Projektori za sledeću generaciju

Jasno projektovanje uz bolji uticaj na publiku, ali manji na okruženje. Sony laserski projektori zahtevaju minimalno održavanje i nude efikasnost, odziv i praktičnost na vrhunskom nivou.

Projektovanje u budućnost

Pristup kompanije Sony efikasnim performansama zahteva veoma detaljan razvoj proizvoda. Izvor laserskog svetla koji ne zahteva bukvalno nikakvo održavanje pomaže da se potrošnja resursa svede na minimum, a trenutno pokretanje sistema 3LCD štedi vreme i energiju.

[1] Standardni model sa lampom [2] Laserski modeli kompanije Sony [3] Vreme

Eliminisanje potrebe za zamenom lampe
Eliminisanje potrebe za zamenom lampe 

Pošto projektori imaju izvore laserskog svetla koji traju do 20.000 sati i ne zahtevaju zamenu lampe, praktični su i ekonomični. Efikasnost izvora laserskog svetla znači da se troši manje resursa, a nepotrebnost održavanja lampi čini ih podesnijim za montažu na plafonu i slične instalacije.

Brzo pokretanje štedi vreme i energiju

Uz Sony Z-Phosphor™ izvor laserskog svetla, projektor se pokreće za nekoliko sekundi i trenutno isključuje, pa štedi vreme i energiju. Režim automatskog zatamnjivanja štedi energiju (do 95% prema punoj snazi) i smanjuje emitovanje svetlosti kad je projektor uključen, ali se ne koristi, dok automatski režim slike prilagođava nivo svetlosti u skladu sa projekcijom.

Brzo pokretanje štedi vreme i energiju

[1] Osvetljenost [2] Proteklo vreme
[3] Laserski modeli kompanije Sony [4] Standardni model sa lampom

Izvor laserskog svetla bez žive

Za razliku od drugih projektora visokih performansi sa standardnim lampama koje zahtevaju zamenu i pravilno odlaganje, Sony Z-Phosphor™ izvor laserskog svetla ne sadrži živu. Projektor ima izuzetan kvalitet slike, jednostavno se koristi i manje utiče na okruženje.

Najnovija generacija laserske projekcije

Najnoviji 3LCD laserski projektori kompanije Sony nude svetlinu i kvalitet slike koji se mogu porediti s onima kod konvencionalnih projektora sa UHP lampom, ali imaju prednost u vidu dužeg trajanja lampe, lakšeg održavanja i bržeg pokretanja i isključivanja.

Tehnologija laserske projekcije
Tehnologija laserske projekcije

Jednostavno rečeno, izvor laserskog svetla koristi svetloplavi laser za aktiviranje fosfornog materijala koji zatim stvara svetlost punog spektra. Rezultat je konzistentna i živa RGB boja.

Blistavo novo doba u laserskoj projekciji
Blistavo novo doba u laserskoj projekciji

BrightEra™ LCD ekran nove generacije koji je razvila kompanija Sony dovoljno je izdržljiv za do 20.000 sati rada.

Cuneharu Nomura
Dizajniranje za budućnost

Cuneharu Nomura

Glavni inženjer izvora svetla, dizajn projektora

Godinama su se standardni projektori visokih performansi za preduzeća oslanjali na lampe koje sadrže živu. U poređenju s njima, izvori laserskog svetla sa poluprovodnicima pokreću se trenutno i godinama ne traže zamenu.
Uvek se držim naših smernica za razvoj: „Šta je to što klijenti žele?“ Moramo da budemo svesni izričitih želja naših klijenata, na primer da „nije potrebno menjati lampe“ i za „brzim pokretanjem“, kao i da uzmemo u obzir okruženje, što može da predstavlja neizrečena očekivanja klijenata.
Kod novih tehnologija i u razvoju proizvoda uvek postoje nove prepreke koje treba prevazići, međutim, budući da laserski projektori sve više odgovaraju očekivanjima klijenata, želim da imam i okruženje na umu pri kreiranju budućih proizvoda.

3LCD projektori sa laserskim izvorom svetla
3LCD projektori sa laserskim izvorom svetla

Saznajte više o tehnologiji kompanije Sony