ZV-1F

Uzdignite vlogovanje
Krenite u obilazak modela ZV-1F

Jednostavan za korišćenje i čarobnog kvaliteta slike ZV-1F je savršen sledeći korak za stvaraoce sadržaja i vlogere. Saznajte više.

Za gledanje ovog videa morate da prihvatite Youtube kolačiće

Pristupite svojim preferencama ispod i u delu „Funkcionalni” uključite Youtube kolačiće.

Čaroban vizuelni sadržaj
Dajte sve od sebe
Snimak autoportreta grupe fotoaparatom ZV-1F
Uklopite sve u kadar

Uz ZV-1F zaista sve možete da snimite. Omogućava vam da škljocnete autoportret grupe i da pritom imate širok vidik krajolika u pozadini. Ultra širokougaoni objektivi fotoaparata od 20 mm snimaju šire vidno polje od ljudskog polja vida, pa možete da snimite slike neviđene dubine i perspektive čak i u uzanim prostorima, kako unutra, tako i napolju.

Slike koje prikazuju tonove kože četiri različite osobe
Svima predivni tonovi kože

Izgledajte najbolje kad god da snimate. ZV-1F će bez bilo kakvih posebnih postavki precizno snimiti vaš ton kože i obezbediti vam zdrav i prirodan izgled. Tu je i Soft Skin Effect sa opcijama ISKLJUČENO/Nisko/Srednje/Visoko za prilagođavanje glatkoće kože.

Portret koji ilustruje rad opcije Eye AF pri čemu fokus ostaje na licu
Oštar AF, jasno lice

Uz Eye AF fotoaparat automatski prepoznajte ljudska lica i oči, te vodi računa da ostanete u fokusu ispred objektiva. Prebacivanje fokusa na drugi objekat je jednostavno. Samo dodirnite ekran. Nema potrebe da brinete ni o osvetljenju jer će opcija Face Priority AE automatski da vam osvetli lice.

Odgovornost za korišćenje podataka

Funkcija registracije lica podrazumeva korišćenje biometrijskih podataka. Odgovorni ste za prikupljanje i korišćenje takvih podataka, a u skladu sa važećim lokalnim zakonom. Više detalja potražite na web lokaciji u nastavku.

Zadivljujući vizuelni sadržaj

Za gledanje ovog videa morate da prihvatite Youtube kolačiće

Pristupite svojim preferencama ispod i u delu „Funkcionalni” uključite Youtube kolačiće.

Jednostavan bokeh na pritisak dugmeta

Samo jednim pritiskom na dugme za bokeh snimite predivno defokusiranu pozadinu kao profesionalac. Veliki senzor slike fotoaparata od 1,0" pruža vam istinski optički bokeh. Izaberite opciju [Defocus] (Defokusiraj) kako biste podesili da se glavni objekat istakne na bokeh pozadini ili [Clear] (Jasno) da bi cela slika bila fokusirana.

Za gledanje ovog videa morate da prihvatite Youtube kolačiće

Pristupite svojim preferencama ispod i u delu „Funkcionalni” uključite Youtube kolačiće.

Zadivljujuće boje da vam se uklope uz stil

Snimajte slike predivnih boja od samog početka i ne brinite o uređivanju. Uz ZV-1F vam nije potrebna raskošna ekipa za raskošne boje, već jednostavno odaberite neku od 10 dostupnih unapred određenih postavki da biste dobili snimljeni materijal profesionalnog nivoa koji će vam se uklopiti uz scenu i vaš stil.

Za gledanje ovog videa morate da prihvatite Youtube kolačiće

Pristupite svojim preferencama ispod i u delu „Funkcionalni” uključite Youtube kolačiće.

Bez žurbe ili u brzini uz jedan dodir dugmeta

Snimite usporeni snimak onih dirljivih trenutaka ili unesite živost u dramatične scene i sve to bez uređivanja. Uz ZV-1F možete da prilagodite brzinu snimljenog materijala jednostavnim pritiskom na dugme S&Q. Snimajte lagane video-snimke pri brzinama do 5x sporijim ili upotrebite snimanje sa hiper-prekidima da biste dobili video-snimke do 60x brže i oživite svoju viziju. 

Dizajniran za svaki stil snimanja
Izvanredni snimci u pokretu ili u mirovanju

Za gledanje ovog videa morate da prihvatite Youtube kolačiće

Pristupite svojim preferencama ispod i u delu „Funkcionalni” uključite Youtube kolačiće.

Stabilan snimljeni materijal čak i pri hodanju

Kada svojim gledaocima pokazujete svet oko vas, zanimljiv je to sadržaj, ali snimljeni materijal koji se trese može pomalo da smanji pažnju. ZV-1F vam omogućava da snimite jasan video čak i kada hodate. Aktivni režim stabilizacije slike pomaže da se smanji zamućenost slike prilikom snimanja preko uređaja koji se drži rukom i da se dobiju stabilniji snimci.

