Fotoaparat za vlogovanje ZV-1

Napravljen za kreiranje

*Slikan sa opcionalnom drškom za snimanje GP-VPT2BT

Ilustracija
Dostupan je novi softver.

Ovo ažuriranje softvera obezbeđuje visokokvalitetan prenos uživo i komunikaciju na mreži.

EISA KAMERA ZA VLOGOVANJE 2020–2021
Projektovan da ga autori vole
Reprodukujte svet na slici
Snimite, a zatim lako delite
Napravljen za vlogovanje
Snimajte poput profesionalca
Osnove kreiranja sadržaja
Projektovan da ga autori vole

Iskustvo nije neophodno za snimanje sjajnih video zapisa. ZV-1 je projektovan za snimanje izvanrednih video zapisa vas i vašeg sveta, bez zahtevnog podešavanja.

Prelepe i prirodne nijanse kože za sve

Uz ZV-1, sve nijanse kože izgledaju živo, prirodno i zdravo. Postoji i opcionalni režim Soft Skin Effect za glatkiji izgled.

Bokeh u pozadini za profesionalnu notu
Bokeh u pozadini za profesionalnu notu

Veliki CMOS senzor od 1,0 inča i objektiv sa velikim otvorom blende pružaju slike sa profesionalnim bokehom u pozadini, kao i jasne detalje, čak i pri nepovoljnom slabom osvetljenju.

Fotoaparat koji hvata vaše oči
Fotoaparat koji hvata vaše oči

AI tehnologija vam omogućava oslanjanje na automatski fokus koji se stabilno zadržava na vašem licu i očima ne premeštajući se na druge objekte. Kad želite da fokusirate drugi objekat, samo ga dodirnite na ekranu, a fotoaparat će ga fokusirati.

Brze i precizne promene fokusa

Sistem Fast Hybrid AF fotoaparata ZV-1 omogućava vam da jednostavno i brzo menjate fokus sa lica na pozadinu da biste dobili video zapise boljeg stila koji se lako gledaju.

Kontrola bokeha profesionalnog kvaliteta jednim dodirom

Dovoljno je da pomerite prekidač za bokeh da biste uključili ili isključili bokeh u pozadini – nema potrebe za složenim ručnim podešavanjima. Sad lako samo jednim pritiskom na dugme možete da izaberete profesionalnu defokusiranu pozadinu ili zadržavanje cele scene u fokusu.

Product Showcase Setting, savršen za recenzije proizvoda

Funkcija Product Showcase Setting omogućava vam da samo jednim pritiskom na dugme pređete na postavke koje su savršene za recenzije proizvoda. Proširuje ugao gledanja i fokus odmah prebacuje na objekat, pa ne morate da čekate da se fokus pomeri ni da stavljate ruku iza proizvoda da bi se fokus pomerio na njega.

Snimite sjajan video gde god da idete
Snimite sjajan video gde god da idete

ZV-1 je projektovan za sjajne snimke u pokretu. Neverovatna stabilizacija slike omogućava da snimite savršen video dok hodate, a dok se svetlost menja u senci i na suncu ili napolju i unutra, automatska ekspozicija (AE) prati lica koja uvek izgledaju dobro osvetljena.

Jednostavan video strim

Uz jedan kabl, ZV-1 može da se koristi kao alatka za komunikaciju na mreži. Da biste koristili ZV-1 kao eksternu kameru, povežite ga na računar ili Sony Xperia™ pametni telefon preko USB Type-C® kablovske veze.

Slike osoba koje učestvuju u onlajn komunikaciji povezivanjem ZV-1 i računara/pametnog telefona
Video strim velikog kvaliteta

Možete da koristite ZV-1 za visokokvalitetno strimovanje uživo. Uz prednost senzora od 1,0 inča, dobićete jasan snimljeni materijal čak i u okruženju sa slabim osvetljenjem. Takođe, možete da koristite usmereni mikrofon s tri kapsule za jasno snimanje glasa čak i tokom strimovanja.

Projektovan za još bolji zvuk
Projektovan za još bolji zvuk

Možete da snimate jasne vokale, čak i kad ste u gomili. Jedinstven usmereni mikrofon sa 3 kapsule ovog fotoaparata hvata jasan zvuk ispred fotoaparata, što je savršeno za snimanje video zapisa. 

Štitnik za vetar za snimanje na otvorenom
Štitnik za vetar za snimanje na otvorenom

Štitnik za vetar u kompletu smanjuje buku vetra za bezbrižno snimanje na otvorenom. Pored postizanja vrhunskog kvaliteta zvuka, to znači i da ćete provoditi manje vremena ponovo snimajući i uređujući snimljeni materijal na kom se čuje buka vetra.

