RX10 Ⅱ

Profesionalan. Munjevite brzine.

Novi zum fotoaparat RX10 II sa slojevitim CMOS senzorom od 1,0" sa integrisanom memorijom beleži skrivena carstva mašte. Možete da istražite izuzetno realistične 4K video zapise i fotografije.

Dostupan je novi softver.

Poboljšajte fotoaparat da biste dodatno pojednostavili snimanje.

Zumom istražite nepoznate svetove.

Iznova raspalite maštu uz izuzetnu realističnost koju pruža 4K .

Proslavljeni fotoaparat sa snažnim zumom RX10 II kompanije Sony donosi zadivljujuća unapređenja na polju snimanje fotografija i video zapisa – prvi na svetu slojeviti CMOS senzor slike od 1,0" sa integrisanom memorijom. Koristite ga za kreiranje zadivljujućih 4K video zapisa, izuzetno usporeno snimanje do 40x, spektakularne fotografije i još toga. Rađa se novi svet izuzetno realistične fotografije. Približite ga.

Svet izuzetno brzog snimanja

Dobro došli u sjajni novi svet izuzetno brzog snimanja. Izuzetno usporeno snimanje – do sada primarno dostupno na profesionalnim kamerama. Slike uzbudljive brze akcije zabeležene bez izobličenja. Sloboda snimanja u uslovima snažnog osvetljenja kao nikada pre. Zakoračite u skriveno carstvo mašte pri 1/32.000 s. Čuda vas čekaju.

Sony l Galerija fotografija
Pogledajte još uzoraka fotografija
Slojeviti CMOS senzor od 1,0" sa DRAM čipom
Izuzetno precizno 4K snimanje

Zadivite gledaoce, oduševite sebe.

Uživajte u izuzetno preciznom 4K snimanju uz minimalnu količinu izobličenja slike za izuzetno realistične video zapise. Profesionalni kodek XAVC S garantuje prelep materijal uz snimanje pri velikoj brzini u bitovima, dok očitavanje pune rezolucije bez spajanja piksela daje visoku rezoluciju. Možete da snimate realistične video zapise.

Izuzetno brzo snimanje
Izuzetno brzo snimanje

Čudesni svet snimljen pri 1/32.000 s

Izuzetno brzi Anti-Distortion Shutter brzine do 1/32.000 s omogućava vam da zabeležite ekstremno brze pokrete bez izobličenja slike koje nastaje usled pokretnog zatvarača.

Slobodno snimajte u uslovima izuzetno snažnog osvetljenja.

Izuzetno brzi zatvarač (1/32.000 s)

Izuzetno brzi Anti-Distortion Shutter pokriva širok opseg situacija za snimanje do EV19. Možete da snimate fotografije u uslovima izuzetno snažnog osvetljenja, čak i sa defokusiranom pozadinom.

Slobodno snimajte u uslovima izuzetno snažnog osvetljenja.
1/2000 s
Slobodno snimajte u uslovima izuzetno snažnog osvetljenja.
1/32.000 s
Fast Intelligent AF do 0,09 s
Fast Intelligent AF do 0,09 s

Brz i precizan odziv za snimanje odlučujućih trenutaka

RX10 II koristi Fast Intelligent AF sa brzom i preciznom detekcijom kontrasta. Optimizovano efektivno uklapanje između objektiva i njegovog kontrolera daje brži odziv.

Superiorna mašta

Snažna perspektiva za samo-izražavanje.

Za svaku scenu i bilo koji snimak, uživajte u oštrim rezultatima svaki put zahvaljujući snažnom ZEISS® Vario-Sonnar® T* objektivu sa konstantnim otvorom blende F2,8 u čitavom opsegu zuma. Izvanredna jasnoća objektiva pretvara vaše slike u umetnička dela.

Svetlo, jasnije i preciznije
Svetlo, jasnije i preciznije

Nezamenljiva funkcija za ozbiljne fotografe

OLED Tru-Finder tražilo visokog kontrasta ima zadivljujuću rezoluciju koja je ekvivalent 2.359.000 tačaka. Dobra vidljivost od ugla do ugla omogućava vam da se lako usredsredite na snimanje subjekata.

Konvencionalan, ali sofisticiran.

Dizajniran je tako da zadovolji profesionalce i da inspiriše entuzijaste.