Za gledanje ovog videa morate da prihvatite Youtube kolačiće

Pristupite svojim preferencama ispod i u delu „Funkcionalni” uključite Youtube kolačiće.

Savršeno za video recenzije proizvoda

Istaknite proizvode samo jednim dodirom. Podesite postavku Product Showcase i jednostavno držite neki proizvod u centru kadra. Fotoaparat će automatski da ga fokusira bez ikakvih neophodnih dodatnih pokreta. Neka se vaši gledaoci usredsrede na ono što treba, onda kada treba.

Jasan zvuk, bilo kad, bilo gde
Ilustracija koja pokazuje usmereni mikrofon sa tri kapsule
Dizajn za jasno snimanje glasa

Napolju i u zatvorenom, ZV-1F je osmišljen da vam uvek jasno snimi glas bez obzira gde snimate. Ugrađeni usmereni mikrofon sa tri kapsule prikuplja zvuk sa prednje strane fotoaparata i pruža vam zvuk visokog kvaliteta kako biste energiju uložili u stvaralaštvo, a ne na brigu o zvuku tokom snimanja.

Za gledanje ovog videa morate da prihvatite Youtube kolačiće

Pristupite svojim preferencama ispod i u delu „Funkcionalni” uključite Youtube kolačiće.

Jasan zvuk čak i vetrovitim danima

Kada snimate napolju i borite se sa vetrom, ZV-1F svejedno može jasno da vam snimi glas zahvaljujući zaštiti od vetra u kompletu koja značajno smanjuje šum vetra.

Napravljen za lako vlogovanje
Odlično se slaže sa pametnim telefonom
Slika osobe koja snima uspravni video
Pojednostavljeni uspravni video

Snimajte uspravne video-snimke baš kao na pametnom telefonu. ZV-1F vam pruža i mogućnost rotiranja položenog video-snimka u fotoaparatu bez neophodnog dodatnog uređivanja. Štaviše, uspravni video-snimci automatski dobijaju oznake pa možete da ih prenesete pravo na pametni telefon i tako brzo objavite svoj sadržaj svetu.

Slika pametnog telefona povezanog sa fotoaparatom i prikaz slike sa fotoaparata
Povežite se sa pametnim telefonom i učinite još više

Prenesite sve svoje snimljene slike i video snimke na pametni telefon preko Wi-Fi veze putem aplikacije Creators’ App. Time telefon postaje i daljinski upravljač za daljinsko snimanje.

Ilustracija koja pokazuje Shot Mark
Izbor najboljih scena

Prenesite neophodne scene i uštedite vreme i prostor na pametnom telefonu. Oznaka snimka prilikom snimanja ili reprodukovanja video-snimka pruža isečak od 15, 30 ili 60 sekundi za slanje pravo na pametni telefon. Oznake snimka omogućavaju i naknadno lako nalaženje željenih scena smanjujući vreme pretrage po snimljenom materijalu.

Negujmo jednostavnost
Slika situacije u kojoj osoba upravlja fotoaparatom dodirom
Jednostavne, intuitivne kontrole

Čak i oni koji prvi put koriste fotoaparat mogu odmah da se upuste u snimanje uz ZV-1F. Nema potrebe da proučavate složene postavke. Ikone kontrola se prikazuju na ekranu i jednostavno se prilagođavaju jednim dodirom.

Slika proizvoda sa lampicom za snimanje i crvenim okvirom
Nema zaboravljanja da se pritisne dugme za snimanje

Pozdravite se sa slučajno propuštenim događanjima. Kada pritisnete dugme za snimanje, indikator snimanja svetli crvenom bojom i na ekranu se pojavljuje crveni okvir, pa ćete odmah znati da snimate ono što je vredno.

Slika proizvoda u ruci
Prenosivost bez muke

Budući da je mali i lagan, fotoaparat je osmišljen tako da ga ponesete i nosite sa sobom, baš kao pametni telefon. Lako snimite svakodnevnicu i dograbite sadržaj u pokretu.

Novi nivo vlogovanja
Povećajte sadržaj i stvaralaštvo
Slika fotoaparata ZV-1F sa opcionalnim rukohvatom za snimanje
Koristite rukohvat za snimanje za lakše vlogovanje

Vlogovanje je jednostavnije i ugodnije uz rukohvat za snimanje GP-VPT2BT koji omogućava stabilnije snimke, a može da posluži i kao stativ. Na rukohvatu su ručica za zumiranje i dugme za snimanje, pa ne morate da se istežete oko kućišta fotoaparata kako biste dosegli tastere.