Koristite omiljeni mikrofon za željeni zvuk
Koristite omiljeni mikrofon za željeni zvuk

Uz priključak za mikrofon i MI priključak, možete da izaberete neki od svojih mikrofona da biste dobili baš onakav zvuk kakav želite.

Reprodukujte svet na slici

ZV-1 je dizajniran da bi objedinio jednostavnost i moć, što otvara kreativne mogućnosti koje su velike koliko i vaša mašta.

Dinamičan video putem usporenog snimka
Dinamičan video putem usporenog snimka

Video sa izuzetno usporenim snimanjem omogućava da svaki trenutak ima bioskopski kvalitet jer se snimaju i najdinamičniji trenuci radi reprodukcije koja je do 40x sporija u odnosu na realno vreme.

Ubrzani protok vremena za bioskopski efekat
Ubrzani protok vremena za bioskopski efekat

Režim snimanja sa intervalom automatski snima nizove slika s razmakom od 1 do 60 s. Od njih se na računaru prave video zapisi s ubrzanim protokom vremena bioskopskog kvaliteta u kojima se oblaci kreću kao voda, a celi dani prolaze za par sekundi.

Snimajte izvanredne fotografije, kao i video zapise
Snimajte izvanredne fotografije i video zapise

ZV-1 ima sve što vam treba za snimanje slika koje će zablistati na sličicama hronologije i video zapisa. Izuzetno oštar objektiv ZEISS® 24–70 mm fokusira svetlost na veliki Exmor RS™ CMOS senzor slike od 1,0 inča, a sve se to objedinjuje u moćnom procesoru slike BIONZ X™.

Izrazite se pomoću kreativnih efekata
Izrazite se pomoću kreativnih efekata

Opcije Picture Effects i „Kreativni stilovi“ pružaju gotovo neograničene vizuelne mogućnosti – od jednostavnih crno-belih efekata preko efekata koji su delimično u boji do složenih efekata za minijature.

Snimite, a zatim lako delite

Više nema potrebe da snimate lošije slike fotoaparatom pametnog telefona samo da biste brzo delili sadržaj. ZV-1 daje izvanredne slike i besprekorno povezivanje radi boljeg i lakšeg objavljivanja.

Trenutno prenosite filmove na pametni telefon
Trenutno prenosite filmove na pametni telefon

Besplatna aplikacija Imaging EdgeTM Mobile za iOS i Android omogućava vam jednostavan trenutni prenos, uređivanje i otpremanje slika sa fotoaparata ZV-1 na društvene mreže, gde god da ste.

Savršeno odgovara svim platformama
Savršeno odgovara svim platformama

Koristite Movie Edit add-on za primenu unapređene stabilizacije u slučaju snimaka sa izrazitim podrhtavanjem ili ponovo kadrirajte i isecite video da bi odgovarao odnosu širine i visine popularnih društvenih mreža.

Lako snimajte filmove sa vertikalnim položajem za mobilne uređaje
Lako snimajte filmove vertikalnog položaja za mobilne

Pomoću automatskog označavanja video zapisa sa vertikalnim položajem, možete da otpremate sadržaj koji je prilagođen ekranima pametnih telefona.

Napravljen za vlogovanje

Dizajn fotoaparata ZV-1 olakšava pravljenje izuzetnih selfija i sadržaja za vlog. ZV-1 je do poslednjeg detalja projektovan da vam omogući pravljenje inspirativnog sadržaja. 

Pogledajte sebe u najboljem izdanju

LCD ekran osetljiv na dodir promenljivog ugla okreće se horizontalno, pa je savršen za selfije i vlogovanje. Bez portova, mikrofona i priključaka za montažu, omogućava precizno kadriranje i nesmetan rad, čak i dok ste ispred fotoaparata.

Jednim pogledom ustanovite da li snimate
Jednim pogledom ustanovite da li snimate

Lako možete da znate da li snimate zahvaljujući jasnoj lampi za snimanje na prednjem delu fotoaparata koju jednostavno možete i da isključite ako vam to više odgovara. Nikad više slučajno nećete zaboraviti da pritisnete dugme za snimanje.

Optimizovani rukohvat za selfije
Optimizovani rukohvat za selfije

Dublji, oblikovani rukohvat udobniji je za konvencionalno snimanje i obezbeđuje stabilno držanje rukom, što smanjuje umor pri vlogovanju ili snimanju selfija.

