Mali za isporuku, velik po zvuku

HT-SF200 je višenamenski soundbar sa ugrađenim niskotoncem. Sony je uložio veliki napor da mu omogući pun zvuk, ali sa manjim uticajem na okruženje. Pošto je manji od standardnih soundbar uređaja, njegova isporuka je daleko energetski efikasnija.

Moderno kućište sa bogatim zvukom, u manjem pakovanju

Sony se brine za korisnički doživljaj, kao i za životnu sredinu. Genijalni dizajn zvuči odlično i više od 50% je manji – što se odnosi i na jedinicu i na njeno pakovanje, čime se smanjuje potrošnja resursa i približavamo se našem cilju da ne ostavljamo nikakav uticaj na okruženje. 

Mala veličina modela HT-SF200 ima velikog uticaja na održivost

Dobar dizajn, za ljude i životnu sredinu

Ekološka efikasnost predstavljala je glavni cilj pri dizajnu modela HT-SF200. Ideja je bila da se napravi višenamenski soundbar sa punim zvukom i smanjenom zapreminom koju proizvod zauzima, kako bi se u velikoj meri povećala efikasnost u logistici i isporuci.

Male i privlačne dimenzije dizajna
Male i privlačne dimenzije dizajna

Jednostavan dizajn s jednim kućištem olakšava podešavanje i, u poređenju sa soundbar uređajima sa zasebnim niskotoncima, zapremina koju uređaj zauzima smanjena je za skoro 80%.

Smanjenje nepotrebne veličine
Smanjenje nepotrebne veličine

HT-SF200 ima samo 2,3 kg – što je skoro 65% manje od standardnog soundbar uređaja sa zasebnim niskotoncem, a mali oblik se savršeno uklapa u uređenje vaše sobe.

Sa smanjenjem veličine, efikasnost isporuke se povećava
Sa smanjenjem veličine, efikasnost isporuke se povećava

Zapremina po upakovanom proizvodu (zapakovano stanje) smanjena je za oko 59%, tako da je povećan broj proizvoda po paleti. To dovodi do smanjenja CO2 od oko 63% po proizvodu i veće efikasnosti u rukovanju prilikom isporuke.

Inovativni akustički dizajn za snažnu reprodukciju basa

Sony je razvio nova rešenja za bogat i moćan bas u kompaktnom soundbar uređaju sa jednim kućištem. Posebni kanali zvuka, od integrisanog woofera do portova za bas s oba kraja trake, pružaju zvuk visokog kvaliteta iz diskretne i moderne komponente.

Unutrašnji niskotonac bio je ključan

Tepei Itagaki

Sony Home Entertainment & Sound Products Inc.

Tepei Itagaki

Kao odgovor na zahteve za uklapanjem u enterijer, uštedom prostora i slobodnim rasporedom na rastućem tržištu soundbar uređaja, nastojali smo ne samo da smestimo niskotonac unutar jedinice već i da to uradimo na otprilike pola postojećeg prostora. Postoji nekoliko problema sa stavljanjem niskotonca unutra, uključujući i to kako da se jake mehaničke vibracije potisnu kako bi se bas emitovao glatko bez uticaja na druge zvučnike. Jak izlaz pojačala koji niskotonac zahteva mora da se efikasno obezbedi iz napajanja malog kapaciteta. Razmotrili smo i rešili te probleme, jedan po jedan.

Smanjivanje i smeštanje niskotonca unutar jedinice takođe su nam omogućili da postignemo ciljeve u vezi sa očuvanjem životne sredine kao što su ekonomičnost u upotrebi materijala i efikasnija isporuka. Nameravamo da nastavimo da unapređujemo takav dizajn podređen životnoj sredini.

Pogledajte još proizvoda kompanije Sony sa ekološki prihvatljivim funkcijama

Nova, reciklirana ambalaža za aibo
Nova, reciklirana ambalaža za aibo

Nastala je revolucionarna, nova ambalaža. aibo stiže čvrsto uvijen i zaštićen od oštećenja u filcanoj ambalaži napravljenoj od 50% recikliranih PET (polietilen-tereftalat) plastičnih flaša.

PlayStation
PlayStation®

Možete da uživate u neverovatnim virtuelnim svetovima uz moćni PlayStation®. Otkrijte kako Sony u stvarnom svetu smanjuje uticaj na životnu sredinu i štedi energiju.

Slušalice
Slušalice

U sklopu napora za očuvanje resursa, Sony se trudi da znatno smanji količinu plastike koja se koristi u pakovanjima svojih slušalica.