujemo upotrebu sirovih materijala uz proizvodnju laganijih i kompaktnijih proizvoda, i tako umanjujemo uticaj na planetu.

Smanjenje uz promišljanje

Poboljšavanjem ranijih nacrta i upotrebom jedinstvenog inženjeringa uspeli smo da napravimo laganiju, kompaktniju kameru. Reorganizacijom upotrebe materijala, VENICE kamera je 20% laganija i 40% manja od modela F65.

Slika: [1] F65 [2] VENICE
Poređenje veličine

[1] F65 [2] VENICE

Slika: [1] F65 [2] VENICE
Poređenje težine

[1] F65 [2] VENICE

Slika: Nov način razmišljanja o toploti
Nov način razmišljanja o toploti

Radikalnim redizajnom sistema ventilacije i štampane ploče, uspeli smo da znatno smanjimo ukupnu veličinu kamere bez narušavanja performansi. Pored toga, izmenom strukture smo poboljšali ukupnu emisiju toplote.

Efikasniji unutrašnji dizajn i raspored

VENICE ima dve ekskluzivne unutrašnje cevi za ND filtere, koje omogućavaju osam koraka servo ND kontrole ekspozicije. Upotrebom dve cevi postiže se velika fleksibilnost pri snimanju i smanjuje se spoljni obod, čime se dobija kompaktnija kamera koja efikasnije koristi resurse i koja zahteva smanjenu upotrebu spoljnih filtera.

Slika: Efikasniji unutrašnji dizajn i raspored
Bolje performanse uz manji uticaj na životnu sredinu

Zahvaljujući inovacijama, VENICE smanjuje uticaj na životnu sredinu jer se tokom procesa proizvodnje koristi manje resursa. Pritom se zadržava visok nivo izdržljivosti, kao i lakoća rukovanja i korišćenja u širokom spektru različitih uslova.

Za gledanje ovog videa morate da prihvatite Youtube kolačiće

Pristupite svojim preferencama ispod i u delu „Funkcionalni” uključite Youtube kolačiće.

Pogledajte još proizvoda kompanije Sony sa ekološki prihvatljivim funkcijama
Slika uz poruku „Jasna vizija za životnu sredinu“
Jasna vizija za životnu sredinu

Objektivi kompanije Sony čuveni su po svojim performansama – omogućavaju vam da sigurno snimite svaki trenutak. Ali, zaista jedinstvenim ih čini inovativnost koja odražava našu brigu o životnoj sredini.

Slika proizvoda
Održivost zvuči odlično

U sklopu svojih programa Put do nule i Ekološki prihvatljivo postupanje 2025, Sony nastoji da za 10% smanji količinu nove plastike koja se koristi po proizvodu (isključujući ambalažu) u poređenju sa fiskalnom godinom 2018. Tokom više od 10 godina bavljenja zvukom, unapređivali smo performanse recikliranih materijala i njihovo korišćenje za svoj dizajn.

Slika za aibo
aibo

Nastala je revolucionarna, nova ambalaža. aibo stiže čvrsto uvijen i zaštićen od oštećenja u filcanoj ambalaži napravljenoj od 50% recikliranih PET (polietilen-tereftalat) plastičnih flaša.