Funkcioniše sa rukohvatima za bežičnu kontrolu
Funkcioniše sa rukohvatima za bežičnu kontrolu

ZV-1 je kompatibilan sa Sony Bluetooth® bežičnim rukohvatom za snimanje GP-VPT2BT koji pruža kontrolu zumiranja, snimanja i druge opcije bez kablova i koji se proširuje u mali stativ za stabilne snimke bez upotrebe ruku.

Snimajte poput profesionalca

Nosite video profesionalnog kvaliteta u džepu uz zapanjujuće 4K HDR detalje i moćne alatke za ekspoziciju koje daju sadržaj koji će garantovano impresionirati druge.

Profesionalne funkcije za 4K HDR filmove
Profesionalne funkcije za 4K HDR filmove

ZV-1 snima neverovatno detaljan 4K HDR video putem ponovnog semplovanje 1,7x piksela, pa možete da snimite stvarnost bez ikakvih kompromisa.

S-Log gama za profesionalne zadatke
S-Log gama za profesionalne zadatke

S-Log2 i S-Log3 gama kontrole dostupne su za uklapanje fotoaparata i fleksibilnost pri korekciji boja, zajedno sa nizom postavki profila slike, što omogućava stvaranje savršene estetike.

Ugrađeni ND filter
Ugrađeni ND filter

Filter neutralne gustine (ND) otvara kreativne mogućnosti putem kontrole ekspozicije videa, što poboljšava dubinu polja i omogućava čaroban prikaz vode, svetlosti i pokreta uz malu brzinu zatvarača.

Funkcije fotoaparata i osnove kreiranja sadržaja

Pogledajte funkcije fotoaparata ZV-1 za vlogovanje i kreiranje sadržaja.

Pregled funkcija fotoaparata ZV-1

Pogledajte ovaj film sa detaljnim pregledom funkcija fotoaparata ZV-1.

Imaging Edge Desktop
Imaging Edge Desktop™

Bolje fotografije uz Imaging Edge Desktop aplikacije. Koristite „Remote“ za kontrolu i nadgledanje snimanja uživo na računaru, „Viewer“ za brz pregled, ocenjivanje i izbor fotografija iz velikih biblioteka i „Edit“ za razvijanje RAW podataka u visokokvalitetne fotografije za isporuku. Na najbolji način iskoristite Sony RAW datoteke i efikasnije upravljajte produkcijama.

Capture One za Sony
Capture One za Sony

Capture One Express (za Sony) besplatan je i nagrađivan softver za uređivanje s alatkama za RAW razvoj, lako upravljanje i moćno uređivanje. Dostupan je i Capture One Pro (za Sony) s još alatki za uređivanje i opcijom snimanja s povezanim računarom.

Ilustracija
Imaging Edge™ Webcam

Imaging Edge Webcam olakšava korišćenje aparata kompanije Sony kao kvalitetne Web kamere, sa širokom kompatibilnošću, za impresivno strimovanje uživo i konferencije.

Specifikacije i funkcije

ZV-1 je dizajniran za kreiranje sadržaja sa LCD ekranom s promenljivim uglom za snimanje autoportreta, rukohvatom na kućištu i lampom za snimanje. Usmereni mikrofon sa 3 kapsule i zaštitom od vetra jasno hvata vaš glas uz manji šum vetra, a prekidač za bokeh i Product Showcase Setting čine video zapise zanimljivijima uz manje truda.
  • Veliki Exmor RS CMOS senzor slike veličine 1,0 inč

  • Procesor slike BIONZ XTM

  • Snimanje video zapisa u 4K rezoluciji

  • Usmereni mikrofon sa 3 kapsule i zaštitom od vetra

  • LCD ekran sa promenljivim uglom, rukohvat na telu i lampa za snimanje

Tip senzora
Exmor RS® CMOS senzor od 1,0" (13,2 x 8,8 mm), odnos širine i visine 3:2
Broj piksela (efektivno)
Približno 20,1 megapiksela
ISO osetljivost (fotografije)(preporučeni indeks ekspozicije)
Automatski (ISO 100–12.800, mogućnost izbora uz gornje/donje ograničenje), 100/125/160/200/250/320/400/500/640/800/1000/1250/1600/2000/2500/3200/4000/5000/6400/8000/10.000/12.800 (mogućnost proširenja do ISO 64/80), smanjenje šuma sa podrškom za više kadrova: automatsko (ISO 100–12.800), 100/200/400/800/1600/3200/6400/12.800/25.600
Kompanija Sony posvećena je ne samo pružanju proizvoda, usluga i sadržaja koji donose uzbudljive doživljaje, već i nastojanju da potpuno ukine uticaj na životnu sredinu u svim poslovnim aktivnostima Saznajte više o odnosu kompanije Sony prema životnoj sredini

Recenzije i nagrade

Šta kažu korisnici