Računajte na tradicionalne profesionalne komande poput ručnog prstena za blendu. Pronađite genijalna rešenja na telu fotoaparata, što obuhvata otpornost na prašinu i vlagu. RX10 II objedinjuje očekivane i izvanredne funkcije kako bi prevazišao vaša očekivanja.

Nadogradnje koje se mogu preuzimati

PlayMemories Camera Apps čini fotoaparat inteligentnijim.

Poboljšajte upotrebljivost uz ključne aplikacije kao što su Smart Remote Control (koja omogućava daljinsko okidanje) i aplikacije za uređivanje i efekte koje funkcionišu sa Wi-Fi®/NFC™ vezom.

*Napomena: Dostupnost usluga zavisi od regiona.

Nadogradnje koje se mogu preuzimati
Imaging Edge™ Remote, Viewer i Edit
Imaging Edge™ Remote, Viewer i Edit

Bolje fotografije uz Imaging Edge aplikacije za računar. Koristite „Remote“ za daljinsku kontrolu snimanja, „Viewer“ za brz pregled, ocenjivanje i biranje fotografija iz velikih biblioteka i „Edit“ za razvijanje RAW podataka u kvalitetne fotografije za isporuku. Iskoristite Sony RAW datoteke i efikasnije upravljajte produkcijama.

Capture One (za Sony)
Capture One za Sony

Capture One Express (za Sony) je besplatan nagrađivani softver za uređivanje koji pruža RAW razvoj, lako upravljanje i alatke za uređivanje. Može se kupiti Capture One Pro (za Sony), sa još alata za uređivanje i mogućnošću snimanja sa povezanim računarom. 

Ilustracija
Imaging Edge™ Webcam

Imaging Edge Webcam olakšava korišćenje aparata kompanije Sony kao kvalitetne Web kamere, sa širokom kompatibilnošću, za impresivno strimovanje uživo i konferencije.

iMovie
Funkcioniše sa iMovie i Final Cut Pro X

Ovaj proizvod je kompatibilan sa softverom Final Cut Pro X i iMovie.

Specifikacije i funkcije

Zahvaljujući novom slojevitom CMOS senzoru sa integrisanom memorijom koji pruža vrhunski 4K, izuzetno veliku brzinu zatvarača (1/32.000 s), izuzetno usporeno snimanje i još toga, RX10 II je napravljen za ozbiljne fotografe u pokretu. Objektiv sa velikim otvorom blende, sveobuhvatni opseg zuma i druge vredne karakteristike nasleđeni su sa modela RX10.
  • Slojeviti CMOS senzor slike (1,0") od 20,2 MP sa DRAM čipom

  • Objektiv ZEISS® Vario-Sonnar® T* 24–200 mm sa otvorom blende 2,8

  • BIONZ X procesor za izvanredne detalje i smanjenje količine šuma

  • 4K, Ultra HD za četiri puta više detalja u odnosu na Full HD

  • Izuzetno usporeno snimanje do 40x

Tip senzora
Exmor RS® CMOS senzor od 1,0" (13,2 x 8,8 mm)
Broj piksela (efektivno)
20,2 MP
ISO osetljivost (fotografije)(preporučeni indeks ekspozicije)
Automatski: (ISO 100–12.800, mogućnost izbora uz gornje/donje ograničenje), 100/125/160/200/250/320/400/500/640/800/1000/1250/1600/2000/2500/3200/4000/5000/6400/8000/10.000/12.800 (proširivo do ISO 64/80); Smanjenje šuma sa podrškom za više kadrova: Automatski (ISO 100–12.800), 100/200/400/800/1600/3200/6400/12.800/25.600

Šta je u pakovanju

Punjiva baterija NP-FW50, Adapter za naizmeničnu struju (AC-UB10C/UB10D), Mikro USB kabl, Traka za nošenje na ramenu,Poklopac za objektiv, Poklopac priključka, Senilo za objektiv, Poklopac okulara, Uputstva

Kompanija Sony posvećena je ne samo pružanju proizvoda, usluga i sadržaja koji donose uzbudljive doživljaje, već i nastojanju da potpuno ukine uticaj na životnu sredinu u svim poslovnim aktivnostima Saznajte više o odnosu kompanije Sony prema životnoj sredini