Slika koja pokazuje kako korisnik snima autoportret pomoću fotoaparata, rukohvata za snimanje i bežičnog mikrofona ECM-W2BT
Kvalitet zvuka višeg nivoa

Pojačajte kvalitet zvuka vloga još više tako što ćete da povežete spoljne mikrofone. Priključite ECM-G1 da biste snimili jasan zvuk pravo ispred fotoaparata i tako eliminisali neželjenu buku iz bilo kod drugog pravca, ili snimite svoj glas sa daljine pomoću bežičnog mikrofona ECM-W2BT.

Slika korisnika koji strimuje sadržaj uživo koristeći ZV-1F
Jednostavno strimovanje preko jednog kabla

Pretvorite ZV-1F u visokokvalitetnu web-kameru povezivanjem sa kompatibilnim uređajem koristeći USB. Senzor slike od 1,0" i funkcija Creative Look pružaju živopisne vizelne sadržaje, a usmereni mikrofon sa tri kapsule omogućiće vam izvrstan zvuk.

Kormilo ka boljem, održivijem svetu
Smanjujemo uticaj na životnu sredinu
Slika zaštite od vetra i plastičnih boca
Nova zaštita od vetra koristi reciklirani poliester

U kompaniji Sony smo proširili upotrebu recikliranih materijala sa kućišta fotoaparata i na dodatke. Pažljivim ispitivanjem performansi kvaliteta zvuka i efikasnosti zaštite od vetra razvili smo zaštitu od vetra isključivo koristeći reciklirani poliester i smanjili uticaj na životnu sredinu, a zadržali performanse.

Slika Sony fotoaparata koji imaju SORPLAS
Korišćenje reciklirane plastike

U prošlih 10 godina smo upotrebili 379 tona reciklirane plastike u digitalnim fotoaparatima i video-fotoaparatima. Reciklirana plastika SORPLAS™ je zaslužna za to, a omogućava i održivost i visoke performanse. ZV-1F ima SORPLAS u kućištu jer se time smanjuje uticaj na životnu sredinu.

Slika pakovanja proizvoda ZV-1F
Smanjenje plastičnog pakovanja

Da bismo uklonili plastiku iz pakovanja, sada za pakovanje proizvoda koristimo netkanu tkaninu na biljnoj bazi ili papirne kese uz zadržavanje zaštitnih i svojstava plastike kojim se ublažava udarac.

Slika koja ilustruje inicijativu Road to Zero kompanije Sony
Težnja ka ukidanju uticaja na životnu sredinu

Inspirisan lepotom sveta, Sony nastoji da pomogne u očuvanju planete, istovremeno omogućavajući autorima da snimaju još lepše i kreativnije slike. U cilju neostavljanja nimalo uticaja na životnu sredinu u čitavoj Sony grupi do 2040. godine, ubrzavamo brojne ekološke inicijative.

Specifikacije i funkcije

ZV-1F je dizajniran kao vaš prvi fotoaparat za snimanje vlogova pogodan za autoportrete sa ultra širokougaonim objektivom od 20 mm, rukohvatom na kućištu i indikatorom snimanja. Usmereni mikrofon sa 3 kapsule i zaštitom od vetra jasno hvata vaš glas uz manji šum vetra. Prekidač za bokeh i postavka Product Showcase olakšavaju vam snimanje vizuelno zanimljivijih video-zapisa.
  • Ultra širokougaoni objektivi sa fiksnom žižnom daljinom od 20 mm, idealni za autoportrete grupe i krajolik u pozadini

  • LCD ekran sa podešavanjem različitih uglova gledanja za autoportrete

  • AF sa detekcijom kontrasta u 425 tačaka za veoma precizno fokusiranje

  • Zaštita od vetra za jasno snimanje glasa napolju

  • Ugrađeni usmereni mikrofon sa tri kapsule za zvuk visokog kvaliteta

Tip senzora
Senzor Exmor RS® CMOS od 1,0" (13,2 mm x 8,8 mm), odnos širine i visine 3:2
Broj piksela (efektivno)
Približno 20,1 megapiksela
ISO osetljivost (video zapisi)
Automatski: (nivo ISO 125 – nivo ISO 6400), 125/160/200/250/320/400/500/640/800/1000/1250/1600/2000/2500/3200/4000/5000/6400/8000/10000/12800
Kompanija Sony posvećena je ne samo pružanju proizvoda, usluga i sadržaja koji donose uzbudljive doživljaje, već i nastojanju da potpuno ukine uticaj na životnu sredinu u svim poslovnim aktivnostima Saznajte više o odnosu kompanije Sony prema životnoj sredini